Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii

Creat de annuki, 20 Februarie 2006, 19:14:22

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Kymosabe

Nu cred cã gigantismul ar trebui asociat exclusiv cu o boalã.
Dacã privim cazurile din naturã (la plante ºi animale) se observã cã aceastã creºtere exageratã în dimensiuni este rezultatul anumitor factori de viaþã ºi de mediu. De exemplu specialiºtii cred cã unele specii de dinozauri s-au dezvoltat într-atât de mult deoarece: 1. clima caldã ºi hrana abundentã le-a permis acest lucru,  2. selecþia naturalã ºi-a spus cuvântul (cel mai mare , mai puternic supravieþuieºte).
Probabil ºi la oameni a fost un timp în care forþa fizicã a fost cea care a primat, care a stat la baza selecþiei naturale ºi nu cea intelectualã. În mai toate miturile despre uriaºi  se spune cã deºi erau puternici ºi pricepuþi în arta rãzboiului, ei erau deficitari la capitolul intelect (de aici si expresia mare da' prost :lol:).
O altã observaþie interesantã. Spre deosebire de mamifere, reptilele cresc în dimensiuni pe tot parcursul vieþii. La mamifere acest proces se opreºte definitiv la maturitate. Corpul uman are deci la dispoziþie aproximativ 20-22 de ani sã creascã în dimensiuni (mã refer la creºtere pe verticalã, nu pe orizontalã  :lol:).
În biblie, se spune cã oamenii de dinainte de potop trãiau  de pãnã la 10 ori mai mult decât un om normal. Putem deci presupune cã aceºtia ajungeau la maturitate undeva pe la 100-200 de ani. Aveau deci tot timpul din lume sã creascã. :wink:
De curând The Times a anunþat cã olandezii sunt cei mai înalþi oameni din lume, cu o medie de 1,85m. Pe locurile urmãtoare vin, cum era de aºteptat, popoarele scandinave. Putem deci presupune cã  nordul Europei, teritoriul hiperboreenilor, este probabil locul de naºtere al uriaºilor .  :wink:
ªtirea din The Times este cu atât mai interesantã cu cât acum 100 de ani 25% din olandezii care doreau sã urmeze o carierã militarã erau respinºi deoarece erau...prea scunzi, aveau sub 1,57m. Olandezii sunt cu 15 cm mai înalþi decât acum 40 de ani!
Cum se explicã acest lucru? Foarte simplu zic cercetãtorii: moºtenirea geneticã combinatã cu o nutriþie adecvatã.
Partea interesantã e cã aceeaºi cercetãtori susþin cã este posibil ca olandezii sã mai creascã alþi 10 cm în urmatoarele decenii. O naþie de uriaºi în adevãratul sens al cuvântului. :lol:

Concluzia: Vreþi sã ajungeþi ca Sammy Shields?  Mâncaþi multe lactate de la vacile olandeze ºi rugaþi-vã ca strãmoºii voºtrii sã fi fost hiperboreeni. :lol:
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

mm

In zona mea natala din Apuseni legendele cu uriasi sunt foarte raspandite. Desi nu-i specialitatea mea, din curiozitate, am adunat cateva dintre ele si le-am analizat pe elementele structurale. O trasatura de comportament a uriasilor din zona, subliniata de legende, era nu prostia lor, intelectul redus ci deosebita lor bunatate si atitudinea ocrotitoare fata de specia noastra "mai mica". Am facut unele cercetari pe cont propriu, am stat de vorba cu persoane care au dezgropat oase de uriasi (in exact satul lor), am recunoscut locurile unde s-au gasit. Inaltimea medie estimativa a uriasilor din zona respectiva, 2,5 m ori peste, (max 3 m). Estimarea de 2,5 e cea mai buna. Populatia satului, in general compusa din oameni de medie si mica inaltime, cuprinde si un procent surprinzator de mare de persoane de 2 m , normale, f. puternice, vreau sa spun extrem de sanatoase si agile si nu rezultate ale acromegaliei.
In zona exista si constructii atribuite uriasilor, cetati dacice, aur si argint. Legendele locale vehiculeaza si informatii despre cantitatile mari de metal pretios detinute de uriasi si ingropate prin zona dar asupra acestei ultime informatii nu pot sa ofer garantii.  :lol:
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.