Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii

Creat de annuki, 20 Februarie 2006, 19:14:22

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

toma

A, sint secrete si pazite de conjuratii!!!! Uite, eu as merge la BOZIORU sa fac sapaturi!
"COVER-UP-UL" asta e ca dialectica comunista, explica tot! :lol:
Citat...ai sa citesti Biblia...
. Am citit-o! Tocmai de aceia ma mir ca nu se gasesc necropole!!!
CitatDE unde stii tu ca acel artefact era O BUJIE
Nu eu am spus ca e o bujie, alti o afirma sus si tare! :lol:
CitatEroziunea nu a a vut loc in milioane de ani ci ..PESTE NOAPTE!
:lol:. Buna treaba! Am urmarit la N.G. sau D si emisiuni despre evangheluia lui Toma. Dar concluzia mea a fost ....alta! Vezi si temele despre Giulgiu! De rifturi si fose au auzit???? De Marea Dorsala Atlantica sti ceva???? Si ele sint active si in prezent! De migratia continentelor ai auzit? Ori e o minciuna a ....mormonilor????
CitatIntr-o zi si o noapte....
A, bun asta e cu totul altceva! Asa ceva este perfect posibil. S-a intimplat si mai aproape de noi!
Citatcutremurul de 9 richter din indonezia....se pare ca a fost provocat.
Da, ai dreptate, a fost provocat dar nu de alieni (mai da ce de treaba au astia pe Pamint! De ce nu se ocupa dracu si de razboaiele care macina lumea, de bolile ce o secatuiesc???, de lipsa de hrana, de...cite altele mai pasnice!! Parca astia erau ...buni la sufelt! Cind colo ei dau cu....(cu)cutremurele! :lol:)
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

pri3st3ss

va invit sa discutam despre atlantida pe http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,119.30.html

apropos de uriasi...ati luat in considerare si gravitatia,sau posibile schimbari de clima,etc?
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

maya

In Olanda, Belgia persista o legenda ca acolo ar fi trait ultimii uriasi de pa Pamant. Au chiar anumite festivitati care sunt "patronate" de nist papusi uriase, reprezentand acei uriasi.
Olandezii sunt considerati cei mai inalti oameni din Europa (cel putin)...si chiar sunt foarte inalti...poate sunt urmasii uriasilor...

paleoastronaut

TOMA de unde stii  ca acel cutremur nu a fost provocat de ALIENI?...Este adevarat ca tehnologia de tip "HAARP" poate devasta TOATA planeta...
Cat despre "scablands" te rog sa vezi documentarul si sa intelegi ca PRIETENII oamenii iubitori de STIINTA exacta au cazut de acord ca acel relief MUTILAT in mod GIGANTIC a aparut PESTE NOAPTE!
Si te rog nu arunca in mine cu gropi submarine ,fose si rifturi..sau cu alti termeni si fenomene...
Cu cine crezi ca ai de-a face?cu un analfabet in domeniu?
Toma tu crezi ca daca ai pus mana pe o harta de satelit a fundului Atlanticului si te uiti mandru la "S-ul" DORSALEI ATLANTICE gata..a murit Atlantida?
Am si eu harti de satelit care TOCAMAI adeveresc prezenta unor structuri scufundate INTRE uscat si DORSALA!intre Europa si "S"...
Si nu te mai agita cu ce contesti tu despre "bujie"...ai trecut pe la topicul "ooparts"?vei vedea acolo obiecte scoase din BLOCURI DE STANCA(lava candva)...
Pana la urma voi scepticii OBSESIVI ar trebui sa fiti ignorati..
Si nu -ti mai bate joc de NOUA ORDINE MONDIALA la care lucreaza masoneria ,BILDERBERG si alte grupari afiliate..
Pe cine crezi ca impresionezi daca TU iti bati joc de acest subiect?
CitatAm urmarit la N.G. sau D si emisiuni despre evangheluia lui Toma.
Esti atat de obsedat de propriul NICK incat ai confundat "Evanghelia lui IUDA"..cu "Evanghelia lui...TOMA"!
Si chiar te rog sa mergi la BOZIORU unde intr-un deal ce urma sa devina livada taranii au dat de cranii umane cat...BOSTANII..si oase femurale cat ....COADA LA COASA..
Cine a ingropat povestea?Te rog daca afirmi ca esti un adevarat cautator de adevar despre trecutul nostru ASCUNS..Du-te si cerceteaza!Sa vad daca am un articol despre BOZIORU...caieni este o asezare straveche situata in muntii Buzaului, atestata ca obste mosnaneasca pe la 1600. Satenii spun ca, in vremuri de demult, pe cand zmeii se bateau prin fundaturile padurilor, acolo fusese o ,,asezare tatarasca", adica locuita de uriasi. Necropola acelui sat pierdut in negura timpului este plina de schelete umane ce masoara in jur de 2,40 m.
In Romania, exista nenumarate marturii despre o civilizatie a uriasilor. Practic, fiecare zona a tarii are povesti despre eroi de staturi formidabile, novaci, cum li se spune in unele locuri. Dar nu numai legendele noastre vorbesc despre acestia.

NECROPOLA DE URIASI

Satul Scaieni este cel mai vechi din intreaga zona a Boziorului. Cateva case rasfirate pe o culme si coborand pe ulite atat de abrupte, incat greu te pastrezi drept, o imagine dezolanta a ceea ce a fost odata. Echipa de la Ziarul este insotita de cercetatorul Vasile Rudan, care a semnalat faptul ca ,,povestile" oamenilor din comuna Bozioru despre uriasii care au locuit pe acele meleaguri au si dovada concreta: o necropola cu schelete de uriasi. Aceasta a fost descoperita intamplator, in urma cu peste 20 de ani, cand s-a hotarat ca in Scaieni sa se planteze o livada de meri. Sapand pe o colina, satenii au descoperit schelete uriase, masurand in jur de 2,40 metri, chiar mai mult. Dragoi Ilie, unul dintre cei care au lucrat atunci la livada de meri, ne duce la fata locului. Pana la ,,culmea" unde fusesera plantati pomii, coboram in panta abrupta, pe o ulita inecata de noroi. O data ajunsi, nea Ilie ne arata intreaga livada, care acum nu mai rodeste: ,,Peste tot sunt mormintele uriasilor. Faceam gropi, sa plantam puietii, cand dau de o capatana de om mare cat un dovleac de prasila. Nici ca mai vazusem asa ceva. Ne uitam toti cruciti. Sap mai departe si dau si de niste oase de la picioare, cat aracii de vie. O namila de om fusese raposatu'. Noi stiam ca aici, demult, fusese un sat tatarasc, batranii vorbeau si de oameni inalti ca brazii, dar credeam ca e doar o vorba. Uite ca nu a fost doar vorba".

MERELE CAT PEPENASII

Au gasit multe morminte. Unde sapau, dadeau de ele. Au scos doar cateva, restul le-au lasat sa se odihneasca in pamant, sapand randurile in asa fel incat sa le ocoleasca. Erau numai schelete? ,,Si cioburi", ne lamureste nea Ilie. Adica fragmente de olarie. Nu a suscitat interes autoritatilor sau arheologilor? ,,Pai, in plan era sa se planteze livada. Am strans scheletele si cioburile si le-am predat, au fost duse la muzeu, am auzit ca au ajuns la Bucuresti. Au fost si masurate. Aveau in jur de 2,40 metri". De atunci, nimeni n-a mai dat importanta necropolei de uriasi, de parca ar fi fost ceva obisnuit, la ordinea zilei. Pentru satenii din Scaieni, chiar nu mai reprezinta o curiozitate. S-au mai mirat ei la prima recolta de mere. ,,Desi erau un soi obisnuit, fructele s-au facut mari cat niste pepenasi. Ne-am gandit ca din cauza uriasilor ingropati aici". Ilie Dragoi se ofera sa sape, sa ne arate si noua un schelet, dar trebuie sa urce iar ulita aceea abrupta, sa ia de acasa o lopata, un harlet. Cand sa plece, se intuneca din senin si incepe un vant aprig ce ne da fiori. Locul devine parca o imagine din filmele cu strigoi. Mai teama ne e de drumul desfundat care coboara in Bozioru. Daca incepea ploaia, aveam sanse sa ramanem pe acolo. Renuntam si, cum ajungem la drumul principal, vremea se indreapta la fel de brusc. Vantul se opreste si apare soarele. Ce sa fi fost asta? ,,Nimic", ne linisteste nea Ilie. ,,Asa e pe aici".

MOSNENII DIN SCAIENI

Mosnenii constituie o populatie foarte veche, organizata mai intai pe familii, apoi in obsti, care, in timp, a dat cele mai vechi familii de nobili autohtoni. De mosnenii stabiliti in partea superioara a raului Buzau pomenesc si cronicarii antici. Pliniu ii numea mossyni, Strabo le zicea mossynoeci si-i localiza langa tinutul colchilor ( astazi Colti, in vecinatatea tinutului vechilor mosneni). Locuintele lor de lemn aveau o particularitate anume. Erau foarte inalte si aveau forma de turn, denumite astazi ,,cule". Ele erau construite din trunchiuri intregi de copaci, taiati la o margine de padure. ,,Talpa" turnului sau fundatia era formata din primii patru copaci doborati - carora din taiere li se dadea directia de cadere - sub care se asezau pietre mari. Si astazi satenii din Scaieni pastreaza acelasi mod de constructie a temeliei, fara sa se respecte canoanele stravechi, pentru care era nevoie de o forta deosebita, pe care numai uriasii o aveau. Familiile de mosneni au dat cei mai buni capitani lui Negru Voda, enigmaticul erou despre care exista o multime de legende, dar care nu a fost identificat. Se spune ca acest Negru Voda avea si el o inaltime impresionanta, judecand dupa ,,scaunele" sale sapate in stanci, pe culmile muntilor din zona. Mosnenii ( sau muntenii cum li se spune astazi) erau pastratorii multor ,,tainite".

STALPII TAINITEI

Fiind o zona des calcata de triburi cotropitoare, mosnenii organizasera un sistem foarte eficient de aparare, bazat pe puncte de supraveghere asezate pe cele mai inalte culmi, tuneluri subterane care ieseau in pesteri cu galerii mari, unde se puteau adaposti satenii cu vite cu tot si palcuri de calareti care stiau cum sa rasara ca din pamant asupra navalitorilor si sa dispara apoi ca inghititi de ceata. Reteaua de ,,tainite" folosite de mosneni si de capitanii lui Negru Voda era foarte veche, dupa cum reiese din ,,Legendele plaiului", povestiri din batrani culese de Ilie Mandricel, profesor de romana in comuna Bozioru. ,,Doua subterane construite sub niste stanci enorme dateaza de pe vremea tatarilor". Vom vedea despre care ,,tatari" este vorba. Pentru vechii locuitori, ascunzatorile ideale erau asezarile rupestre si padurile seculare, dintre care padurea Tainita, de pe muntele cu acelasi nume, era cea mai sigura, fiind si astazi foarte greu de strabatut. Aici se afla Stalpii Tainitei, ,,stalpi colosali de piatra care se ridica in forma de coloane in mijlocul padurii inaccesibile" si care nu au putut fi cercetati, deoarece nu se poate ajunge pana la ei. Cine a sapat tunelurile prin piatra dura, cine a ridicat acei stalpi in inima padurii, cine a sculptat pe stanci, la mari inaltimi, ,,scaunele" domnesti? Toti oamenii spun ca tatarii. Dar nu poporul de navalitori, ci ,,ceilalti", care au trait mult inaintea mosnenilor si de la care acestia au preluat multe obiceiuri. Locurile unde se descopera vestigii ale acestei civilizatii preistorice sunt numite in popor ,,salisti tatarasti". Cum este si Silistea Scaienilor.

SAT FARA CAINI

Nu putem sa nu ne intrebam de ce o asemenea descoperire a ramas tot in negura uitarii. Sa fi fost in alta tara, auzea tot mapamondul. Vedem in documentarele de pe Discovery arheologi straini care curata cate un ciob mititel si-l prezinta cu veneratie. La noi, oamenii dau intamplator peste o necropola de uriasi, si cei in drept sa cerceteze locul nici nu sughita. Sa nu mai vorbim despre saci intregi de ,,cioburi" gasite pe meleagurile Boziorului, apartinand unei civilizatii necunoscute, ce nu a putut fi incadrata intr-o anume epoca, dupa cum sustine Vasile Rudan si Alexandru Mironov, doi cercetatori care au lucrat mult in zona. Nu numai ca nu s-a luat nici o masura la nivelul Ministerului Culturii, dar cele mai importante fragmente ceramice, trimise spre datare in tari care detin tehnologia necesara, au ,,uitat" drumul de intoarcere. Din acest punct de vedere, Romania este ca un sat fara caini. Nu este prima data cand din vestigii cu totul iesite din comun raman in tara doar pozele.



Skywalker

  Despre giganti

   Fie caeste vorba despre Biblie sau alte texte vechi ale umanitatii, toate mentioneaza gigantii cu forta lor incredibila aflati in perpetuu conflict cu oamenii. Ce credem despre aceste fiinte iesite din comun? Au trait cu adevartat?
Sunt rodul imaginatiei noastre?

   Gigantismul este un fapt stiintific constatat la diferite perioade biologice. Nu trebuie decat sa ne amintim de gigantismul vegetal din era primara sau din cea secundara, de marimea incredibila a dinozaurilor care au populat suprafata Terrei timp de milioane de ani. In aceasta logica, vi se pare stupid de a crede ca si oamenii de talie gigantica in evolutie ar fi o utopie? Se pare ca oamenii de stiinta au gasit ceva oseminte de humanoizi de statura mare, ceea ce acrediteaza aceasta ipoteza seducatoare.

Probe tangibile

  Antropologistul german Larson Kohl a descoperit in 1936, pe malul lacului Elyasi, in Africa de Sud, oseminte unane gigantice. Paleontologii si antropologiigermani Gustav von Konigswald si Frank Wedenreich(1873-1948) au gasit intre 1937 si 1941, in farmacii chinezesti sau in Hong-Kong, mai multe oseminte umane de talie uimitoare.

  Profesorul Weidenreich a facut, in 1944, o expunere privind aceste resturi de giganti, in prezenta American Ethnological Society. Doctorul Rex Gilroy, un arheolog australian, director al Mount Tork Natural History Museum, a gasit la Mount Victoria amprente fosile de picioare de giganti a caror autenticitate nu a putut fi pusa la indoiala. In plus, au fost gasite trei resturi de maxilare umane gigantice: unul in Africa de Sud, unul in Java si unul in China de sud. Aceste fragmente de schelete gigantice pun numeroase intrebari. Doctorul Burkhalter, de la Societatea Franceza de Preistorie, a scris in 1950 intr-o revista a muzeului din Beytouth ca existenta giganticilor in Paleoliticul vechi este un fapt stiintific stabilit.

  In timpul sapaturilor efectuate in Caucaz, in 1964, s-au gasit intr-o grota din Alguetca, in apropiere de Mangliss, schelete de oameni masurand 2,8-3m. Prin urmare, cercetatori recunoscuti si competenti au descoperit elemente importante care vin sa confirme existenta giganticilor pe Terra intr-o epoca foarte veche.

  Textele mitologice fac foarte des referire la giganti, dar in mediul stiintific, gigantsmul uman este destul; de greu de admis. Schema darwiniana si cea a antropologilor nu fac loc gigantilor in umanitate. Deocamdata.

Gigantii in Biblie
Biblia constituie o sursa importanta atunci cand se vrea studierea istoriei Gigantilor. In ea gasim numeroase informatii precise si concrete. Mentiunile oamenilor de talie marepar sa aiba o importanta speciala. Mai ales pasajele privind gigantii(Geneza, Samuel, Cronicile, Cartea lui Iov, Apocalipsa), care prezinta toate caraqcterele autenticitatii istorice. Geneza(VI 1-4) aduce elementele cele mai importante:"Si s-a ajuns ca oamenii sa se poata inmulti si ca fetele lor sa nasca. Ca fiii lui Dumnezeu sa vada ca ca fetele oamenilor erau frumoase si ei s-au rugat pentru ca femeile sa-i aleaga(...). Si erau giganti pe Terra in acest timp acolo si, drept urmare, cand fii lui Dumnezeu s-au unit cu fiicele oamenilor si au avut copii, acesti copii au devenit barbati puternici care au fost eroii celebri din antichitate."

  In umerele(XIII, 33) scrie:"si acolo, am vazut giganti, fiii lui Anak, care veneau din Giganti, si in ochii nostri, in fata lor eram ca niste lacuste." Trebuie sa constatam ca oamenii nu s-au inteles niciodata cu giganticii. Biblia ne aduce ecoul luptelor lor pentru putere sau de cucerirea unor noi teritorii. Biblia vorbeste mult despre giganti, inalti de 4,5m. De exemplu Goliath avea peste 3 metri. Evreii, invadatorii Palestinei, s-au confruntat cu armate de oameni comandate de regi giganti. Grecii, egiptenii si mesopotamieniiau declarat cu totii ca la origine au fost civilizati de zei gigantici. Mormintele de giganti, vaile gigantilor, muntii lor se gasesc aproape pretutindeni pe glob, acolo unde gasim si traditiile existentei giganticilor.


Marturiile grecesti
  Grecii ne-au lasat un important patrimoniu de texte mitologice unde s-a dezvoltat o cosmogonie complexa. Ele sunt pretioase in masura in care par sa ofere marturii veridice. Textele ne fac sa intelegem ceea ce credem despre lumea de dinaintea lor, adica faptul ca au existat candva giganti.

  Platon ne vobeste despre Atlantida. Mai precis, raporteaza despre o poveste spusa lui Solon de un egiptean. Aceasta obiectivitate este de o importanta capitala pentru studiul existentei gigantilor. Grecii se pare ca au auzit vorbindu-se de perioada de decadenta a zeilor.  Ei povesteau istorii complexe in care aveau loc batalii intre zei si giganti, titani si ciclopi. Astfel, la intoarcerea lor din Troia, zeii au decis ca Hercules sa-i ajute sa se bata contra gigantilor, caci numai un muritor ii putea invinge.
   
  Gigantii erau nascuti pe Terra din sangele lui Uranus. Cel mai celebru era Antee, invulnerabil atata timp cat ramanea in contact cu mama sa, Terra. Nu putea fi ucis decat daca era rapit, ceea ce Hercules a facut cu usurinta. Ceea ce trebuie retinut din aceasta mitologie atat de bogata si complicata este ca oamenii au participat la ultimele lupte contra gigantilor si zeilor, cum si toltecii au amintit. Grecii nu faceau o distinctie clara intre zei si giganti.

  Dupa spusele grecilor, Terra a avut diverse perioade, terminate fiecare prin mari cataclisme. Au existat giganti, uneori buni ca Hercules sau Prometeu, considerati ca civilizati, dar si rai.  Ei s-au exterminat reciproc si ultimii au fost ucisi de catre oameni. Povestile grecesti, departe de a infirma traditiile biblice sau amerindiene, le completeaza in mod admirabil.       

xennon_2000

Parerea mea despre acesti uriasi:
    Aici sunt doua ipoteze, una ar fi experimente genetice ale altor civilizatii extraterestre pe oameni sau ei cu oameni,  iar a doua, poate ca aici pe pamant a fost o mica distractie a "fiilor cerului" cu pamantence...si si-au uitat plozii aici pe pamant....si au platit dur pt asta!

calinahanna

@ryn

Stiam ceva si despre niste schelete descoperite in primavara lui 2006, undeva in zona Campulung Muscel... La poalele "muntilor" pe care sunt acele pietre, care seamana cu acvile, elefanti etc... Am ceva poze acasa, le postez later... (ale pietrelor, nu ale scheletelor :-)

LP

Salutare tuturor,

Am mai intervenit putin la discutiile despre Marte si as vrea sa aduc si aici cateva lucruri in plus. A propos de "pamanturi" aparute si disparute peste noapte, exista si sunt dovedite dpdv geologic. Chiar la cutremurul din Turcia din anii trecuti a avut loc o scufundare in mare a unei portiuni din tarm. De altfel, pe falia San Andreas din America de Nord au loc miscari pe verticala si orizontala vizibile cu ochiul liber. In Romania are loc in fiecare an un proiect international in care este masurata miscarea pe verticala a reliefului pentru evidentierea ridicarilor si/sau coborarilor anuale. Asa numita groapa Focsani se scufunda cativa centimetrii pe an. Sunt date reale din masuratori directe care ne pot pune pe ganduri. Evenimente geologice rapide la scara locala sau regionala pot avea loc oricand si sunt comune. Insa sunt zone stabile geologic si altele instabile. Se vorbea mai sus despre "erodarea rapida": natural nu poate avea loc. Rapid in termeni geologice inseamna de la mii de ani la zeci de mii de ani!! Rapid pentru viata nostra inseamna in zile. Doar mana omului sau a unei fiinte inteligente poate face asta. Asta daca folosim termenul de erodare corect.
Apoi, se mai spunea despre carti si teorii (cel putin cele geologice) care se schimba de la o zi la alta. Nu este asa deloc. Teoriile noi si cartile noi se schimba de la un cercetator la altul, cele clasice chiar raman neschimbate; se aduc doar adaugiri datorate continuitatii cercetarilor. Nimeni nu e perfect!

xennon_2000

Pentru "LP".....Dar de cutremurul din India de acum 2 ani care a provocat acest urias tzunami ce parere ai?.....influenta gravitationala a astrilor, experiment nuclear subteran, sau pur si simplu miscarea placilor tectonice...si tot legat de acest subiect, s-a modificat axa globului pamantesc cu cateva grade la acel puternic cutremur (nush sigur cu cat, dar)......

LP

NU pot sa neg ca se pot controla cutremurele si fenomenele naturale. Insa acea zona se stie ca este foarte activ seismic. Este normal sa aiba loc cutremure de intensitate mare si au avut loc si vor mai avea lor. Acelasi lucru se intampla pe coasta vestica a celor 2 americi. Daca cineva poate controla cutremurele, atunci aceste zone sunt perfecte pentru experimente. De exemplu nu poti incerca in platforma Rusa care este foarte stabila dpdv tectonic si nu au loc cutremure. Ar trebui sa rupi zeci de km de scoarta terestra !! Cam greu. Insa in zone instabile (eu sunt sceptic in privinta provocarii cutremurelor de catre oamnei), s-ar putea face mult mai usor.

xennon_2000

    Placile tectonice pot sa fie dizlocate si de experimentele nucleare ale oamenilor insa nu pentru mult timp...dar destul pentru a provoca un cutremur de scurta durata....si se mai pot influenta cutremurele (dar nu de oameni) prin evolutia astrilor indepartati!Actiunea undelor gravitationale de la alte corpuri ceresti poate influenta terra!

LP

Terra este deja "setata" la influenta gravitationala externa inca de la inceputuri. Forma, miscarea de "respiratie" a Pamantului, ciclicitatea climatica sunt date de factori externi Pamantului. Faptul ca nu intelegem toate fenomenele in profunzime, este doar o problema de timp.

In privinta exploziilor atomice, aceastea provoaca doar o unda seismica, insa nu sunt ca un cutremur natural, cu ruperea in profunzime a scoartei terestre. Cu toate bombele noastre nucleare nu putem provoca un cutremur ca cel inregistrat in Asia de Sud acum 2 ani (nu este unicul cutremur de o asa intensitate, insa renumele lui e dat de acel tzunami distrugator).

Din fericire, in prezent avem foarte multa informatie la dispozitie care ne duce la foarte multe ipoteze din cauza faptului ca "adevarurile stiintifice" sunt pastrate in 2-3 locuri de pe glob, adica State si Anglia. Daca am avea puterea finaciara sa ne sponsorizam proprii cercetatori, am face studii detaliate asupra acestor giganti din trecuturi, asupra OZN-urilor, asupra Big-Bangului.... etc.
A propos de giganti, am fost in Amsterdam si, intr-adevar, olandezii sunt foarte inalti. Am cam 1.84 m si toti erau mai inalti ca mine. Sub inaltimea mea erau doar japonezii cu multe blitzuri. M-a mirat si pe mine diferenta fata de alte popoare.

xennon_2000

In toate cronicile de demult apar relatari despre uriasi....dar nu este clara disparitia lor...poate pe viitor vom stii ce catastrofe s-au abatut asupra lor!
Unele le dezbatem si noi (inundatii, cutremure, meteoriti, razboaie, influenta unor civilizatii ET)



darkness

gravitatia si modificarile atmosferice ar putea constitui un raspuns...

xennon_2000

In biblie scrie.....:uriasiii au pierit ca nu au avut intelepciune!si mai scrie ca au fost vestitii viteji din vechime!(poate Hercule)....dar dc sa fie asa de aspru pedepsiti (exterminarea)?