Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii

Creat de annuki, 20 Februarie 2006, 19:14:22

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

udar

Acum cativa ani am fost intr-o excursie in apropierea orasului meu natal la o veche cetate dacica de pe un deal. Ajunsi la o inaltime relativ mare, profesorul de istorie cu care eram, un fost cercetator, un om extrem de inteligent si profesionist intr-ale istoriei, ne-a povestit o legenda despre niste uriasi care ar fi locuit prin partile acelea.

Eu stiu ca oamenii au darul de a inventa anumite lucruri, si stiu si faptul ca acel profesor ne-a prezentat povestea mai mult ca pe o legenda, insa nu stiu de ce chiar mi-a lasat impresia de veridicitatea aceasta idee a vechilor uriasi. Cred ca au existat multe astfel entitati de-a lungul teritoriului patriei noastre... Mi se pare ciudat, insa, de ce nu gasim mai multe schelete, mai mult ramasite arheologice...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

ryn


udar

Comuna Floresti, Jud. Cluj. Un loc numit Cetatea Fetei. Am atasat aici un articol din Monitorul de Cluj. Nu spune nimic despre uriasi, insa acel profesor (destul de invarsta si localnic al comunei) tin sigur minte ca ne-a povestit despre acea legenda. Si eu am intrat in tunelul acela pomenit in articol. Nu era un tunel urias, de altfel ca sa intri in el trebuie sa fii destul de mic. Nu am inaintat mult deoarece era o usa cu lacat acolo... Nu stiu cat de reale sunt datele, si cat dintre ele inchipuiri, dar am tinut sa va spun acea poveste deoarece mi-a dat asa o impresie de veridicitate... Pentru ca acele vai si dealuri chiar ar fi putut fi locuite de vreun urias. In legenda se vorbea de un urias, de o fata, dar nu mai tin bine minte. Si ni s-a spus ca ramasitele ar fi ingropate pe undeva in acea zona...


Legenda ,,Cetatii Fetei"


Citeva sute de clujeni asteapta sa se mute in cartierul rezidential ,,Cetatea Fetei" construit prin ANL la Floresti. Putini dintre ei stiu, insa, de unde vine numele cartierului de blocuri si de ce s-a pastrat de-a lungul anilor. Monitorul de Cluj va prezinta, in exclusivitate, legendele ,,Cetatii Fetei".

Construita in urma cu 800 de ani

Nici un drum nu leaga Florestiul de ,,Cetatea Fetei". Prin padure, carari pierdute printre copaci, batatorite doar de localnici, urca dealul la peste un kilometru, pina la zidurile construite in urma cu 800 de ani. Dincolo de deal e cartierul. Muschi verzi s-au lipit de zidul de piatra, iar crengile crescute ascund gura sapata in stinca, ca un ochi de ciclop, a intrarii in cetate. Intrarea e inalta abia de un metru, un om putind intra doar aplecat. In dreapta, la citiva metri de gura intrarii, coboara o scara in spirala. In jos, e intuneric ca in fundul Iadului. Florestenii vorbesc cu fereala despre ,,Cetatea Fetei": cei batrini au cam uitat, pe cei tineri nu-i mai intereseaza.

Tunel pina la ,,coada calului"

,,Cind avem vreo 13 ani, am mars «la piatra», ca ase-i zicem noi. Am urcat cu niste pretini sus in virfu' dealului si am intrat in tunel. Ne-am tat dus, da' nu mult, ca este o poarta de ser, cu lacat. N-am ajuns la poarta, ase sa zice, ca este..", spune Ioan Topan , de 85 de ani, care-si duce batri-netile sprijinindu-se in cirje. Legenda spune, iar badea Topan confirma, asa stie din mosi-stramosi, ca ,,Cetatea Fetei" este legata de Biserica Sfintul Mihail din centrul Clujului de un tunel, prin care se refugiau satenii de frica dusmanilor.

Potrivit arhivelor istorice, Cetatea a fost construita in anul 1241 de episcopii Transilvaniei, ca punct de paza si observatie pentru a face fata atacurilor tatarilor. Se povesteste ca o fata din sat ar fi incercat sa scape alaturi de alti sateni din fata hoardelor, dar ca a fost prinsa. Desi torturata, fata nu a dezvaluit locul de refugiu, salvindu-si, cu pretul vietii, vecinii si neamurile din sat.

Cetatea a fost darimata in timpul rascoalei taranesti din 1437, de la Bobilna. (Vasile M|GR|DEAN)

Zinele de la ,,Cetatea Fetei"

Pe seama ,,Cetatii Fetei" circula mai multe legende. Una spune ca in cetate ar trai sapte zine, care dorm in paturi impletite din pinza de paianjen si carora albinele le-ar aduce miere. Alta legenda spune ca un fecior din sat ar fi mers dupa lemne in padure impreuna cu tatal sau. S-ar fi iscat o furtuna, iar feciorul nu s-a mai intors in sat. Lumea l-a crezut mort, dar el a aparut dupa citiva ani, spunind ca a ramas sluga la ,,Cetatea Fetei", la niste zine.
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

prosecco

am vazut mai demult o emisiune pe national tv(miezul problemei se cheama emisiunea) la care erau invitati pavel corut si cu inca unul pe care nu tin minte cum il cheama.au zis ca in bucegi sau ceahlau nu mai tin minte sigur s-au descoperit schelete de urias.

am vrut sa trimit un sms sa`i intreb de ce nu fac un reportaj,documentar pe aceasta tema dar nu am mai avut timp pt ca era pe terminate si nu mai primeau sms-uri :( .....

AdiM

Si Lobsang Rampa vorbeste in cartile sale despre corpuri de atlanti, de circa 3 m, conservate in pesteri aflate sub Tibet, pe care spune ca le-a vazut el insusi - asta era in secolul trecut, putin inainte de invazia chineza in Tibet.


AdiM

Un articol despre scheletele uriase de la Scaeni, com.Bozioru, jud.Buzau, aparut in Ziarul, gasiti la:

http://www.ziarulcn.com/article/aid/13110/



toma

Uriasi? Ce inseamna urias? Ghita Muresan e urias? Gogia Mitu era tot un urias? Cam cit de mare credeti ca ar aparea Ghita Muresan in niste legende ce se vor povestei peste 100 de ani? Intrebati un locuitor din orasul Sebes, pe unde a trecut Muresan mai acum citi-va ani, cit de mare la vazut si o sa va raspunda: cit casa!
AdiM, stiu si eu legendele baiesilor din Apuseni. Sint frumoase, sint deosebite, dar sint legende! Legende ce trebuiau sa pazeasca comorile, naurale sau omenesti, acunse in muntii Apuseni. Vilva Baii este personajul ce pedepseste pe cei ce fura sau exploateaza irational aurul din munte! Legende nascute tocmai datorita conditiilor inumane de munca din subteran!
Intrebati-l pe Ghita Muresan ce probleme de sanatate are din cauza inaltimii sale si apoi ginditi-va cam ce sistem osos ar trebui sa aiba niste oameni mai inalti decit o padure! Oamernii au crescut exect atit de inalti cit i-a lasat gravitatia!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Elvin

Oh, neam indaratnic si viclean ! Pana cand voi fi cu voi ? pana cand va voi suferi pe voi ?
    Toma, eshti un necredincios. Cu sigurantza ai auzit si tu de genele recesive, dar te-ai facut ca o vipera surda, si muta, care isi astupa urechile cand descantatorul vrajeshte cu iscusintza. Acesti 'giganti' care mai apar ocazional, ce sunt ei oare decat nishte manifestari aleatoare ale genelor recesive, stravechi, ale gigantismului ? ramase de pe vremea cand 'Fiii lui Dumnezeu' au intrat la 'fiicele oamenilor". Oase fragile ?? fii serios . cu sigurantza aceshti giganti aveau si oase mai tari, de altfel moshnenii care au trait pana in vremea domnitorilor atestati de istoria oficiala, ii ajutau pe aceshtia in lupte si faceau fapte de vitejie, fara sa li se rupa defel oasele. Chiar Negru Voda insushi se pare ca era moshnean. Baba Novac ce zici c-a fost ? pentru ca la origine novaci era alt nume pentru uriashi
     Adim, in acele peshteri de sub tibet se afla desenate si harti stelare, care arata alte ceruri. Acele fiinte au trait acum 10000 de ani si mai bine, cand datorita mishcarii precesionale a axei Pamantului cei ce se uitau in sus vedeau noaptea constelatiile pozitionate altfel

AdiM

Citat din: toma din  01 August 2006, 13:29:11
Uriasi? Ce inseamna urias? Ghita Muresan e urias? Gogia Mitu era tot un urias?

Ghita Muresan e urias fata de semenii sai contemporani, si e un unicat, ratacit (ca inaltime) printre cei din familia sa. O fi o boala, un accident genetic sau o gena speciala? Nu stim. Nu stiu cine e Gogia Mitu, dar probabil si el e la fel. Cazul lor arata doar ca ar putea exista in lume gene de uriasi. Nu stiu daca ei provin din acei uriasi din vechime, dar e posibil si asta, la fel de bine cum poate sa nu fie nici o legatura. Dar nu despre ei era vorba aici.

Discutia era despre acei oameni de 2.5-3.0 metri inaltime care au fost ingropati, se pare, in acele necropole, cu multe mii de ani in urma, si toti aveau aceasta inaltime neobisnuita pentru noi, si nu era printre ei doar un Ghita Muresan sau un Gogia Mitu ratacit... Erau toti foarte inalti. Asa inteleg eu.


ryn

Oare ce si-au inchipuit precursorii arheologiei nipone cand au sapat la primele necropole de eta?

toma

CitatOh, neam indaratnic si viclean ! Pana cand voi fi cu voi ? pana cand va voi suferi pe voi ?
Elvin, tu chiar te crezi ..de alt neam? :roll:

CitatCu sigurantza ai auzit si tu de genele recesive, dar te-ai facut ca o vipera surda, si muta, care isi astupa urechile cand descantatorul vrajeshte cu iscusintza. Acesti 'giganti' care mai apar ocazional, ce sunt ei oare decat nishte manifestari aleatoare ale genelor recesive, stravechi, ale gigantismului
Da, am auzit si de genele recesive si de gene mutante (ma fac ca nu bag de seama comentariile cu vipera si descintatorul!). Pai, pornind de la idea ta, in care incurci genele recesive cu malformatiile, inseamna ca oamenii din vechime erau cu totii bolnavi de diabet zaharat, tre sa fi avut inima pe partea dreapta si erau lipiti cite doi la un loc! Sau, de ce nu luati in calcul si faptul ca Pamintul era locuit de ....pitici si nu de uriasi?! Oricum in lume sint muuuult mai multi pitici decit uriasi!!!!!
Citatcand datorita mishcarii precesionale a axei Pamantului cei ce se uitau in sus vedeau noaptea constelatiile pozitionate altfel
Sorry, dar vara sau iarna vad Ursa Mare la fel! Ca sa o vad altfel va trebui sa-mi misc pozitia in spatiu!

Trebuie avut in vedere cit este legenda si cit adevar in povestile spuse la gura sobei. "Blestemele"  nu-i prea sperie, nici pe cercetatori, nici pe colectionarii de piese rarisime (ati vazut ce s-a intimplat in zona sitului Sramisegetuza!), mai mult ca sigur, acele piese ar fi fost "preluate" fie de unii, fie de altii!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

paleoastronaut

cred ca ar trebui sa alcatuim o galerie cu "SCEPTICII" de pe forum!Asa zisii sceptici care azi se numesc ASWOTIM,maine TOMA,poimaine APOCRYPHOS,raspoimaine CIUCIULETE..ETC>Vom observa ca cei mai ACTIVI membri ai forumului sunt PREDOMINANT SCEPTICI!Ia cititi voi scepticilor teoria mea de la topicul "Rufon si NOM"...Hai atacati-ma..Uriasii se incadreaza in lungul sir de ERORI FACUTE DE ZEI pe parcursul CREARII SI EDUCARII NOASTRE...Eu nu ma incurc cu poate si cu parca sau cu daca...EU STIU CA SA ESTE.PUNCT.Cand va veni ZIUA ADEVARULUI voi astia scepticii PLATITI ar trebui sa fiti exterminati..Iar VOI SCEPTICII AUTENTICI...SA VA FACETI SEPUKU..DACA AVETI ONOARE IN VOI....

AdiM

Citat din: paleoastronaut din  03 August 2006, 18:53:23
cred ca ar trebui sa alcatuim o galerie cu "SCEPTICII" de pe forum!Asa zisii sceptici care azi se numesc ASWOTIM,maine TOMA,poimaine APOCRYPHOS,raspoimaine CIUCIULETE..ETC>Vom observa ca cei mai ACTIVI membri ai forumului sunt PREDOMINANT SCEPTICI!Ia cititi voi scepticilor teoria mea de la topicul "Rufon si NOM"...Hai atacati-ma..Uriasii se incadreaza in lungul sir de ERORI FACUTE DE ZEI pe parcursul CREARII SI EDUCARII NOASTRE...Eu nu ma incurc cu poate si cu parca sau cu daca...EU STIU CA SA ESTE.PUNCT.Cand va veni ZIUA ADEVARULUI voi astia scepticii PLATITI ar trebui sa fiti exterminati..Iar VOI SCEPTICII AUTENTICI...SA VA FACETI SEPUKU..DACA AVETI ONOARE IN VOI....

Cineva care foloseste atitea majuscule in mesaje mi se pare un om cam disperat. Intr-un forum se discuta idei, nu persoane. Deci daca ai ceva de spus despre ideile vehiculate, este ok, dupa parerea mea, dar daca te obosesti sa ataci persoanele pe asemenea motive puerile, mie mi se pare ca deja nu te mai intereseaza ideile, ci te temi de persoanele respective, iar asta nu e normal pentru un om care ar vrea sa comunice cu altii - comunicarea normala, sincera si binevoitoare fiind esenta unui forum de discutii.

paleoastronaut

Nu cred ca esti pe Rufon sa-mi dai lectii MIE AdiM..Sau de asta esti aici?Mie sa-mi fie frica de membriii rufon care ma ataca?tu auzi ce spui?TU AUZI CE SPUI?Si daca vrei sa dai cuiva lectii despre de cate ori trebuie folosite MAJUSCULELE intr-o propozitie te rog sfatuieste-te pe tine insuti primul....de cand esti pe RUFON vad ca ai inceput sa contesti tot ce prinziEXEMPLE:Ce treaba are rufon cu NOM?Ce treaba are rufon cu francmasoneria?ETC......Daca tu crezi ca problematica extraterestrilor se reduce doar la cateva amarate de ozneuri despre care ai auzit tu in ultimii 50 de ani de la Roswell incoace....TE INSELI AMARNIC!!!!Studiaza mai baiatule teoria paleoastronautica de cand exista planeta....Vezi "bila " de metal din poza asta?a fost gasita impreuna cu alte sute asemenea ei in ROCI VECHI DE 2,8-3 MILIARDE DE ANI!Tu cine crezi ca le-a uitat acolo?DINOZAURII?

toma

Citatcred ca ar trebui sa alcatuim o galerie cu "SCEPTICII"
. Nu am fost mereu "sceptic" dar  intre timp am mai citit, am mai dat cu capul de cite unele....
Citat...EU STIU CA SA ESTE.PUNCT
De unde stii? Poate ne dai si noua niste informatii, cine stie, poate plecam din tabara scepticilor  :lol:
CitatCand va veni ZIUA ADEVARULUI voi astia scepticii PLATITI ar trebui sa fiti exterminati..Iar VOI SCEPTICII AUTENTICI...SA VA FACETI SEPUKU..DACA AVETI ONOARE IN VOI....
Inceraca sa nu te mai ambalezi! Nu crezi ca aici cam exagerezi? Si nu sintem platiti de nimeni! Ci doar am citit si alte pareri! Cit despre ziua asata a adevarului, cam sint plictisit de cind  tot e proorocita!

CitatVezi "bila " de metal din poza asta?a fost gasita impreuna cu alte sute asemenea ei in ROCI VECHI DE 2,8-3 MILIARDE DE ANI!Tu cine crezi ca le-a uitat acolo?DINOZAURII?
Bun, dar te-ai intrebat "bila" ce vechime are? Are aceiasi virsta cu stratul? S-au mai gasit si alte urme deosebite si contradictorii in acel strat? La cam ce ar fi fost utilizata? Esti sigur ca intreg stratul avea aceiasi vechime? Ai auzit de artefacte?
Locuiec undeva linga o cariera da nisip cu o vechime de 600.000 de ani. Crezi ca mi-e greu sa ingrop acolo un hard disck? :roll:
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)