Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Survive 2012 sau tehnici fundamentale de supravietuire in cazul dezastrelor

Creat de Serban M, 08 Iulie 2008, 12:06:22

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

padme

Citat din: Tutanu din  03 Februarie 2011, 22:53:13
te vezi singur (doar o ipoteza) in padure cu tot pachetul tau de cunostinte si in fata ta apare un leu de ex. care si el a supravietuit "apocalipsei" , ce mai faci ?

Te rogi sa fie un leu de la circ care raspunde la comenzile "sezi" si "culcat"!!!??:-D

Nox

BTW. Mai greu sã gãsești un leu în pãdure (leii trãiesc doar în India în pãdure), iar în Africa în savanã.  :-D
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Xanadron

Unicul LEU romanesc (RON-ul) nu va supravietui in orice caz Apoca_lipsei de toate cele. :lol:

P.S. strict ontopic: observ ca-s mai multe tipuri de "survival sites" - de la unele 101% apocaliptice (ca asta al lui Patrick Geryl):

http://www.howtosurvive2012.com/htm_night/home.htm

...pina la altele mai... semi-optimiste macar - inclusiv unul bastinas:

http://www.2012tehnicidesalvare.ro/forums/index.php?sid=213c37c361935ed956a0f26d731cada1

http://www.december212012.org/

http://www.2012supplies.com/

http://survive2012.com/

http://2012survive.net/ ...etc etc
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tayka

Adevãrul e cã nu ne stricã sã cunoaºtem câteva tehnici de supravieþuire având în vedere faptul cã iatã în ultima vreme apar la orizont situaþii tot mai grave ca;prelungirea crizei,chemtrailss,haarp,Egipt,North-Corea..etc.etc. :rocket:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

melanogaster36

   Iata ca rusii cu bani si-au facut  sau a cumparat bunkere pentru vremri de restriste.Stiu baietii ceva!
   Buncãrele private au devenit recent o modã ºi printre oligarhii ruºi. La Moscova existã o gamã variatã de acest gen de adãposturi subterane, pentru toate gusturile, dar pentru puþine buzunare, de la modelele din perioada Rãzboiului Rece pânã la cele realizate cu tehnologiile cele mai avansate.

Jurnaliºtii postului ucrainean de televiziune Inter au încercat sã afle dacã oligarhii ruºi se tem într-adevãr de vreun atac nuclear sau dacã buncãrele nu sunt decât un moft? Cele mai multe buncãre din Moscova au rãmas moºtenire din epoca sovieticã ºi erau pe vremuri destinate doar înalþilor activiºti de partid, în eventualitatea unui rãzboi nuclear dintre URSS ºi SUA. Unul dintre ele gãzduieºte astãzi un muzeu, având ca exponate obiecte de epocã.

Un bilet în muzeul subteran, cândva inaccesibil muritorilor de rând, costã doar 20 de dolari, dar Viktor Ivanov, ghid la muzeul de sub centrul Moscovei, declarã corespondentei postului de televiziune citat cã patronul sãu este dispus sã vândã localul oricui va scoate 80.000 de dolari din buzunar. Oligarhii ruºi din zilele noastre, cu afaceri în lumea întreagã, se tem cel mai puþin de eventuale rãzboaie nucleare sau chiar de rachete iraniene, se desprinde ca o concluzie din reportajul menþionat.

Dotarea cu un buncãr particular pare mai curând un moft, dar în timpul incendiilor de vegetaþie ºi turbã din vara trecutã, când aerul la Moscova era irespirabil, unii dintre ei ºi-au gãsit adãpost cu familiile lor în astfel de buncãre, în cazul în care nu plecaserã încã din þarã. Astfel, o cazematã din beton armat pare a fi cel mai bun adãpost în vremuri de rãstriºte.

Ruºii bogaþi, care nu au reuºit sã intre în posesia vreunui buncãr rãmas liber din epoca sovieticã, îºi construiesc în prezent refugii noi, cu tehnologie nouã. Unii dintre aceºtia au optat pentru buncãre de suprafaþã, care aduc mai degrabã cu o vilã blindatã de mici dimensiuni. Acest gen de construcþii poat fi întâlnit la orice pas pe ºoseaua Rubliovka din Moscova, zona protipendadei moscovite.
  Sursa News.ro

Nox

Citat din: Tayka din  04 Februarie 2011, 19:50:16
Adevãrul e cã nu ne stricã sã cunoaºtem câteva tehnici de supravieþuire având în vedere faptul cã iatã în ultima vreme apar la orizont situaþii tot mai grave ca;prelungirea crizei,chemtrailss,haarp,Egipt,North-Corea..etc.etc. :rocket:

Ai dreptate! Dar ce te faci cã la noi, în România, nu se face nici basic stuff-ul în caz de cutremure în școli (cel puțin atunci când m-am interesant eu nu se fãcea). Pentru cã existã mentalitatea asta de genul "cum sã-mi întrerup eu ora prețioasã de matematicã, sau activitatea, ºamd"...

În plus, decât sã dea nu știu câte zeci de mii de euro pe nu știu ce poșetã cu cristale swarovski mai bine sã-ºi facã buncãr!
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

DeReLiCt

Adevarul este ca... in Romania, daca e sa cada, pai cade nene. Asa ca ce rost mai are sa se iroeseasca resurse ?  :lol:
A studia ºi a nu gândi este o risipã. A gândi ºi a nu studia este periculos.

zamotrak

Indiferent ce tip de adapost se construieste,daca nu are asigurate resurele de energie,apa,aer,hrana,paza.........nu valoreaza ....doi Ron-i(ca sa fiu in spiritul postarilor de mai sus) :evil:

Tayka

Treaba cu adãpostul este o mare prostie,pentru cã nu vei putea ajunge la el în timp util,si chiar dacã ajungi devine o mare capcanã.Dimpotrivã în cazul unei furtuni magnetice(de naturã cosmicã,sau provocatã de..ei)vor avea loc mari incendii si va scoate din funcþie ori ce consumator energetic;va cãdea sistemul de alimentare cu energ.electricã,parcul de autovehicule,comunicaþiile r.tv.,vom rãmâne în beznã,fãrã informaþii,fãrã apãrarea oferitã de stat,va fi indusã panicã care se va transforma rapid în anarhie,ori în aceste situaþii eu cred cã este mai bine sã rãmâi în câmp deschis,sau sã fugi cât mai departe de locurile aglomerate,undeva unde desigur este bine sã-þi construeºti un adãpost,sau chiar sã îl ai construit la cheie,dar în oraº sã te ascunzi într-un adãpost este dupã pãrerea mea f. periculos în primul rând cã-i poate fi blocatã intrarea sau aerisirea prin prãbuºiri de clãdiri,poate fi inundat,etc.Eu mi-aº pregãtii un rucsac pe care sã-l þin la îndemânã undeva pe lângã dormitor,ºi care sã conþinã un minim necesar de supravieþuire ºi pe care sã îl gãsesc rapid pe întuneric,apoi o bicicletã de teren,sau dupã posibilitãþi,o masinã a cãrei sistem de aprindere sã îl am pregãtit în rucsac(pentru cã pulsul va afecta ori ce instalaþie electricã-arzând ori ce thor neprotejat)ºi apoi..valea.Eu cred cã aceasta ar fi singura metodã prin care dacã vei mai avea si noroc din belºug,atunci e posibil sã scapi cu viaþã rãmând printre miliardul de supravieþuitori ai acestei lumi ajunsã la apogeu. :planet:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

andrei

   Salut!
Dintre toate popoarele,cred ca romanii vor avea cea mai mare rata de supravietuitori.Santem atat de antrenati la treba asta ,incat nu cred ca ne ,,rade" complet nici un fel de cataclism.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Tayka

Citat din: andrei din  06 Februarie 2011, 20:00:25
  Salut!
Dintre toate popoarele,cred ca romanii vor avea cea mai mare rata de supravietuitori.Santem atat de antrenati la treba asta ,incat nu cred ca ne ,,rade" complet nici un fel de cataclism.
Nu înseamnã cã dacã sântem un popor de ºmekeri ºi maneliºti vom avea ºi ºanse la supravieþuire,dimpotrivã cred cã sântem printre primii pe lista de exterminãri,ºi asta pentru cã nu sântem pur-sânge,sântem corciþi,dezbinaþi vai mama noastrã,puturoºi,leneºi,f.uºor coruptibili,lipsiþi de ori ce sentimente alese.Pãi noi la o adicã panicã generalizatã,ne pierdem complect instinctul de supravieþuire,fugind bezmetici în cerc sau în zig zag..  :-D sau încercând sã dãm cu jula,ºi dacã prin absurd om reuºii chiar sã le ºutim ãlora pânã ºi armele de exterminare,sânt convins cã prima datã le vom folosi împotriva vecinului,a ºefului, sau a politicianului aflat din nefericire pentru el ultimul la cârmã...Cã, cam-aºa-i Românul.. :-D :evil: :rocket:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

padme

Citat din: Tayka din  06 Februarie 2011, 18:00:17
Eu mi-aº pregãtii un rucsac pe care sã-l þin la îndemânã undeva pe lângã dormitor,ºi care sã conþinã un minim necesar de supravieþuire ºi pe care sã îl gãsesc rapid pe întuneric,apoi o bicicletã de teren,sau dupã posibilitãþi,o masinã a cãrei sistem de aprindere sã îl am pregãtit în rucsac(pentru cã pulsul va afecta ori ce instalaþie electricã-arzând ori ce thor neprotejat)ºi apoi..valea.

Pai hai sa  vorbim practic, ce ar trebui sa contina un astfel de rucsac?? Cine stie poate intr-o zi ne va fi folositor....

dacian

Citat din: padme din  06 Februarie 2011, 22:46:32
Pai hai sa  vorbim practic, ce ar trebui sa contina un astfel de rucsac?? Cine stie poate intr-o zi ne va fi folositor....
Da, dar pe un topic nou (ca sa nu zic direct sa-l deschizi).

Tayka

Citat din: padme din  06 Februarie 2011, 22:46:32
Pai hai sa  vorbim practic, ce ar trebui sa contina un astfel de rucsac?? Cine stie poate intr-o zi ne va fi folositor....
Dacã va fi într-o zi ar fi mai bine decât dacã ar fi într-o noapte,oricum cei care declanºeazã apocalipsa,probabil cã cunosc ceva geografie fizicã,ºi ca atare vor þine probabil cont ºi de fusul orar,aºa cã trebuie sã fim pregãtiþi oricum.Rucsacul va trebuii sã conþinã mãcar urmãtorul inventar strict necesar;o armã,un cuþit,o lamã fierãstrãu,o lanternã cu posibilitãþi multiple de reîncãrcare; mecanicã,fotonicã,termicã.un radiou cu cât mai multe benzi,un amnar,brichetã,lumânãri candelã,trusã sanitarã,bidon cu apã conserve,pastile energizante,mascã de gaze,o þeavã de 1þol,lungã de 1m,ce poate folosii ca armã,ca sculã,ºi ca filtru de apã,o hartã.ceas cu busolã,instalaþie de aprindere auto(dacã vrem sã folosim o masinã).Rucsacul astfel echipat va fi învelit cu o folie metalicã ºi plasat la îndemânã sub patul în care dormim,împreunã cu un costum militar impermiabil.Unii spun cã ar fi indicat ca folia rucsacului sã fie legatã la massã,personal nu cred cã aceastã protecþie ar mai avea vreun efect deoarece în cazul unei mega furtuni magnetice,sarcina electro-staticã uriaºã se descarcã în câmpul magnetic terestru care astfel îºi va pierde pentru un timp proprietatea de a induce în masa planetei acea forþã electricã de sens negativ,ºi ca atare îºi va pierde massa electricã pentru o perioadã,sau chiar definitiv.Este bine totuºi sã avem în rucsac ºi un cablu electric de cupru liþat lung de 3 m,pentru a ne instala rapid dacã e necesar un paratrãsnet în cazul în care acesta ar mai funcþiona.O atenþie f. mare trebuie acordatã în special ºi pregãtirii psihologice. :martiansad: :ufo: :martiansmile: :rocket:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

abyss

Te rog Tayka, da-ne o descriere a instalaþiei portabile de aprindere auto.
Mersi.