Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Survive 2012 sau tehnici fundamentale de supravietuire in cazul dezastrelor

Creat de Serban M, 08 Iulie 2008, 12:06:22

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

LupinThe3rd


jackie28t

Sirius13,
in cazul unui dezastru in 2012 eu recomand o ''saltea'' asta in cazul in care potopul e cu apa....daca e cu foc atunci o UMBRELA  :lol: LOL

rebelfire

Mai sus s-a facut o rugaminte catre voi sa nu faceti glume si sa luati la modul serios ce se poate intampla, sau sa va abtineti, chiar daca voi "dormiti" in asa zisa voastra "civilizatie' .Eu am trecut printr-o situatie aiurea in asa zisa Revolutie,eram la Brasov..in armata...chiar a fost de supravietuire..Din pacate, Europa si nu numai, e plina de reactoare nucleare, in plus asa cum se zicea mai sus sut o gramada de arme nucleare...Totusi, prin puterea lui D-zeu, orice e posibil..poate ca el doreste sa supravietuiti fizic..dar, nu numai asta ajunge...un corp puternic, lucrat ca muschi, e nimic daca nu are intelepciune,daca nu exista spirit si intelepciune..ptr supravietuirea spirituala, exista lecturi esentiale,un exemplu ar fi  "sufletul dupa moarte" ieromonah Serafim ROSE,"cartea tibetana a mortii"...etc.Contemplator...ai dreptate, dar..qui prodest? uita-te cui vorbesti...spiritual?mai greu..O lectura cu care nu veti pierde timpul,- scuze, nu este reclama ci informare si cred ca asta e scopul forumului nu?- chiar de nici un fel si foarte utila este "manual de supravietuire" de Serban Derlogea, editura Amaltea...e vorba de toate tipurile de supravietuire si are sfaturi foarte rationale pentru situatiii neprevazute inclusiv razboi atomic, evident bibliografia care o veti gasi in carte e mult mai vasta.Oricum, sfaturile  sunt utile, multumesc blue moon ptr intelegere
"Un intelept daca nu poate face ceva constructiv mediteaza, un prost insa, arunca cu piatra" doamne, da-mi mereu puterea de a fi cu mintea lucida si a realiza cat sunt de limitat fata de tine.." Rebelfire

saver

Nu am nicio idee ce inseamna 2012 si ce se va intampla atunci.
Cineva mi-a aratat acest topic si de aceea am hotarat sa ma loghez pe acest forum si sa raspund pe acest topic.

1. Schimbati va rog titlul in Tehnici fundamentale de supravietuire in cazul dezastrelor pentru ca e un subiect FOARTE important.

Cu parere de rau observ ca astazi nu se pune pret pe asa ceva. Acum niste ani exista PTAP (pregatirea tinerilor pentru apararea patriei) si erau cursuri de supravietuire si orientare in teren.
Astazi creierele copiilor sunt bombardate cu informatii de cea mai proasta calitate in loc sa existe un CURS OBLIGATORIU legat de aceste tehnici. Am vazut la televizor pompieri actionand cu niste localnici la un incendiu si localnicii nu aveau costum de protectie insa nici macar unul nu era udat si cu prosop ud in cap desi afara erau peste 40 de grade. Necunoasterea unor reguli esentiale poate duce la accidente teribile.

2. M-am uitat un pic peste forum si pare a fi o comunitate deschisa si care stie ca nu trebuie sa ignore. Tare mult mi-as dori sa vad un grup care sa militeze pentru a impune in scoala drept ore obligatorii cele legate de supravietuire. De fapt, nici nu cred ca ar trebui sa fie obligatorii. Daca le aduci copiilor un proiector si le explici, pana si cei mai lenesi vor fi foarte atenti. Foarte multi oameni mor pentru ca iau hotarari gresite in momentele critice. Nu de pomana a zis cineva ca omul nu moare, ci se omoara.

A fost si cineva care a punctat in acest topic componenta spirituala. Ce sens are sa fii pregatit daca El te vrea sus?
Sunt perfect de acord cu asta! Daca El vrea nu te poti opune.

INSA cei care au macar cursuri la nivel de incepator despre aceste situatii nu numai ca se pot salva pe ei, dar pot salva si pe altii. Nu stiu cata importanta are materia dar sa salvezi pe cineva de la moarte este ceva inaltator. Bineinteles atata timp cat nu ceri o recompensa. :)

Cautatorul

Pentru saver:

Guvernantii de orice fel nu vor ca oamenii sa poata supravietui singuri. Oamenii trebuie sa fie dependenti de sistem pentru a putea fi conditionati, controlati, etc.

Pentru guverne supravietuire inseamna rebeliune, inseamna posibilitatea organizarii de grupuri de rezistenta armata sau nu, inseamna ca oameni dati in urmarire generala (uneori pentru motive politice, sau pentru ca se impotriveau sistemului), pot scapa datorita cunoasterii tehnicilor de supravietuire.

Si ca sa bag putin si teorii ale conspiratiei cum crezi tu ca antihristul va convinge oamenii sa-si puna pecetea 666 daca oamenii ar putea supravietui singuri? Cum zice in scrierile vechi? Nimeni nu va putea cumpara sau vinde fara sa aiba pecetea.

Deci guvernele vor ca oamenii sa poata fi controlati si conditionati, urmariti tot mai mult, iar libertatile oamenilor sa fie din ce in ce mai putine.

De aceea nu se face in scoala cursuri de supravietuire...

saver

Chestia cu pecetea e mult mai complexa dar este reala. Criza a nationalizat banci si va mai nationaliza si la anul. Ca sa poti avea control trebuie sa ai moneda unica. Cand ai moneda unica, omul cu cip poate scoate bani oriunde in lume, plateste, etc.
Precis o sa puna si comision 0% la cumpararea cu cipul (cum e acum cu cardul) si multi o sa vada aceste avantaje.
Evident o sa fie si cipuri din aur sau cu cristale zwarovski, asa trendy. O sa fie o intreaga moda.

Dar eu nu m-am dus atat de departe. Mai realist vorbind cred ca e foarte important ca un copil sa cunoasca ce face in caz de incendiu spre exemplu. Cum poate banui violenta unui incendiu dupa culoarea fumului samd.
In viitorul apropiat ne vom confrunta cu dezastre mari. Din ce in ce mai multi oameni de stiinta admit ca suntem pe ultimul drum.
Schimbarea omului din capitalistul feroce de azi, renuntarea la consumerism nu se va face de buna voie. Trebuie din pacate sa traim niste dezastre ca sa se intample asta.

Eu raman la ideea ca trebuie invatati copiii cum sa se protejeze pe ei si pe altii in diverse situatii.

nostrom39

Salut la toata lumea!
Interesant ce spune Saver, dar cum se poate lua o decizie in privinta educarii copiilor si chiar a adultilor de a face fata dezastrelor
daca, asa cum spune Cautatorul,cei in masura sa ia asemenea hotarari,adica guvernantii, nu au acest interes?
pax vobiscum!

Xanadron

Acu' la modul serios: sint multe opinii avizate (fara sa fie neaparat ale unor obsedati "cataclismici") care sustin ca sansele de supravietzuire in cazul unor catastrofe d-astea naturale nu le au nici aglomerarile mari de oameni, dar nici "lupii singuratici".

Comunitatile de ordinul zecilor, maxim sutelor de indivizi (care sa cuprinda insa oameni calificati ori priceputi in diverse domenii... dar nu tocmai abstracte ;)) par sa fie solutia "continuarii umanitatzii", chiar daca de la un nivel tehnologic al secolului XIX...

Asadar, pescarii - vinatorii - fermierii - electricienii - instalatorii - mecanicii - constructorii - moashele :D etc (sau cei experti in domeniile astea ca "hobby") vor fi favorizati in noua eventuala "cursa pentru supravietuire", dar numai conlucrind cumva in niste comunitati unite.

Dar cu "conlucrarea" stim noi prea bine cum sta egocentrista societate actuala - si nu doar la noi. :(
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mopeka

Citat din: nostrom39 din  21 Noiembrie 2008, 17:01:57
, dar si cum se poate lua o decizie in privinta educarii copiilor chiar a adultilor de a face fata dezastrelor
daca, ........,cei in masura sa ia asemenea hotarari,adica guvernantii, nu au acest interes?

Foarte simplu!Se procura documentatia necesara(net,biblioteca,etc) si daca se considera ca info.necesare supravietuirii sunt necesare,atuci ele se invata,si nu mai astept mimic de la nimeni!
Ai grija ceea ce-ti doresti,s-ar putea sa se intimple!

Dizzy

ouf ce idei puteti sa aveti nici pe departe din ceea ce discutati nu sunteti aproape de adevar.

Cautatorul


Outlaw

Excelenta cartea lui Serban Derlogea- Manual de supravietuire - carte de care amintea si Rebelfire cateva postari mai sus. Intr-adevar sunt date solutii pertinente... Odata si odata tot o sa crapam dar macar sa crapam abia dupa ce epuizam toate solutiile pentru survival. Ca d'aia suntem oameni si nu coropisnite!

greener

in 2012 nu va fi nici un razboi nuclear.
Nu va faceti griji.
Nu vom fi distrusi de vre-un razboi nuclear. Vom fi distrusi de altceva. Si daca continuam cu ignoranta... care se pare ca este boala incurabila a secolului nostru... ne vom trezi in alte dimensiuni... un pic mai altfel...
Si ca sa nu creez confuzie totala.... viitorul asa numit razboi... va fi unul elegant... pe unde electromagnetice...sunt convinsa ca ati auzit de vibratiile produse de sunete.... :star:


Serban M

Conform acestui articol : http://www.libertatea.ro/stire/aici-se-opreste-cutremurul-in-bucuresti-305004.html , sub parcul tineretului exista un ''buncar'' in care pot incapea ~20.000 persoane. Acestea vor fi duse acolo in caz de razboi, etc.

Intrarea se face pe strada Secerei, unde stationarea si parcarea sunt interzise fiind obiectiv militar.

Dupa cautari intense am facut conexiunea cu ''misterul de sub Bucegi'' si asa zisele tuneluri secrete de sub Bucuresti, care aparent exista, iar sub tineretului ar fi o constructie imensa, care dateaza cel putin de pe vremea lui Tepes. Crematoriul Cenusa de pe dealul din tineretului, crematoriu inchis prin 2003, desi are satelit si este pazit de politie non-stop.. ar fi o alta intrare.

Intrebarile mele sunt, de ce nu am fost anuntati de existenta acestui buncar si desigur, ce se afla mai exact acolo ?

CitatAdãpost pentru 20.000 de persoane

Totuºi, zona de sud stã mai bine la capitolul seisme. De ce? Puþinã lume ºtie cã sub Parcul Tineretului existã o structurã uriaºã din beton, sub formã de potcoavã, care se întinde de la Palatul Copiilor, pe sub Sala Polivalentã ºi Orãºelul Copiilor pânã sub Cimitirul Bellu. Intrarea se aflã pe strada Secerei, în apropiere de Palatul Copiilor. Pe poartã scrie cã nu ai voie sã staþionezi în faþa ei. Surse din Primãria Capitalei ne-au spus cã acolo se aflã cel mai mare adãpost pregãtit pentru cazurile de forþã majorã pe timp de rãzboi sau calamitate. Adãpostul are ºase etaje în pãmânt ºi în el pot încãpea 20.000 de persoane. Structura din beton a fost construitã în anii '60, cu mult înainte de inaugurarea Sãlii Polivalente, în 1974. Aceleaºi surse ne-au dezvãluit cã existenþa uriaºului adãpost explicã protecþia de care se bucurã Berceniul în caz de cutremur. Unda seismicã e atenuatã de pereþii adãpostului.Aºa aratã harta de microzonare seismicã a Bucureºtiului. Zonele roºii sunt cele mai periculoase


http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zk2eiZ_GJloJ:www.rufon.org/forum/index.php%3Ftopic%3D2479.60+rufon+bucegi+tineretului&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro
Citatasa ca au transformat-o in actualul Lac Tineretului  (lac periculos, cu mofete si strat foarte gros de mal sub care pot exista inca fisuri de acces in retele de rauri subterane) si mai tarziu, pentru a continua amenajarile la obiectivele subterane s-a contruit in regiune Crematoriul Cenusa (care mascheaza iesirea din fosta galerie principala ce pleca de la Curtea Domneasca a lui Tepes) dar si Sala Polivalenta obiectiv care de fel nici nu avea ce cauta intr-un asemena loc (care datorita volumului mare de sapaturi a mascat lucrari subterane de mare anvergura despre care nu e oportun sa discutam acum) si altele. La fel si cazul mlastinii ce era situata pe locul Cismigiului de azi, unde inca se mai afla o a doua din portile de aerisire/iesire ale galeriilor ce plecau de la Curtea Domneasca; si aici, inca din perioada regimului monarhic, dar mai ales regimul comunist de mai tarziu, a realizat importante obiective subterane. Atat mlastina Cocioc cat si cea de pe pozitia Cismigiului de acum, erau dominate de unul sau mai multe dealuri de dimensiuni destul de mari- astazi mai pot fi zarite doar palide ramasite ale acestora...

In fine, e mult de spus. Confirm informatiile privind Braila. De altfel, nu e doar cazul Brailei... Cititi "Romania secreta" ca de asta am scris-o, ca sa existe toate informatiile acestea stranse si sintetizate intr-o lucrare.

http://bucurestiivechi.blogspot.com/2009/12/crematoriul-cenusa.html

CitatAºezat pe o colinã din Parcul Tineretului, Crematoriul "Cenuºa" e poate cel mai sinistru loc din Bucureºti. Holurile întunecoase ºi strâmte, miile de urne de care te poþi împiedica ºi mirosul de mucegai îl fac greu de suportat. Crematoriul e închis din 2003 pentru cã... nu mai e loc nici mãcar pentru o urnã.

Pazit mai ceva ca un camp minat, crematoriul "Cenusa", situat pe calea Serban Voda din Bucuresti, si-a incetat activitatea pentru care era cunoscut in Capitala, incinerarea cadavrelor, in anul 2003. Cu toate astea, crematoriul nu s-a inchis, ci continua sa functioneze ca spatiu pentru pastrarea urnelor cu cenusa si se afla in plin proces de restaurare. Curios, modernizarea crematoriului situat in zona parcului Tineretului pare sa fi inceput cu instalarea unei antene satelit chiar langa intrarea principala, inchisa vizitatorilor. Pentru pastrarea urnelor cu cenusa se plateste o taxa anuala de 7,14 lei, dupa cum este afisat la intrare, iar programul cu publicul este de luni pana joi intre orele 08.00 si 16.30, vineri intre 08.00 si 14.00, iar sambata este deschis "in caz de necesitate". Desi este un monument national, accesul in interiorul crematoriului, precum si in jurul acestuia, pe o raza de aproximativ 150 - 200 de metri, este interzis, iar fotografiatul, atat in interior, cat si in exterior, de asemenea, in ciuda faptului ca este vorba de un domeniu public: "Au venit sa faca filme aici si nu i-am lasat", ne-a povestit mandru Rizea M., unul dintre paznicii crematoriului care, alaturi de un alt paznic si un functionar administrativ, formeaza personalul crematoriului "Cenusa". Acestia ne-au mai spus ca, desi crematoriul se afla in renovare, nu cred ca va mai functiona vreodata.

Crematoriul "Cenusa" este unul dintre putinele monumente din Bucuresti care se afla in stransa legatura cu istoria recenta a Romaniei. Inaugurat in anul 1928, prima persoana incinerata aici a fost Profira Fieraru, o femeie decedata la varsta de 40 de ani. Deschiderea crematoriului a reprezentat, intre biserica si stat, un subiect de controversa, la momentul respectiv punandu-se in discutie legitimitatea arderii cadavrelor din punct de vedere al canoanelor religioase. Se spune ca la crematoriul "Cenusa" ar fi fost incinerat generalul Antonescu, mai multi legionari din perioada interbelica si Anna Pauker, in perioada comunista. La Revolutia din 1989, cele 43 de persoane ucise la Timisoara au fost aduse la crematoriul "Cenusa", incinerate, iar cenusa acestora a fost aruncata.

Clãdirea principalã, desprinsã parcã dintr-un film de groazã, a adãpostit, pânã la închiderea crematoriului, în 2003, cuptoarele ce transformau în pulbere zeci de persoane în fiecare an. Parterul, fosta capelã a clãdirii, este acum "ocupat" de sute de "militanþi ai miºcãrii muncitoreºti", crema partidului comunist. Urnele tovarãºilor stau cu fotografiile îndreptate cãtre catafalcul ce ocupã centrul sãlii, amintind parcã de congresele partidului. Paradoxal, în acelaºi loc existã ºi o placã comemorativã, în onoarea celor 43 de victime ale Revoluþiei de la Timiºoara, incinerate la "Cenuºa". La etaj, în "sãlile evreilor", cum le spun îngrijitorii, sunt cei mai vechi ocupanþi ai crematoriului. Câteva zeci de niºe adãpostesc, în beznã, familii întregi din lumea bunã a Bucureºtiului interbelic. Flori de plastic, fotografii ºi iconiþe prãfuite pãzesc locurile de odihnã.

În comparaþie cu parterul, "îmbrãcat" în marmurã, subsolul clãdirii e ceva de speriat. Un singur culoar, lung de zeci de metri, ºi mai multe camere cufundate în umbrã adãpostesc cenuºa a mii de oameni. Un culoar al morþii. Mirosul greu, liniºtea de mormânt ºi urnele ce par cã te împresoarã din orice colþ îþi dau fiori.

Crematoriul nu a fost construit intamplator in acel loc in anul 1928... Inca din perioada medievala a nasterii Bucurestiului ca asezare permanenta si de importanta politica (capitala), zona a fost prevazuta cu tot felul de constructii care si astazi au ramas secrete in mare masura. Pe vremea cand Vlad Tepes facea Curtea Domneasca asezata astazi in plin centrul Capitalei la doi pasi de Piata Unirii,- Bucurestiul era o zona de padure strabatuta de o serie de afluenti ai Dambovitei (disparuti in stratul freatic, la ora actuala...) si mlastini de suprafata mare. Din ordinul direct al lui Vlad Tepes a fost construit un tunel care pornea de la Curtea Domneasca, avea trei ramificatii care porneau catre diverse puncte ale orasului de atunci, dintre care una mergea catre exterior inspre vest, traversa o portiune intinsa de padure, dupa care trecand pe sub mlastina Cocioc (actualul Parc al Tineretului) se ramifica avand mai multe puncte de aerisire si iesiri in cadrul dealurilor care imprejmuiau mlastina. Dar iesirea principala se afla pe creasta cea mai inalta care domina mlastina si care era acoperita de padure deasa. Multa vreme acest subteran nu a fost utilizat decat de catre mai-marii Tarii Romanesti, care-i cunosteau existenta. Intreaga retea a suferit modificari destul de importante in vremea lui Cantacuzino, cand de altfel au mai fost construite si o serie de alte vaste retele subterane care faceau legatura intre anumite manastiri din apropierea Bucurestiului. Dupa perioada lui Cantacuzino, abia la finele sec.XIX, inceputul sec.XX (sub domnia lui Ferdinand I) s-a facut o alta mare amenajare a Bucurestiului subteran, extinzandu-se retelele subterane dintre manastirile ce se afla in apropierea Bucurestiului, facandu-se reteaua circulara de forturi si canale subterane (forturile nu sunt legate intre ele doar prin linia de centura ci si printr-un canal subteran care era utilizat pentru interaprovizionare cu munitie si schimb de personal intre forturi) precum si o mare parte din amenajarile subterane ale unor obiective din Bucuresti, cum ar fi de pilda Palatul Cotroceni, care este legat printr-o sosea subterana de Fortul Domnesti si de acolo, mai departe, de ceea ce astazi este Centrul de Cercetare al Armatei si unitatea de Arme Intrunite de la Clinceni (transmisiuni speciale si razboi radioelectronic, parasutisti, o subunitate de cercetare, etc). Printre multe altele, in perioada interbelica s-a trecut si la reamenajarea subteranului care leaga Curtea Domneasca de Dealul Mlastinii Cocioc,- s-a mascat iesirea principala din acest subteran cu cladirea Crematoriului,- intr-una din anexele acestuia se afla poarta de iesire din galeria subterana. Ulterior, comunistii au adus si mai multe amenajari la aceasta retea de canale subterane, ei de altfel degajand terenul de mlastina Cocioc si punand in loc lacul si parcul Tineretului de astazi. Lacul din Parcul Tineretului are in anumite locuri pe fundul sau gratare de acces a apei care vine din cadrul a ceea ce odinioara erau afluentii de suprafata ai Dambovitei, care acum au albii subterane, freatice,- atentie la acest lac si la scaldatul in el ! Uneori, dupa ploi abundente, cand fluxul apelor freatice creste foarte mult, pot apare efecte de suctiune a corpurilor de la fundul lacului si chiar si de la suprafata acestuia, care daca ajung in torentele freatice, nu le mai gaseste nimeni, niciodata. Evitati asadar sa va scaldati in regiunile neamenajate ale acestui lac situat pe fosta mlastina Cocioc... Sub regimul comunist s-a diversificat reteaua de canale subterane de sub fosta mlastina, o mare parte din volumul imens de pamant excavat, fiind mascat prin constructia Salii Polivalente ,- sala construita aparent complet anapoda, intr-o regiune in care nu era deloc oportuna o astfel de constructie. In realitate, ea a mascat volumul urias de pamant care s-a excavat din zona respectiva, cu prilejul extinderii retelelor subterane. Crematoriul Cenusa este intradevar obiectiv militar (a fost inca de la crearea lui...) pentru ca mascheaza intrarea intr-o veche retea de galerii subterane in care se poate merge cu masina (Vlad Tepes intra calare in acele tunele...) si care sunt indubitabil OBIECTIVE MILITARE. De aceea, nu va mirati de ce paza acestui aparent banal "crematoriu" este atat de drastica si se interzice strict filmarea sau fotografierea sa precum si apropierea de cladire la mai putin de 150-200 metri a persoanelor neautorizate. In ce priveste lucrarile de "reabilitare" ale crematoriului, debutate in 2003 (cand s-au bagat sume importante de bani si in finalizarea liniei speciale de metrou dintre Palatul Cotroceni si Aeroportul Otopeni) ma tem ca nu se refera catusi de putin la cladirea exterioara, care de altfel nici nu are mare nevoie de renovare,- in schimb este de presupus ca renovarea si reabilitarea sa se desfasoare departe de ochii publicului, in constructii care nu se afla la suprafata. Sper ca v-am satisfacut cel putin o parte din curiozitatea legata de acest aparent "bizar" obiectiv militar care nici macar nu apartine oficial de MApN...

Deci oare cine se baga in tuneluri in cazul dezastrelor ?  :-D

Xanadron

...Cine se va baga in numitele subterane?
Ghici ciuperca-ntr-un picior!  :-D Normal ca cei care-i platesc pe "pazitorii portilor" - din banii nostri, dar exclusiv in folosul LOR.

Fiindca gasca de tilhari oficializati ce reprezinta sinistra abstractiune numita STAT nu se dezminte vreodata. :x

P.S. Personal, regret si acum retragerea definitiva de pe Rufon a userului Lucian Cozma, din ale carui cunostintze transmise aici in scurta sa activitate (doar 23 de postari - unele dedicate sensibilei problematici a subteranelor mai mult sau mai putin naturale), multe s-au dovedit a fi extrem de interesante.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/