Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)

Creat de Kbal, 01 Iulie 2008, 17:45:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

LupinThe3rd


Kbal

Thx for the link. da deja am studiat mai toate articolele inclusiv cel de pe wikipedia . In principiu am o idee despre cum functioneaza campul magnetic .
Only the best is good enough ...

jackie28t

Citat din: LupinThe3rd din  15 Iulie 2008, 21:25:05
@Kbal
Incearca sa controlezi cat de cat anumite chestii pentru ca mai sunt si copii pe forum si trebuie sa ia si ei bacu' iar cu pictorul Nicolaie Balcescu nu se poate...

Lupin,
dar tu bacu' lai luat tot din cauza ca te-ai informat de pe acest forum?  :lol: LOL
Eu zic Lupin sa mai ''tai de la tine'' putin ca ''Kbal'' e baiat bun si nu face altceva decat sa prezinte pe forum anumite idei,pareri,ca si noi dealtfel.
Discutia este si solutia iar putin respect fata de partenerul de discutii nu strica,deci mult succes si spor la treaba.

lylyt_ice

 Kbal, dar daca pe ax. la mijlocul elicelor, montezii doi magnett normali(simpli), recuperati de la doua difuzoare identice, iar eliciile le confectionezi dintr-un material(bun) conductor, presupun ca acele elicii se vor magnetiza si vor actiona ca si magnetii insisi (?) atunci ar fii mult mai simplu sa incerci sa experimentezi prin confectionarea acestui model de inventie, fara a se mai pune problema procurarii de magneti sub forma de elice ...ZIC SI EU, NUMAI O PARERE de neprofesionist,,,
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Kbal

"jackie28t" ... asa patesc eu mereu . A devenit un fenomen , unii vin cu idei bune sau mai putin , in fine si initiativa conteaza , poate nu atat de mult pe cat valoarea ideii dar merita si aceasta apreciata si implicit tratata cu respect , iar majoritatea nu respecta acete reguli de politete si uite asa apar mari critici , filozifi etc. care nu fac altceva decat sa comenteze aspectele negative precum exprimarea si nicidecum esenta ideii . Ce sa mai zic , nu mai zic nimic ... m-am obisnuit .

Oricum jackie ca tot veni vorba de idei :P tu ce parere ai ... ? ma refer la ambele variante/proiecte postate de mine mai sus , si nu doar cel discutat pana acum   8-)  :?
Only the best is good enough ...

noua

sa-mi dau si eu cu parerea: cred ca se ajunge la un echilibru intre cele doua campuri magnetice

Kbal

"lylyt_ice" in principiu ar fi o varianta rezonabila pentru un experiment cum ai spus si tu , confectionarea unor astfel de elice implica mai multe greutati , pe langa cea financiara trebuie gasita si o sursa/fabrica specializata unde poti face o astfel de comanda . Problema este urmatoarea , nu sunt sigur da presupun ca in procesul de fabricare al unui magnet se foloseste o matrita , in care se toarna materialul magnetic , automat situatia se complica si mai mult (ar trebui confectionata o matrita speciala) . O a 2-a metoda ar fi sculptarea unui magnet in forma de disc , in forma unei elice dar iar ... cine poate realiza asa ceva ? Asa ca in prima faza ideea trebuie dezbatuta pe cat de mult posibil la nivel teoretic .
Dupa cum am spus ideea ta ar fi buna pentru un experiment , insa ar fi 2 inconveniente de care nu sunt sigur .
1- nu stiu daca noua varianta va mai fi compatibila cu cea originala . Practic magnetii trebuie s ainteractioneze intre ei si nu o sursa externa .
2- nu stiu sigur daca ce ai spus tu se poate si realiza , adica cu un mijloc extern sa magnetizez 2 elice din material metalic , si acestea sa aiba aceleasi propietati ca in sistemul original .

Pai nu-mi ramane decat sa ma documentez sa vad in ce masura poate fi aplicata si varianta ta . Oricum mersi pentru idee ;) .
Only the best is good enough ...

Kbal

"noua" depinde cum iti imaginezi tu fenomenul . Am mai precizat.. , sunt constient si de acest fenomen insa cred ca geometria poate depasi aceasta situatie . E doar o chestiune de fizica si matematica , iar ideea dispunerii acestori campi sub forma de elice mi se pare una buna . Acuma depinde si cum iti imaginezi tu aceste elice . Daca te uiti cu atentie intr-un link precizat de mine intr-un post anteriot este un clip pe you tube cu un sistem magnetic in forma de spirala in care un obiect traverseaza si urma pe acest circui impins doar de fortele magnetice . Problema este ca acest circuit nu are si o continuitate , o varianta mai primitiva ar fi adaptarea uni ghidaj prin care obiectul ce traverseaza circuitul cand ajunge la final , prin cadere sa ajunga iar la baza , si astfel procesul de miscare s-ar repeta . Oricum varianta cu elicele este asemanatoare ca principiu insa nu este limitat de nimic , daca ar porni ar avea si o continuitate deci ar fi un perpetuum mobile  8-) .
Only the best is good enough ...

alx

Citat din: Kbal din  16 Iulie 2008, 03:49:19
Cum am gandit eu initial fenomeul . Mi-am imaginat 2 elicii normale , iar in mijloc o masa de aer care sa actioneze continu asupra fiecarei elice (elicele s-ar invari nu?) , ceva de genu e=elice , a=aer , E<---A--->E .

deja e tarziu iar eu sunt foarte obosit...dar mi se pare mie sau NIMENI  de pe topicul asta nu ia in calcul si frecarea cu aerul? care frecare cam are darul de a incetini functionarea acestor mecanisme de tipul PD1A... :-D

Citat din: Kbal din  16 Iulie 2008, 03:49:19
Si acum stau sa ma intreb daca am putea inlocui acest aer cu 2 campuri magnetice dispuse sub forma de elice (d.p.d.v. geometric) , oare cele 2 elice magnetice ... nu ar incepe o miscare ? Si bineinteles cum exista materiale din care se pot confectiona magneti permanenti asa s-ar putea confectiona practic 2 magneti permanenti in forma de elice .

si eu stau sa ma intreb cum poti inlocui aerul,care este format din atomi de nu mai stiu care,cu un camp magnetic,care nu este format din atomi de nu mai stiu care...

Citat din: Kbal din  16 Iulie 2008, 03:49:19
Tin sa precizez ca am studiat mult proiecte/incercari de "perpetuum mobile" ce aveau la baza magneti dar nici unu din zicile pe care le-am vizionat nu aveau un principiu asemanator cu cel precizat de mine . Deci inca o bila alba :P

o bila alba intre 5 miliarde de bile negre...sau ''cu o bila alba nu se face un perpetuum mobile''... :evil:

Citat din: Kbal din  16 Iulie 2008, 03:49:19
"jean" ti-am inteles perfect ideea si e posibil sa ai dreptate , insa pana la proba practica... nu putem afla cu siguranta . Ceea ce imi tine mie speranta inca in viata este ca datorita fortei centrifuge (datorata vitezei foarte mari), elicea precizata de tine B va avea suficienta forta sa treaca de acel mijloc (intre A si C) si astfel miscarea va continua . Deja tind sa cred si sa ii dau dreptate din nou lui  "Cautatorul" precum ca acestui sistem i-ar trebui un impuls ca sa porneasca sau ajustata o viteza propice.

te superi pe mine daca te rog sa imi amintesti definitia forcei centrifuge si cu ce se ocupa ea?

PS  nu vreau sa continui sa iti trec posturile prin masina de tocat...ar fi pur si simplu o pierdere de timp,din punctul meu de vedere...insa ma ''aliez'' :evil: si eu cu Lupin,si astept niste raspunsuri la intrebarile puse de el...ALEA CU 1,2,3...
    in plus,daca studiezi definitia unui perpetuum mobile :http://ro.wikipedia.org/wiki/Perpetuum_mobile ,si daca te gandesti la insasi numele acestuia,ajungi la concluzia ca acesta ar trebui sa functioneze o perioada NELIMITATA  de timp...aici apare o alta problema:''eliciile'' alea ale tale,pe ce se invart? pe lagare,pe rulmenti sau pe ce?  ca asta nu prea ai precizat...ca de obicei,in cazurile astea mai apar si uzuri datorita miscarii,care uzuri distrug mai devreme sau mai tarziu aceste dispozitive... :evil: DECI ACESTEA NU VOR FI PERPETUUM MOBILE!

  APROPO...PAREREA MEA!  
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

noua

ok, sa zicem ca merge. cum te-ai gandit sa mentii viteza constanta ? pentru ca o rotatie de genul asta tinde spre o viteza infinita, ceva in genul unui vortex

Kbal

"alx" ca deobicei abordezi problemele sub acelasi stil "agresiv" :-D ...
In primul rand vreau sa-ti precizez ca am spus pe ce se sprijina elicele , ba chiar am si desenat un ax imaginar , acum ca pe axul ala sunt si rulmenti sau altceva asta mai putin conteaza.
La treaba cu forta centrifuga in schimb iti dau dreptate am folosit o sintagma gresita , trebuia "forta de inertie" , am gresit eu nu stiu de ce probabil ca de la oboseala in fine mersi pentru sesizare .
Legat de uzura .... va fi dar probabil isesizabila .
Iar la aspectul cu ... denumirea de "perpetuum mobile" care i-am dedicat-o acestui proiect (chiar daca prin definitie nu se potriveste 100% din cauza uzurii dar 99% DA) sa spunem ca am folosit-o mai mult din motive comerciale , nah multumit ?
La intrebarile puse de Lupin unde te aliezi si tu , alea cu 1,2,3 am raspuns deja ;) .
Dar hai sa nu mai discutam astfel de probleme si sa incercam sa vedem cam care ar fi cauzele principale in situatia unui esec.

"noua" - "pentru ca o rotatie de genul asta tinde spre o viteza infinita" asta nu cred ca reprezinta un dezavantaj ... ba chiar inca un aspect pozitiv si ghici la ce ar duce :P  8-) .
Only the best is good enough ...

noua


alx

Citat din: Kbal din  17 Iulie 2008, 00:08:11
"alx" ca deobicei abordezi problemele sub acelasi stil "agresiv" :-D ...
CORECT!  si fii sigur ca nu voi face o exceptie pentru tine!

Citat din: Kbal din  17 Iulie 2008, 00:08:11
In primul rand vreau sa-ti precizez ca am spus pe ce se sprijina elicele , ba chiar am si desenat un ax imaginar , acum ca pe axul ala sunt si rulmenti sau altceva asta mai putin conteaza.
pai aici e problema... CONTEAZA! SI CHIAR FOARTE MULT!   pentru ca trebuie se iei in considerare fortele de frecare care apar acolo,si care vor consuma din energia CARE AR TREBUI SA O PRODUCI CU ACEST DISPOZITIV!  in plus,aceste ''chestii' care conteaza mai putin pentru tine iti pot face dispozitivul sa se blocheze,deci acesta nu va fi un perpetuum mobile!   iar asta conteaza pentru stiinta si pentru guiness book! :-D

Citat din: Kbal din  17 Iulie 2008, 00:08:11
Legat de uzura .... va fi dar probabil isesizabila . Dar hai sa nu mai discutam astfel de probleme si sa incercam sa vedem cam care ar fi cauzele principale in situatia unui esec.
pai asta ar fi PRINCIPALA  cauza de esec:FORTELE DE FRECARE!,care produc UZURA!   din cauza acestora NU EXISTA PERPETUUM MOBILE!   adica si din cauza acestora... :evil:



Citat din: noua din  16 Iulie 2008, 23:57:18
ok, sa zicem ca merge. cum te-ai gandit sa mentii viteza constanta ? pentru ca o rotatie de genul asta tinde spre o viteza infinita, ceva in genul unui vortex
SERIOS?  conform carei teoreme,axiome sau oricarei alte definitii din fizica pe care (unii) o mai cunoastem? :evil:
Citat din: Kbal din  17 Iulie 2008, 00:08:11
"noua" - "pentru ca o rotatie de genul asta tinde spre o viteza infinita" asta nu cred ca reprezinta un dezavantaj ... ba chiar inca un aspect pozitiv si ghici la ce ar duce :P  8-) .
aha...m-am prins... :-D   e vorba de ''teorema lui Kbal'' :-o   sau se citeste Kabal? :lol:
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Shadowman

" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Kbal

"alx" la mine cauza de esec nu inseamna neaparat ca exista uzura/frecare , cum ai spus si tu ar consuma din energia produsa dar NUMAI O PARTE . In principiu daca sistemul functioneaza/se misca ar fi un succes , indiferent de restul aspectelor .
Legat de viteza ... teoretic aceasta ar fi echivalenta cu forta/viteza cu care campurile actioneaza intre ele , si tot teoretic conform proiectului singurul obstacol care ar incetini viteza ar fi tot uzura dar in orice caz aceasta tot ar atinge viteze foarte mari .
Only the best is good enough ...