Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sugestie pentru toti membri si userii ai acestui forum (IMPORTANT!)

Creat de Kbal, 01 Iulie 2008, 17:45:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Nox

Citat din: Kbal din  04 Iulie 2008, 01:07:53
Mai jos cateva spoturi cu dansul realizate de "realitatea tv" si "National Geographic" :
http://www.youtube.com/watch?v=jIIhvuZSh98

Justin Capra: " ... dar culcat pe burtã cu 10 la orã sau cu 70 la orã, o maºinã, eu zic, cã este destul de bine pentru noi... "

Am citit, m-am uitat dar... ce sã zic: PAS...  :rocket:
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Kbal

Nu banaliza chiar asa usor ... urmareste cu atentie si restul articolelor , merita luate in seama .

Iar la faza cu "culcat pe burta cu 10 km la ora etc" era vorba de americani .
Only the best is good enough ...

adipop

Citat din: Kbal din  04 Iulie 2008, 01:41:00
Nu banaliza chiar asa usor ... urmareste cu atentie si restul articolelor , merita luate in seama .

Iar la faza cu "culcat pe burta cu 10 km la ora etc" era vorba de americani .

Nu. D-ul Capra, merita toata stima noastra.
adi

Yagg

Revelatorii apar ca ciupercile dupã ploaie pe forumul RUFOn. E bine, nu e rãu. Se împrospãteazã atmosfera pe forum, se face trafic ºi asta e bine. Mai întâi apar neliniºtiþii care se leagã de vertebrate târâtoare umanoide, care se simt ameninþaþi de manipulatori, ºi unii Arhimezi ai internetului. Bobocii rãzvrãtiþi, cum s-ar spune.

CitatVa rog cei contra sau sceptici nu postati.

Cred cã asta e una din problemele majoritãþii românilor. Nu acceptã pãreri contra sau scepticism când vine vorba de ideile lor. Atunci, cum vom învãþa din greºeli?

Telepatia, levitaþia ºi energiile paradoxului prostiei sunt ca ºi Biblia fãrã dinozauri. ªi da, învãþãturile acumulate în perioada activitãþii pe forumul RUFOn m-au ajutat sã ajung în unele cazuri la idei contrarii, apoi sã înþeleg de fapt lucrurile aproximativ cum sunt ele. Un forum cred cã de asta e bun, pentru partea teoreticã ºi discuþii contradictorii care au ca final un rezultat constructiv, eventual pentru partea practicã. Partea practicã trebuie realizatã doar de oameni competenþi - chiar de aici de pe forum, însã nu toþi -, care au idei ºi care pot procura resurse, pentru punerea în practicã a teoriilor. În special un forum e bun pentru ca discuþiile sã rãmânã pentru un timp lung ºi sã fie de ajutor celor care vin neinformaþi ºi provoacã o comunitate cu sugestii care nu sunt noi, dar stimulative. Intervenþia ta spre miºcare e bunã, însã scopul ºi încercarea de influenþare prin sugestii sunt perimate. Au fost întâlniri RUFOn ºi cred cã vor mai fi dar, unii sunt ocupaþi, alþii nu vor sã se implice mai mult decât virtual, alþii doar vin ºi pleacã de pe forum. Îmi imaginez ceva de genul ºi îmi cer scuze dacã greºesc: "Ia uite, bãieþii ãºtia au inventat roata de bicicletã pânã acum; mda... hai sã mã bag ºi eu sã le sugerez sã inventeze una de tractor".

Eu zic sã numim aceastã perioadã, o perioadã de început, încã fragilã, dar productivã ºi impresionantã pentru o comunitate pe aceastã niºã ºi poate dacã va exista rãbdare, speranþã, contribuþie, pasiune ºi seriozitate în continuare, cred cã nu peste mult timp, poate 5 ani, poate 10 ani, se va trece la un alt nivel de discuþii în cadrul unei comunitãþi cu o niºã ca aceasta. Din propria experienþã pot spune cã practica fãrã teorie e un fel de muncã oarbã.

Acum, dacã e sã fie ca punct de reper întreaga populaþie a României ºi sã te gândeºti cã sunt oameni care îºi pun mãcar problema existenþei unor fenomene necunoscute ºi neidentificabile sau a unor conspiraþii de orice fel, pe care le trateazã, preferabil, cu raþionament ºtiinþific ºi analizã obiectivã, ci nu prin idei preconcepute sau doar cu mici influenþe, aceºti oameni sunt importanþi chiar prin simpla lor prezenþã pe forum, referindu-mã la majoritatea utilizatorilor ºi, de ce nu, a vizitatorilor. Asta fiind ºi ca subliniere a subiectului de aici.

Despre acest inventator, Iustin Caprã, pot spune cã se pricepe foarte bine la vorbit limba românã, cu o dicþie ºi cu un pachet de formulãri lingvistice impresionant, iar pentru acest lucru îl admir. Probabil ºi afinitatea ta pentru ideile acestui om este recentã, de când a început sã vorbeascã mass media de dumnealui.

Poate acest domn este un geniu, dar eu nu sunt convins. În general, în televiziuni ºi oameni politici, mai ales cei care l-au adus în luminã pe acest inventator, aºa... dintr-odatã, nu am încredere. Nu vreau sã fiu rãu, dar pânã nu vãd cã zboarã singur cu invenþiile dumnealui, mãcar cu "rucsacul" zburãtor, eu îmi ofer ocazia de a nu fi vrãjit de cuvinte strãlucite ºi de scheme desenate cu pixul ºi nici mãcar de distincþii acordate de monºtrii sacri ai comunismului, care acum stau la aceeaºi masã cu monarhia.

L-am vãzut la emisiunea matinalã "Neaþa' cu Rãzvan ºi Dani", când a fost invitat sã vorbeascã - lucru la care se pricepe cu mãiestrie - despre distincþiile ºi premiile obþinute ºi mi-au plãcut ideile ºi conceptele dumnealui.

Repet, dacã e înþelept ºi îºi doreºte sã creeze lucruri utile, de ce nu pune în practicã ceea ce vrea sã arate ºi sã schimbe puþin lumea în care trãim?

Kbal

yagg - " rog cei contra sau sceptici nu postati.
Cred cã asta e una din problemele majoritãþii românilor. Nu acceptã pãreri contra sau scepticism când vine vorba de ideile lor. Atunci, cum vom învãþa din greºeli? "

Pai daca citai tot comentariu poate ca nu mai aveai de ce sa le tegi ca sa formulezi aceasta critica... si comentariu in intregime suna asa :

"Va rog cei contra sau sceptici nu postati (nu ca nu m-ar interesa si pararile voastre contra dar mie frica sa nu se umple 20 de pagini din care adunate doar 2 sa contina informatii constructive si 18 pareri negative fapt ce poate la un moment dat plictisi sau chiar si demoraliza), asa ca va rog fin nou luati in considerare rugamintea mea ."

Cine a spus ca nu se accepta pararei , sau cine considera ca aceasta este o greseala ? exact de acest fenomen mi-era frica de cel cu umplutul paginilor de critica ... in loc sa se sedimenteze aici numai minti si idei pozitive ... se aduna tot felu de critici . Daca stau sa ma gandesc bine asta e cel mai usor ... citesc cea zis unu , apas pe butonul "raspunde" dau si eu un mesaj sa ma aflu in treaba si astept sa vad ce raspunde urmatoru ... ca poate mai se declanseaza vreun subiect tot asa.. de critica... insa fenomenul pe care eu l-am convocat in acest subiect consta in aplicatii mult mai complexe si mai constructive , de ce sa deviem de la subiect ???????????????????

Cat despre domul Jutin .. te citez : "Repet, dacã e înþelept ºi îºi doreºte sã creeze lucruri utile, de ce nu pune în practicã ceea ce vrea sã arate ºi sã schimbe puþin lumea în care trãim?"

Pai chiar vrei sa iti fac o sinteza la tot ce a creat dansul de unul singur si fara nici un sprijin material sau de alta natura ?

Sau daca nu era atat de valoros atunci cum se i s-au mai oferit premiul .. citez :
"Academia Romana l-a desemnat, marti, pe cunoscutul inventator Justin Capra drept castigator al Marelui Premiu in valoare de trei miliarde de lei, acordat persoanei care a avut cea mai mare contributie la schimbarea in bine a Romaniei."

Chiar nu a contribuit cu nimic ? ca sa nu mai spun de alte inventii ale dansului care nu se vor pune in practica si nici nu se vor face publice datorita acestei mafii si interese de stat ... cum ar fi petrolul , sau interese militare in cazul inventiilor sale in aviatica .

Si dami voie sa mai citez un fragment din acelasi articol :
"Cine este Justin Capra?
Inginer si inventator roman, Justin Capra a creat, la doar 25 de ani, in 1956, primul rucsac zburator, practic, un aparat de zbor individual, pe care insa l-au brevetat americanii, mai tarziu, aparatul fiind folosit in prezent pentru calatoriile in spatiu. A realizat peste 70 de prototipuri de autoturisme avand consum infim, sapte aparate de zbor neconventionale, pe care le-a testat personal, si 15 motoare neconventionale. Unele dintre cele mai spectaculoase inventii sunt autoturismul Soleta, care consuma doar 0,5 litri de combustibil la suta de kilometri, si automobilul fara caroserie, cu efect pelicular, practic, o masina descoperita, dar ,,imbracata" intr-o perdea de aer, prin care nu poate trece nici apa. Niciunul dintre prototipurile sale nu s-a produs pana acum in serie."

Te rog sa te mai documentezi si ai sa observi ca in cazul acestui om nici nu se pone problema de scepticism in ceea ce el a creat , pentru ca cum ai spus si tu la critica ne pricepem toti , poate si la teorie la fel , la practica stam mai prost .
Only the best is good enough ...

lylyt_ice

  De ce(?) nu incerci sa iei legatura cu D'nul Capra, ca poate oferindu-ti disponibilitatea de al sutine si de a colabora cu dansul, iti vei vedea cel mai curand visul de a face ceva maret, realizat...!?!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Kbal

Offf lylyt daca ai sti cat am cautat pe internet date de contact ale dansului sau macar intermediari care sa poata detine astfel de informatii .... nu am gasit nimic si nu am primit nici un raspuns . Probabil am sa apelez in viitor la gen de surse , oricum nu ma dau batut  :-P
Only the best is good enough ...

Cautatorul


Shadowman

Citat din: Kbal din  04 Iulie 2008, 12:11:20
Unele dintre cele mai spectaculoase inventii sunt autoturismul Soleta, care consuma doar 0,5 litri de combustibil la suta de kilometri, si automobilul fara caroserie, cu efect pelicular, practic, o masina descoperita, dar ,,imbracata" intr-o perdea de aer, prin care nu poate trece nici apa. Niciunul dintre prototipurile sale nu s-a produs pana acum in serie."

Apropo de masinuta Soleta...De mers la serviciu,la o cafea ori sa cumperi un ziar,o bere si doua kg de cartofi e buna.Dar daca
vrei sa iei doua geamantane ori alte persoane in masina,trebuie sa le tii in brate... :lol:
Patru persoane,patru masini,2 litri la suta de kilometrii...Nu mai socotesc confortul discutabil si ce se intimpla la o rafala de vint ,o groapa,o zapada...
Si americanii au inventat o astfel de masina :
    "Masina care consuma 0.78 litri/100 km"
http://www.automarket.ro/stiri/masina-care-consuma-078-litri100-km-7888.html
Mi-a atras atentia comentariul unui cititor, il citez : "ideea e simpla ... cu 20.000 d eur ... imi cumpar un diesel 1.4 - 1.7 nou sau second hand care consuma nu 0,78% ci 6%, dar incap 4 persoane in masina si imi raman si bani de motorina pentru 10 ani.in plus merg si mai mult cu un rezervor de motorina si bineinteles mai confortabil."
   :lol:
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Kbal

Vezi tu ... diferentele dintre americani si Justin capra ar fi urmatoarele :
-americanii lucreaza in laboratoare specializate de inalta tehnologia , Justin lucreaza in garaj cu panza de bomfaier si ciocanu .
- americanii investesc milioane de dolari , Justin din pensie .
- la americani colaboreaza o echipa intreaga , Justin singur .

Oricum cu ocazia acestui premiu ma astept la mari surprize din partea dansului , prea mult sa chinuit pana acum . Si oricum shadow nu esti patriot deloc  :-D , nu stiu daca interpretez corect dar asa imi dai senzatia.
Only the best is good enough ...

Shadowman

Citat din: Kbal din  04 Iulie 2008, 13:45:06
Oricum cu ocazia acestui premiu ma astept la mari surprize din partea dansului , prea mult sa chinuit pana acum . Si oricum shadow nu esti patriot deloc  :-D .

Acum,pe bune, ai pleca in concediu sau in weekend cu chichineatza aia ,pe drumurile din Romania...?  :roll:
Vezi imaginea : http://www.magazinstiintific.ro/Stiinta:DOSARE/MARI-ROMANI_2622.html
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Kbal

Eeee.... hai sa nu banalizam si sa privim an ansamblu . cine nu ar vrea sa mearga cu 0,5 l / 100 km/h , si oricum prototipul e destinat activitatilor in oras si nu pentru drumetii la munte sau la mare . Cate masini in miniatura nu sunt la ora actuala (de oras) ?  smart (2 locuri) - fortwo care e cu cativa cm. mai mare decat soleta si consuma cam 4 % .
Si oricum nu compari tu marile corporatii care sunt dotate cu uzine de ultima generatie cu garajul dansului . Altii nu realizeaza cu milioane de euro. ce realizeaza acest om in garajul propiu din venituri infirme.

Si inca ceva.. de ce nu dai si alt exemplu cum ar fi rucsacul zburator ? .. nah ! de ala ce mai zici ? sau aerodina lenticulara ... sau multe altele .
Only the best is good enough ...

Shadowman

 Imi imaginez cum ar arata circulatia pe soselele de la noi,cu masinutele Soleta... :lol: :lol: :lol:
Cred ca ar fi ca-n filmul de mai jos :

http://www.youtube.com/v/gHgOYbL8aWw
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Kbal

Eu cred ca tu ai obsesie cu soleta  :-D. Oricum frumos filmulet ... insa nu poti compara o pista de circuit cu strazile din oras  :-o  .... spre deosebire de pista pe drumurile publice mai sunt si reguli :D ..
Only the best is good enough ...

Yagg

Kbal, nu þi-am cerut sinteze, nici legãturi web, nici documentaþie de pe Wikipedia. ªtiu sã caut singur ºi cunosc cât de cât cazul. Nu ai înþeles ce eu þi-am explicat foarte clar. Eu cred cã a inventat tot felul de maºinãrii. Dar nu l-am vãzut nici la decernarea premiului, nici în cazuri particulare - pe la ºtiri sau în clipuri video - sã testeze aparatele de zbor ºi sã facã demonstraþii cu optimizãrile dumnealui.

Dacã te laºi impresionat de un premiu acordat de AR ºi tovarãºul Voiculescu, care, cu ceilalþi FSN1 ºi FSN2, alãturi de foºtii regi ai României, au fãcut un fel de circ ca sã premieze niºte oameni care au muncit ºi care au talent, atunci poþi sã treci sã faci botezul pe la bãieþii veseli cu reptilienii ºi manipularea. De exemplu mie mi-ar fi plãcut ca Tudor Gheorghe sã câºtige premiul. Eu nu am auzit de Justin Caprã cã ar fi influenþat în bine imaginea României. Mãcar muzica lui Tudor Gheorghe mã încântã ºi ºtiu cã poate impresiona prin talentul ºi geniul sãu. Deci, pânã nu vãd ceva concret de la domnul inventator, mã mulþumesc cu nebunia salcâmilor. Cred cã au fost ceva interese la mijloc cu premiile astea. Ori a fãcut într-adevãr ceva important ºi a primit o atenþie linguºitoare din partea clasei politice, ori l-au scos la fugãrealã 2-3 zile cu un anumit scop.

Citat din: Shadowman din  04 Iulie 2008, 13:31:53
Mi-a atras atentia comentariul unui cititor, il citez : "ideea e simpla ... cu 20.000 d eur ... imi cumpar un diesel 1.4 - 1.7 nou sau second hand care consuma nu 0,78% ci 6%, dar incap 4 persoane in masina si imi raman si bani de motorina pentru 10 ani.in plus merg si mai mult cu un rezervor de motorina si bineinteles mai confortabil."
   :lol:

Foarte tare Shadowman!

Citat din: Kbal din  04 Iulie 2008, 13:45:06
Vezi tu ... diferentele dintre americani si Justin capra ar fi urmatoarele :
-americanii lucreaza in laboratoare specializate de inalta tehnologia , Justin lucreaza in garaj cu panza de bomfaier si ciocanu .
- americanii investesc milioane de dolari , Justin din pensie .
- la americani colaboreaza o echipa intreaga , Justin singur .

Oricum cu ocazia acestui premiu ma astept la mari surprize din partea dansului , prea mult sa chinuit pana acum . Si oricum shadow nu esti patriot deloc  :-D , nu stiu daca interpretez corect dar asa imi dai senzatia.

Domnul Caprã a spus cã vrea sã investeascã banii în educaþia unor copii, nicidecum în invenþii.
Dacã ar fi avut dorinþã ºi ceva de arãtat cu adevãrat, Statele Unite erau la o aruncãturã de bãþ - cum se spune -. Diferenþa dintre americani ºi domnul Caprã e cã americanii chiar reuºesc. Munca în echipã e mult mai închegatã ºi are un feedback mult mai bun.
Oricum, va fi doar o dezbatere trecãtoare despre acest inventator, exact cum a apãrut la TV acele 2-3 zile aºa a ºi plecat.
Sincer, chiar îmi doresc ca mãcar una din invenþiile dumnealui sã fie funcþionale ºi chiar utile.