Sectiune pentru limba româna > Romanian UFOnetwork

Sugestii pentru forumul RUFOn din partea membrilor!

(1/37) > >>

apokryphos:
Probabil ce mi-as dori sa vad cel mai mult pe site ar fi un fel de "Manualul vanatorului de anomalii", dar asta e alta poveste.

Cred ca ar fi important sa fie publicate pe site, evident, in limitele legilor in vigoare:

1. Harta cu culoarele aeriene autorizate in Romania. Asta ar avertiza observatorii si investigatorii ca sa afla intr-o zona in care avioanele apar des, deci potential crescut de alarme false.

2. Harta cu zonele cu anomalii magnetice si seismice de pe teritoriul Romaniei. Arata unde se pot forma fulgere globulare sau alte fenomene legate de astfel de anomalii.

3. Pozitiile bazelor militare. Am locuit langa una si stiu ca se aud des zgomote ciudata, se trag flares la antrenamete de etc. 

4. Acoperirea RUFON. Inteleg ca modelul este ca oricine vede un fenomen ne(-imediat-)explicabil sa trimita un raport la rufon.org. In realitate numai cei care stiu de RUFON o sa instiinteze site-ul. Sugerez ca unul dintre mediatori sa deschida un thread in care sa intrebe cititorii forumului ce acoperire au.  Daca fiecare o sa spuna cam pe unde este, cat procent din cer pot sa vada (de exemplu daca traiesti la bloc, poti sa vezi cam 50% din cer maxim), ce tip de aparate folositoare observatiilor poseda (camera video/foto cu trepied, instrumente optice (binoclu/luneta)), cat de des urmareste cerul ziua sau noaptea, daca poate sa dea pozitia pe cer cu o precizie de 5-10 grade, daca poate sa recunoasca 2-3 constelatii principale etc. o sa se poata face o harta a acoperirii geografice a RUFON. De exemplu, daca doi observatori in pozitii diferite ale Bucurestiului iau date despre acelasi obiect cu o precizie de sub 10 grade, atunci se poate face o triangulatie rudimentara, dar foarte folositoare.

Se vede cred inclinatia mea catre fenomene aeriene, dar cred ca sunt mai usor de observat decat de mapat potentiale caverne in Bucegi cu un ground penetrating radar (cine are asa ceva acasa sa ridice mana) sau identificat simboluri fara sa existe vreun istoric specializat in asa ceva prin preajma.

A.

spooky:
1. nu ar avea sens oricum si ar fi greu de aplicat
2. un fulger globular la o adica se poate forma si in casa.
3.   :roll:
4. Ne-am gandit la asta... o sa pregatim si asa ceva...

apokryphos:

1. Ar fi insa un ghid destul de bun pentru a exclude avioanele care zboara la plafon ridicat, unde nu se mai vad cu ochiul liber luminile de pozitie.

2. Perfect adevarat. E insa mult mai probabil sa se formeze intr-o zona cu anomalii tectonice sau magnetice.

3. Aaaa... scuze ca am intrebat. Nu m-as mira ca legile sa fie aceleasi de pe vremea paranoiei ceausiste. Imi amintesc cum era pozitia bazelor militare secret de stat, in timp ce in Jane's Defense Weekly pe care le mai citeam pe sub banca prin orele de informare politica erau listate toate, cu tot cu ce avioane si cate sunt din fiecare (Cred ca era un numar de prin 84-85, dar nu sunt sigur). De fapt cred ca cel mai penibil era considerarea ca secret militar a performantelor AK-47, informatie pe care o puteai gasi oriunde. Oricum, divaghez prea mult. Dupa ce am luat prin 87 un flare militar tras intr-un plafon foarte jos de nori si ceata deasa drept OZN, m-am invatat minte sa fiu atent la prezenta militara din zona. Iti da prea multe alarme false.

4. Minunat!

A.

spooky:
Ati vazut ce s-a intamplat zilele trecute cu ziaristii si acele materiale presupus CLASIFICATE... sa incercam sa nu calcam pe bec... evident e o aberatie ce s-a intamplat... inca mai avem panouri in dreptul zonelor militare, cele care sunt pe drumuri nationale / publice: fotografiatul e interzis... de-a dreptul hilar... :)

ryn:
Toate datele solicitate reprezinta secrete de stat care ar pune in pericol siguranta nationala dar mai ales a noastra :D .

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version