Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sugestii pentru forumul RUFOn din partea membrilor!

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 23:14:27

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Cum doriți a se continua în privința sistemului tip ''Likes''?

Sistem doar cu Likes (acordarea de aprecieri doar pozitive)
2 (12.5%)
Sistem cu Like și Dislikes (acordarea de aprecieri pozitive și negative)
13 (81.3%)
Sistem fără acordare de aprecieri
0 (0%)
Sistem doar cu Dislikes
1 (6.3%)

Numărul total de membrii care au votat: 16

Votare închisă: 26 Martie 2020, 17:40:41

apokryphos

Probabil ce mi-as dori sa vad cel mai mult pe site ar fi un fel de "Manualul vanatorului de anomalii", dar asta e alta poveste.

Cred ca ar fi important sa fie publicate pe site, evident, in limitele legilor in vigoare:

1. Harta cu culoarele aeriene autorizate in Romania. Asta ar avertiza observatorii si investigatorii ca sa afla intr-o zona in care avioanele apar des, deci potential crescut de alarme false.

2. Harta cu zonele cu anomalii magnetice si seismice de pe teritoriul Romaniei. Arata unde se pot forma fulgere globulare sau alte fenomene legate de astfel de anomalii.

3. Pozitiile bazelor militare. Am locuit langa una si stiu ca se aud des zgomote ciudata, se trag flares la antrenamete de etc. 

4. Acoperirea RUFON. Inteleg ca modelul este ca oricine vede un fenomen ne(-imediat-)explicabil sa trimita un raport la rufon.org. In realitate numai cei care stiu de RUFON o sa instiinteze site-ul. Sugerez ca unul dintre mediatori sa deschida un thread in care sa intrebe cititorii forumului ce acoperire au.  Daca fiecare o sa spuna cam pe unde este, cat procent din cer pot sa vada (de exemplu daca traiesti la bloc, poti sa vezi cam 50% din cer maxim), ce tip de aparate folositoare observatiilor poseda (camera video/foto cu trepied, instrumente optice (binoclu/luneta)), cat de des urmareste cerul ziua sau noaptea, daca poate sa dea pozitia pe cer cu o precizie de 5-10 grade, daca poate sa recunoasca 2-3 constelatii principale etc. o sa se poata face o harta a acoperirii geografice a RUFON. De exemplu, daca doi observatori in pozitii diferite ale Bucurestiului iau date despre acelasi obiect cu o precizie de sub 10 grade, atunci se poate face o triangulatie rudimentara, dar foarte folositoare.

Se vede cred inclinatia mea catre fenomene aeriene, dar cred ca sunt mai usor de observat decat de mapat potentiale caverne in Bucegi cu un ground penetrating radar (cine are asa ceva acasa sa ridice mana) sau identificat simboluri fara sa existe vreun istoric specializat in asa ceva prin preajma.

A.

spooky

1. nu ar avea sens oricum si ar fi greu de aplicat
2. un fulger globular la o adica se poate forma si in casa.
3.   :roll:
4. Ne-am gandit la asta... o sa pregatim si asa ceva...
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

apokryphos


1. Ar fi insa un ghid destul de bun pentru a exclude avioanele care zboara la plafon ridicat, unde nu se mai vad cu ochiul liber luminile de pozitie.

2. Perfect adevarat. E insa mult mai probabil sa se formeze intr-o zona cu anomalii tectonice sau magnetice.

3. Aaaa... scuze ca am intrebat. Nu m-as mira ca legile sa fie aceleasi de pe vremea paranoiei ceausiste. Imi amintesc cum era pozitia bazelor militare secret de stat, in timp ce in Jane's Defense Weekly pe care le mai citeam pe sub banca prin orele de informare politica erau listate toate, cu tot cu ce avioane si cate sunt din fiecare (Cred ca era un numar de prin 84-85, dar nu sunt sigur). De fapt cred ca cel mai penibil era considerarea ca secret militar a performantelor AK-47, informatie pe care o puteai gasi oriunde. Oricum, divaghez prea mult. Dupa ce am luat prin 87 un flare militar tras intr-un plafon foarte jos de nori si ceata deasa drept OZN, m-am invatat minte sa fiu atent la prezenta militara din zona. Iti da prea multe alarme false.

4. Minunat!

A.

spooky

Ati vazut ce s-a intamplat zilele trecute cu ziaristii si acele materiale presupus CLASIFICATE... sa incercam sa nu calcam pe bec... evident e o aberatie ce s-a intamplat... inca mai avem panouri in dreptul zonelor militare, cele care sunt pe drumuri nationale / publice: fotografiatul e interzis... de-a dreptul hilar... :)
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

ryn

Toate datele solicitate reprezinta secrete de stat care ar pune in pericol siguranta nationala dar mai ales a noastra :D .

baaron

#5
  Proupun sa scoatem sectiunea din limba engleza pentru ca observ ca nu se tine cont de ea si ce rost mai are in cazul acesta...sau Jackie este exceptia de la regula?...No offence :-D

ryn

Avem foarte multi vizitatori din exterior deci nu o sa o scoatem mai ales ca este coroborata cu emisiunea radio - chiar asa ceasta va reveni in curand in alt format!

baaron

Inteleg....pai in cazul acesta poate Jackie va respecta regula postarii mesajelor in limba engleza la sectiunea de limba engleza...

jackie28t

Citat din: baaron din  07 Aprilie 2006, 17:54:13
Inteleg....pai in cazul acesta poate Jackie va respecta regula postarii mesajelor in limba engleza la sectiunea de limba engleza...

Cine este Jackie? :-D

ryn

Jackie este un membru al forumului asa cum esti si tu  :-D. Citeste ce a scris prin asta vei afla cine e..
Fac apel la intelegerea voastra pentru a evita conflictele. Baaron, daca as fi considerat ca Jackie a gresit il avertizam.
Lasati cearta deoparte. Pana acum nu am vazut nimic pe forum care sa dovedeasca impartialitate in polemica.
Doar un pic de rautate  :-D. Asa ca va rog frumos sa renuntati la adversitati gratuite.  :mrgreen:

aswotim

Punctul 3 este aberant. Daca vrei sa ai de a face cu SRI sau cu alte organisme care apara secretul militar  nu ai decat, dar nu te sfatuiesc sa postezi astfel de date secrete aici, sa ne trezim si cu siteul sters sau luati la intrebari sau cu virusi care sa ne termine pc-urile. Deci, sa ocolim bazele militare... Si sa nu le facem noi harti, de asta se ocupa spionajul strain, de altfel...

pentru un membru activ gasesc normal sa ne interesam si sa comunicam rapid intre noi si cu cei care nu au internet noile sau mai vechile cazuri. Sa-i dam bataie cu cunostintele noastre. Eu, intreband pe cunoscuti, asa, la intamplare, am dat peste tot felul de cazuri ciudate sau chiar banale interpretari gresite. Dar le voi studia cu timpul si poate le voi aduna intr-o carte "S-a intamplat in Romania".
Spor la treaba!


apokryphos

#11
Citat din: aswotim din  10 Aprilie 2006, 00:11:15
Punctul 3 este aberant.

Am mai raspuns la asta mai devreme. Acum nici nu mai cred ca e folositor. La cate raportari OZN se inregistreaza zilnic la RUFON, e suficient timp sa fie toate analizate in parte fara o presortare prea restrictiva. Si cred ca ai remarcat ca am spus in limitele legilor in vigoare. Daca e legal, e legal. Daca e ilegal e ilegal si gata. Am spus asta si in parte pentru ca unora li se pare normal ca in SUA sa fie pozate baze militare secrete ca Area 51 si sa nu existe consecinte.

Daca e sa ma apuc sa-mi critic propriile opinii, nici punctele 1, 2 si 4 nu sunt foarte folositoare. Pentru (1): sunt mai mult de 60 de aeroporturi pe teritoriul Romaniei. Cu variatiile la decolare si aterizare, probabil acopera o mare parte din suprafata tarii. (2), nu stiu sa fie disponibile harti de anomalii magnetice desi e foarte posibil ca anumite zone sa fi fost studiate separat de cercetatori. (4) - desi nu imposibil, e putin probabil ca doi observatori "educati" sa inregistreze aceeasi anomalie si sa o raporteze la RUFON. Prea multe conditii ideale ar trebui sa se indeplineasca in acelasi timp.

Citat din: aswotim din  10 Aprilie 2006, 00:11:15
Dar le voi studia cu timpul si poate le voi aduna intr-o carte "S-a intamplat in Romania".

Poate ne faci si noua un sumar, inainte sa putem sa cumparam cartea. Ai gasit ceva cu "physical evidence"? Am incercat si eu cu mai mult timp in urma exercitiul asta cu cativa prieteni. Am gasit cateva intamplari interesante, dar fara nici un fel de dovezi materiale. Fara ele, tot ce ramane e o declaratie pe care lumea o crede sau nu.

A.

nemo

Pai ... daca ar exista "physical evidence" acest forum nici nu si-ar avea rostul . Datele culese de la raportori cred ca trebuie sa indeplineasca vreo 20 de conditii, din care una de baza : sa nu vada mai mult de 1 OZN la fiecare 5 ani.

Skywalker


  Cred ca ar fi util daca s-ar putea creea un e-newsletter sau un e-zine. Costurile nu ar fi chiar asa de mari.

spooky

cine se ofera voluntar sa facem newsletter-ul? eu as zice saptamanal sau o data la doua saptamani.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984