Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

fiulploii

Citat din: panta_rh_ei din  28 Septembrie 2013, 15:21:25
....

Ai inteles totul gresit si ai luat totul la modul personal desi nu asta a fost intentia. Imi cer scuze pentru exprimarea mea defectuoasa , asta e.
Si probabil totul a plecat de la faptul ca eu am inteles gresit postarea ta ca fiind parerea ta personala si nu explicatia teologica oficiala. Mea culpa !
  O zi la fel de buna si tie !

SLEAH19


   Amin!

Cam aşa e când te ascunzi deţi nu te caută nimeni. Sistemul a făcut paşii mari dar unii au rămas în urmă, ori sunt parte din manipulare pe sistemul ,, Este acesta Adevarul ?,,

Pe o scară de la unul la zece privind metodele coercitive ( coe = strângerea de co...ouă) prin care Sistemul ne constrânge să fim cum suntem, ce loc ocupă ortodoxia?   Dar sincer !

  Pentru că Sitemul în cercul lui concentric are alte păreri , de genul:
Cel mai bine aperi un adevăr declarându-l fals
Numai iudeii înseamnă ceva în lumea aceasta, ei sunt asemănători cu grâul; dobitoacele creştine sunt pleava.
Celui mai blând dintre şerpi scoate-i ochii, pe cel mai bun dintre creştini ucide-l.

Si cei care vin sa ajute spun:

Profita mai mult cel care serveste mai mult

Traduce-ti cum vreti dar aveti grijă ale cui idei le propagati , nu poţi sparge paradigma Sistemului  popularizându-i ideile decâ dacă în profunzime nu eşti ansistem.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

fiulploii

Fara comentarii :


''Datele lui Aristotel asupra ştiinţei vremii sale au constituit probabil ceea ce se ştia mai precis în epoca sa.
     Urmaşii lui, timp de două mii de ani, au crezut probabil că erau valabile pentru totdeauna. În anii mai puţin depărtaţi, noi metode de măsură au distrus un număr din aceste "adevăruri", dar ele continuau să fie baza părerilor şi credinţelor multor oameni.
     Logica bivalentă după care judecă aceşti oameni a primit prin urmare numele de aristoteliană - simbol A - iar logica polivalentă a ştiinţei moderne a primit numele de non-aristoteliană - prescurtare non-A.
"

                      Trilogia Non-A


fiulploii

#3138
http://www.yourgenome.org/dgg/detailed/cell/cell_3.shtml

http://students.ou.edu/L/Brian.G.Lewis-1/Episode%20II-Chinese%20Astrology.html


DNA codon wheel used to understand how DNA codons translate to amino acids: http://www.yourgenome.org/dgg/detailed/cell/cell_3.shtml

Chinese Astrology chart used to understand how the mechanics of the heavens translate into earth/life cycles: http://students.ou.edu/L/Brian.G.Lewis-1/Episode%20II-Chinese%20Astrology.html


Mai multe aici :
https://www.facebook.com/ProjectYourself?directed_target_id=0

Accesul pe pagina de fb este liber.


mm

Citat din: Xanadron din  30 Septembrie 2013, 14:24:04
- astronautii-sinucigasi voluntari or sa fie recompensati :roll: prin aparitia intr-un Reality-Show. :lol:
...Punem pariu c-or sa apara totusi destui amatori?!
De aici deducem ca smecherul si discretul management pune foarte mare baza pe prostia multilor din multime. E ca la clopotul lui Gauss: indiferent cat de grupate sunt rezultatele (la prelucrari mecanice de ex., dar si la orice rezultat statistic), intotdeauna va exista, datorita imprastierii inerente (oricat de mici), un numar de indivizi (ce se poate calcula usor cu metodele actuale de AQ) care se vor afla in afara normelor de inteligenta normala, desi nu vor fi anormali.  :-D
  Daca "imprastierea rezultatelor" este marita, de ex. prin cultivarea inculturii in cadrul culturii oficiale destinata "educarii" incultilor din multime sau prin alte diversiuni educationale, atunci la "colturile" clopotului lui Gauss se va mari semnificativ numarul "amatorilor" de care vorbeai, Xanadron.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/se-simte-de-parca-fierbe-pamantul-sub-picioare-fenomene-inexplicabile-petrecut-la-galati-pun-pe-jar-specialistii-in-fizica-pamantului-652404.html
   Apropo de loc. Izvoarele, situata la altitudinea de 20 m, intre doua dealuri/maluri/ de ~100 m, respectiv, ~60 m, dupa inundatiile provocate de viiturile din amonte (nu de ploi locale) s-a presupus de catre unii si altii ca acele cutremure ar fi fost provocate de apa infiltrata in subsol, printr-un mecanism necunoscut. Am urmarit la TV comentariile d-lui Radulian care parea sa aiba habar dar si parea sa n-aiba habar (luandu-ne dupa explicatiile sale) ce se intampla pe acolo. Din balmajelile diversilor specialisti am dedus ca alunecari de teren nu se intamplasera (ca le-ar fi fotografiat macar) deoarece acestea se intampla dupa niste ploi mai indelungate si, prin urmare, explicatia cutremurelor pe baza unor alunecari de teren din subsol parea improbabila. Vrancea, fiind cam departe, nu putea fi folosita in explicarea fenomenului.
http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/solul-se-umfla-si-se-deformeaza-cum-explica-specialistii-lantul-de-cutremure-cu-epicentrul-aproape-de-macin-471395.html 

  Da, solul se poate umfla dar daca nu sunt goluri sub el nu prea are cum sa se cutremure, nu-i asa?... Pana la urma trebuie sa ne explicam singuri dece si putem incerca.
  Daca ne uitam la est de Izvoarele, pe platoul acela (dealul de 100m alt.), la patru km de localitate, se afla o schela mare de titei, adiacenta localitatii cu acelasi nume - Schela. Intrucat teoria ne spune ca titeiul (si gazele aferente) se gaseste /gasesc/ sub asemenea domuri, precum e si dealul cu pricina, in asociere cu informatia ca prin apropiere de Galati se cauta gaze (de sist, de sonda, de care-or fi), e normal sa ne gandim ca acele cautari (foraje de "prospectiune") au inceput chiar din zonele cunoscute si aflate deja in exploatare. Daca la "prospectiuni" s-au lansat acele unde de presiune in gaurile de foraj (ca sa vada daca se degaja metanul din strate), atunci - dupa cum si era normal - aceste unde de presiune e posibil sa fi fost simtite si de cetatenii din Izvoarele (care, poate ca s-au aflat chiar pe directia forajelor orizontale ce se fac la acest gen de exploatare). Asa se explica de ce sapte cutremure intr-o zi (si nu unul-doua, cu replica cu tot) si de ce d-nul Radulian si alti "reprezentanti" nu si-au luat raspunderea sa puna punctul pe "i" (din motive lesne de inteles) acceptand sa para neinformati, neinteligibili, surprinsi, etc.

  Desigur, pot fi valabile si alte explicatii pornindu-se de la aceste unde de presiune (care sunt niste shocuri artificiale aplicate subteran), precum ca s-au deplasat stratele. Deoarece dealurile din apropierea Galatiului sunt de regula alcatuite din argila (loess), e de presupus ca unele dintre aceste argile pot sa fie tixotrope si in anumite conditii sa "se lichefieze" - de ex. sub actiunea undelor de presiune artificiale emise de "prospectori" (si a existentei apei in strat). Chiar si "bubuiturile" ce se aud pot fi puse mult mai repede pe seama acelorasi shocuri de presiune (sunt la fel cu unda unei explozii clasice). Explicatiile intalnite in presa, precum ca prin gaurile si crapaturile din sol ies gazele si se aud ca niste bubuituri (nu ca niste suieraturi), mi se par hilare. Galatenii au indraznit sa presupuna (in presa) si cauza forajelor de la schela din zona (dar inca n-au dus apucat sa-i intrebe pe muncitorii de acolo, aflati la 15 km de Galati). Citat din presagalati.ro: "  ,,Ne concentrăm foarte mult pe această problemă a alunecărilor de teren, mai ales că monitorizăm această zonă pentru astfel de probleme. Dacă va fi nevoie suntem pregătiți să evacuăm și populația. În același timp vrem să vedem și dacă nu sunt probleme generate de exploatările petroliere din zona comunei Schela. Specialiștii își vor spune părerea și în această privință", a declarat Emanoil Cătălin Bocăneanu, prefectul Galațiului."
  "Vrem sa vedem" [dar inca n-am apucat sa dam un telefon pana la Schela (jud. Galati), aflata la 15 km de noi, ii continui eu vorba d-lui Bocaneanu].

  De altfel, orice explicatie pe care ne-o putem da singuri este mai probabila decat variantele reprezentantilor nostri, ca nu se stie care e cauza  cutremurelor de la Izvoarele, ca e de la inundatii, ba chiar, afirma specialistii ca nu sunt cutremure: " ,,Clar nu este vorba despre cutremure. Ar putea să fie pungi cu apă, sau cu gaz, nu neapărat gaz metan sau de sondă. Poate să fie și o pungă de aer care este împinsă de un lichid și duce la o presiune care creează microfisuri sau chiar fisuri. În momentul în care iese la suprafață acest gaz, ce o fi el, se aud bubuituri, pentru că sparge o rocă mai densă și se eliberează energia", a spus Mihail Diaconescu, cercetător în cadrul Institutului de Fizică a Pământului. Cercetătorii au instalat seismografe de ultimă generație, în trei locații: în satul Izvoarele, în comunele Slobozia Conachi și Schela, pentru  a înregistra atât mișcările pământului, dar și zgomotele cele mai fine ". Io, de ex., cred ca e de la lucrarile balaurilor de pe taramul celalat, asa cum am invatat din basmele romanesti in clasa a patra, care acuma au evoluat si ei si se joaca spargand baloane de aer in presupusa mlastina de sub solul Izvoarelor.

  Am preferat acest topic pentru comentarii referitoare la cele semnalate la "Legaturi catre stiri..."
.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

fiulploii

 Stie cineva cand a aparut oficial netul ? Inainte de 1970 ?
                -Prima conexiune ARPANET a fost realizată în 29 octombrie 1969, ora 22:30 între University of California din Los Angeles și Institutul de Cercetare Stanford și a decurs astfel: cei de la un capat al rețelei au tastat un "L" și apoi, prin telefon, au cerut confirmarea funcționării transferului de date de la cei de la celalalt capat al conexiunii
                -  În 1979 ARPA decide să separe rețeaua în două, una pentru lumea comercială și universitară, și una militară. Cele două rețele puteau comunica în continuare, construindu-se practic o inter-rețea (internet) denumită inițial DARPA Internet și consacrată ulterior sub denumirea Internet.
                - Marea schimbare a început în 1989, când Tim Berners Lee de la Centrul European pentru Fizica Nucleară din Geneva (CERN) a pus bazele dezvoltării primului prototip al World Wide Web (WWW sau web).
   luate de pe wiki.

                Daca astea sunt datele oficiale , de ce imi apare scris ceea ce am pus in atasament? O fi eroare sau o fi vreo scapare? Adica domeniul este expirat de la 1 ianuarie 1970 ??????????

Arhanghelul

#3141
http://www.animalzoo.ro/ce-are-de-spus-cesar-millan-despre-maidenezi-omul-e-wow/
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Semne rele ... anul are ...

""Specialiştii le dau parţial dreptate oamenilor care spun că nu poate fi vorba doar de cutremure.

,,Părerea mea este că e un fenomenn natural 90 la sută. Cel 10 la sută se referă la faptul că apar cutremure induse, din cauza unor activități umane, să zicem", a spus directorul INFP, Mircea Radulian.
"

http://www.b1.ro/stiri/politica/dupa-cutremure-in-lan-gala-enii-s-au-trezit-cu-sulf-in-fantani-speciali-tii-fac-verificari-video-66528.html
http://www.realitatea.net/8-milioane-de-romani-traiesc-in-zone-seismice-cu-risc-harta-seismica_1019516.html
http://sfatuitoarea.blogspot.ro/2011/05/pericolele-tectonice-in-romania.html




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.animalzoo.ro/ce-are-de-spus-cesar-millan-despre-maidenezi-omul-e-wow/
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Ganditorul

#3142
Aparent off topic si tot aparent fara legatura cu activitatile RUFOn :

Noul Cod Rutier va fi aprobat in sedinta de miercuri a Guvernului sub forma de Ordonanta de Urgenta, ceea ce inseamna ca va intra imediat in aplicare.  - http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15710455-noul-cod-rutier-aprobat-miercuri-sub-forma-ordonanta-urgenta.htm

Stiu ca nu se face politica, stiu ca (discret) sunt considerat pro-presedinte si acum pro-premier (desi adevarul e ca nu vreau sa mai vad ciomageala gratuita pe strada, si atat) dar acest subiect poate sa fie incadrat si la "ne conduce cineva...", si la "noua ordine mondiala" si la "Rosia Montana". Iata de ce :

1. Ordonanta asta de urgenta a "codului rutier" este atat de tampit compusa incat poti fi amendat cu jde-milioane doar pentru ca ai zambit pe geam si poti fi oprit "in trafic" sub oricare din motivele cretine scrise in "Ordonanta" - asa ca e greu sa nu te gandesti la o "stare de urgenta/necesitate" lansata pe strazile din Romania.  Are idee cineva de ce este atat de urgent sa ne opreasca aproape in orice conditii pe strada... eventual sa ne faca biciclisti en gros ... ca, codul biciclistilor inca n-a aparut (asta la o zi dupa csat...)??
O fi vb de economii la petrol (ca la pretul amenzii... stai acasa si economisesti benzina)

sau

2. Faptul ca romanii au gasit o solutie - cam ciudata, e drept - de a scapa de ciuma cianurii de la Rosia Montana a suparat asa de tare incat trebuie scosi in strada "soferii si transportatorii" care sa strige "JOS GUVERNUL" - ca e absurd sa crezi ca soferii profesionisti nu vor iesi in strada la magaria asta de "cod rutier".
- Ori o combinatie intre manifestantii "anti Rosia Montana" cu manifestatiile soferilor (din toate orasele) pe tema "anti Cod-Rutier" vor da ca rezultat un "Molotov" care in cel mai bun caz va duce doar la caderea guvernului. Si atunci, dupa o ciomageala zdravana, va veni un alt guvern, poate mai maleabil, care va accepta "fara jmecherii" proiectul cianurii din Romania.
- Ma si mir ca guvii au "pus botul" la instigarea asta atat de evidenta... initiata, e , aici e buba, initiata de "seful de la ochi albastrii".

Asa ca am pus acest subiect aici, spre dreapta judecata domniilor voastre, care dupa cum se stie sunteti ageri la minte si spaima umbrelor.  :fullmoon:


P.S. Evident am luat in calcul si colegii de la adm care s-ar putea sa aplice "codul rutier in forum" inainte de a   fi oficial - dar ma bazez pe mintea brici a domniilor lor, care accepta ocazional astfel de provocari ale ratiunii iertand carcotasul carea indraznit sa calce regula.  :rainbow:



fiulploii

#3143


:lol: :lol: esti periculos, colega . Cartonas rosu fara executare  8-)

Eu cred ca esti foarte aproape de adevar .Mai lipsesc totusi niste info, nu stiu care dar asta e impresia mea.
Ceva lipseste...

Arhanghelul

#3144
Esti pe aproape ... dar ai nimerit-o cu profesionisti ... asa esteM ...

Nu pot sa zic multe ... decand ... Metrorex a trecut la "R.A.T.B." pardon P.M.B. ... navigatia Dambovita - Arges -Dunare ... a trecut de la Capitania Herastrau/Snagov/etc. la Metropolitana Bucuresti (proiect de pe timpul lu' Primarul chiomb si scriitoarea cu creta ...CRETINa .. "ce cretin" ... "sunt fun") ...


Adevarul sta in ... nuci ... ma duc sa mai sparg doua ...  

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12713168-victor-ponta-avea-consilier-probleme-strategice-securitate-generalul-american-wesley-clark.htm
http://depletedcranium.com/fema-concentration-camp-er-maybe-not/
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/grup-feroviar-roman-infiinteaza-case-de-expeditii-in-kazakhstan-si-china-155283.html


http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-6060656-banca-comerciala-feroviara-primit-autorizatia-functionare-bnr.htm



Remember:'

http://www.amtb.eu/
"Adrian Crit(n.r. PDL), directorul general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), si Gheorghe Udriste(n.r.PSDR ->PDL), directorul Metrorex, sustin la unison ordonanta Guvernului cu privire la infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti (AMTB)."

http://adevarul.ro/news/bucuresti/directorii-metrorex-ratb-autoritatea-metropolitana-transport-aduce-beneficii-planurile-1_50bded127c42d5a663d0303a/index.html#

P.S. Amintiri ... din viitor ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Nox

#3145
Citat din: fiulploii din  02 Octombrie 2013, 02:40:52
                Daca astea sunt datele oficiale , de ce imi apare scris ceea ce am pus in atasament? O fi eroare sau o fi vreo scapare? Adica domeniul este expirat de la 1 ianuarie 1970 ??????????

1 ianuarie 1970 este data la care începe calendarul în sistemul de operare linux/unix.
http://en.wikipedia.org/wiki/Unix_time


Do the math: https://www.google.ro/#q=1380731769+seconds+to+years+&safe=off
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

andrei

  Iata parerea mea colega Ganditorul: Dupa mine deci ,,Noul Cod Rutier"nu are nici o treaba cu Rosia Montana.Ce sa strige soferii daca ies in strada?,,Nu ne amendati daca conducem beti"? sau ,,Vrem amenzi mai mici daca ne prindeti cu 200 de km la ora"? Oricum si Noul Cod ca si Vechiul Cod Rutier sunt facute prost dupa parerea mea... Cred ca amenzile dure, dar proportionale cu veniturile si confiscarea autovehiculului pentru punerea in pericol a sigurantei circulatiei ca in Norvegia ar fi avut mai mult efect.
  Paradoxal insa despre iesitul in strada al soferilor si eu tind sa cred ca vor iesii,dar nu pentru ca nu mai pot de Noul Cod Rutier ci pentru ca vor fi impinsi si folositi si ei ca masa de manevra , pentru a forta deznodamantul in proiectul Rosia Montana.
  .Acolo nu romanii (boborul) au gasit o cale sa scape de cianuri,ci conducatorii au gasit o cale de a mai ciupii ,,ceva-ceva" si de a scapa sa fie judecati peste un timp pentru subminarea economiei nationale.Sa fiu mai clar: Va sa zica in 2006 guvernul a facut un contract dezastruos cu RMGC. Timpul a trecut si canadienii vor sa treaca la treaba. Numai ca intre timp s-au gasit altii care sa ii destepte si pe politicienii nostri.Adica le-au spus cam asa:,,Ba da prosti mai sunteti!Pai astia va beleste ca pe dracu' si va ia tot ce aveti pe acolo si mai va si otraveste la sfarsit.Dupa ce ca va alegeti cu prafu'de pe toba,se poate sa o luati si pe coaja cand s-o destepta boborul."
  Atunci politicienii au ramas cracanati de uimire si de unde credeau ca fac ei o mare afacere, au stat si au mai chibzuit si in final au ajuns la concluzia ca ala avea mare dreptate.
  Acuma pas de a mai da inapoi,pentru ca RMGC  are contractul beton, batut in cuie si ameninta cu procese internationale si cu 4 miliarde despagubiri.Si ce le-a trecut prin cap scumpilor de politicieni?
  Daca tot trebuie sa platim ca am fost prosti facuti gramada,platim... ca doar nu dam de la noi :-D.Da ce facem cu boborul, ca ia cam ajuns cutitul la os si se poate sa nu mai inghita si magaria asta.Ia sa fim noi smecheri ca la asta nu ne intrece nimeni.Scoatem boborul in strada cum ca nu ne lasa sa il otravim.Noi stam si o lalaim pe la t.v.ba ca are dreptate RMGC,ba ca are dreptate boborul.Dupa asta RMGC se plictiseste si face istericale, dar noi o tinem lunga ca facem cum vrea boborul si o punem la urma de un referendum.Daca boborul zice Da ,atunci ni se rupe, ca el a zis ca da si poate sa se otraveasca linistit.Noi suntem bine si nu poate nimeni sa ne faca nimic.
  Daca boborul zice nu,atunci iarasi ni se rupe, ca el(BOBORUL) plateste si nu are cum sa nu taca si sa inghita...  Noi smecheri, iara iesim bine,ca am facut cum a zis boboru' si nu poate sa caraie sau sa ne dea la capatana ca platim cu banii lui prostia noastra.
  Din cauza asta zic eu, ca si premierul se poarta ca fata mare din poveste care  venea la maritis ,,nici imbracata ,nici dezbracata,nici calare nici pe jos" Ca nu e inca coapta bine treaba,cand trebuie ca politicianul roman sa se spele pe maini si sa puna toata porcaria ca de obicei in carca amarasteanului :-D :-D.
  Prerea mea bineinteles. :wink:
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

fiulploii

#3147
Merci fain de lamurire Nox

Eu am un gand parsiv rau de tot  :lol: : astia vor sa privatizeze n.a.s.a si nu au gasit alta solutie ca sa taca boboru'merigan . Prin 2004 auzeam prima data de cele 3 zile de intuneceala si cred ca intuneceala aia se referea la altceva si nu la disparitia soarelui de pe firmament.
  Oricum, ma bazez pe vechea zicala , ca orice minune tine 3 zile  :lol: dar vreau si io un pachet de actiuni la nasa la cate poze de pe marte si luna am analizat  :evil:
   Zic si io , dupa principiul : cere si ti se va da . Ramane de vazut daca ti se da ceea ce ceri  :-D

L.E. astia au mai facut niste lansari inainte de shat-daun
http://www.vandenberg.af.mil/

Xanadron

#3148
"Oricum si Noul Cod ca si Vechiul Cod Rutier sunt facute prost dupa parerea mea... Cred ca amenzile dure, dar proportionale cu veniturile si confiscarea autovehiculului pentru punerea in pericol a sigurantei circulatiei ca in Norvegia ar fi avut mai mult efect."

Clar ca-s proaste amindoua Codurile Rutiere (din 1001 motive), dar masura citata de tine, colega Andrei, e chiar imposibil de aplicat la noi - unde masini "bengoase" si purcoaie de bani au de obicei oamenii "saraci" in scripte (colorati sau nu), asa ca radacina raului e-n alta parte. :x

O consecinta certa se profileaza insa la orizont: cresterea exploziva a cuantumului SPAGILOR. :-D
Date, evident, militienilor - formele de viatza :lol: care inspira atitea bancuri cu inteligentza lor "sclipitoare", se pling de salarii prea mici si isi ridica viloaie prea mari.

P.S. Clar ca nu trebuie generalizat nici cu politistii (luati-o ca pamflet deci), dar atunci cind coruptia (si prostia) depasesc un anume procent, e de rau.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

#3149
1. Eu nu am subliniat prostia din cele doua coduri rutiere ci ... urgenta cu care voiau sa legifereze o lege ce poate deveni exploziva pentru  societatea romaneasca - ceea ce inseamna ca ne "dau de lucru" pentru alte 6 luni (schimbari, de guvern, negocieri, alegeri si alte frectii la banana - dupa care urmeaza frectia cu europarlamentarele si noul chirias de la Cotroceni ) adica stagnare economica. Ce frige atat de tare aici la noi de ne vor in strada ? ... Vom afla.
2. Alta frectie fumigena este aia cu " procuratura stie, sa-si faca treaba". Intr-un contract facut total aiurea si fortat de situatia globala procuratura e frectie, e prea "mica" in schema  - pentru ca nu poate anula o hotarare de guvern (din 95, 97, 2002. 2003...nu conteaza). Parlamentul insa DA, o poate anula ca efecte. D'aia se chinuie unii sa nu bage Rosia Montana ca problema in Parlament, ca nu e cazul, ca nu trebuie, ca nu vrem sa avem personalitate dualista, ca altii etc etc. Asa ca atentie la cine spune asta ...pentru ca printre vitejii astia ii gasiti pe sustinatorii RMGC.
- Atentie insa si la o rezolvare ambigua, in forta (ca asa vor guvernantii, liderii de partid etc etc) pentru ca se poate ajunge la o noua "problema suedeza" - cand pentru un imprumut de 30 si ceva de mil. dolari in 1929 din care am dat 3 sferturi inapoi (12 mil restante prin 40) am platit noi acum, dupa 2010, vre-o 120 mil euro. Atentie deci la ce lasam mostenire urmasilor - o problema rezolvata cu inteligenta si calm sau o datorie inzecita peste 50 de ani.
3. Problema cu RMGC-ul nu-i o joaca interna, o coruptie politica locala/nationala. Ce-i la noi, daca e asa cum se spune, e frectie. Marea problema e la bursele din Londra si Toronto. Acolo nu se vrea a se ajunge (doar prin lege Parlamentara se poate ajunge la aceasta "cheie de control"). Si au dreptate pt ca un factor de neincredere la bursa si un caz de coruptie international  RMGC e tot ce lipseste americii. De ce ? Simplu :
Frank Timis (cu al lui cazier) n-ar fi ajuns listat la Bursa in veci... decat daca e doar paravanul unui grup de investitori extrem de seriosi si de bazati (investitori de risc maxim) care sa stearga antecedentele penale si sa ofere bonitate firmei lui.
- Spun asta pentru ca conditiile de listare la BURSA sunt atat de severe si atat de amanuntit controlate (Bursa e motorul capitalismului si orice dezechilibru e ... risc maxim ) incat numai printr-o coruptie la nivel f.f.f. inalt in  Canada si Anglia putea pupa RMGC-ul listare la bursa (dovada ca din Bursa din Londra l-au scos urgent - dar fara tam-tam) - ca ex. : orice tranzactie mai mare de 5000 de dolari este urmarita si justificata ca provenienta a banilor pana la rude de gradul 3 (si londonezul nostru blanos va poate confirma conditiile de listare la bursa - ce cuprind audituri financiare severe, experienta in domeniu si pe piata de nu stiu cati ani (F.T. are ciu-ciu experienta ...) , iar capitalul social subscris (baremul de intrare la listare bursiera) e doar la Bursa din Bucuresti 8 mil euro ... la aia din Londra si Toronto e mult mai sus - capital dovedit clar, nu cu vorbe etc etc)

- Asa ca aprinderea societatii in Romania ar putea scapa de sub controlul federal (cat o mai putea sa scape) pe cei care au gandit din start Rosia Montana ca o speculatie bursiera, nu ca o afacere mminiera, speculatie in care noi romanii - ca stat si ca popor - nu prea avem cea mai mare vina, speculatie care se dezumfla prea repede si ...neprogramat. Ca sa "salvam situatia externa" ar trebuii fie sa inotam in cianuri, fie sa platim penalitati pentru (desecretizarea la...) clauze secrete. Uite ca am gasit in 2013 si o a 3-a solutie - care merge.  Nu mai expun alte motive din lipsa de timp si spatiu.
Evident, parerea mea

P.S. Poate aici gasesti, colega lup alb, ceea ce ti se parea ca lipseste. Si e doar  parte...

P.S.S. Subiectul nu trebuia expus aici ci la "Rosia Montana" dar nu puteam sa-l scriu doar eu acolo cand textele pertinente ale colegilor erau aici.