Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

pri3st3ss

si eu am ramas marcata de anumite imagini de atunci...si acum am cosmaruri...


sa se odihneasca in pace!

pt ceilalti care sunt sceptici si vor sa uite...cine uita, nu merita!
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Dreamy

udar   
ai pus degetul pe rana, nu cred ca se poate vorbi de A UITA...cel putin cei care au trait cu ochii mari deschisi si cu pieptul inainte momentele de atunci NU VOR UITA...e foarte usor sa vorbesti din imagini si auzite...greu e pentru cei care au trait pe pielea lor cele intamplate atunci...iar aceia, cei care au supravietuit, VOR SA UITE...de ce ??...ptr ca jertfa apropiatilor lor, prieteni sau chiar familie nu a insemnat MARE LUCRU...deci dragilor NU avem de ce sa ne mandrim,  oamenii care au murit atunci, au murit degreaba sau poate ca pentru uni NU, ca ei sa aiba poasibilitatea de a PARVENI prin metode "USOARE"

Imi pare rau daca supar sau jignesc anumite persoane cu cele expuse de mine...insa topicul se numeste DE SARBATORI...iar subiectul JERTFELE REVOLUTIEI nu are nimic de SARBATORIT!!! DE COMEMORAT DA...DUMNEZEU sa aiba grija de sufletele lor, pentru ca NOI din pacate, NU am avut!!!

udar

#92
Eliberarea de sub jugul comunismului e cea mai mare sarbatoare pe care o putem avea!

Cat despre uitat, sa stii draga dreamy ca multi dintre cei care au existat atunci regreta azi acele vremuri, ceea ce inseamna ca AU UITAT! Si nu trebuie sa uitam, niciodata...

Zici ca au luptat degeaba... E parerea ta!! Opinia mea e ca ceea ce au facut nu se poate masura in cuvinte. iar faptul ca eu pot scrie cele ce le scriu azi datorita lor este un motiv suficient pentru a considera ca ceea ce au facut ei e monumental si ca eforturile lor nu numai ca nu au fost in van, dar au dus la un progres al poporului roman. Ca unii nu s-au putut adapta capitalismului este alta mancare de peste...

Am pus acele imagini in special pentru cei tineri, deci si pentru mine, ca sa nu-si inchipuie ca revolutia a fost o chestie cu prajituri si cozonaci. Cat despre uitare... Cu cat trece vremea parca tot mai multi oameni incep sa uite. Si asta se vede si in numarul celor care mai sarbatoresc in aceste zile revolutia si care mai pun coroane la monumente. Tot mai multi incep sa il regrete pe Ceausescu, ceea ce e foarte grav...

Pentru mine deci, trecerea la capitalism, cat de anevoiasa si plina de coruptie a fost, valoreaza mai mult decat Craciunul sau Pastile. Asa ca eu ii sarbatoresc pe acei romani care au fost atunci acolo. Multumesc frumos pentru tot ce ati facut!

Inchei mesajul cu cele spuse de Mircea Dinescu, un participant la revolutie si un dizident si el, care e trait pe pielea sa revolutia si regimul ceausist! : "Sa ne despartim de trecut zambind, si nu plangand!"
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

spooky

"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

jackie28t

#94
Doua cerinte ca la sfarsit de an pe forumul RUFON :-)

1.Doresc ca mosu sa-i aduca multa sanatate echipei RUFON lui Spooky si Ryn pentru punerea acestui forum la dispozitie,pentru devotamentul lor,bunatatea si sustinerea lor expusa printre noi si la fel de mult succes in continuare cu investigarile OZN pe teritorul romaniei.Va salut!



 

2.Lista cu prietenii mei la care-mi doresc ca mosu sa le deie multa sanatate si bucurii si sa fie protejati.

Spooky,ryn,skywalker,ciuciulete,udar,shadowman,blacky,dreamy,pri3st3ss,lory,sxn_b,prosecco,aswotim,paleoastronaut si tuturor celorlalti prieteni incluzand si cei noi veniti (scuzati daca am omis pe cineva)

Lista cu asa spus in gluma ''dusmanii mei'' la care-mi doresc ca mosu sa le deie multa sanatate si bucurii si sa fie protejati.Pana la urma toti suntem oameni.Incep cu inceputul,oricum se poate ca clasificarea facuta sa nu fie chiar atat de exacta scrisa deci sa nu va certati din cauza aranjarea numelor. ...hehe LOL

apokryphos,baaron,emil,akkadiana,Elvin,toma,LupinThe3rd si tuturor celorlalti dusmani care vor veni  (scuzati daca am omis pe cineva)  :-D

Mai pe scurt:
La toti membri acestui forum va urez din toata inima un craciun fericit si in special sa ne vedem sanatosi in 2007.
Cu toata stima si sinceritatea Jackie28t

udar

Excelent link-ul! Edificator mi se pare faptul ca mesajele erau in mare parte in engleza. Dar toata stima pentru cei din cele doua companii! Exista oameni foarte inventivi in ele si sunt mandru de ei!

jackie, iti multumesc frumos ca m-ai inclus in lista de prieteni si iti urez si tie si tuturor celorlalti sarbatori fericite, sa ai parte de sanatate, de tot ceea ce-ti doresti pe plan personal, si sa ai "happy times" alaturi de familie si prieteni  :-)

Sa ne vedem cu totii mai frumosi si mai sanatosi intr-un 2007 european! Sa traim bine!  :-D
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

darkness

De ce decoram bradul de Craciun?
Obiceiul provine probabil de la egipteni, care isi ornau casele cu frunze de palmier in ziua solstitiului de iarna. Obiceiul a fost preluat de romani, care au folosit, in locul palmierului, brazii.Dar povestea incepe cu adevarat prin secolul al VII-lea, cand un calugar din Devonshire a venit in Germania pentru a raspandi cuvantul Domnului. Legenda spune ca s-a folosit de forma triunghiulara a bradului pentru a simboliza sfanta treime. In Europa secolului al XII-lea, cu ocazia Craciunului, bradul era atarnat de tavan cu varful in jos!

Se pare ca bradul a fost decorat pentru prima data la Riga in 1510. La inceputul secolului al XVI-lea, Martin Luther a decorat bradul cu lumanari, pentru a le sugera copiilor sai sclipirea stelelor de pe cer.

La mijlocul secolului al XVI-lea, apar in Germania primele targuri specializate in vanzarea de cadouri, de obicei mancare sau obiecte de folosinta practica.

Figurile modelate de brutari din paine, care apoi erau agatate in brad ca ornamente, aveau mare trecere. Se pastreaza in acest sens marturia unui vizitator al orasului Strasbourg in 1601. El descrie brazi decorati cu astfel de figurine, cu acadele si ornamente din hartie colorata. Incarcatura biblica atribuia bradului astfel impodobit simbolul pomului paradisului, al belsugului, al cunoasterii si al inocentei.

Beteala a fost inventata in Germania pe la 1610. In acea vreme nu era numai argintie, era chiar din argint! Au fost inventate masini pentru obtinerea unor folii subtiri. Argintul era durabil insa oxida repede, astfel ca au fost incercate diverse aliaje de plumb si cositor, dar produsul era atat de greu, incat se rupea sub propria greutate. Astfel incat argintul a fost folosit pana la mijlocul secolului al XX-lea.

In Marea Britanie, obiceiul bradului de Craciun a patruns prin intermediul negustorilor germani stabiliti in Anglia, care obisnuiau sa-si decoreze casele de sarbatori. Interesant, nu? Sa ne amintim de calugarul din Devonshire care...

Decoratia bradului consta in beteala din argint, lumanari si margele, toate produse in acel secol XVII in Germania si Europa de Est. Obiceiul cerea ca fiecare membru al familiei sau invitat sa aiba cate un mic brad asezat pe masa in dreptul lui, cu cadourile alaturi.

In 1846, Regina Victoria si Printul Albert (de origine germana), apar in "Illustrated London News", impreuna cu copiii, in jurul bradului de Craciun. Popularitatea familiei regale a facut ca obiceiul sa se raspandeasca repede printre supusi. Bradul a devenit "la moda" nu numai in insulele britanice, ci si pe coasta de est a Americii.

Decoratiile erau de o mare varietate, fiind manufacturate "in casa". Tinerele doamne petreceau ore decupand fulgi de zapada si stelute, impaturind pliculete pentru cadouri si cosulete de hartie pentru dulciuri. Ansamblul era completat cu margele si beteala din argint produse in Germania, impreuna cu ingerii ce urmau sa stea in varful bradului. Lumanarile erau adesea asezate in inele de lemn.

Tarile din spatiul mediteranean nu s-au aratat prea interesate de brad, preferand scenele biblice asezate pe platforme triunghiulare (ceppo), bogat ornamentate.

In America, bradul de Craciun apare pe la 1747, in comunitatile germane din Pennsylvania, dar se raspandeste abia o data cu dezvoltarea comunicatiilor, in secolul XIX.

In 1882 este patentat becul electric, iar in 1892 el este adaptat pentru pomul de Craciun. Tot in aceasta a doua jumatate a secolului al XIX-lea, obiceiul impodobirii bradului la sfarsit de an patrunde dinspre nord si pe teritoriul actual al Romaniei. Obiceiul s-a suprapus peste cel al butucului de Craciun. Ritual azi disparut, dar atestat inca de la romani, butucul de Craciun, un trunchi de brad taiat (jertfit) si ars pe vatra in noaptea de 24 spre 25 decembrie, simboliza moartea si renasterea divinitatii, a zeului autohton Craciun.

Secolul XX aduce un val de noutati:

-Dupa 1918, din cauza problemelor de export, Germania nu mai este principalul furnizor de decoratii. Locul sau este luat de Japonia si SUA.

-In 1930 brazi de mari dimensiuni sunt amplasati in locuri publice.

--La mijlocul anilor '60, ideile moderniste se rasfrang si asupra pomului de Craciun. Brazii din aluminiu argintiu, importati din America, sunt foarte la moda. Acestia nu necesitau alte decoratii decat sursele de lumina colorata care se reflectau multiplu pe crengile argintii.

-In anii '70 apar brazii artificiali cu aspect foarte realist.

-Spre sfarsitul anilor '90, decorarea bradului se intoarce spre ideile Victoriene, dar cu teme si concepte noi.


sxn_b

Ma bucur sa vad ca sunt si eu in lista aceea. Si tie si celorlalti va doresc Sarbatori Fericite!

pri3st3ss

ms pt prietenie,jackie!sarbatori luminoase!

Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

pri3st3ss

#99
darkness, profit de acest topic ca sa iti raspund aici la intrebarea ta despre originea craciunului si ziua nasterii mantuitorului...


Folcloristica a grupat, in general, obiceiurile calendaristice in patru cicluri care corespund celor patru anotimpuri: obiceiuri de primavara, de vara, de toamna si de iarna. Obiceiurile care se mai practica si azi pe teritoriul folcloric romanesc si care prezinta forme interesante de integrare in cultura contemporana sunt cele din ciclul Anului Nou, deosebit de ample si pline de semnificatii pentru cultura noastra populara.
Exista diverse studii care au incercat sa lamureasca originea, dezvoltarea istorica si semnificatia diferitor rituri si ceremonii care fac parte din aceste obiceiuri, pornesc de la modul cum s-a sarbatorit la diferite popoare si de la data cind are loc aceasta sarbatore.

Babilonienii au cunoscut foarte devreme calendarul. Dupa calendarul lunar, anul se impartea in 12 luni. Cele trei zile de intuneric de la sfarsitul fiecarei luni au trezit din cele mai vechi timpuri un sentiment de teama fata de fortele necunoscute ale naturii. Cu timpul, ei au ajuns sa acorde o semnificatie deosebita sfarsitului de luna dinainte de inceperea Anului Nou. Sarbatorirea Anului Nou de catre babilonieni a fost consemnata inca din timpul regelui Gudeia, in jurul anului 2400 i. Hr., in cele 11 table ale eposului Ghilgames, care vorbesc despre mese sarbatoresti opulente la care oamenii beau must, bere, ulei si suc de struguri, care curgea rauri.

La romani, dupa calendarul vechi, anul nou incepea la 1 martie si cel vechi se termina la 23 februarie, ultima zi a acestei luni. Abia in anul 153 i. Hr.se fixeaza la Roma oficial data anului nou la 1 ianuarie. De fapt, la romani anul nou incepea odata cu intrarea in functie a noilor consuli. Aceasta data a oscilat in timpul republicii. Prima reforma a calendarului pare a fi avut loc in secolul VI i. Hr., adica la sfarsitul regalitatii. La 46 i. Hr., Iulius Caesar introduce calendarul pe care il folosim si noi astazi, in forma modificata de Papa Grigore al XIII-lea, in 1582. Dupa decaderea Imperiului Roman, data oficiala a zilei de Anul Nou se schimba iarasi. in Imperiul Roman de Rasarit, ciclul sarbatorilor de iarna era prefatat de Brumalia care dura 24 de zile: incepea la 25 noiembrie si se incheia la 17 decembrie. Dupa Brumalii urmau Saturnaliile, celebrate la inceputul mileniului intai era noastra intre 17 si 23 decembrie, zile dedicate zeului Saturn. in aceste zile se organizau petreceri insotite de jocuri, se jertfea in mod obligatoriu porcul, se faceau daruri reciproce cu sens ritual de jertfa: seminte pentru a invoca fertilitatea, papusi din lut.
Dupa o saptamana de la Saturnalii urma cea mai vestita sarbatoare in lumea romana- Calendele lui Ianuarie. Sarbatoarea era dedicata lui Ianus, cel cu doua fetze, una spre trecut si alta spre viitor, zeul luminii si deschizatorul anului. Romanii petreceau in fiecare zi diferit. Prima zi era incarcata cu numeroase practici rituale si ceremoniale:se trimiteau daruri, petreceau sarbatoarea cu jocuri, cantece si glume. A doua zi era dedicata petrecilor in cadrul restrans al familiei. Se jucau zaruri, se consumau multe dulciuri, se faceau pronosticuri meteorologice. A treia zi era dedicata alergarilor de cai si continuau ospetele. A patra zi entuziasmul si placerile scadeau treptat, iar in a cincea zi se relua activitatea obisnuita.Saturnalia romanilor era o sarbatoare a bucuriei, dar crestinii au considerat-o paganism pentru ca onora un zeu pagan. Primii crestini au vrut ca nasterea Pruncului Isus sa fie o sarbatoarea religioasa solemna, nu una plina de excese, pagana, precum Saturnalia. 
Ciclul pagan al sarbatorilor romane de iarna, al carei nucleu il constituiau Calendele lui Ianuarie, a devenit cu siguranta popular si in Dacia datorita intensei circulatii a oamenilor: legionari in armata romana, negustori, functionari. Sarbatoarea legata de Calendele lui Ianuarie a fost foarte cunoscuta in Dacia romana si nu poate fi pusa sub semnul indoielii, de vreme ce aceasta se desfasura sub directa supraveghere a autoritatilor civile si militare, Anul Nou fiind sarbatorit in intregul imperiul.

Biserica crestina porneste o adevarata lupta impotrva acestei sarbatori pagane si stabileste data de 25 decembrie, presupusa zi a nasterii lui Isus. Totusi sarbatoarea bisericeasca oficiala nu este peste tot recunoscuta ca zi a Anului Nou.

Astazi se mai pastreaza unele motive saturnalice. Ajunul, noaptea si cele trei zile ale Craciunului cuprind numeroase elemente saturnalice: ospete inbelsugate, de unde zicala "Craciunul satulului si Pastele fudulului", taierea porcilor la Ignat, data apropiata de inceperea saturnalilor romane, abundenta darurilor, chiar daca acestea sunt puse pe seama unui mos (Ajun, Craciun);identificarea principalei masti care apare in cetele de colindat (turca, capra, cerbul, brezaia) cu regele Saturnaliilor. Numeroase motive de tipul Calendele lui Ianuarie au fost transmise pana spre zilele noastre. Desi unele practici specifice Calendelor lui Ianuarie au migrat la sarbatorile in vecinatate (Craciun, Boboteaza), cele mai multe au ramas aici: uratul de viata lunga si noroc; colindatul, al carui mobil principal este uratul (Plugusorul din ajun, Semanatul, Sorcova si Vasilca din dimineata Anului Nou).

Deprinderea de a saluta cu mare bucurie venirea anului nou, de a-l intimpina cu urari, daruri, petreceri, cantece si jocuri este straveche si cunoscuta tuturor popoarelor europene. Caracterul esential al sarbatorii este bucuria si increderea cu care omul intampina trecerea de la anul vechi la anul nou, inceputul unei noi perioade de vegetatie, al unei noi etape in viata lui si a satenilor sai, a colectivitatii in care traieste.


Pe masura ce crestinismul castiga teritoriu, biserica era alarmata de faptul ca cei convertiti continuau sa serbeze Saturnalia. Desi initial a incercat sa interzica aceasta sarbatoare pagana, biserica a decis ca aceasta sa fie schimbata si inchinata nasterii Pruncului Sfant, fiul lui Dumnezeu.Unele surse sustin ca sarbatoarea Craciunului a aparut ca o competitie a sarbatorii pagane Saturnalia in luna Decembrie. Ziua de 25 Decembrie nu era sfanta doar pentru romani, dar si pentru persieni, a caror religie - mithraism era la competitie cu crestinismul. Pina la urma insa, biserica crestina a reusit sa preia entuziasmul, luminile si cadourile de la Saturnalia pentru sarbatoarea Craciunului.
Ziua in care s-a nascut pruncul Isus nu se stie cu precizie. Desi era sarbatorita pina in anul 98 AD, din 137 AD, din ordinul cardinalului Romei a devenit sarbatoare solemna. Din 350 AD s-a decis ca aceasta sarbatoare sa aiba loc pe 25 DecembrIE.

Primii crestini
Pentru a evita persecutia din timpul festivalurilor pagane romane, primii crestini isi impodobeau casa cu ilice de saturnalii. Pe masura ce numarul crestinilor crestea si obiceiurile lor prelevau, sarbatorile au luat o turnura crestina. Insa biserica timpurie nu a sarbatorit de fapt nasterea lui Christos in decembrie pana la Telesphorus, care a fost al doilea Episcop al Romei de la AD 125 la 136, si a declarat ca serviciul bisericesc ar trebui tinut in aceasta perioada pentru a sarbatori "Nasterea Domnului si Mantuitorului." Oricum insa, cum nimeni nu era sigur cu adevarat cand s-a nascut Christos, Nasterea era tinuta deseori in septembrie, adica in timpul festivalului evreiesc al trompetelor (Rosh Hashanah din zilele noastre). De fapt, timp de peste 300 de ani, oamenii au vazut Nasterea lui Christos in diverse date.In anul AD 274, solstitiul a cazut pe 25 decembrie. Imparatul Roman Aurelian a proclamat data ca "Natalis Solis Invicti," festivalul nasterii soarelui invincibil. In AD 320, Papa Julius I a mentionat 25 decembrie ca data oficiala a nasterii lui Iisus Christos.

Craciunul oficial, insa negeneralizat
In AD 325, Constantin cel Mare, primul imparat roman crestin, a introdus Craciunul ca o sarbatoare fixa pe 25 decembrie. A mai introdus si Duminica in a 7-a zi din saptamana ca de sarbatoare, si sarbatoarea mobila (Pastele). In AD 354, Episcopul Romei Liberius a ordonat in mod oficial credinciosilor sai sa celebreze nasterea lui iisus pe 25 decembrie.
Oricum insa, chiar si dupa ce Constantin a a oficiat 25 decembrie ca nasterea lui Christos, crestinii isi aminteau inca data ca o sarbatoare pagana, si nu impartaseau bunele intentii ale imparatului. Craciunul nu si-a capatat recunoasterea oficiala printre crestini decat relativ recent. In unele zone protestante sarbatorirea Craciunului a fost chiar interzisa. In Anglia, Oliver Cromwell a interzis sarbatorile Craciunului intre 1649 si 1660 prin asa numitele Legi Albastre, in credinta Craciunului ca o zi solemna.Cand multi dintre protestanti au scapat de persecutiile bisericii catolice fugind in coloniile din toata lumea, interesul pentru sarbatorile vesele de Craciun a fost reaprins. Cu toate astea, Craciunul nu a fost nici macar o sarbatoare legala pana in secolul trecut. Si, tineti minte, in acel timp, nu exista nici un personaj care sa-l intrupeze pe Mos Craciun (Santa Claus).

Popularitatea Craciunului a fost impulsionata in 1820 de cartea lui Washington Irving "Cum se tine Craciunul la Bracebridge Hall". In 1834, Regina Angliei Victoria si-a adus sotul german, Printul Albert, la Castelul, introducand in imperiu traditia bradului de Craciun si a colindelor ce se tineau in Europa. Cu o saptamana inainte de Craciun in 1834, Charles Dickens a publicat O Colinda de Craciun (in care a scris ca Scrooge ii cerea lui Cratchit sa lucreze si despre intrunirea de Craciun a Congresului SUA). Era deja atat de popular incat nici biserica nici guvernele nu mai puteau ignora importanta Sarbatorilor Craciunului. In 1836, Alabama a devenit primul stat din SUA care a declarat Craciunul sarbatoare legala. In 1837, cartea lui T.H. Hervey "Cartea Craciunului" a devenit de asemenea un best seller. In 1860, ilustratorul american Thomas Nast s-a inspirat din povestirile europene despre Sfantul Nicolae, patronul sfant al copiilor, pentru a-l crea pe Mos Craciun (Santa Claus). In 1907, Oklahoma devenea ultimul stat american ce declara Craciunul sarbatoare legala. An de an, tari din lumea intreaga i9ncepeau sa recunoasca Craciunul ca zi in care se aniverseaza Nasterea lui Iisus.

Astazi, multe din obiceiurile pagane sunt reflectate in Craciun. Iisus s-a nascut in martie, si totusi nasterea sa este celebrata pe 25 decembrie, in momentul solstitiului. sarbatorile de Craciun se termina in a 12-a zi de Craciun (6 ianuarie), aceeasi perioada cat se serba si reintoarcerea Soarelui de anticii romani si pagani. De aceea nu surprinde ca puritanii crestini - sau chiar crestinii conservatori - sunt deseori suparati deoarece Craciunul" nu este atat de religios pe cat ar trebui sa fie," uitand ca acesta nu a fost de fapt sarbatorit de loc pana relativ recent.

Puritanii religiosi aminteau crestinilor ca Magii faceau daruri numai lui Iisus, si nu Familiei lui sau unul altuia. Insa de cand sarbatoarea nasterii lui Christos a fost inclusa in festivitatile solstitiului in afara bisericii oficiale, si decand Craciunul a devenit cu adevarat popular in timpul ultimului secol, a devenit un fenomen comercial.

http://www.didyouknow.cd/xmas/Jesus.htm

comercial sau nu, e o modalitate de a face daruri,de a cheltui si de a te apropia de familie...




Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Shadowman

 Craciun fericit tuturor !
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Dreamy

Jackie, multumesc pentru onoarea de a ma considera PRIETEN, pentru mine aste inseamna mult!!!

Iti doresc tie ca si tuturor membrilor RUFON, ca Mos Craciun sa va indeplieasca cele mai dragi si arzatoare dorinte!!
Fie ca nasterea Pruncului Isus sa va calauzeasca spiritul si inima intr-u iubire, fericire si sanatate!!!

Va urez la toti din inima CRACIUN FERICIT!!!!

jackie28t

#102
Citat din: dreamy din  23 Decembrie 2006, 22:23:20
Jackie, multumesc pentru onoarea de a ma considera PRIETEN, pentru mine aste inseamna mult!!!

Din toata inima ''dreamy''.Voi sunteti cei care mi-ati incalzit spiritul in acest forum.Defapt lista de prieteni ar putea continua.Aseara din oboseala chiar uitasem sa adaug si pe membrii: interesent,liteady73,seeker,sorin si multi altii.
Deci,va urez la toti din inima un craciun fericit!


Sa nu va simtiti vinovati...brazii de craciun produc oxigen.Un acru de brazi plantati pentru craciun produce zilnic oxigen pentru 18 persoane. :-)





Nox

#103
Citat din: jackie28t din  23 Decembrie 2006, 22:45:54
Sa nu va simtiti vinovati...brazii de craciun produc oxigen.Un acru de brazi plantati pentru craciun produce zilnic oxigen pentru 18 persoane. :-)

credeam ca sunt singurul....

si eu sunt de aceiasi parere...spiritul craciunului nu consta intr-un brad taiat... sau in mirosul de brad. Locul unui copac e cu radacina in pamant... asa cum locul unui cap e pe umeri.

Si toate acestea fiind spuse, nu pot sa va doresc decat multa intelepciune.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

DepthOfField



Sarbatori fericite tuturor!
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm