Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 9 Vizitatori vizualizează acest subiect.

abyss

Dezastrul e foarte probabil sa se fi produs deja. Din spuse pe la tv au venit un milion si jumatate de frati romani despre care trebuie sa vorbim frumos. Aceste bombe cu hidrogen umbla libere peste tot. Avem testati si confirmati cateva sute de cazuri. Cateva mii la izolare si vreo 20.000 parca la carantinare acasa. Eu cred ca boala umbla si habar nu avem.

La inceput a decurs bine ancheta epidemiologica. Apoi au spart frații romani despre care trebuie sa vorbim frumos granițele si conform dreptului constitutional au revenit acasă. Si ce fac?? Un exemplu: la o ruda in nordul capitalei s-au adunat cateva masini cu numere din diferite judete , intorsi fiind din italia isi sarbatoreau intoarcerea cu bine acasa la un gratar mare si manele la piciorul blocului. In alte parti la fel prin tara. Stau la cozi la bancomate sa schimbe euroii ca tot a mirosit bnr-ul oportunitati, in timp ce altii umbla prin magazine etc. Cum sa spun, nu e o inventie, oamenii se cunosc fiind comunitati mici. E foarte rau. In sensul ca daca lumea nu pricepe ca trebuie sa stea pototlita, cu cat umbla si posibil infecteaza pe altii perioada asta de blocaj poate dura si 6 luni la noi in tara. Asta este. Nimeni nu a prevazut asa ceva.

Da, fiecare se descurca cum reuseste dar altfel cum s-ar putea? Cine si-a facut stocuri pe 1-2 ani? hai sa fim seriosi. Probabil singura varianta e ca noi cei mai "tineri" sa-i protejam pe varstnici fie ei vecini, rude si sa le procuram de-ale gurii. Iar ei sa stea in casa 4 luni. Dar cum sa stea cand toti batrinii ieri erau calare pe strazi?

Probabil cu cat numărul celor simptomatici va creste lumea va realiza ca nu e de glumit. Ce putem face? sa ne descurcam cum putem iar apoi dacă va fi bine sa tragem o lecție din asta.

Atenție la cei care vor veni sa guverneze, la ce proiecte au de oferit... nu la mutre, nume, origini si alte porcarii. Astea sunt spinuri de propaganda politica. Sunt smenuri ordinare prin care o țara extrem de bogata in care veneau italienii pe vremuri sa muncească a ajuns o troaca de interese.

Iar fratii romani despre care trebuie sa vorbim frumos si carora li s-a turnat pe feisbuc că: ei sunt deosebiți, că muncitorii plecați cu cârca pe șantierele de construcții, căpșunarii, îngrijitoarele de bătrâni la care se adaugă hotii, interlopii, peștii și proastele sunt speciali si că lor li se cuvin drepturi mult peste celor ale noastre, ale celor care am rămas acasă .... asta si fac acum.... ce vor. Cu inconstienta si tupeu.

Ce sa mai faca guvernantii in asemnea conditii? nimic. Doar sa ia masuri economice rapide, corecte si clare fata de indivizi si firmele de importanta strategica. Fiindcă dacă noi oamenii de rând nu ne adaptam civilizat si corect la molima armata si internele nu au oameni sa tina o nebunie in frau.

Sfatul meu e sa raportați la politia locala orice caz ieșit din comun in care frații romani despre care trebuie sa vorbim frumos nu respecta legile carantinei. Adica se aduna buluc, sau ies din carantina sau auto izolare.

Conducerea instaurată de Sistem și UE trebuie neapărat schimbată cu una repet, care sa vina cu proiecte clare nu aiureli propagandistice. In 5 luni România probabil va fi în stradă și e posibil sa șteargă toate zâmbetele idioate și toți mono-sinapticii bețivi care s-au cățărat pe ea. Guvernul de astăzi pare ca lucrează exclusiv pentru interesele străine, că altfel s-ar grăbi sa facă și el ce au făcut celelalte guverne din lume. Ce așteaptă? 100.000 de bolnavi?

panta_rh_ei

Nu cred ca are cineva ceva cu altcineva. Intr-o situatie ca asta, cu risc mare de contaminare/raspindire nu imprastii cu buna stiinta persoane venite din zone "rosii" in sanul populatiei sanatoase decat daca, asa cum spune @Grifon "se doreste fenomenul". Bun, ii aduci/primesti in tara dar...amenajezi spatii de izolare/carantinare supravegheate la intrarea in tara. Pensionarii... ce sa zic, sunt probabil derutati; pe de-o parte li se spune "stati in casa" pe de alta parte ca nu se transmite prin aer ci doar prin contact direct cu secretiile nazofaringiene ale unui bolnav deci...se poate trage lesne concluzia ca poti face cativa pasi pe afara daca pastrezi distanta legala. Sunt total de acord cu ce spune @abyss: este o revolta impotriva inconstientei, nesimtirii si incompetentei unora/altora. Exact de asta mi-e teama si mie, ca peste cateva luni ce traim azi ni se va parea "parfum de micsunele" ce nu va putea masca duhoarea ce va sa vina. :cry:
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Urban

#5477
    Desteptarea!

    Odata cu primii morti de virus, adevaruri pe care n-am vrut sa le vedem vor deveni realitati.
    Intr-o saptamana, Romania va avea peste mia de infectati declarati si zeci de morti.
    Intr-o luna, vom numara peste zece mii de bolnavi si sute de morti.
    Vom vedea un varf al imbolnavirilor - zeci de mii - si al mortilor, in urmatoarele trei pana la sase luni.

    Vom trai o revenire a epidemiei in toamna, pana cand vaccinuri si medicatii salvatoare vor deveni disponibile.
    Un soc pentru care nu suntem pregatiti...Black Swan...Vor aparea si altele, economice, sociale, politice pentru care suntem la fel de nepregatiti....Disruption.

    Lupta cu virusul, aceasta baba-oarba care ii ucide mai ales pe cei in varsta, poate dura 6 pana la 12 luni.
    Cu fiecare zi care trece, frica, panica, lipsa de activitate si bani vor arunca Romania intr-o isterie colectiva, vor revela tot ce poate fi mai rau in om si societate.
    O societate, Romania, fara lideri, fara planuri si strategii de criza.
    O Romanie condusa de un presedinte si un prim-ministru ascunsi in palatele si vilele lui Ceausescu, care ne transmit ordine prin militieni. "Mars in casa!"
    O Romanie cu bancheri confuzi si speriati de ce va urma.
    O Romanie in care, azi, putinii oameni competenti care mai exista in structurile de decizie sunt persiflati de impostorii de la butoane, in care mii de medici sunt expusi la boala si moarte fara sa fie protejati, in care angajatorii nu stiu cu ce isi mai platesc angajatii, iar oamenii, familiile, arestati la domiciliu, se intreaba pana cand le vor ajunge putinii bani care le-au mai ramas...Solutii nu au.
    De trei luni de zile, auzim si vedem, cu mici exceptii, promisiuni si vorbe fara acoperire...Auzim tipatul surd al unei economii strangulate din panica si prostie.

    Vedem o Romanie pe drumul cimitirului.
    Desteptarea, cei care suntem o alta Romanie!
    Timpul deciziilor se va reduce de la saptamani si zile, la ore.
    Provocarea e fara precedent, iar parametrii sunt clari.

    Coronavirusul e o gripa peste care 85% din populatie trece fara urmari, se imunizeaza, 10% au urmari, iar 5% mor, mai ales batrani si suferinzi de diabet, boli cardiace, pulmonare, imunitate slaba. Daca nu se inventeaza un vaccin, 70-80% din noi se vor imbolnavi.
    Ce decizie luam?
    Amanam contactul cu boala si paralizam economia sau ne asumam mortii, incercand sa limitam numarul lor?
    Liderii politici si de business, in majoritate batrani, sunt speriati si panicati. Mesajele sunt confuze, asa cum sunt si purtatorii.
    Pentru Romania nu exista perspectiva vreunui ajutor extern.
    Disponibilitatea de medicamente, materiale sanitare, masti, costume, ventilatoare etc este limitata, daca nu inexistenta.
    Romania trebuie trecuta peste turbulentele acestei pandemii, timp in care oamenii se vor imuniza, numarul de morti trebuie limitat.
    Viata economica si sociala, securitatea alimentara, de sanatate, educatia trebuie asigurate in aceasta perioada.
    Reconvertirea modelului economic si social la noile realitati ale economiei virtuale sunt obligatorii. Dupa criza, economia va functiona altfel.

    Ce si cum trebuie sa facem e clar!

    Economic si financiar
    Un stimul urgent acordat economiei, de 10% din PIB, pentru perioada critica, sub forma de plati directe ale salariilor, plati directe pentru sectoarele din prima linie, comenzi de stat pentru business-uri, mass-media si alte institutii de comunicare, subventii si credite de investitii pentru reconvertirea unor capacitati de productie la nevoile de medicamente si produse medicale, a noilor modele de business virtuale, a sectoarelor critice pentru supravietuirea autonoma a Romaniei
    Asigurarea pentru adultii salariati aflati in carantina a salariului integral minim pe economie, fara restrictia de a desfasura activitati platite
    Finantarea companiilor care decid sa-si continue activitatea folosind un mix de munca la domiciliu si munca la sediu cu comenzi de stat
    Finantarea invatamantului la distanta pentru toti cei 2.000.000 de elevi si studenti
    Subventionarea copilului, nu a parintelui, cu minimum un salariu net/economie peste alocatia de stat
    Incurajarea personalului activ sa continue activitatea si reorientarea celor in somaj catre sectoare aflate in activitate cu cerere de munca
    Asigurarea resurselor de energie si a functionarii utilitatilor, inclusiv prin preluarea temporara a controlului statului asupra acestor sectoare
    Sprijinirea directa cu comenzi, subventii si credite a IMM-urilor
    Finantarea proiectelor de invatamant la distanta si a reconvertirii profesionale a celor care vor fi concediati din sectoare fara viitor dupa trecerea crizei
    Predarea managementului economiei, sanatatii, finantelor catre manageri si antreprenori competenti.
    Subordonarea bancilor comerciale Bancii Nationale, in vederea asigurarii fluxurilor de capital necesar economiei.

    Comunicarea
    Comunicarea trebuie facuta prin institutiile credibile din media, pe care Guvernul are obligatia sa le sustina material, pentru ca orice reactie incontrolabila pe social media sa poata fi contracarata.
    Un buget de 5.000.000 euro pe luna, comenzi de stat pentru finantarea campaniilor de informare si educare.
    Comunicatorii trebuie sa fie credibili, profesionisti, specialisti. Oamenii trebuie sa afle in timp real ce ii asteapta in fiecare zi, saptamana, luna.
    Mesajele trebuie sa ofere solutii pentru intrebarile esentiale: cum ne ingrijim in caz de infectare, pe cine protejam mai intai, din ce traim cand suntem bolnavi, cum muncim de acasa, cum ne educam, cum respectam instructiunile de criza, cum ne destindem.

    Medical
    1 miliard de euro pe luna alocat pentru cheltuieli in campania anti-virus
    Trecerea controlului medical al campaniei in mainile specialistilor medicali, a managerilor de epidemie
    Testarea de urgenta a celor 50.000 de cadre medicale si asigurarea conditiilor de izolare pentru cei infectati
    Asigurarea a 50.000 de costume de protectie si 100.000 de masti pe zi pentru personalul medical
    Convertirea paturilor disponibile de spital in paturi de terapie intensiva, asigurarea oxigenului si a aparatelor de ventilatie. Avem 1.600 de astfel de paturi dotate cu ventilatoare, ne trebuie cel putin 5.000 pana la atingerea varfului de imbolnaviri.
    Asigurarea testarii extinse a populatiei, incepand cu cei aflati la munca
    Folosirea responsabila a fondurilor alocate Ministerului Sanatatii si nu pentru interese de grup straine campaniei
    Spitale de carantina
    Scheme de medicatie ambulatorie si asigurarea medicamentelor pentru tratamentul ambulatoriu
    Asigurarea si managementul celorlalte boli

    Administrativ
    Izolare obligatorie pentru batrani si copii
    Asigurarea supravietuirii celor 1.500.000 de batrani singuri din orase si sate, prin alocarea resurselor financiare si umane catre comunitati si incurajarea voluntariatului
    Reunirea, acolo unde se poate, a bunicilor cu nepotii pentru a-i elibera pe cei activi din familie
    Urmarirea digitala a respectarii conditiilor de carantina.
    Romania trebuie sa iasa intreaga din aceasta criza, imunizata, solidara si cu o economie functionala, pregatita pentru noul model post-criza.

    Cine face asta?
    Poate un guvern de partid sau o clasa politica de politruci controlati de securisti sa asigure supravietuirea poporului roman in aceste vremuri exceptionale?
    Fiecare zi care trece ne va convinge ca nu...Daca nu suntem deja lamuriti.
    La vremuri exceptionale trebuie oameni exceptionali.
    Avem nevoie de un plan care sa raspunda tuturor intrebarilor si sa ofere solutiile in zile, in ore.
    Avem nevoie de lideri in toate domeniile, care sa colaboreze, oameni cu competenta si spirit de sacrificiu, care sa ne treaca aceasta mare de nelinisti catre noul tarm al existentei, unde, atatia cati vom supravietui, vom trai altfel.

    Daca acesti lideri, oameni care exista in Romania, nu ne aratam, nu ne adunam sa salvam aceasta tara cu idei, competenta si antreprenoriat, cei care o conduc astazi o sa o ingroape plangandu-i de mila. Sau o sa faca ce stiu ei mai bine: o sa ne ingroape intai pe noi, ca sa aiba pe cine da vina. Si uite asa, pas cu pas, popor roman, o sa murim de boala, de foame, omorandu-ne intre noi! Ca prostii. Cati vom mai ramane ne salveaza chinezii. Pentru ei, aceasta molima e o oportunitate.
    De ce n-ar fi si pentru noi?
    Noi, cei care am construit Romania democratica si prospera, dar am uitat sa avem grija de ea, lasand-o pe mana politrucilor si a securistilor.
    Noi, cei care stim si putem. Resursa umana de care are nevoie Romania, de care au nevoie familiile, copiii si batranii nostri.

    Asta-i Misiunea!
    Cine se baga?

    articol de Adrian Sarbu[/list]

    Grifon

    Sà fim realiști, dle.@Urban. Nimeni nu poate "prelua" nimic, nimeni nu poate "schimba" nimic.
    Pe moment, e imposibil. Existà o putere legitimatà (anume nu zic "legitimà") care deține toate pârghiile. Ba mai mult, starea excepționalà i-a oferit nenumàrate alte pârghii - inclusiv de a trage fàrà somație.

    Bunà, rea...actuala conducere nu poate fi schimbatà - și suntem siliți a-i urma soluțiile (bune / rele / improvizate).

    Îndemnuri militante pot veni abia dupà. Când vom ști, pe propria piele, ce inseamnà "dupà".
    Actualmente, corabia ce ia apà tre' sà tragà la rame cu căpitanul. Chiar dacà acel căpitan se uità doar la busola...altora.
    E dureros de simplu.

    Grifon

    Citat din: panta_rh_ei din  23 Martie 2020, 13:42:50
    . Eu ma intreb de ce s-a sucit Boris(englezul) care miza initial pe imunizarea naturala a populatiei. Fie nu are cine sa declanseze raspuns imunitar fie organismul nu poate crea munitie contra parsiveniei astea si probabil asa este din moment ce se vorbeste despre pericolul reinfectarii rapide a celor vindecati deja.

    Pài, eu nu cred că s--a sucit. E presat de opinia publică europeană,și nu vrea că briții să fie izolați ulterior de tot, că nu va crede lumea ín imunizarea lor. Dar àla íși pàstreazà opiniile, iar englezoii nu vor cheltui niciun penny in plus fațà de planul lor inițial.
    Nu-mi plac insularii. Dar nația asta (anglo-saxonà) a dovedit mereu un pragmatism la pragul cinismului - de aia au și incàlecat lumea ín ultimele secole.

    Grifon

    Hai că bâlciul deja sfidează orice noimă !
    Au vàzut că primii internați "grav" nu pâțesc nik (ăla de la Gerota nu pare a fi dornic sà se joace de-a decesu')...a apărut o problemà. Păi...noi sà n-avem și noi morții noștri ?
    Brusc, se moare la rafalà. Ieri / alaltàieri abia internat, azi testat, azi murit. Next, please !
    Păi...da' poate ăsta era cu...
    Next, please !
    Dar și àla...n-am avut treabà afarà, era doar cu can...
    Next, please ! (màcar vreo 1000 sà adunàm și noi, cã stricàm jocu'. E la Caritas aici...dacà se rupe lanțu...nu se mai incaseazà banii.

    Așa ceva e teatru absurd !

    bk

    Pt. cei care sustin ca 5G favorizeaza scaderea imunitatii... Nu contest dar totusi... este 5G activ in Suceava si Hunedoara, cele mai afectate judete dupa Bucuresti? Eu stiu ca nu...

    SLEAH19

    #5482
     Acum o lună Italia avea 150 testați pozitiv și 3 decedați, astăzi 23- 03-2020 are 63927 testați pozitiv și 6078 decedați, mai pun odată link-ul cu harta Covid19 care se actualizează o dată la 2 minute,  bâlci ? .... rafale ?  .. de exemplu Olanda este cât 3/4 județe din România ca suprafață, la ora aceasta are 4749 bolnavi și  ... 213 decedați, te întrebi ,  - Când Dumnezeu a ajuns Olanda la 213 morți și nimeni nu a băgat de seamă ? Ei, olandezii ce ar putea spune despre ,,Bâlci,,?

      Dacă privești harta lumii cu răspândirea Covid19 nu poate să nu îți atragă atenția arealul în care face ravagii : China, Iran și UE , pare că l-au pus cu mâna  ... ,,interesele americane,, .. și un pic de deranj în SUA ( nu chiar ca la 11 Septembrie) ca să nu bată la oki. Lumea a III-a cu sistem de sănătate praf nu are probleme cu acest coronavirus.

    Bune toate pozițiile din care a fost abordat coronavirusul aici pe forum , ca în filmul teribil ,, Fiecare vede altceva!,,  Părerea mea că printre multe probleme care importă : financiare mondiale, geopolitice,suprapopulare, reglări de pași în globalizare, 5G , o problemă planetară pe care o vizează direct coronavirusul este Încălzirea Globală.

    Anul 2019 a fost unul al recordurilor din toate timpurile în ce privește temperaturile înregistrate, topirea ghețarilor și a calotei glaciare, și a imenselor incendii din Australia, Amazon/Brazilia, SUA etc. Poate undeva sus un ,,comitet,, a spus:  ,,- Ajunge, trebuie făcut ceva!,, Hărțile NASA arată că în scurt timp de la oprirea motorului economiei mondiale, atmosfera pe Terra a devenit respirabilă, iar egoismul Omului ( cei care vor trece prin Bâlci) va lua niște lecții și va suferi niște transformări!

    https://infographics.channelnewsasia.com/covid-19/map.html
    O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

    Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

    Grifon

    Sà fiu mai explicit.
    "Bålci" inseamnà, in primul ránd, o comunicare lamentabilà cu publicul - și nu doar la noi ín țarà. Numai la bâlci merge unu' cu toba prin tårg, rãcnind "Lume...Lume "".
    Care e ideea sà prezinți statistici amestecate, fàrà a-mi evidenția, måcar de dragul unor cifre, acolo, care e nr. de victime datorate exclusiv SARS-Cov 2 ?

    Într-o lume normalà, calmà și raționalà, inventarierea trebuia așa :
    1) cåți mor (medie zilnicà/lunarà) in spitalul X
    2) cåți sunt bătråni, bolnavi terminal, etc.
    3) câți din categoria 2 puteau muri și de la gripa clasicà, cumulatà
    4) cåți mor acum de X,Y, Z cu COVID adăugat
    și în fine, cel mai important
    5) câți mor doar de la virus !!!

    Ce era așa greu? Au computere, nu tre' sà le scrie de mânà.
    Abia asta ar fi ceva corect, sà ne lămurim. Orice altà metodà induce doar panicà, și íntreține un bâlci isteric (la care  TV sunt specialiste.
    Dacà vi s-ar ràcni cu același patos tâmpit căți mor pe oră de accidente rutiere, v-ați arunca mașina în râu ?!

    Sper cà am fost mai clar acum.

    Grifon

    #5484
    Iată cum se pot face - când se dorește - statistici serioase
    https://www.cdc.gov/nchs/fastats/deaths.htm
    Într-un an, cca.2815000 mor in SUA. Deci  7712 pe zi. Deci 321 pe oră.
    Ce-ar fi să urle prompteristele, din oră în oră : "oameni buni, încă 320 de americani muriră numai de la începutul emisiunii !! Văleu ! Văleu!"

    Ce naiba, doar nu suntem copii. Moartea e cea mai puternică emoție, și de aia se exploatează in halul āsta.

    L.E - Remarcați și câți mor, anual, de genericul "influenza / pneumonia (gripă / pneumonie). 55672. Deci cam 5000 pe luna. Cam  165 pe zi. Cam 8 pe oră.
    De ce-i mizeria asta nouă mai cu moț ?!

    SLEAH19


      Am ales câteva pasaje dintr-un interviu al dl Molnar Geza care nu este adeptul creeri Coronavirus în laborator,   dacă citim ajungem la concluzia că ar fi fost bine să fie unul creat în laborator, și-ar fi făcut treaba, și-ar fi atins ținta și gata,  ... dar omul ăsta spune că sunt 20 - 30 de tipuri de coronaviruși, retroviruși, viruși și bacterii care în mod natural/nenatural nu știu ce dracu i-a apucat  dar ei se pregătesc și vor să treacă bariera de specie, de la animal la om prin tot felul de combinații pentru a fi receptate de celula umană.

    Câte astfel de valuri ar putea suporta omenirea? Omul spune că primul val a fost SARS  .... dacă mai urmează încă 20/30 de astfel de valuri și dacă ele sunt într-adevăr fără contribuția omului  ... Adevăr vă spun că ...am benito mussolini.


    PS. Dl Grifon, statisticile pe timp de pace sunt clare, dar dacă te uiți pe frontul din spitalele italiene unde camioane întregi de sicrie se încarcă sigilate și iau direcția crematoriului aproape că nu mai contrează acum statistica, câți au murit de coronavirus și câți cu contribuția coronavirusului  și .. Qui prodest !     Vae victis.

    În relaţia umanităţii cu lumea din jur şi în primul rând cu lumea animală –în primul rând vertebrate- există tot timpul un schimb de microorganisme.
    De vreo 20 de ani tot apar alte microorganisme. Fără nicio discuţie, este şi din vina noastră, pentru că barierele sau zona de contact între umanitate şi lumea animală a devenit tot mai restrânsă, mai apropiată.
    Putem să discutăm de ecologie, putem să discutăm de defrişări cu care deranjăm lumea animală etc. Dacă ne referim la coronavirusuri, aşa cum m-aţi întrebat, a existat o epidemie care a dat peste 8.000 de cazuri, SARS, în 2002-2003.
    La care, cu mare probabilitate, a fost identificată ca sursă animală liliecii. Pe urmă, în 2012  a apărut tot cu coronavirus, MERS, care a plecat din Arabia Saudită, deci nu din China.
    La MERS, cu certitudine s-a dovedit că rezervorul animal natural al acestui tip de coronavirus sunt liliecii. Acuma, că de ce a apărut acum, în 2019, în China, şi tot cu bănuiala că de la liliecii...
    Cercetările continuă, dar cu mare probabilitate tot liliecii sunt rezervorul natural. Că de ce? De aceea, pentru că acum s-a ajuns ca în cazul acestui virus al liliecilor –a anumitor populaţii de lilieci, pentru că sunt vreo 18 specii diferite de lilieci- există undeva o încercare de trecere, de tranzitare a unor microorganisme –nu numai virusuri, ci şi alte microorganisme- din lumea animală spre receptivitate la lumea umană.
    De obicei, există şi o gazdă intermediară, care în cazul acesta este încă în discuţie; că e vorba de pangolin sau de alt mamifer, încă nu s-a lămurit.
    : Coronavirusurile sunt cunoscute în lumea animală din anii 1960-1965.
    În lumea umană nu a existat până în 2002, până la apariţia SARS. Atunci a început să se identifice ca patologie umană.

    ..este o recombinare, o schimbare în structura virusului, pentru că virusul propriu-zis al liliacului nu poate infecta omul, fiindcă omul nu are receptori pentru a primi virusul. Deci, tocmai de aceea se caută şi specia animală intermediară. E exact ca în cazul virusului gripal H1N1, cu epidemia din Mexic. Şi acolo e vorba de virusul păsărilor, care face mutaţii şi recombinaţii, în primul rând la porcine, dar nu numai.

    Dar, cu multă probabilitate, nu a fost creat în laborator. Pentru că este vorba de aşa-zisele microorganisme şi boli emergente.

    Nu e singura. Vedeţi că şi Ebola e cunoscută tot din anii 1960. Dar a fost cu nişte episoade epidemice localizate, în Africa Centrală în primul rând. Până atunci n-a deranjat pe nimeni sau i-a deranjat numai pe cei implicaţi, populaţia din zonă.
    Acum, când şi Ebola s-a extins mai mult, toată lumea este îngrijorată. Şi aceasta este o patologie, o infecţie emergentă.
    Dar, sunt cel puţin 20-30 de agenţi patogeni –nu numai virusuri, ci şi bacterii- cares e pregătesc şi sunt atenţionări în acest sens.
    De aceea, de exemplu, izolările la lumea păsărilor a virusului gripal H5N8 este din ce în ce mai frecventă şi în Europa şi în Asia de Sud-Est, motiv pentru care este supus unei atenţii mari, fiindcă oricând ar putea să dobândească caractere patogene contra omului.
    Şi atunci va apărea un nou virus gripal H5N8, care până acum n-a existat la om. Deci, astea sunt mecanismele biologice ale convieţuirii şi coexistenţei umanităţii cu lumea înconjurătoare, în primul rând cu lumea animală. De aceea se şi numesc zoonoze, adică provenind de la animale şi care se adaptează pentru infectarea omului. De ce spun acest lucru, că se adaptează?!
    Adică, virusurile originale animale, 90%, nu pot infecta omul, decât foarte rar sau în circumstanţe absolut de coexistenţă. Să zicem, de exemplu, muncitorii de la crescătorii mari de porcine sau cabaline etc, care toată ziua sunt împreună cu acele microorganisme.
    Acest lucru poate genera focare locale, cu îmbolnăviri locale, dar nu cu transmitere aşa cum se întâmplă cu acest nou coronavirus, care o transmisibilitate crescută, adaptată pentru om. Deci, nu cred în teoria conspiraţiei etc, dar, repet, unii discută, însă eu nu am date în sensul unor argumente ştiinţifice că aşa ar fi. În schimb, am argumente ştiinţifice bine fundamentate că este vorba de evoluţia naturală a relaţiei umanitate cu lumea înconjurătoare.


                                                                                                                                  Molnar Geza   Virusolog

    O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

    Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

    Grifon

    Am văzut și eu imaginile (emoționale) cu camioane spre crematoriu.
    Cum sunt însă un sceptic, eu am înțeles : ce convenabil !
    Fără autopsii, necropsii...cum să mai dovedești apoi dacă era sau nu...COVID ?

    In fine..eu rămân cu dubiile mele. E ceva f.f.putred in escalada asta - și nu e (doar) virusul.

    Cristian 1


    abyss


    terraflorin

    https://evz.ro/cand-va-lua-sfarsit-pandemia-din-europa-iata-estimare-unui-virusolog-chinez.html

    CitatȚările europene nu ar trebui să-și facă iluzii că victoria asupra COVID-19 va fi rapidă, pentru acest lucru statele vor avea nevoie de aproximativ doi ani – spune unul dintre cei mai importanți virusologi chinezi, șeful Grupului de experți din Shanghai pentru lupta împotriva COVID-19, Chuan Wenhun.

    Wenhun a remarcat faptul că, dacă în întreaga lume circulația ar putea fi oprită timp de patru săptămâni, pandemia ar putea fi oprită.


    a remarcat faptul că în lupta împotriva coronavirusului China a fost ajutată și de faptul că la debutul răspândirii infecției. instituțiile, multe întreprinderi, și școlile erau închise cu ocazia ,,Sărbătorii primăverii", lucru care a redus considerabil contactele dintre oameni.


    E tare asta cu Sărbătorea primăverii care ar fi prevenit pandemia în China!!

    http://romanian.cri.cn/272/2020/01/16/1s207350.htm

    Citatfestivalul începe în 23 decembrie, conform calendarului agricol chinezesc...   În 25-27 decembrie, chinezii merg la piaţă ca să cumpere fructe şi legume, carne, ouă şi peşte cu care vor prepara reţetele tradiţionale   De aceea, fiecare persoană trebuie să se întoarcă acasă, în satul natal şi să petreacă în familie

    mai pe scurt a fost o frunzăreală continuă peste tot