Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 15 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ganditorul

CE TAREEE ... sunt in acest moment 170 de vizitatori - 90% vizualizaza profile de utilizatori RUFON. In sfrasit nostalgicii se pot simti ca inainte de '89

Grifon

Nu te contrazic, dle.@Ganditorul.
Neavând pregàtire medicalà, ar fi o stupizenie din partea mea sà arunc pàreri despre specificul și evoluția acestei mizerii.
Eu remarc doar multe inadvertențe / neconcordanțe, ce-mi amplificà unele bãnuieli.
De ce actualmente nu se dà explicația oferità de d-ta? Și nici măcar nu se comentează posibilitatea unei evoluții ca cea vehiculată in ianuarie / decembrie ?
Teoretic ar trebui să existe o coerență între ce se spunea atunci și ce se zice acum.
Concordanța asta lipsește.

E ca și cum virusul "european" ar fi altul decât cel "chinezesc". Bizar...


alx

Citat din: Guest din  22 Martie 2020, 20:32:45
Imi place foarte mult ceea ce citesc, calitatea mesajelor este net superioara altor grupuri de discutii. Apreciez de asemenea originalitatea raspunsurilor, coerenta si logica de care dau dovada ele. Felicitari!
Vă mulțumim frumos pentru aprecieri! Contează foarte mult pentru noi, și ne vom strădui în continuare să nu vă dezamăgim! Vă mulțim că existați și ne apreciați! Coronavirus fericit!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

SLEAH19

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

Eh...nu-i momentul pentru ironii...
Dacă până acum a fi "deștept" pe forum era mai degrabă un moft...acum devine o necesitate (mai ales prin restrângerea fără precedent a contactelor / comunicării).

Din ce analiză (cam grăbită, recunosc) am făcut azi, rulând în neștire tranzitele planetare pe tot anul 2020, am ajuns la următoarele supoziții (a fi luate cu rezerve, desigur...nu sunt certitudini):

1) punctul de "rupere" a situației globale coincide cu momentul conjuncției Saturn - Pluto (săptămâna 6-13 ianuarie). Pe 8 ianuarie medicii chinezi au anunțat noul virus (pánà atunci crezând că e vechiul SARS sau alte cauze conjuncturale), iar pe 13 ianuarie s-a vestit primul caz în afara Chinei
Saturn = Cronos (bătrânețe) iar Pluto = Hades (moarte)

2) Va urma o triplă conjuncție Jupiter / Pluto (Jupiter = Zeus, lege, stăpânire), in 3 momente distincte:
29 martie - 6 aprilie (curs normal) - măsuri ale autorităților, posibilă soluție (Jupiter e considerat cel mai benefic astru). Ar putea fi o soluție "providențială", sau măcar o veste bună.
22 iunie - 8 iulie (curs retrograd ambele) - eșec, revenire problemă; stagnare, revizuire
7 noiembrie - 12 noiembrie - a treia întâlnire (curs normal), posibilă soluție mai clară.

Îngrijorător e însă faptul că, începând din jumătatea lui august, Marte lovește toate aceste trei planete (Saturn,Jupiter, Pluto) cu aspect negativ, ce culminează între 10 septembrie și 13 noiembrie prin intrarea "zeului războiului" in mișcare retrogradă. Nimic bun nu poate ieși de aici - conflicte, tensiuni acutizate, violențe. Nu mă duc neapărat cu gândul la război, dar e posibil să fie expulzări, ciocniri la frontiere, implicarea armatelor.

Iar bâlciul ăsta nebun va culmina cu Marea Conjuncție Saturn / Jupiter, cea care "schimbă paradigme" ciclic, din 20 in 20 de ani. Posibil să avem negocieri, acorduri, convenții - atât de importante încât vor amprenta cel puțin deceniul imediat următor.

Acum...hm..sunt prime interpretări, ce pot fi hazardate. Dar sigur simbolismul abstract se va împlini - rămâne de văzut concret cum vor arăta lucrurile
In 1914 conjuncția Saturn / Pluto a adus WW1.  In 1940 conjuncția Jupiter / Saturn a adus WW2. In 1947 aceeași conjuncție Saturn / Pluto a modelat convențiile post WW2....nu mai insist.

Iar în 2020, după muuult timp...avem toate împreunările astea pe un singur an.
Strașnic an, nimic de zis ! Rachete s-au schimbat chiar din primele zile.

abyss

Asta e o veste si mai si...

hoinar

Speram ca lucrurile sa fie facute mai lent, pe durata a macar 2 generatii, insa curatenia trebuie accelerate se pare. Oricare ar fi gravitatea medicala a acestei maladii, impactul economic ii va ingropa pe multi. Acum o luna imi imaginam ca e doar un test, crearea unui precedent, insa e foarte posibil ca miscarea la nivel global sa fie autentica, generand o schimbare de paradigm, care sub pretextul pandemiei sa impinga totalitarismul ca singura forma de guvernare viabila in contextul actual.

Ma astept la intreruperea comunicatiilor sub pretextul supra incarcarii retelelor globale. Deja Netflix si Whatsapp subscriu agendei, invocand traficul crescut ca motiv pentru degradarea calitatii transmisiilor sau chiar intreruperea intermitenta. E doar inceputul.

"Malitios" pentru ca nu asa vorbesti despre semenii tai, oricare ar fi situatia. Romanii trebuie sa re-invete bunele maniere, bunul simt si respectul pentru ceilalti, mai ales pentru ceilalti romani. Cu atat mai mult in contextul actual, cand ar trebui sa fim mai empatici, nu sa subscriem agendei fiind dezbinati, acuzandu-ne reciproc si fiindu-ne frica unii de ceilalti. Am un deosebit respect pentru Abyss insa si pentru alti useri. Aveti o minte agera, o educatie solida si vedeti departe. Folositi-le in scopuri bune, fara sa-mi interpretati  comentariul drept atac.

Pana la urma, multe perspective si informatii noi oferite de aceasta platforma, vi se datoreaza.
the older I get, the faster I was

Grifon

Nu cred că se supără cineva, dle.@hoinar.

Revenind la această aliniere de planete (unică, cel puțin de la 1900 încoace), e posibil ca lucrurile să nu ajungă chiar la limitele maxime de interpretare, ci doar în nuanțe mai...soft.
Simbolismul lui Pluto (moarte) are și sensul figurat al transformării ("moarte" a unor structuri / convenții). Iar Marte poate aduce doar ciocniri stradale, nu neapărat statale.

Dar e limpede că anul aduce mutații radicale. Chiar dacă virusul e stopat mai repede, deja s-a pus în mișcare un lanț profund de cauzalități. Economia va avea convulsii, iar diplomația nu pare a mai face față tensiunilor galopante. Radicalismul președintelui sárb e doar un prim exemplu - vor urma acuzații pentru virus, apoi certuri pentru vaccin, etc.

Chiar dacă unele predicții pot fi înlăturate prin rațiune, simbolismul se va proba viabil. După 2020, lumea (cum o știm azi) nu va mai fi la fel.
Asta chiar e o certitudine.

Ganditorul

Citat din: Grifon din  22 Martie 2020, 19:51:02

Teoretic ar trebui să existe o coerență între ce se spunea atunci și ce se zice acum.
Concordanța asta lipsește.

E ca și cum virusul "european" ar fi altul decât cel "chinezesc". Bizar...

Da, cam asta e prima concluzie la care ajungem = ca virusul se adapteaza etnic la populatia atacata. De exemplu in Romania nu e virusul L (lung) ci e unul S (mai scurt) de unde si comentariile deloc mistocaresti ca "virusul si-a dizolvat un picior in palinca din Romania". Pana la urma acele tratamente  (tzuica fiarta, ventuze si alte tratamente old ) care spun ca virusul se dizolva in alcool se pare ca au baza reala.

Pe de alta parte, economic, vedem cum marile puteri isi umfla muschii : Franta nationalizeaza..., Germania nationalizeaza etc. si ne gandim admirativ : " mama ce curajosi sunt astia, cum pun piciorul in prag si iau masuri decisive...

Aparent asa este. Numai ca, cred ca e vb de altceva... si iar ne intoarcem la Cov19 = arma biologica. Vedem staruri precum Tom Hanks sau Pavarotti ca au coronavirus, dar si oameni politici mari - precum presedintele Braziliei sau , mai nou, Angela Merkel. Adica astia nu au avut bani sau garzi de corp si personal specializat care sa-i fereasca de virus ? Sa nu fi avut cunoastere si sa se fi purtat prosteste ignorand masurile de siguranta ? Ma indoiesc - si atunci revin pe ideea coronavirus 2019 arma biologica imprastiata la gramada ... pentru a masca o contaminare "cu adresa" facuta de ... cineva.

E atacata o generatie (selectata cum am spus cu alta ocazie). Ne moare discret, in spatele usilor inchise, o generatie, si pt ca marile averi, marile afaceri ale acestei generatii de seniori sa nu ajunga  sa fie speculate de ... cineva, cateva state cu servicii de informatii mai capabile au hotarat "nationalizarea" acestor averi. Discret, ca un act de curaj - cand de fapt e un act disperat atunci cand vezi ca iti dispar cativa stalpi importanti ai economiei. E doar o ipoteza pe care o vad in spatele perdelei de fum ...
La noi nu e cazul - ludovicul e deja imbalsamat in alcool si deci virusul nu se atinge de el iar wornarul e probabil in subsolul atomic, bine izolat, de la cotroceaua veche.

Dar o sa mai vb despre asta pe masura ce perdeaua de fum se ridica si vom observa mai atent care a fost de fapt TINTA acestul virus. O noua asezare a sferelor de influenta, poate o noua configurare a centrelor de putere sau, cel mai probabil - desi fantezist - aparitia, ridicarea la suprafata a unei populatii noi care a stat pana acum, de sute de ani, in umbra. Vom vedea...

panta_rh_ei

@grifon:" au căzut literalmente ca muștele
de îndată ce au răsucit comutatorul 5G. ER și îngrijiri urgente
clinicile erau copleșite. Oamenii de știință 5G care urmăresc
criza de sănătate publică activă imediat Planul B:
Vina pe o gripă virulentă - un coronavirus bioinginerit care
produce simptome similare cu sindromul 5G . " (cu google translate)- poate fi vorba despre asta, oricum se fac speculatii ca tot balamucul are legatura cu tehnologia 5G. http://themillenniumreport.com/2020/03/coronavirus-hoax-fake-virus-pandemic-fabricated-to-cover-up-global-outbreak-of-5g-syndrome/ Citisem acum cateva zile un articol mai interesant decat asta tot pe aici dar nu am timp acum sa-l caut.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

hoinar

Daca ne gandim numai la fondurile de pensii care in cazuri de forta majora pot fi accesate si folosite in alte scopuri si putem deja sa atribuim acestui gandac origini de laborator. De asemenea, modelul de distributie al infectiilor pare sa sustina mai degraba o carpetare globala unde primii bolnavi sunt cei cu imunitate slabita. De abia intrezarim inceputul unui plan bine pus la punct in VII acte.
the older I get, the faster I was

terraflorin



zicea Raed Arafat ieri că dacă expiră buletinul de identitate stai acasă, deoarece pe toată durata ordonanţei militare de urgenţă documentele expirate în acest timp sunt valabile

cum rămâne cu alte documente...  asigurarea auto obligatorie de exemplu daca expira mâine e valabilă în continuare??

Grifon

Citat din: panta_rh_ei din  23 Martie 2020, 08:47:00
@grifon:" au căzut literalmente ca muștele
de îndată ce au răsucit comutatorul 5G. ER și îngrijiri urgente
clinicile erau copleșite. Oamenii de știință 5G care urmăresc
criza de sănătate publică activă imediat Planul B:
Vina pe o gripă virulentă - un coronavirus bioinginerit care
produce simptome similare cu sindromul 5G . " (cu google translate)- poate fi vorba despre asta, oricum se fac speculatii ca tot balamucul are legatura cu tehnologia 5G. http://themillenniumreport.com/2020/03/coronavirus-hoax-fake-virus-pandemic-fabricated-to-cover-up-global-outbreak-of-5g-syndrome/ Citisem acum cateva zile un articol mai interesant decat asta tot pe aici dar nu am timp acum sa-l caut.

La multe m-aș fi gándit...dar la 5G (ca și cauzà)...nu.
E drept că e o potrivire între zonele maxim afectate și faptul că sunt hipertehnicizate.
E drept și că gadget-urile electromagnetice interacționează cu organismul - de unde și multe recomandări de a le ține, cât se poate, mai la distanță.

Dar să cred că totul a pornit de la noile relee...sau că o lume întreagă maschează asta printr-un virus...e totuși cam extrem.
Pot accepta însă existența unei dependențe conjuncturale. Posibil că ariile cu 5G intense să favorizeze, circumstanțial, virusul (printr-o scàdere a imunitàții, poate...).

Dar nu cred cà acest context e definitoriu. Nu s-ar fi putut, in primul rànd, păstra secretul. F. mulți oameni lucreazà in domeniu, și doar f.puțini sunt patroni ín 5G, íncât sà impingà ticăloșia la maximum ptr.profit.

Dar voi mai urmări ipoteza - poate se mai adună corelații.

panta_rh_ei

Extrem sau nu... de multe ori s-a dovedit ca viata bate filmul. Se fac multe speculatii pe marginea problemei. Ca e natural, ca e creat in laborator si lansat in zone tinta, ca urmareste sa elimine un anumit segment al populatiei, ca e un mix intre SARS si HIV, ca sunt variante mai agresive si mai putin agresive(care nu se prea amesteca, are fiecare arealul sau de actiune), ca de fapt nici n-ar fi. Daca iti dai silinta cred ca se pot gasi cu usurinta argumente pro pentru fiecare varianta. Eu ma intreb de ce s-a sucit Boris(englezul) care miza initial pe imunizarea naturala a populatiei. Fie nu are cine sa declanseze raspuns imunitar fie organismul nu poate crea munitie contra parsiveniei astea si probabil asa este din moment ce se vorbeste despre pericolul reinfectarii rapide a celor vindecati deja. Avem  ziua si decesul, ultimele doua victime fara trecut epidemiologic dar... pozitive si nu spune nimeni cum s-a petrecut minunea. Avem de toate. Conducere mai avem? In afara de Arafat care ne mai zice cum e cu scuipatul/spalatul, Vela care mai da cate o ordonanta militara si turcana care ne zice ca anul asta vom avea 100%repetenti...mai semneaza unul cate un decret pe principiul "Mircea fa-te ca lucrezi" si ne spune cum sa nu ne mai pupam, imbratisam si sa stam in casa dar la un metru de nevasta...restul unde sunt? Din izolarea lor de lux...ne spune careva daca exista vreo zbatere si in ce consta ea ca sa protejeze tara si locuitorii ei de dezastru?Cred ca vom avea stare de urgenta cu caracter permanent ca asa nu suntem obligati sa iesim din izolarea de lux. A propos...intaiul navetist este izolat cu getuta la sighii sau fiecare e pe cont propriu? Totusi...ar trebui sa stim permanent unde e cel din capu'trebii.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.