Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 12 Vizitatori vizualizează acest subiect.

abyss

#5445

SLEAH19


Du-te, poporul meu, intră în odaia ta şi încuie uşa după tine, ascunde-te câteva clipe, până va trece mânia!

                                                                                                                                               Isaia 26;20
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

Fapt divers.
Nu știu dacă vă amintiți (sau dacă ați văzut la știri) că pe la finalul lui decembrie / început ianuarie, când apăreau primele mențiuni despre "noul virus" în China, se zicea că "oamenii mor în mod misterios", "se prăbușesc dintr-odată pe stradă". Și chiar arătau o filmare stradală, in care un individ cădea lat în fața unui magazin .
Bun. De atunci, așa ceva nu s-a mai relatat. Acum e doar "gripă", care afectează plămânii. Mai mult la bătrâni.

Oare primele știri li s-or fi părut cam...exagerate ? Sau s-o fi "îmblânzit" virusul ?

Grifon

Da...păi asta s-a postat și ieri (colegul @terraflorin).
Esca - Nostradamus, hahaha !
Reacția e...puțin spus "disproporționată" (vb.colegului @panth_a_rei).
Dacă eliminăm teoria conspirației, ce rămâne ? Că toate autoritățile lumii s-au tâmpit în masă ?
Chiar nu mai e nimeni cu "scaun la cap", să cugete realist la situație ?
Au încercat cu "aviara" - n-a păsat nimănui. Apoi cu "porcina"...altă aiureală. Acum nici nu mai stau să vadă, cu adevărat, cât de gravă e problema...și în curând ne bagă în lagăre dacă strănutăm ?!

Urban

#5449
Citat din: Grifon din  21 Martie 2020, 23:22:26
Fapt divers...Nu știu dacă vă amintiți (sau dacă ați văzut la știri) că pe la finalul lui decembrie / început ianuarie, când apăreau primele mențiuni despre "noul virus" în China, se zicea că "oamenii mor în mod misterios", "se prăbușesc dintr-odată pe stradă". Și chiar arătau o filmare stradală, in care un individ cădea lat în fața unui magazin .
Bun. De atunci, așa ceva nu s-a mai relatat. Acum e doar "gripă", care afectează plămânii. Mai mult la bătrâni.
Oare primele știri li s-or fi părut cam...exagerate ? Sau s-o fi "îmblânzit" virusul ?

Subscriu.

Care virus?
Gripa asta modificata din SARS in COvid?
La noi se moare de cancer pe capete asa ca virusul asta e mic copil.
Dupa bolile circulatorii si cancer, bolile respiratorii au fost pe locul trei intre cele mai raspandite cauze de deces in UE, cu o medie de 83 de decese la 100 000 de locuitori. In cadrul acestui grup de boli, bolile cronice ale cailor respiratorii inferioare au reprezentat cea mai raspandita cauza de deces, fiind urmate de alte boli ale cailor respiratorii inferioare si de pneumonie. Bolile respiratorii sunt legate de varsta, marea majoritate a deceselor provocate de aceste boli inregistrandu-se la persoane cu varsta de cel putin 65 de ani.
Cele mai ridicate rate standardizate ale mortalitatii cauzate de bolile respiratorii in statele membre ale UE au fost inregistrate in Regatul Unit (136 la 100 000 de locuitori), Irlanda (134 la 100 000 de locuitori), Portugalia (123 la 100 000 de locuitori), Danemarca (117 la 100 000 de locuitori) si Grecia (109 la 100 000 de locuitori).

Repet...vor muri multe persoane in varsta dar important este actul doi.
Interesant articolul lui Harari
https://www.ft.com/content/19d90308-6858-11ea-a3c9-1fe6fedcca75

Si o paranteza:
Nene...suntem o tara cu 60-70% persoane de varsta a treia, oameni care toata ziua nu fac decat sa se uite la televizor, sa beleasca ochii la Maruta sau nu stiu ce emisiuni de rahat gen "Vulpita si Viorel"...oamenii care se trezesc cu noaptea in cap sa rupa usa de la supermarket pentru o ceapa sau o paine (ca e mai ieftin vezi Doamne) si care in pofida tuturor avertismentelor primite pe TOATE canalele (TV, radio, media, prieteni, rude, doctorul, stomatologul, vecinu si vecina, omul de servici, etc) stau si o freaca aiurea prin parcuri si pe strada.
Nu stiu cum sa va zic dar astia chiar isi merita soarta...ce vreti, sa le plang de mila?
La gara cu ei, virus, coliva, groapa si la revedere... Asta e realitatea.


Urban

Later Edit:

Citat din: Urban din  22 Martie 2020, 00:05:42
Interesant articolul lui Harari
https://www.ft.com/content/19d90308-6858-11ea-a3c9-1fe6fedcca75

"In aceasta perioada de criza, avem de facut o alegere intre doua situatii. Prima este monitorizarea de tip totalitarist si responsabilizarea civica. A doua este izolarea nationalista si solidaritatea globala", argumenteaza editorialistul.

Pentru a stopa epidemia, populatii intregi trebuie sa se conformeze anumitor reguli. Exista doua modalitati de a obtine acest lucru. O metoda este monitorizarea oamenilor de catre guvern si pedepsirea celor care incalca regulile. In prezent, pentru prima data in istoria omenirii, tehnologia permite monitorizarea permanenta a tuturor. In urma cu 50 de ani, KGB nu putea urmari permanent 240 de milioane de cetateni sovietici, nici nu putea procesa informatiile, subliniaza Yuval Noah Harriri.

"In lupta cu epidemia de coronavirus, numeroase guverne au mobilizat deja noi instrumente de supraveghere. Cel mai notabil caz este al Chinei. Prin monitorizarea atenta a smartphone-urilor, prin folosirea a sute de milioane de camere de luat vederi pentru recunoasterea faciala si prin obligarea oamenilor sa isi verifice si sa raporteze temperatura corporala si starea medicala, autoritatile chineze nu doar ca pot sa identifice rapid persoanele care au coronavirus, ci si sa le urmareasca deplasarile si sa identifice cu cine au intrat in contact. Diverse aplicatii mobile avertizeaza cetatenii despre apropierea de persoane infectate. Aceste tipuri de tehnologii nu se limiteaza doar la estul Asiei. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a autorizat recent Agentia israeliana de Securitate sa utilizeze sisteme de supraveghere destinate in general combaterii terorismului pentru depistarea pacientilor care au coronavirus. Cand subcomisiile parlamentare au refuzat autorizarea masurii, Netanyahu a aplicat-o printr-o ordonanta de urgenta", observa editorialistul, atragand atentia ca astfel de situatii genereaza probleme de "legitimitate legate de noile sisteme terifiante de supraveghere".

"Chiar atunci cand infectiile cu noul coronavirus vor fi reduse la zero, unele guverne care vor sa colecteze date ar putea argumenta ca este necesar sa mentina sistemele de monitorizare biometrica deoarece se tem de al doilea val de coronavirus sau pentru ca exista o noua tulpina de Ebola in centrul Africii sau pentru orice altceva, intelegeti ideea. In ultimii ani, a avut loc o lupta majora privind sfera privata. Criza coronavirusului ar putea fi varful acestei lupte, deoarece atunci cand oamenii au de ales intre sfera privata si sanatate, aleg de obicei sanatatea", subliniaza autorul.

Insa aceste variante alternative sunt "false". "Putem si trebuie sa ne bucuram atat de drepturile asociate sferei private, cat si de sanatate. Putem opta sa ne protejam sanatatea si sa oprim epidemia de coronavirus nu prin instituirea de sisteme de supraveghere specifice regimurilor totalitare, ci prin responsabilizarea cetatenilor. In ultimele saptamani, unele dintre cele mai eficiente metode de limitare a epidemiei au fost aplicate de Coreea de Sud, Taiwan si Singapore, care, desi au utilizat si unele aplicatii de localizare, s-au axat mai mult pe testarea extinsa, pe raportarea onesta si pe cooperarea voluntara a unui public informat", explica editorialistul.

"A doua alegere importanta pe care o avem de facut este intre izolarea nationalista si solidaritatea la nivel mondial. Atat epidemia in sine, cat si criza economica asociata sunt probleme mondiale. Pot fi solutionate eficient doar prin cooperarea la nivel global. (...) Natiunile ar trebui sa fie dispuse sa faca schimb de informatii, sa ceara cu modestie consiliere, ar trebui sa aiba incredere in datele primite si in recomandari. De asemenea, este necesar un efort global de producere si distribuire a echipamentelor medicale, in principal kituri de testare si aparate de respiratie. (...) In perioadele precedente de crize globale, precum criza financiara din 2008 si epidemia de Ebola din 2014, Statele Unite au asumat rolul de lider global. Dar actuala Administratie a SUA a abdicat din rolul de lider. A transmis foarte clar ca ii pasa mai mult de maretia Americii decat de viitorul umanitatii. Aceasta Administratie si-a abandonat chiar si cei mai apropiati aliati. Cand a interzis calatoriile din Uniunea Europeana, nu s-a obosit sa transmita o notificare prealabila UE, nu mai spun sa se fi consultat cu UE despre aceasta masura drastica. A scandalizat Germania prin presupusa oferta de un miliard de dolari adresata unei companii farmaceutice germane pentru a cumpara monopolul asupra unui vaccin anti-Covid-19", noteaza autorul.

"Omenirea trebuie sa faca o alegere. Vom continua sa mergem pe drumul lipsei de unitate sau vom adopta parcursul solidaritatii globale? Daca alegem lipsa de unitate, acest lucru nu doar ca va prelungi criza, ci probabil vor aparea catastrofe mai grave in viitor. Daca alegem solidaritatea globala, va fi o victorie nu doar impotriva coronavirusului, ci si impotriva viitoarelor epidemii si crize cu care omenirea s-ar putea confrunta in secolul 21", concluzioneaza Yuval Noah Harari.

hoinar

Citat din: abyss din  21 Martie 2020, 12:26:51
Si ce ma distrează cel mai mult e că aceia care au plecat din țara ca vezi doamne aici pute, aici lumea e idioata si comunista...eh, acum aceia dau buzna inapoi la...??? laaa cotetz. Exact. Înapoi la cotetze fraților.

O atitudine malitioasa, nu crezi Abyss?
the older I get, the faster I was

Grifon

Atitudinea..."malițioasă" nu privește faptul cà românii de afarà revin acum grabnic (asta mi se pare normal,și deloc derizoriu). Se referà insà la atitudinea lor dinainte ín raport cu patria - și aici subscriu, întru tot.

Dar,din fine, nu asta ar fi problema. Că nu bieții noștri migrați au planificat nebunia asta.

Grifon

Acum, până una-alta, goangă sau nu, tre' să stăm țepeni.
Nu de alta, dar dacă au apărut și ordonanțe militare, ne-om trezi că se iau ăștia și de platforma noastră.

Stăm, stăm - dar cugetăm.
Că nici imbecili nu suntem.

panta_rh_ei

Trebuia sa avem si noi decedati, ca nu suntem mai cu motz. Unul cu cancer in stadiul terminal si unul cu rinichii praf, ambii peste 65 ani. Tu le dai pe astea ca victime ale COVID 19? Si de unde au luat astia virusul ca la stadiul bolilor cronice pe care le aveau nu prea cred ca erau in stare sa bantuie pe undeva. D'aia n-are ursul coada si se pierde credibilitatea.  https://www.dcnews.ro/al-doilea-pacient-cu-coronavirus-decedat-in-romania_737698.html
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Grifon

E clar că se dorește fenomenul, nu calmarea lui.
Aproape nicio voce nu mai acționeazà pentru restabilirea normalității. Toți, la unison, dau impresia cà "dezastrul" se apropie, iar "prognozele" sunt tot mai sumbre.
Pânà la urmà, bombardați cu știri și interdicții, pânà și cei mai raționali vor ajunge sà inghità "gulguta" asta.

Eu, unul, totuși NU.

panta_rh_ei

normalitate sf [At: DN3 / Pl: ~tăți / E: fr normalité] 1 Stare firească a lucrurilor.
Depinde ce mai inseamna normalitate. Ne tot batea la cap cineva, nu spunem cine si bine facem ca nu spunem, cu "Romania normala" fara a defini termenul si noi, naivi, ne gandeam la definitia din dex nestiind ca s-a schimbat paradigma. Asta se intampla cand pui briciul in mana maimutei. Ziua avem stare de urgenta si noaptea stare de asediu. Ordonanta militara e cumva forma "adolescentina" a Legii martiale cu maturizare a la Fat-Frumos? "dezastrul prognozat" ne fezandeaza pentru Dezastrul iminent, stiut de toata lumea, dar pe care n-are nimeni curajul sa-l prognozeze. S-auzim de bine, cat s-o mai putea caci viitor de...tara noastra are. :cry:
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Grifon

Citat din: Grifon din  15 Martie 2020, 00:44:13
E doar unul din pașii ce introduc o nouà paradigmà. 2020 e an de debut -de aceea a fost și palindromul rarissim 02.02.2020 , iar la final va fi și Marea Conjuncție Jupiter - Saturn, ceasornic la 20 ani.
Ín 40 a vestit rãzboi și o nouà lume, in '60 a adus fenomene/gândiri noi (hippy, new-age), in 80 a spart comunismul incepánd din Polonia, in 2000 a lansat paradigma "terorii" (WTC 2001)....acum ??

După ce va trece fiorul ăsta, o nouă paradigmă va domina până în 2040. Ba chiar va fi una cu trăsături revoluționare - Pluton tocmai va intra și el (după 13 ani) într-o zodie nouă: Vărsător - adică exact unde se va petrece și Marea Conjuncție Jupiter-Saturn

Vom vedea ce nebunie se va mai impune. Dar nu dintr-odată...ci în 5-10 ani.
Acum vedem rădăcina, dar habar n-avem cum vor arăta frunzele, fructele.

Un articol bun de predicție astrologicà, scris la finalul anului trecut. E generalist, dar indicà destul de clar climatul in care intràm (era în care intràm, mai exact).
https://astrotalk.com/astrology-blog/saturn-pluto-conjunction-2020/

Dupà ce voi elabora unele calcule, voi completa cu pàreri proprii.

Ganditorul

CE E GRAV intr-adevar ? Faptul ca desi e stare de urgenta si in aceasta stare poti sa iei orice masuri ca sa-ti salvezi populatia IMBECILII de la conducere nu dau drumul la productia de POLIDIN . Restul ...sunt frectii politice...dar va veni vremea cand se va cere public executia acestor incapabili


Cat despre "fratii romani" care vin acasa - nu sunt frate cu cel care aduce moartea cu buna stiinta. Vi acasa, vi in tara, teoretic dintr-o tara mai informata, mai civilizata - ca d'aia ai venit si in 10 august, sa ne nveti care e civilizatia de afara - atunci OK = respecti regulile de pandemie (adica de molima mondiala de care ai auzit si in tara de unde vi), declari exact de unde vi (cati romani nu au fentat CARANTINA OCCIDENTALA si au venit virusati gata ...la mama) , nu disperi si ceri pomana ci dimpotriva, ca frate mai bogat iti cumperi civilizat cele de trebuinta sau ceri civilizat sa ti se aduca in vama ceea ce ai nevoie, contra cost si, daca ai ajuns acasa pe "culoar cu girofar" stai in casa si protejezi populatia "de acasa" de raspandirea virusului. Ce mare efort pt un "frate" intors dintr-o lume civilizata?

Numai ca astia intorsi sunt din tagma lui "nu-mi pasa" si "f//ui pomana". Majoritatea - javre fara constiinta si inprastiatori de moarte cu buna stiinta.
Romanii adevarati nici macar nu si-au pus problema sa se intoarca si rezista acolo unde sunt ...

Ganditorul

Acum sa vb de virus - si eu am vazut imaginile initiale cu chinezi care cadeau brusc din picioare cu infarct.

Informatiile care circulau atunci spuneau asa : treci de prima infectare cu virus, te vindeci ca de o gripa usoara/severa DAR nu capeti imunitate. Adica te poti reinfecta de la propriile haine, de la propriile asternuturi sau de la mersul pe strada - si atunci asta devine fatal.
Din acest motiv s-a luat masura izolarii la domiciliu = pt ca cei care au scapat de primul val sa nu se reinfecteze ... si asa au scapat abordand o severa igiena cu dezinfectare in casa, pe strazi , oriunde ...

Virusul ataca varsta a 3=a - cu sau fara probleme de sanatate. Atunci am deschis discutia si am cautat sa definim ce inseamna varsta a 3-a, cum se defineste defineste varsta a 3-a ... Am facut o legatura un pic fortata in care unii m-au contrazis (pt ca nu exista dovezi ci doar o legatura de bun simt ), altii au tendinta sa-mi dea dreptate.

Daca luam cazul in care virusul e fabricat - si multe studii care acum au disparut cam asta arata - am amintit in discutii de studiile facute pe prizonierii anilor 50=60 care erau supusi  la acel blestemat joc "ruleta ruseasca" . Chiar si dupa ce scapau de prizonierat moartea lor se definea prin caderea fulgeratoare din picioare - teoretic infarct. Ori exact aceste studii au aratat ca varsta energetica a acestor prizonieri - cu varsta biologica de 30-40 de ani - varsta energetica era trecuta bine de 60-70 de ani. Ce inseamna asta ? inseamna ca o glanda, timusul https://ro.wikipedia.org/wiki/Timus, era aproape topita din cauza stresului, a frici pe care o simtisera zilnic in prizonierat.

Teoretic timusul poate fi indepartat fara probleme prin operatie dar am retinut ca toti prizonierii amintiti mai sus aveau timusul "topit" si atunci am facut aceasta legatura fortata prin care acest virus ataca timusul si asa aproape inexistent la varsta 3-a, Spun si repet - e o parere bazata pe studiul la birou - n-am partcipat la nici o autopsie a celor rapusi de virus, Dar ar fi interesant daca am avea pe cineva care sa aduca date despre aceste autopsii si ce a atacat virusul, ce a devorat in corpul uman - pt ca e foarte neclara metoda de actiune. E usor sa spui "avea si alte afectiuni" si d'aia a murit. Dar concret care e mecanismul de atac al virusului, daca capeti sau nu imunitate la prima vindecare (daca nu capeti vaccinarea devine inutila ...), daca vb de insuficienta respiratorie datorata distrugerii alveolelor pulmonare sau de orice alt lucru evident facut de virus si nu ca si "complicatie cu alte boli" atunci vom avea si un tratament - nu numai masuri de neraspandire.
Pana acum timusul e singura veriga pe care am determinat-o ca factor de selectie al varstei a 3-a, si daca am dreptate atunci un model de intarire al timusului prin exercitii, hrana adecvata si departe de orice sursa de frica/stres ar fi un prin remediu . Parerea mea.

https://www.descopera.ro/stiinta/17210021-lucruri-de-stiut-despre-glanda-timus-functii-si-boli

.