Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss


socrate

Citat din: Grifon din  15 Martie 2020, 10:23:19
Eh...nu toți raționaliștii sunt atei.
Recesiunea era programată, evident - chiar și The Economist o vestise pe coperta 2020
Iar virusul fusese vestit de același Economist pe coperta 2019 - doar că într-o formă abstractă.
Așa se construiesc / reconstruiesc orânduirile. Indiferent dacă dezastrul e programat sau pur și simplu speculat.
Eh ... nu toti ateii sunt rationalsti ... majoritatea sunt creduli ...si implicit spiritual patriarhalisti/misogini,inrobitori,razboinic cotropitrori ..

Urban

Nu virusul este important ci ceea ce urmeaza dupa el. La vaccinurile pe baza de nanotehnologie se lucreaza de ceva ani buni.

mr

Citat din: Urban din  18 Martie 2020, 09:57:16
Nu virusul este important ci ceea ce urmeaza dupa el. La vaccinurile pe baza de nanotehnologie se lucreaza de ceva ani buni.

Bingo!
Ma arde in plex numai cat ma gandesc la ideea unei vaccinari fortate...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Grifon

O campanie de vaccinare sigur va exista - iar de se va dori "forțatà" va avea un sprijin, chiar vehement, din partea unei largi majorități - opozanții fiind iute etichetați ca "dușmani ai sănătății".

Oricum, încerc să nu alunec pe o pantă conspiraționistă. Să cred că absolut toți factorii de putere (SUA, Rusia, China, Islam, papa, ONU....etc) s-au unit într-o mega-înscenare e, totuși, prea mult. Dacă nu mai există centre independente de influență (sau de alternativă), ar însemna că deja o ultra/hiper putere s-a mpus covârșitor, omnipotentă - iar scenarii că acesta nu i-ar mai fi necesare...

Cred că virusul a apărut, poate chiar așa cum se spune. Abia de aici intru la idei - el e exagerat, gonflat, folosit deja pentru manevre, acuzații, jocuri...
Anul trecut, numai în județul meu au murit vreo 30-40 de gripa...tradițională (sezonul rece, specific). Multiplicat cu 40 județe + București, poate au fost peste 1000 decedați.
Nimeni nu i-a luat în seamă, dandu-se din umeri "asta e gripa ! dacă nu s-au păzit...").
Acum, din fericire, de la mizeria asta n-a murit (încă) nimeni la noi. Și nici în China numărul nu e apocaliptic - raportat proporțional la populație. Dar lumea e deja întoarsă, literalmente, pe dos !

Da, stările excepționale vor continua, cu diferite nuanțări. Prea e tentant vidul de libertăți și drepturi, pentru a nu fi exploatat. De la achiziții șmecherești, la impuneri economice, politice, biometrice, biologice...plaja e atât de largă încât pare chiar nesfârșită.

Dar probabil așa trebuia să se întâmple...

Grifon

Și mai e ceva care mă intrigă.
Presupunând că statisticile sunt reale (adică oneste), ce avem ? Că cei decedați sigur aveau COVID-19 (admitem) dar nu e deloc cert că au murit doar de la păduchele ăsta. Câți erau deja ruinați de vârstă sau boli complementare ?
Dacă, să zicem, s-ar stabili că indivizi în maxim de potențial (20 ani, atleți) au luat virus și apoi au horcăit până la moarte, da, ar fi un fior ! Ba și acolo ar fi trebuit să fie câteva mii bune, ca să fie exclus din ecuație hazardul probabilistic.

Așa-zisa gripă "spaniolă" (1918-1919) se zice cà a secerat 50-100 milioane într-un an. Și nici măcar n-a bulversat omenirea de atunci, ce și-a vāzut de șmecheriile ei (urmând alt rãzboi mondial, cã nu se plictisiseră la primul).

Grifon

Pãi ce sā fac și eu, stimatā d-nă, că sunt momentan în faza în care mā chinui sā formulez / organizez întrebări - proces obligatoriu necesar ínainte de a ne aventura înspre rãspunsuri.
Dileme avem toți - că deh, nu noi organizăm / manipulãm evenimente, ci doar le percepem ca...destinatari.
Ai vrea să știi ce va urma ? Și eu.
E greu de spus, mai ales că situația e íntr-o continuă dinamică. Evoluțiile se vor înscrie pe un lanț progresiv de cauzalitate - cel puțin pentru a "poza" ín procese determinate firesc.
Urmãrile nu vor veni, calup, de pe o zi pe alta.  Eu am spus că acum se pun bazele unei noi paradigme mondiale, ce se va defini(tiva) ín urmãtorii ani (2-3, poate 5).
Cred că anul ăsta se va derula doar "drama". Avem "introducerea", va fi "punctul culminant", apoi "deznodământul" Iar după ce "drama" se consumă, iar publicul e impresionat adânc (poate și cu aplauze pentru "salvatori"), abia atunci se va trece la valorificarea efectului / efectelor.

Mie nu-mi pasă de episoadele minore din acest proiect. Atenția mea e focalizată pe diverșii "formatori" de opinie care, deja, anunță anumite idei, anumite orientãri. Unii, știind de ce, alții, ca de obicei, "cutii de rezonanță", trompete și ecouri - repetând până la saturație teze și mesaje.

Regret, dar cu altceva nu te pot...satisface.

kenjiro

Oamenii deja vorbesc ca s-a cam exagerat cu virusul asta.
Poate fi prevenit oare cu mujdei de usturoi ?  :-D

Pew Poll: 62 Per Cent of Americans Believe Media Has Exaggerated Coronavirus Risk
https://www.infowars.com/pew-poll-62-per-cent-of-americans-believe-media-has-exaggerated-coronavirus-risk/

Grifon

In mod evident se exagerează, dle. @kenjiro, dar aici nu e vorba despre ceva...ocult.
E pur și simplu imaginea omenirii de azi - debilă și dependentă de mass-media.
In 1918, prin comparație cu WW1, gripa "spaniolă" oricât de gravă, nu a bulversat în așa hal lumea. Pe atunci nu exista însă triumfalismul ăsta științific imbecil, cu idei precum "tehnologia rezolvă tot", "IT-ul e progresul total", s.a.m.d.  Umanitatea de azi, dopată cu materialism și "progresism", se sperie cumplit de moarte, de boli, de necazuri normale, ce au fost în fiecare epocă.
Mai rău, azi orice tont care strănută își face 10 selfie și bagă 10 poze pe FaceBook, lamentându-se și sporind isteria. In 1918-1919, până când au luat toți act că e o pandemie...aia trecuse deja, iar mulți nici n-au avut când sà se panicheze.
S-a dorit "sat global"...acum e ca la bârfele din sat. Multã ignoranțà, multă panică...și să vină "de la județ" să rezolve (adică UE, Trump...mă rog, ce se percepe a fi..."conducerea").

Măcar noi, aici, să nu contribuim la balamuc...

liviutatarus

#5424
Am citit pe undeva de Arbidol, medicamentul cu care rusii ii trateaza pe cei bolnavi de covid-19. Se pare ca au rezultate, Rusia neinregistrandu-se cu niciun deces. Am vorbit aseara cu un farmacist rus si m-am interesat de medicament (se poate cumpara online si plati prin Paypal). Link https://www.noangina.com/post/arbidol-is-active-against-influenza-arvi-and-coronavirus-viruses

Daca se confirma ca este asa, ma intreb de ce nu se incearca prin Italia? Are cineva vreun interes?
L.E. Se poate cumpara si din Republica Moldova!

Cristian 1


Urban

Citat din: liviutatarus din  19 Martie 2020, 08:18:04
Am citit pe undeva de Arbidol, medicamentul cu care rusii ii trateaza pe cei bolnavi de covid-19. Se pare ca au rezultate, Rusia neinregistrandu-se cu niciun deces.
E vrajeala, stai linistit, cauta mai bine pe net sa ajungi la mai multe surse.

V-ati intrebat o secunda...poate virusul asta nu e pentru noi, oamenii...ca afecteaza si din populatia bastinasa, da...dar raportat la decesele din foame, cancer, leucemie, accidente de masina, etc, e cam frectie la picior de lemn.
De abia acum se vede cu adevarat ce inseamna sa ai toata media planetara in mainile a doar 4-5 persoane.
Parerea mea este ca traim vremuri interesante!


terraflorin

#5427

terraflorin

CitatIn 1918, prin comparație cu WW1, gripa "spaniolă" oricât de gravă, nu a bulversat în așa hal lumea
se numeşte "spaniolă" deoarece doar presa din Spania a detaliat foarte amănunţit despre această pandemie, aşadar lumea nu a fost bulversată prea tare pentru că nu i s-a făcut atâta reclamă, gândiţi-vă să fi fost internet atunci ce fierbere era prin reţele

Ganditorul

Medicamentul ala rusesc poate fi numai reclama...iar daca e bun, Italia a mai luat-o in freza pt ca coopereaza cu China si Rusia