Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

abyss


terraflorin

Armata americană ar fi putut aduce coronavirusul la Wuhan , a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian. https://www.dailymail.co.uk/news/article-8105527/China-government-spokesman-says-U-S-military-bought-virus-China.html Chinese spokesman accuses the US military of bringing coronavirus to Wuhan as war of words escalates after Trump's national security adviser accused Beijing of cover up

Italia tocmai ce s-a alăturat anul trecut în martie Drumului Mătăsii- Aderarea Italiei la noul Drum al Mătăsii împarte Uniunea Europeană în două https://www.digi24.ro/stiri/economie/bani-afaceri/aderarea-italiei-la-noul-drum-al-matasii-imparte-uniunea-europeana-in-doua-1103580 Italia, pe Drumul Mătăsii – o temă controversată https://www.rfi.ro/presa-internationala-110158-italia-drumul-matasii-tema-controversata În ciuda avertismentelor din partea Casei Albe și a partenerilor europeni, Camera Deputaților din Italia a votat în favoarea acordului. S.a aprins vreun beculeţ? cauze---efect...
 

În total, conform ultimelor date, 125 de mii de persoane sunt infectate în mai mult de 110 țări, 4625 au murit, peste 68 de mii de pacienți s-au recuperat.

În Rusia, au fost identificate 34 de cazuri de infecție cu coronavirus. În România deocamdată 64, doar  6 s-au vindecat.

abyss

De câteva zile umblă slobodă o teorie care vorbește despre planul pus la cale de administrația de la Beijing. Xi Jinping a transformat epidemia de coronavirus într-un succes economic de răsunet. Cum este posibil așa ceva? Profitând de criza umanitară și panica iscată după răspândirea Covid-19 în lumea largă (și mai ales Europa), a răscumpărat acțiunile la Bursă care se devalorizaseră! Practic, subminarea economiei Vestului s-a făcut prin achiziționarea la prețuri de nimic a mărfurilor chinezești deținute de firmele străine. Panicați, marii brokeri de pe Wall Street (plus alte mari piețe bursiere) au scăzut prețurile la un minim istoric; de exemplu, acțiunile din industria chimică și tehnologică din China au căzut în cap, minus 44%!

Mulțumit de prețul de pe Bursă, Xi Jinping a ordonat luni să se cumpere toate acțiunile pe care companiile europene și americane le dețineau pe piața din China! Desproprietăriți și ajunși faliți peste noapte, ,,rechinii financiari" din Occident și-au tocit dinții în strategia liderului de la Beijing. Planul a reușit: Xi este acum din nou stăpân peste toată industria manufacturieră din China, ca și peste trei din cele mai mari cinci bănci ale lumii!

Vizibil mulțumit de rezultatul strategiei, președintele Xi a plecat, marți, să viziteze Wuhanul, epicentrul epidemiei de coronavirus. Zâmbitor, el le-a mulțumit localnicilor pentru sacrificiile făcute și pentru că au înțeles gravitatea situației. Cheia succesului în lupta cu coronavirusul? ,,Primele rezultate au fost obţinute stabilizând situaţia şi ranversând tendinţa la Wuhan şi Hubei, unde am plasat în carantină peste 50 de milioane de oameni".

În Europa și America, primele semnale ale crizei se văd. Economiștii de la Goldman Sachs estimează că virusul Covid-19 va aduce băncilor pierderi de 30 de miliarde de euro în următorii doi, trei ani! Este o gaură considerabilă în profiturile finanțiștilor – 7% din totalul profitului înregistrat de întregul sistem bancar european.



Cititi mai mult: https://www.national.ro/news/cum-a-invins-china-si-coronavirusul-si-occidentul-680533.html/#ixzz6GYTnsEgL
National

SLEAH19


  Fără comenzi de mărfuri din Occident acțiunile cumpărate de China valorează ,,Nimic,,. Cu mari costuri și finanțare ( bani sunt sau pot fi generați oricând) producția s-ar putea reloca în occident unde, clar, economia v-a suferi schimbări importante iar Asia ar putea rămâne și fără comenzi și fără venitul din turismul de masă din ultimii ani !
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Ganditorul

#5404
Din pacate economia mondiala nu poate functiona fara China. Un nasture, un surub, un capac ce trebuie pentru finalizarea productiei europene vine din China. Cred ca si martienii, daca au venit pe Pamant, au cel putin un surub/nasture facut in China.
Pe de alta parte mai toate substantele de baza - ca produs chimic - vin din India.  Deci degeaba ne dam rotunzi - diviziunea muncii a facut ca izolarea Chinei sa blocheze majoritatea liniilor de productie europene. Inca mai mergem pe stocuri si resurse aduse ...cu fenta. Dar cand se vor termina si aceste stocuri si China va fi tot in "stop productie" abia atunci va incepe criza - posibil in 2-3 luni.

Chesti cu relocarea productiei e doar teorie deocamdata - subiect de tematica a cursurilor de specializare de prin Europa, sursa de bani pt firme de consultanta. DAR pana la relocarea reala mai e mult...

Cat despre actiunile la bursa cumparate de chinezi ... au aplicat o lege, o regula a jocului la bursa : cand iti scade pretul la actiuni cumpara cat mai mult ca sa poti crea "foamea de piata" care sa ridice la un moment dat pretul. E un pariu, castigi daca ai destui bani ca sa mai misti si dupa ce ai facut investitia, pierzi daca cumperi tot si te sufoci in datorii. Asa a castigat si Soros ...si altii

Ganditorul

#5405
"bizare "proorocirile" din cartea lui Koontz."

N-as spune prorociri ci ...copierea unor pasaje din carte in realitate de fani ai genului ajunsi fff bogati . Pana acum am dansat in "soarele gol" a lui Asimov cu ale lui tematici de insingurare ale omului, cu teoria de gen si homosexualitate luate ca ex negativ, cu multe alte nebunii care se zaresc printre randuri.
Acum au aparut alti oameni la "butoanele lumii" cu alte fantezi literare ...pe care le pun din pacate in practica. Sa ne fereasca Dumnezeu de ziua in care vor ajunge la butoane tinerii hraniti cu desene animate "motivante", unde "eroul" ca sas-si salveze iubita distruge un oras - victime colaterale. Parerea mea

Ganditorul

#5406
Suntem in actul 3 al piesei : "pandemie declarata de coronavirus & militari americani pe strazi"

Ar trebui sa ne bucuram pt ca armata sua este singura calificata si calita in lupta ca sa traga in tot ce misca - femei, copii, batrani. Isteria coronavirus n-a ajuns sa fie asa violenta cum a fost programata la data sosirii fortelor de pacificare = revoltele din penitenciarele italiene nereusind sa se extinda la violente stradale, si nici invazia musulmana sa sparga frontiera Greciei in asa fel incat sa necesite interventia militarilor. DAR planificarea merge conform scenariului si cateva sute/mii de soldati americani au ajuns sa defileze (cu tancuri) la Verona - restul pana la 27.000 sunt prin restul Europei, mai ales Germania ...de unde vor pleca "lansat" in misiuni ale exerciutiului militar de pacificare 2020. https://primadituttoverona.it/cronaca/soldati-nato-a-veronella-e-un-complotto-no-il-defender-europe-20/

socrate

Eu zic, sa GANDIM prin prisma principiului ratiunii suficiente,sistemul social patriarhal/misogin,impostor,sclavagist,razboinic cotropitor,inuman,imoral dovedit ca este asa atat de realitatea  istorica cat si de realitatea cotidiana in ceea ce numim era mascula/misogina,patriarhala a umanitatii a  avut mereu propuneri si reusite de "prim ministru" ,fie de gen fem. au masc.,spiritul transcede genul.Sa mai guverneze "misoginul mascul prim ministru"  impostor,inrobitor,razboinic cotropitor inca vre'o 50 de ani ... greu de crezut,dar ... creduli sunt destui in lumea spirituala patriarhalista fie ea ideologic/religioasa 'au atee, 'au pur biologica :wink: :-D

SLEAH19

#5408
,, Atunci, ca o căprioară speriată, ca o turmă fără păstor, fiecare se va întoarce la poporul său, fiecare va fugi în ţara lui..
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

Hm...Isaia 13.14  Dar nu e apocalipsa acum, dle. SLEAH19.
Chiar dacà Babilonului nu-i stricà o scuturare.
E doar unul din pașii ce introduc o nouà paradigmà. 2020 e an de debut -de aceea a fost și palindromul rarissim 02.02.2020 , iar la final va fi și Marea Conjuncție Jupiter - Saturn, ceasornic la 20 ani.
Ín 40 a vestit rãzboi și o nouà lume, in '60 a adus fenomene/gândiri noi (hippy, new-age), in 80 a spart comunismul incepánd din Polonia, in 2000 a lansat paradigma "terorii" (WTC 2001)....acum ??

După ce va trece fiorul ăsta, o nouă paradigmă va domina până în 2040. Ba chiar va fi una cu trăsături revoluționare - Pluton tocmai va intra și el (după 13 ani) într-o zodie nouă: Vărsător - adică exact unde se va petrece și Marea Conjuncție Jupiter-Saturn

Vom vedea ce nebunie se va mai impune. Dar nu dintr-odată...ci în 5-10 ani.
Acum vedem rădăcina, dar habar n-avem cum vor arăta frunzele, fructele.

Grifon

Și...da...s-ar putea zice : dacă intrezăreai așa ceva, de ce n-ai zis pánà acum ?
E drept că după dezastre toți se dau profeți...doar că eu mă așteptam să se petreacă ceva de anvergură după decembrie 2020, nu înainte..
Și oricum nu mi-aș fi închipuit că se va porni de la o mizerie de virus...

SLEAH19

#5411
  Profeți au fost trimiși până la Iisus, ,,vizionarii,, care au apărut după sunt altceva.
Adevărat că virusul ăsta pică foarte convenabil, era așteptată o recesiune/criză financiară pentru reglarea pașilor globalizării, acum se poate da vina pe coronavirus, pică foarte bine și pe marea problemă a încălzirii globale, motorul economiei mondiale a încetinit și chiar riscă să se gripeze,  rușii nu vreau să mai extragă petrol la prețul ăsta iar arabii au ieftinit barilul în disperare, cosumatorismul și turismul deșănțat scade.

Cred că mentalitatea oamenilor va fi scurtcircuitată și generația de acum va conștientiza că nu suntem nici teribili și nu suntem  nici pregătiți , nici individual și nici ca națiuni să înfruntăm un mic retrovirus , am văzut un reportaj din Norvegia, țară cu ridicat nivel de trai și civilizație, norvegienii au avut același instinct ca și restul lumi, au golit disperați rafturile magazinelor, toți oamenii au devenit mici și fricoși în fața unui posibil cataclism.

Se estimează că dintr-un milion de români care sunt în Italia,  500 000 vor reveni în țară până la Paști iar din aceștia peste 300 000  nu se vor mai întoarce în Peninsulă pentru că nu mai au la ce, firmele s-au închis, mulți lucrau fără contracte iar Lumea  după coronavirus va porni greu și va arăta altfel !

Pe de altă parte vis-a-vis de Isaia c.13 v.14 - posibil ca raționaliștilor suficienți și plini cu duhul ( lor) în graba de a explica rațional fenomenele să li se pună ,, vălul,, și să nu mai observe cum se împlinesc pașii biblici !!


 
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

Eh...nu toți raționaliștii sunt atei.
Recesiunea era programată, evident - chiar și The Economist o vestise pe coperta 2020
Iar virusul fusese vestit de același Economist pe coperta 2019 - doar că într-o formă abstractă.
Așa se construiesc / reconstruiesc orânduirile. Indiferent dacă dezastrul e programat sau pur și simplu speculat.

SLEAH19

Citat din: Grifon din  15 Martie 2020, 12:23:58
La asta nu mă gândisem - cam prea specializat..

  Scriu aici deoarece topicul e despre coronavirus!

Dacă este să ascultăm ce spun adevărații specialiști reproduc aici ceva ce nu am auzit nici de la epidemiologii români nici de la medicii italieni, chinezi, francezi sau de la OM a Sănătății.

  Joi sau vineri ascultam radioul din mașină și un post de radio a intrat în direct cu un specialist evreu  de origine română din Israel care face parte din echipa de primă linie care se luptă pentru obținerea unui vaccin împotriva Covid19, se știe de la știri, Israelul se pare că a făcut cei mai importanți pași în domeniu.
  Extraordinar mi s-a părut terminologia folosită și pe care  încerc să o reproduc mai jos :

- Memoria imunitară atât înnăscută cât și dobândită în timpul vieții a indivizilor cât și Memoria imunitară colectivă a planetei nu cunoaște (nu are) în ,, baza de date ,, informația genetică a acestui tip de coronavirus.

Organismul uman este dotat cu o memorie imunitară prin naștere și o imunitate dobândită în timpul vieții. Soldații organismului leucocitele, anticorpii au niște markeri chimici cu ajutorul cărora identifică ARN-ul ( virușii) sau ADN-ul (bacterii, stafilococi etc) străine de organism apoi apelează la memoria imunitară și acționează direct proporțional cu pericolul reprezentat de intrus. În cazul Covid19 nu găsește informație și sistemul imunitar al fiecărui individ răspunde la atac diferit, cum se vehiculează, sistemul persoanele cu imunitate ridicată răspund cu o forță disproporționată, derutat ca în cazul bolilor autoimune, de aici și recomandarea să nu se abuzeze de lămâi pentru fortificarea imunității.

În altă ordine de idei specialiști cinezi relatau ipoteza în care Covid19 care este un retrovirus deci o formă arhaică a virusului ar putea proveni din topirile ghețarilor din Himalaya, datorită încălzirii globale cu o vechime aproximată la 15 000 ani , acesta a ajuns prin râuri și fluvii în regiuni suprapopulate, a fi infectat mai întâi animalele acvatice printre care șerpii, care cumva au intrat în contact cu liliecii ori consumând lilieci ori efectiv la nivelul scabroasei Piețe din Wuhan pe care sunt convins că ați văzut-o cu toții sângele celor două animale a intrat în contact și a produs această teribilă mutație .
Sau mai este și varianta în care într-un sistem controlat de laborator a fost obținut prin pasaje succesive un virus cu segment ARN nemaiîntâlnit care datorită lipsei apărării naște multe emoții și consecințe la nivel planetar!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Cristian 1

Noua varianta de carucior de supermarket: