Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Grifon

Văzându-l pe acest venerabil Guru-Guță (hahaha, straşnică sonoritate !), mi-am amintit de o anecdotă yoghină:

"Maestre, e bine să postez pe acest site (forum)?"
"Da...dar fără...ataşamente."

Cristian 1


Cristian 1

Buna asta:


Cristian 1


fiulploii


SLEAH19

#5180
România "ne-resetabilă" şi moştenirea "neamului prost"

Punctul de vedere al Dr. DORU POP – Conf. universitar la Universitatea Babes-Bolyai Cluj.

"Resetarea" societăţii în care trăim nu este posibilă pentru că pur şi simplu nu există resursele umane pentru a o realiza.
Marea problemă a României contemporane este golirea demografică. Catastrofa noastră este una biologică, ceea ce produce cumplite efecte politice.
Aşteptând această resetare, demonstrăm că suntem o

comunitate care aşteaptă minuni din nimic.
Pare o constatare cinică, dar e o tristă realitate: România nu are oameni, nu are fondul genetic pentru a fi altceva decât ceea ce este acum
De trei ori România a fost secătuită de cele mai bune resurse umane ale sale. Oameni de calitate, bărbaţi curajoşi şi femei inteligente, cetăţeni bine educaţi şi intelectuali formaţi de-a lungul câtorva generaţii au fost ucişi sau au fugit din această ţară. Am asistat nepăsători la decimarea biologică a celor mai buni dintre noi.
Naţiunile şi popoarele nu sunt un sac fără fund, bazinul lor genetic nu regenerează la nesfârşit. În teoria politică există o ştiinţă numită demografie politică, specializată în studierea efectelor transformărilor care au loc la nivelul structurii populaţiei asupra societăţii în ansamblul ei. Funcţionarea unor sisteme politice sau disfuncţionalitatea socială nu pot fi înţelese fără studierea dinamicii populaţionale.
În întreaga lume asistăm la nişte transformări demografice fără precedent, iar dezechilibrele demografice au fost mereu o sursă pentru marile conflicte globale sau regionale.
Aş vrea să atrag atenţia asupra efectelor negative ale acestei schimbări demografice pentru istoria recentă a naţiunii noastre şi asupra modului cum arată instituţiile publice şi private de la noi. Pretutindeni vedem surogate de profesionişti publici, fantoşe de politicieni, profesori contrafăcuţi, medici incompetenţi.
Peste tot întâlnim o lipsă cumplită de profesionalism şi ne ciocnim de zidul competenţelor false.
De unde provin aceste defecte congenitale, extinse la nivel naţional? Din epuizarea demografică!
Prima golire demografică s-a produs la începutul secolului trecut şi a fost o consecinţă nefastă a celor două războaie mondiale.
În urma conflagraţiilor mondiale, România a pierdut, cumulat, aproape 10% din populaţie, mai ales de sex masculin.
Conform estimărilor, în urma primului conflict global am pierdut peste 600.000 de oameni (civili şi militari), iar în cel de-Al Doilea Război Mondial au murit peste 500.000 de oameni (civili şi militari).
La pierderile cumulate trebuie să adăugăm şi victimele Holocaustului şi pe cele ale pogromurilor rasiale, ceea ce înseamnă cel puţin încă 1,2 milioane de oameni.
Catastrofa demografică a continuat şi în România stalinistă. Urmând modelul sovietic, statul român a demarat un proces de epurare demografică pe criterii de clasă, orientându-se mai ales împotriva elitelor sociale şi intelectuale.
Astfel, conform evaluărilor din Raportul Tismăneanu, se pare că ar fi vorba de 350 de mii de victime – deşi alţi cercetători susţin că între 1948 şi 1989 au fost ucise 1,2 milioane de persoane.
Oricum încă 10% din cetăţenii statului român au fost eliminaţi, şi nu vorbim doar despre elita politică.
A fost distrusă o întreagă pătură medie, inteligentă şi valoroasă: săteni bogaţi, preoţimea educată, precum şi o mare parte a intelectualităţii urbane (medici, avocaţi, jurnalişti).
Evreii şi etnicii germani
La aceste victime politice se adaugă cumplita dispariţie a unor etnii întregi, care are consecinţe grave pe ansamblu.
Pierderea irecuperabilă a cel puţin două etnii foarte importante pentru structura socială a statului român modern, evreii şi etnicii germani, este incomensurabilă.
În aceeaşi perioadă au plecat din România aproape jumătate de milion de evrei (conform statisticilor din 1947 erau peste 400 de mii de evrei în statul român), dar distrugerea este şi mai mare, dacă ţinem cont că în 1930 România Mare număra peste 750 de mii de etnici evrei, în timp ce astăzi mai există doar 6.000 de persoane care se declară de această etnie.
Evreimea românească a avut un rol de urbanizare, de racordare la valorile cosmopolite şi de stimulare a vieţii artistice, culturale şi economice.
Să nu uităm nici că Nicolae Ceauşescu a primit jumătate de miliard de mărci pentru alţi aproape 200 de mii de etnici germani, pe care i-a vândut ca pe nişte bunuri de export.
Numai că, tot conform recensământului din 1930, ştim faptul că România avea peste 745 de mii de etnici germani. Astăzi mai sunt puţin peste 60.000.
România a mai pierdut aproximativ 10% dintre cetăţeni, dintre care mulţi reprezentau o elită socială, modele publice de comportament.
Exodul după 1989
A treia şi cea mai mare golire demografică a avut loc după 1989. Deşi statisticile nu sunt concludente, pentru că mulţi români şi-au luat lumea în cap, pur şi simplu au plecat fără să se mai uite în urmă şi fără să oficializeze această plecare, se estimează că undeva între 2,5 şi 3 milioane de concetăţeni au emigrat în ultimii 25 de ani.
Numai în 2007 au plecat voluntar aproape o jumătate de milion de români.
Şi nu au plecat infractorii, leneşii sau ignoranţii. Au plecat tinerii de până în 35 de ani, oameni educaţi şi bine pregătiţi profesional, bărbaţi şi femei curajoşi şi cu iniţiativă, cu profil psihologic de învingători, indivizi gata să muncească, dispuşi să facă eforturi remarcabile de adaptare la o nouă societate.
Iarăşi, ce aveam mai bun din punct de vedere demografic.
Golirea etnică a dus şi la atingerea limitelor morale şi etice. Pentru că mârlănia şi primitivismului comportamentelor nu se schimbă peste noapte.
Lipsa de decenţă şi eleganţă în comportamentele publice nu pot fi predate sau învăţate din manuale de "bune maniere".
Cine a luat locul acestor oameni, pentru că, de fiecare dată, după fiecare golire demografică, locurile goale au fost umplute de cineva?
Din păcate în locul unor oameni cinstiţi şi educaţi, instituţiile româneşti au fost populate cu hoţi şi şarlatani. În locul unor intelectuali de calitate am fost obligaţi să punem analfabeţi şnapani, în locul unor oameni capabili să dialogheze civilizat, am adus făpturi care urlă şi creaturi care înjură şi scuipă, ghiolbanii şi primitivii i-au înlocuit pe oamenii inteligenţi şi serioşi, urmând vechea filozofie mioritică: nimeni nu este de neînlocuit, cum nu se poate mai FALS.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

Da, această evaluare demografică sună îngrijorător, însă aș avea câteva amendamente:
Italia a pierdut, începând cu jumătatea sec XIX, milioane de cetățeni. Numai în New-York sunt cca.un milion, iar alte sute de mii sunt prin Sao Paolo ori Buenos Aires. Italia a pierdut și ea masiv oameni în WW1 / WW2, care, adunați uriașei migrațiii amintite, formează un total impresionant.
Și ? Italia e în G7, una din puterile economice ale lumii.

Polonia a pierdut, de pe la 1800 încoace, mult mai mult ca România. Desființată de 3 ori (oficial) ca stat, a pierdut populație în Războaiele Napoleoniene (sute de mii), în numeroasele răscoale anti-habsburgice, în WW1 si, desigur, în WW2, când rușii+naziștii au făcut milioane de victime. Apoi a venit si peste ei comunismul, cu deportări, epurări, etc.
Și totuși Polonia este peste noi, cea mai emergentă din țările estice.

Să mai adaug ex.ca Germania, Rusia, China, Japonia ? Aceste țări au pierdut atâtea milioane în sec.XX încât putem vorbi de apocalipse ! E drept, și populațiile lor totale sunt f.mari, dar dacă păstrăm raportul, ar fi reieșit că și aceste state trebuiau să fie....în cădere.
Și nu sunt. Ba chiar sunt titani globali, cu toate diferențele de cultură....

Deci...nu cred că dinamica demografică e problema de fond a României.
Dinamica psihologică însă...

SLEAH19

 Dinamica psihologică - bine spus - influența fenotipului asupra genotipului , turcizarea și fanariotizarea timp de sute de ani, au modificat grav în ADN-ul națiunii genele comportamentale la toate nivelurile  populației din arealul românesc, care nu poate genera decât o clasă conducătoare ca cea pe care am avut-o sau o avem ... boierime regalistă, boierime comunistă, boierime democrată, toți antiselectați și cu aceleași metehne!

Cînd Dumnezeu judecă o națiune,  îi dă conducătorii pe care îi merită!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

abyss

Citat din: SLEAH19 din  08 Iulie 2018, 16:28:50
Cînd Dumnezeu judecă o națiune,  îi dă conducătorii pe care îi merită!
As fi naiv sa cred ca dumnezeu apasa pe butoane la alegeri...

Cristian 1


SLEAH19

Citat din: abyss din  08 Iulie 2018, 18:01:48
As fi naiv sa cred ca dumnezeu apasa pe butoane la alegeri...

Lunec pe coaja de banană pe care ai aruncat-o ...doar un pic!

Dumnezeu nu-ți cere să-L votezi , ... suntem un popor care am pierdut demult conținutul credinței  și ne limităm numai la formă, românii nu au devenit mai credicioși, au devenit mai bisericoși  iar biserica a devenit mai ..lumească , când o națiune se îndepărteză de Dumezeu, este judecată prin lipsa lui Dumnezeu  ..iar la butoanele alegerilor rămân doar oameni fără Dumnezeu!

,, Nu aveți pentru că nu cereți cu credință! ,, (Iacov, fratele lui Iisus)

Ați luat în discuție  pe un alt topic deunăzi exact   ,, Credința cât bobul de muștar care mută munții,, ..sau este un punct de sprijin pentru a răsturna universul  -  Pentru credință nu există un plan B, ... doar Iisus!

De aceia ca popor ..poți să mori de sete lângă un izvor dacă nu întinzi mâna să iei apă!

   ... abyss ,  te-ai îndepărtat de Hristosferă  și te-ai rătăcit, părerea mea .. no offence !
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

SLEAH19

Citat din: Cristian 1 din  09 Iulie 2018, 07:11:06
:?

În schimb omul beat, copilul mic și colanții spun adevărul!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

Colateral concluziei d-lui @SLEAH19, vis-à-vis de ...dinamica fenotipică....un banc (vechi, dar bun)

Tânărul Ionică (anii '50) vine in satul său să explice comunismu'.
Sătenii păstrează o (înțeleaptă) prudență, mai puțin Nea Gică, rudă a politrucului.
- Măi Ionică, adică cum...comunism ?
Ionică (cu aplomb):
- Păi, uite : dacă azi hotărâm "toți mănâncă grătar', păi ...toți ! Şi moşierii, şi primarul, şi țăranii !
Nea Gică (încântat)  - Bun, bravo ! Imi place grătar !
Ionica (in crescendo) - Iar dacă vrem somon afumat, toți mâncăm somon afumat !
Nea Gică (fascinat) - Bravooo ! Vreau somon !
Ionică (dus de val) - Iar dacă apoi vrem fasole, toți vom mânca fasole !
Nea Gică (descumpănit) - Hmm, eu...nu prea imi place fasolea...
Ionică (incruntat şi izbindu-şi pumnul in palmă) - Eheee, o să-ți placă, tovarăşe Gică ! Vai, ce-o să-ți mai placăăă !

Dincolo de haz, iată...de asta n-a mers Marx (in ciuda frumuseții sale strict teoretice).

abyss

Da... asa este. Ai dreptate in toate privintele.
Dar este un aspect care ma priveste pe mine si pe Dumnezeu.
no offence !

SLEAH19

Citat din: Grifon din  09 Iulie 2018, 21:44:23
...de asta n-a mers Marx (in ciuda frumuseții sale strict teoretice).

Marx n-a mers nici în timpurile lui, la funeraliile sale au participat 5 persoane, .... ,,frumusețea,, ideilor lui au fost amplificate și puse în practică de alți doi maari homosexuali,  Engels și Lenin.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !