Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

fiulploii

Citat din: JUADI007 din  31 Iulie 2008, 18:56:14
,,Am vãzut o lume inversatã"
(Talmudul Babilonian, Tratatul Pesachim)
Ce este realitatea? Cum o percepem noi? Existã ea fãrã noi, sau este o imagine creatã în noi, dependentã de calitãþile noastre interioare?

Pare evident—realitatea este tot ceea ce vedem în jurul nostru: case, oameni, întregul univers.... Realitatea este ceea ce putem vedea, pipãi, auzi, gusta ºi mirosi. Aceasta este realitatea. Oare aºa e?

E dimineaþã. Îþi deschizi ochii ºi te întinzi. E o nouã zi, soarele strãluceºte, ºi pãsãrelele ciripesc. Dar în adâncul tãu simþi cã ceva nu e în regulã. Te-ai trezit cu faþa la cearºaf, ºi ultimul lucru pe care ai vrea sã îl faci este sã te ridici din pat. Dar îþi aduci aminte cã ieri a fost o zi perfectã; ai ºtiut cã va fi o zi minunatã din momentul în care te-ai trezit ºi ai strãlucit toatã ziua. ªi azi, nici mãcar nu vrei sã te dai jos din pat.

Deci ce anume s-a schimbat de fapt? S-a schimbat realitatea? Sau tu te-ai schimbat?

Conform Cabalei, imaginea lumii aºa cum o ºtim noi, de fapt, este inexistentã. "Lumea" este un fenomen simþit de fiinþele umane. Ea reflectã nivelul pânã la care calitãþile unei persoane se potrivesc cu calitatea forþei abstracte din afara sa, forþa Naturii.

Aºadar ce este aceastã forþã a Naturii care ne înconjoarã? Cabaliºtii o descriu ca pe acea însuºire a iubirii ºi dãruirii absolute. Mai mult decât atât, ei explicã cã gradul de echivalenþã între însuºirile omului ºi însuºirea Naturii este ceea ce omul percepe ca fiind "lumea".

Ce înseamnã aceasta? Haideþi sã folosim un receptor radio pentru a demonstra. Staþiile radio transmit în continuu, dar noi auzim emisiunile lor numai atunci când fixãm radioul pe o anumitã frecvenþã. Cum anume "prinde" aparatul de radio emisiunea? Genereazã o frecvenþã internã care este identicã cu undele de sunet care se propagã prin aerul din exteriorul sãu. Astfel, receptorul radio "a prins" emisiunea numai dupã ce ºi-a modificat frecvenþa internã, dar undele de sunet au fost acolo tot timpul.

Cabaliºtii aratã faptul cã noi percepem realitatea din afara noastrã în acelaºi fel – în concordanþã cu "frecvenþa" pe care o generãm înãuntrul nostru.

Cu alte cuvinte, realitatea înconjurãtoare este complet dependentã de calitãþile noastre interioare. Aºadar, numai noi o putem modifica.

În continuare sunteti confuzi?
Viaþa persoanei este în interiorul sãu
Pentru a putea înþelege felul în care percepem noi realitatea, haideþi sã ne imaginãm omul ca pe o cutie închisã cu cinci "gãuri": ochi, urechi, nas, gurã ºi mâini. Aceste organe reprezintã cele cinci simþuri ale noastre: vãzul, auzul, mirosul, gustul ºi pipãitul. Percepem realitatea prin aceste cinci simþuri. Variatatea de tonalitãþi pe care le putem auzi, imagini pe care le putem vedea ºi aºa mai departe, este complet dependentã de percepþia simþurilor noastre.

De exemplu, haideþi sã privim puþin cum funcþioneazã sistemul nostru auditiv. Mai întâi, undele de sunet ajung lângã timpan ºi provoacã vibraþia acestuia. Vibraþiile timpanului miºcã oasele din urechea medie, ºi ca urmare a acestui fapt sunt trimise semnale cãtre creier. Creierul, apoi, traduce undele de sunet în sunete sau voci. În acest fel auzim noi. Cu alte cuvinte, întregul proces auditiv are loc înãuntrul nostru. Toate celelalte simþuri ale noastre funcþioneazã în acelaºi fel.

Semnalele care ajung la noi prin toate simþurile noastre merg la centrul de control al creierului. Acolo, informaþia nou sositã este comparatã cu informaþia existentã în memoria noastrã.

Bazându-se pe aceastã comparaþie, creierul nostru reproduce o imagine a unei lumi care pare sã existe ,,în faþa" noastrã. Acest proces creazã sentimentul cã trãim într-un anume ,,loc", chiar dacã acel loc este, de fapt, înãuntrul nostru.

Deci ce anume percepem noi cu adevãrat? Doar recþia noastrã internã la stimuli externi – nu ceea ce e de fapt în afarã. Noi suntem ,,închiºi în cutia noastrã", aºadar nu putem spune cu adevãrat ce e afarã.

Imaginile noastre despre realitate, aºadar, rezultã din structura simþurilor noastre ºi din informaþia existentã în creierele noastre. Cu ani în urmã, ºtiinþa descoperea cã prin stimularea electricã a creierului uman ne putea determina sã credem cã suntem într-un anumit loc sau situaþie.

De fapt, cercetãtorii naturii ºtiu cã diferitele creaturi percep lumea diferit. Abilitatea unei pisici de a vedea prin întuneric este de ºase ori mai mare ca a noastrã. Simþul auzului la câine este mult mai ascuþit ºi mai sensibil decât al nostru – câinii pot auzi sunete obiºnuite cu mult înainte ca oamenii sã le audã. Ochiul uman este reglat într-un spectru care variazã între mov ºi roºu. De aceea nu putem vedea unde mai scurte decât mov, ca de exemplu ultravioletele. Totuºi, albinele sunt capabile sã perceapã radiaþiile ultraviolete ºi sã le foloseascã pentru a localiza diferitele tipuri de flori.

Asemenea exemple aratã cu uºurinþã faptul cã dacã oamenii ar avea alte simþuri, ar percepe o cu totul altã imagine a realitãþii.
Totul a fost un vis
Cabaliºtii ne explicã faptul cã omul poate percepe realitatea pe douã niveluri, ºi amândouã sunt complet influenþate de calitãþi inerioare:

La primul nivel, însuºirea interioarã a fiinþei umane este ,,egoismul", care este opus însuºirii Naturii. Aceastã însuºire a egoismului, pe care o posedãm în prezent, ne face sã ne simþim separaþi de alþii, ºi chiar ne încurajeazã sã ne detasam de ceilalþi. Egoismul este de asemenea raþiunea pentru care imaginea noastrã asupra realitãþii este una a rãzboiului, luptei, sãrãciei ºi corupþiei.

Totuºi, cu timpul experienþa noastrã de viaþã ne determinã sã ne dãm seama cã percepþia egoistã nu ne aduce satisfacþie adevãratã, de vreme ce nu ne poate provoca plãcere de duratã.

La cel de-al doilea nivel, mai înalt, însuºirea noastrã interioarã este iubirea ºi dãruirea absolutã – la fel ca ºi însuºirea forþei Naturii. Cei care percep lumea în acest fel pot vedea cum toþi oamenii funcþioneazã ca pãrþile unui sistem, acþionând cu reciprocitate ºi creind un cerc de nesfârºitã plãcere.

Comform Cabalei, existenþa noastrã la primul nivel este doar o fazã prin care trecem, ºi toatã raþiunea acestei etape este de a ne permite sã ne schimbãm în mod independent percepþia asupra realitãþii. Cabaliºtii, care au învãþat cum sã îºi schimbe percepþia, definesc existenþa noastrã actualã ca fiind ,,viaþa imaginarã" sau ,,realitatea imaginarã".

Prin contrast, ei denumesc existenþa corectatã, întreagã ºi perfectã - ,,viaþa adevãratã" sau ,,adevãrata realitate". Când îºi amintesc de percepþiile lor anterioare egoiste, aceºtia le descriu ca pe un vis, spunând: ,,eram ca acei oameni care visau" (Psalmul 126:1)

Asta înseamnã cã în acest moment adevãrata realitate este ascunsã de noi. Nu o simþim deoarece noi ne percepem pe noi ºi lumea, în concordanþã cu însuºirile noastre interne, care sunt egoiste acum.

În acest moment, nu simþim cã toþi oamenii sunt conectaþi ca fiind unul, pentru cã noi respingem o asemenea relaþie. Dorinþa egoistã imprimatã în noi nu este interesatã în asemenea conexiuni, ºi acesta este motivul pentru care nu ne lasã sã vedem adevãrata imagine a realitãþii.

Dacã am inversa egoismul nostru cu însuºirea Naturii – iubire ºi dãruire – am simþi ºi am percepe cu totul alte lucruri în jurul nostru pe care înainte nu le-am observat.

Mai mult decât atât, tot ceea ce vedeam înainte va arãta cu totul altfel – întreg, etern ºi având un scop.

Aceasta este semnificaþia pe care o dau Cabaliºtii, versului ,,Am vãzut o lume inversatã" (Talmudul Babilonian, Tratatul Pesachim).
Gustã ºi vezi
Înþelepciunea Cabalei ne învaþã cã scopul nostru în viaþã este acela de a ne ridica în mod independent din existenþa noastrã prezentã ºi limitatã la existenþa adevãratã ºi eternã.

Cum facem asta? Singura cale de eliberare de percepþia egoistã este de a lua contact cu realitatea care existã în afara acesteia. Pentru a face asta, avem nevoie de cãrþi autentice despre Cabala, pentru cã ele au fost scrise de acei care au descoperit adevãrata imagine a realitãþii. În cãrþile lor, Cabaliºtii ne povestesc despre realitatea perfectã, care este, de fapt, chiar lângã noi. Avem nevoie doar sã ne schimbãm frecvenþele interne pentru "a putea prinde emisiunea".

Pe mãsurã ce persoana citeºte despre adevãrata realitate, ceaþa se ridicã treptat de pe simþurile sale ºi începe sã simtã realitatea. De fapt, Cabaliºtii ne explicã faptul cã nu prin înþelegerea textului ne schimbãm însuºirile. Chiar dacã o persoanã nu înþelege ce citeºte, dorinþa lui de a înþelege îi schimbã percepþia.

,,Chiar dacã nu înþeleg ceea ce învaþã, prin dorul ºi marea dorinþã de a înþelege ceea ce învaþã, aprind în persoana lor luminile care înconjoarã sufletul... În acest fel, chiar dacã persoana nu are "vasele", atunci când se angajeazã în aceastã înþelepciune ºi menþioneazã numele luminilor ºi ale vaselor legate de sufletul sãu, acestea imediat lumineazã înãuntrul sãu într-o oarecare mãsurã..."
Baal HaSulam,
"Introducere în Talmudul Eser Sefirot"

Diferenþa dintre senzaþia actualã a vieþii ºi cea pe care am putea sã o obþinem este imensã. Ca sã o poatã descrie într-o oarecare mãsurã, Cartea Zohar o comparã cu diferenþa dintre lumina subþire a unei lumânãri ºi o luminã infinitã, sau cu aceea dintre un grãunte de nisip comparat cu lumea întreagã. Totuºi, dacã vrei sã ºti cu adevãrat ce înseamnã, Cabaliºtii îþi recomandã sã descoperi tu insuti.

mai multe articole de genul acesta puteti citi pe acest link:

http://www.kabbalah.info/romkab/index.htm

Cu respect Adrian

Cred ca a explicat mai bine decât mine ce am vrut sa spun .


SLEAH19

 Situaţie ipotetico/fantasy:

   Pe un mal al Oltului stau şi meditează în viaţa imaginară nişte ,,egoişti,, de la Caracal şi pe celălalt mal vibreză în adevărata relitate   nişte ,,cabalişti, de la Strehaia ( .. ăia de au cai), fiecare percepând realitatea pe nivelul lor.

Estimp, o bombă atomică sovietică rade scutul antirachetă de la Deveselu!

Întrebări:

Cum percep explozia atomică cele două grupuri?

Ţinând cont că -

- percepem realitatea din afara noastră  în concordanţã cu "frecvenţa" pe care o generăm înăuntrul nostru.

- realitatea înconjurătoare este complet dependentă de calităţile noastre interioare. Aşadar, numai noi o putem modifica.
- conform cabalei !

Este explozia atomică realitate comună pentru cele două grupuri aflate pe 2 niveluri de percepţie diferite ?

Dacă da,  atunci faptul că cineva are puterea de a modifica realitatea înconjurătoare este o chestie care se întâmplă doar în capul cabaliştilor.

Dar nu-l părăseşte !
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

fiulploii

Răspunsul este aici
http://www.rufon.org/forum/diverse-14/putem-schimba-realitatea/msg95389/?topicseen#msg95389

Postările fantasy se refereau la modul cum percepem realitatea funcție de niste rapoarte intre receptorii corpului, lungimile de unda si vibratiile atomilor combinate cu nivelul entropiei .

Ce sa zic , îmi place umorul tău, colega SLEAH19  :lol:

Si nu putem amesteca aspectul corpuscular cu cel ondulatoriu totasa cum nu putem amesteca proprietățile si fizica cuantica cu cea a fizicii newtoniene fiindca sunt doua chestii diferite . In plus , exista fenomene sau aspecte ale existentei care transced mai multe nivele ; unul din ele ar fi fotonul care este si particula si antiparticula sa .
   In exemplul teoretic menționat , singularitatea unei explozii nucleare sau atomice este un eveniment comun mai multor armonice ale gamei principale . Tot teoretic exista si posibilitatea anihilării exploziei lucrând direct asupra matricei fiindca orice soluție este in domeniul complex - matematic vorbind - si orice numar complex are o parte considerată reala si o parte considerată imaginara .

   Exista situații cand numărul complex nu are parte reala sau nu are parte imaginara sau le are pe amândouă  :lol: Chiar e muzica divina matematica !
   Si cred ca M-am pierdut in explicații  :lol:

Xanadron

#4474
Citat din: SLEAH19 din  28 Ianuarie 2016, 16:52:53
[...]
Estimp, o bombă atomică sovietică rade scutul antirachetă de la Deveselu!
[...]
Cum percep explozia atomică cele două grupuri?

(1)...faptul că cineva are puterea de a modifica realitatea înconjurătoare este o chestie care se întâmplă doar în capul cabaliştilor.

Dar nu-l părăseşte !
Breaking News   Breaking News   Breaking NewsExperimentul a fost trait deja de doua alte grupuri kabbalistice (de la Urlati Baicoi !!! ) si a fost descris atit de diferit ca-s in curs cercetari ale oamenilor legii pentru a afla ce-au baut/fumat/tras pe nari martorii:

a) "Facuram o calatorie in timp!!!" au urlat urlatzenii - si normal cumva, ca boambele-A erau sovietice.
b) "Tot ce putem spune e c-am vazut stele rosii si nu verzi cum ne asteptam" - s-au cam coit in schimb baicoienii. :-D
c) "Sa moara famelia lu' cine mintzeste c-a fostara doar un stol de ciori cofundate cu boambele de raschetele 'merigane :rocket: nu chiar 'teligente" - a declarat in schimb bulibasa spoitorilor dupa bulibaseala din zona, adaugind: "Da, am mincat copanele cazute din cer, ca lebede nu-s p-acilea". :lol:
(n.b. Bulibasei deja incepusera sa-i creasca urechi, deshte si chiar niste mini-aripi suplimentare - probabil din cauza radiatiilor.)

Serios acu', si fiulploii si SLEAH stiu ca au destul umor ca sa nu ia drept bascalie ad personam "stirile" de mai sus, da-n orice caz parerea mea ramine ca [deocamdata cel putin] OMU' ACTUAL luat ca medie ponderata... si reprimata-n capacitati hiper-psy NU poate modifica nici cit negru sub unghie Realitatea - repet, prin metode New-Age-visate gen meditatii colective, spiralat-imbirligate etc.

...Prin ACTIUNI concertate insa DA (actiuni posibile si ele numai dupa schimbari majore launtrice la nivel strict individual-personal - parerea mea), insa asta-i o cu totul alta discutie.
In rest, spor maxim la filosofeala speculativa ! - cu teoreme/corolare valabile (si accesibile) exclusiv unei minuscule minoritati initiate din minoritatea restrinsa a "trezitilor", inclusa-n minoritatea informatilor non-aburiti si tot asa...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tamerlan

Cand iei salariul my love?  :-D
https://www.youtube.com/watch?v=LagRzxNImGs

Dau fals... Dau faaals... Si plang... Lushia... :-D
https://www.youtube.com/watch?v=dgOGjGj-cWc

Barbate bine, Tu mi-ai dat bine... :-D
https://www.youtube.com/watch?v=x6Kk2yQWBVE

Am pus-o!... Unde-i tigaia?... :-D
https://www.youtube.com/watch?v=WmhCuKKnA2s

Noi doi... cu mâna-n *** (LOL!) :-D
https://www.youtube.com/watch?v=lPMttZJrpH4

Cum s-o iau cand conduc?
Se ia cu cotul... :-D
https://www.youtube.com/watch?v=nfd7xVRM5zo

Dă-i-o, Ioaneee   :-D
Hai si cu merele mele-ncoace... că te ia diareea... (LOL!)
https://www.youtube.com/watch?v=EhjbhZABy_g

Si... capodopera: "S-o vindem la chinezi!" :-D
https://www.youtube.com/watch?v=s5mZ2dxVBek
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Cristian 1


Cristian 1

Romanian follie:


Cristian 1

Pentru indragostitii soselelor:


Cristian 1

Prima impresie...

Cristian 1


Arhanghelul

#4483
Mi s-a pus pata  :evil: ...  pe papa laptic ... de la patriarhie ... ecumenistul 2016 ...   :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:



Laptisor ... stai linistit ... ca iti vine partenerul/a ... de sortulet sa va luati ... Axios ...

https://www.youtube.com/watch?v=yOagrcB7CUc

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Cristian 1

Fara cuvinte: