Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

abyss

O fi si asa cu emanatul. In timp ce scriam postarea anterioara vizualizam niste imagini. Cea mai clara a fost cu cineva plimbandu.se in frac/costum prin jungla. Am zis ca e nustiucum si am trecut lq urmatoarea cu mp de iarba. Interesant.
Totusi eu nu mai am incredere in nimeni. Pentru ca Nimeni din Multivers nu are habar unde se afla cu adevarat. Teorii...coduri morale...jaloane a unei harti trasata de cineva, interventii pe linia temporala venite de mai sus etc. Raman cu un ochi precaut deschis spre toate fortele participante si cu celalalt atintit catre schimbarile din interiorul fiintei mele. Prea semanam cu totii cu niste subiecti ai unui soi de experiment multidimensional. Eu nu mai pun botul. Raman la statutul de caine batran.

Xanadron

#3046
Citat din: abyss din  12 Septembrie 2013, 10:38:52

Totusi eu nu mai am incredere in nimeni. [...] Raman la statutul de caine batran.
Idem.
Dulaii si mai batrini ca tine ( P.S. - La Multi Ani - desi cu-ntirziere - pentru schimbarea prefixului, compadre abyss!) cred c-or sa fie eutanasiati primii. :-D

Dupa cum bine stim insa (unii), nu-i vreun dezastru nici asta.
Ba chiar dimpotriva, in anumite conditii. :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

#3047
Pe unii or sa-i tina de prasila ideoologica. Mai ales daca ti se spune ""cutzache big dick""
:wink:

Citat din: Xanadron din  12 Septembrie 2013, 12:10:20
( P.S. - La Multi Ani - desi cu-ntirziere - pentru schimbarea prefixului, compadre abyss!)
"Ave, Imperator, morituri te salutant"  :fullmoon:

Xanadron

Big Dicks :evil: sint doar aia din haita lu' Cheney... :fullmoon: :-D...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Aseneth

#3049
Citat din: fiulploii din  12 Septembrie 2013, 00:57:23
  Zic unii mai meseriasi in domeniu ca singurul lucru care trebuie sa ne intereseze este sa evoluam personal.

Desigur acei unii nu au nicio legatura cu iluminatii din umbra.
Hai sa vedem putina metafizica psihanalitico-masonic-cabalica.
Tu, fiu lu ploaia si a lu noru, esti fiintu suprem. Tu esti responsabil de ceea ce se intampla in jur. Trebe duar sa iti doresti sa fii ce vrei sa fii si vei fi. Ce mai tura vura, asta e invatatura, trebe doar s-o practici.
Iar tu, de buna credinta, incepi sa pui in practica. Si dureaza cativa ani. De obicei, rezultatele tale pot duce la una din urmatoarele optiuni:
1. Aderi la o grupare spirituala sau cu tendinte, care ti se pare tie mai fistichie, si ai rabdare ceva vreme pana vezi ca de fapt tot carnea e mai buna si maidanezul care incearca sa isi muste coada pe langa piciorul tau iti provoaca mai multa bucurie decat rangu  de arhanghel intrastelar promis de guru de tip lovendalistic.
2. Citesti, citesti, citesti, te obsedeaza, vrei sa stapanesti exteriorul, te comporti exemplar si nu intelegi cum pot semenii tai, colegii de servici, sa nu traga apa dupa ei la WC sau sa intre cu noroi pe ghete in birou, si te intrebi... daca ei sunt in exteriorul meu, unde am gresit de se intampla toate astea.
3. Te inscrii pe rufon( hihihi)
4. Dupa multa vreme de reprimari cauzate de constienta ta suprema galactica, iei pusca in mana si te duci acolo unde te-au programat toate cartile de psihanaliza, metafizica si dezvoltare personala care toate vorbesc despre " facultatile" tale mintale. Deci, te duci la o facultate, la a ta, daca ai facut-o, daca nu, la aia pe care ai fi vrut sa o faci dar n-ai putut, si impusti la intamplare orice misca in jurul tau.

Oricare din caile de mai sus sunt pe placul iluminatilor. Pentru ca o perioada, destul de lunga, vei fi concentrat pe propria persoana, nu te vei mai razvrati impotriva sistemului, iar la sfarsit, te vei obisnui tu, sau daca nu, sfarsesti impuscat de fortele de ordine, vedeta la stiri.

Xanadron

...Vezi de ce te-am concediat din postu' de consilier/a imperial/a, Aseneth? Fiindca esti cam cinic de realist/a...

Hmmm... De fapt din acelasi motiv te si angajasem. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mr

#3051
Citat din: SLEAH19 din  12 Septembrie 2013, 00:45:55

Da , complicat, ... individual pot evolua , mă pot percepe ca suflet , conştiinţă , spirit , ... mental mă pot înţelege   ca ansamblu/element dar în mod concret cum materializez/coagulez grupul/ comunitatea şi prin extensie societatea  la nivelul meu ?

Cred ca mecanismul e: acumulam/invatam/distilam individual si folosim comunitatea pentru a materializa/testa/eficientiza (in bine sau rau). Vad o relatie directa si interdependenta intre individ si "frontul" de lucru, din care fiecare are de castigat prin feedback-ul din "teren". Iar comunitatea reprezinta suma tendintelor individuale...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

abyss

Cineva imi aminteste de dida. Hihihi.

SLEAH19

#3053
   Aseneth,  unul din meseriaşii la care face trimitere fiulploii este colegul mr , în mai multe rânduri a adus în discuţie evoluţia personală şi dezvoltarea/aplicarea ei în proximitarea noastră,  dar... acest lucru se face într-o manieră extrem de subtilă, diferită de la individ la individ , practic nu există o procedură standard în domeniu , şi dacă crede cineva că există , să fugă de ea pentru că aparţine sistemului deci punctul tău  cu ...citeşti, citeşti, citeşti , vrei să stăpâneşti ! este de fapt citeşti, citeşti, citeşti , una cu sistemul eşti ! .

   La ce crezi că se referea Socrate (grecul) :  .....cititul îi dezvaţă pe oameni să reflecteze şi să-şi exerseze memoria. Ei vor părea cunoscători fără să fie, căci adevărurile pe care le vor formula nu vor fi adevăruri descoperite de ei, ci de alţii. Şi astfel, dacă li se vor cere lămuriri suplimentare, ei nu vor fi în stare să le dea, dependenţi cum sunt de lectură şi incapabili să gândească prin ei înşişi.

Aş vrea să explic ceia ce nu ştiu dar ideia şi neputinţa sunt cuprinse în aceiaşi falie de interes :

Citat din: Aseneth din  12 Septembrie 2013, 13:00:02
3. Te inscrii pe rufon..

Te înscrii pe Rufon ( sau oricare agora reală sau virtuală) şi baţi apa în piuă lejer aşteptând ca ceva lucruri incredibile să se producă . Din timp în timp se produc însă teze/teorii/idei , idei care nu cadrează cu nici o învăţătură  a sistemului deşi sunt emise de minţi care sau educat în limitele sistemului. Am mai scris pe undeva despre un eminent profesor/cercetător american, format la şcoala evoluţionismului darwinist care a plecat să facă cercetări cu o bursă oferită de evoluţionişti într-un areal din America Latină şi care s-a întors după ceva ani din teren convins de creaţionism .

         Nu vă agasează câteodată vreo ideie emisă aici pe Rufon? Eu păţesc asta destul de des.
       
         Dau un exemplu mai vechi: acum vreo doi ani Urban a emis ceva în genul ...Amice, lumea este exact asa cum trebuie, adica PERFECTA din toate punctele de vedere.
Eu dacă ştiam ce ştia emitentul când a spus asta deschideam un topic.
Este posibil ca având convingerea că faci un bine să rupi un echilibru creat în mii de ani şi efectul să fie invers!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

abyss

Lumea este perfectă prin imperfectiune. Daca era perfecta atunci nimic nu mai exista. Ca sa fim macar pe aproape :)

fiulploii

Citat din: Aseneth din  12 Septembrie 2013, 13:00:02

Tu, fiu lu ploaia si a lu noru, esti fiintu suprem.
......

:lol: :lol: Esti in eroare, colega. Sunt fiul ploii si al vantului.
Cat despre restul postarii , eroarea persista. Daca te straduiesti eu zic ca poti trece totusi de    punctul acela  :lol:

Citat din: abyss din  12 Septembrie 2013, 10:38:52
...Pentru ca Nimeni din Multivers nu are habar unde se afla cu adevarat. ... Prea semanam cu totii cu niste subiecti ai unui soi de experiment multidimensional. Eu nu mai pun botul. Raman la statutul de caine batran.

  Si daca tot noi suntem initiatorii experimentului si totodata fructul lui ?
  Faptul ca fiecare are Adevarul lui m-a pus si pe mine pe ganduri . Si inca ma gasesti acolo, pe ganduri  :lol:
  Si faptul ca fiecare Adevar pare sa fie valabil si sa functioneze , mareste deruta putin. Am incercat sa gasesc elementele comune iar ceata a devenit si mai deasa.
  Am impresia ca oricand ne putem transforma din chibitzi in jucatori insa pare ca lipseste ceva .
.........................
  Parerea mea nu neaparat si a ta  :lol:

mm

CitatIn cazul societatii actuale nu cred ca se poate pretinde fiecarui cetatean sa practice o cale, oricare ar fi ea. In primul rand nu exista un nivel de intelegere adecvat si in al doilea rand nu exista o cultura care sa favorizeze acest gen de educatie.

De fapt, cred ca problema principala consta in educatie, asa cum am mai spus. Si cei care vor sa duca societatea intr-o anumita directie acolo operereaza.
Nu trebuie sa i se pretinda fiecarui cetatean sa practice o cale deoarece - asa cum a spus deja @fiulploii - exista o masa critica (numerica, de indivizi, o minoritate) a societatii, la atingerea careia se va produce schimbarea mentalitatii intregii societati. Lucrul acesta a fost probat experimental, inclusiv la maimutele de pe continent care brusc au inceput sa-si spele fructele inainte de a le manca desi ele nu aveau nici un contact cu maimutele din Japonia care inventasera metoda. Deci exista un mecanism de comunicare "transcedental" functionand in intreaga masa a comunitatii unor fiinte de acelasi fel (f. probabil si la homo sapiens) care prilejuieste aceasta schimbare la atingerea masei critice.
  De altfel, biserica crestina le cere tuturor credinciosilor sa apuce pe calea intelepciunii (totuna cu regulile de yama si niyama).

  In ceea ce priveste numarul persoanelor (minoritatea) care ar putea evolua spiritual, individual, pana la un rang/nivel superior, acesta poate fi - cu usurinta - suficient de mare intrucat practic majoritatea persoanelor dintr-o comunitate care postesc si practica un "ghidaj" spiritual (yoga, isihasm, etc.) pot ajunge in posesia unor "puteri" (siddhis, paranormale, supranaturale, etc.). Chiar si eu, desi nu am excelat la cursurile de yoga, ajunsesem la un moment dat sa "citesc" gandurile celor din apropiere. Cum n-am mai tinut post si nu am mai facut eforturile cerute de practica yoga (si nu am renuntat la bere, mici si alte delicatese), am pierdut acea "putere" destul de banala (ceea ce nu m-a necajit prea mult deoarece oricum stiam cum gandeau cei din jur, colegi, apropiati). Dar erau f. multe cazuri de practicanti yoga (novici) care isi descopereau capacitati "paranormale" fabuloase.
 
  Educatia este intr-adevar calea, indiferent cum o numim. Putem insa sa avem ceva surprize daca incercam sa gasim o definitie a educatiei. In genere, lumea intelege prin educatie pregatirea scolara si regulile de "buna purtare". Insa orice forma de educatie poate fi considerata in acelasi timp ca indoctrinare cu anume principii, teorii, conceptii (care se schimba cu timpul, fiind imperfecte). Daca actionezi conform educatiei primite (chiar si daca e una de calitate) te vei afla permanent intre limitele sale, intr-un fel de plafonare. In acest fel nu vei putea vedea realitatea ci doar pe aceea acceptata de preceptele educatiei ce-ai primit-o.
  Adevarata educatie este aceea care iti permite sa vezi /recunosti adevarul intreg dar aceasta nu poate fi decat un fel de autoeducatie, obtinuta prin experienta proprie, traire si privire nepreconceputa a realitatii din jur. Practic, un asemenea individ ar trebui sa fie fara educatie (in sensul ei acceptat), un fel de perpetuu autodidact. Deci ajungem din nou la SATYA. Ce-i drept, yoghinii nu promoveaza dogma ci prefera studiul, efortul de cunoastere in permanenta.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Aseneth

Nu trebuie sa li se pretinda tuturor sa practice o cale, dar trebuie incurajati in acest sens. Conform principiului "multi chemati, putini alesi". Pentru a exista acei putini alesi, trebuie sa fie cat mai multi chemati.

mr

Citat din: Aseneth din  13 Septembrie 2013, 09:48:35
Nu trebuie sa li se pretinda tuturor sa practice o cale, dar trebuie incurajati in acest sens. Conform principiului "multi chemati, putini alesi". Pentru a exista acei putini alesi, trebuie sa fie cat mai multi chemati.
Nu cred ca ne cheama cineva. Nu poti pretinde cuiva sa se autocunoasca improtriva propriei sale vointe. Fiecare, in functie de experienta sprituala cu care a venit in aceasta viata, isi face propriile alegeri si intra pe o cale sau alta. Este o problema de rezonanta.

Educatia poate creea un cadru favorabil, un mediu plin de indicii, care sa scurteze timpul de cautare. Adica sa apropie momentul in care individul se trezeste, isi gaseste motivatia, isi mobilizeaza vointa si incepe sa caute singur. De la simple meserii pana la cai de asceza. Sau multiple cai de a face rau... :)
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

padme

văd că aruncaţi cu "educaţia" în stânga şi-n dreapta. poate prin educaţie vă referiţi şi la mentalitate. schimbi mentalitatea, schimbi omul şi de aici toate curg.