Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 25 Vizitatori vizualizează acest subiect.

fiulploii

Citat din: Siberia din  19 Mai 2012, 13:03:04
As dori niste pareri (daca se poate sau daca aveti stiinta si bunavointa) despre urmatoarele:

- Ophiuchus
- Xibalba Be
- Orobus
- 3 simboluri: sarpe, vultur, Phoenix

Multumesc !

Banuiesc ca se cauta o legatura .  :-D
Se pare ca in cosmologia maya , Xibalba era Calea lactee.
Din cauza acestui element maya , despre Orobus zis si Ouroboros -parca a fost si un topic pe aici pe forum despre sarpele care isi inghite coada - sinonim cu Quetzalcoatl - vezi aici
http://en.wikipedia.org/wiki/Ouroboros
Desi orobus este si numele unor plante .
Mai nou, semnul orobus este asociat ba cu forte pozitive - bijuterii numite orobus pentagrama , de exemplu, ba cu forte negative - diverse siteuri sataniste cica  :lol: 
Celelalte banuiesc ca nu mai au nevoie de explicatii in acest context .
Exista si o legatura cu alchimia , pe aici .
Depinde ce cauti sa deslusesti , din care parte a lumii .Oricum, sunt doar niste simboluri care pot sa ascunda orice inteles, functie de civilizatia care le-a folosit sau functie de fratia sau alta organizatie initiatica care le-a incifrat .

Pare un fel de Baba Oarba la modul general , ca tot caut eu informatii despre Baba Oarba  :lol:

Siberia

Citat din: fiulploii din  20 Mai 2012, 00:34:25
Banuiesc ca se cauta o legatura .  :-D
Se pare ca in cosmologia maya , Xibalba era Calea lactee.
Din cauza acestui element maya , despre Orobus zis si Ouroboros -parca a fost si un topic pe aici pe forum despre sarpele care isi inghite coada - sinonim cu Quetzalcoatl - vezi aici

Am uitat sa precizez motivele, recunosc.
Legatura exista, vroiam sa vad daca mi-a scapat ceva si evident sa citesc si alte pareri.
   Deci, eu intelesesem (poate si din cauza filmului The Fountain  :wink:) ca Xibalba este sinonima cu Fasia Neagra aka Dark Rift din centrul Caii Lactee.
   Tot la fel Ouroboros (sau Orobus cum l-am prescurtat, scuze :-D) ar reprezenta acelasi Dark Rift.
   Ophiucus ca si constelatie se parca in aceasi zona... iar NGC 6369 e superb  :-D

Cautam informatii astronomice mai mult ca sa pot corela anumite simboluri, mituri, etc.
   E interesant totusi ca Ophiucus era al 13 semn zodiacal cunoscut in antichitate, in timp ce acum avem doar 12... bine ca NASA mai descopera din cand in cand si lucruri stiute cu mii de ani in urma  :-D
   La fel de interesanta este si notiunea reprezentata de Ouroboros - cercul mortii si al vietii - si ma intrebam daca in mijlocul Fasiei Dark Rift se gaseste Gaura Neagra... si daca da, cum naiba stiau mayasii despre ea atat timp cat nu exista NASA la vremea respectiva si nici teoriile revolutionare aparute recent (datorita evolutionismului Darwian  :-o) potrivit carora fiecare gaura neagra da nastere unui nou univers... etc. ...
   In fine, din punct de vedere simbolistic, discutia o poate lua razna pe diverse campuri... magnetice :-D

Citat din: fiulploii din  20 Mai 2012, 00:34:25
Pare un fel de Baba Oarba la modul general , ca tot caut eu informatii despre Baba Oarba  :lol:

Acum referitor la Babele tale.
   Am vrut sa te ajut, dar am ajuns intr-un impas. Deocamdata incerc sa inteleg care Baba a fost prima/primul: cea reprezentata de partea feminina, sau cea reprezentata de partea masculina ? Din acest motiv, m-am abtinut la a discuta despre ele.
   In tarile slavice dar si in tara noastra (latina :-D) Baba este defapt reprezentarea unei intelepte batrane, poate o preoteasa sau chiar o zeitate a Pamantului - ceva de genul Batrana Gaia (in ziua de azi mai reprezinta doar batranetea :-D). Exista chiar si o zeitate feminina sumeriana numita Baba.
   In tarile Orientului Mijlociu sau in India, Baba reprezinta un batran intelept, eventual conducator de cetate sau filozof, cuvantul Baba fiind folosit in semn de respect.
   Cand si de ce Baba s-a transformat din femeie in barbat in unele tari si cand si de ce Baba femeie a devenit urata, cocosata, cu un dinte-n gura si uneori oarba, cred c-ar trebui s-o intrebam pe Lilith :-D (noroc ca era prea batrana pentru a fi reprezentata si ca tarpha  :wink:)
   Deci, mult succes in cautarea Babelor  :-D

Multumesc mult pentru informatii, @zanaM  :rainbow:

"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

StarDust

Citat din: Siberia din  20 Mai 2012, 11:37:01
...
   La fel de interesanta este si notiunea reprezentata de Ouroboros - cercul mortii si al vietii - si ma intrebam daca in mijlocul Fasiei Dark Rift se gaseste Gaura Neagra... si daca da, cum naiba stiau mayasii despre ea atat timp cat nu exista NASA la vremea respectiva si nici teoriile revolutionare aparute recent (datorita evolutionismului Darwian  :-o) .....   potrivit carora fiecare gaura neagra da nastere unui nou univers...
...

Siberia, eu pot doar sa spun ca fasia de praf interstelar doar se interpune intre noi si GN supermasiva din centrul Caii Lactee si nu are o legatura (directa) cu ea. Asa cum stelele galaxiei sunt grupate in brate sub actiunea gravitatiei, la fel si praful interstelar rezultat din explozia primelor generatii stelare se grupeaza sub actiunea gravitatiei. Dat fiind faptul ca soarele e pe marginea planului galactic si acesti nori de praf se vad sub forma de filamente.
Da, fiecare GN, contine un alt univers in interior, din moment ce tot ce e dincolo de orizontul evenimentelor nu mai e accesibil din universul nostru(parere personala). Exista deja cateva dovezi care duc spre ipoteza ca si insusi universul nostru e posibil sa fie de fapt o GN dintr-un alt univers(sau ceva de genul). Daca nu ma insel chiar Michio Kaku(sper ca imi amintesc corect) afirma ca universul nostru ar rezolva ecuatiile unei GN...
No' iata ca am deraiat deja pe "campuri magnetice"... :-D

L.E.
NGC 6369 e o nebuloasa planetara, deci reprezinta urmarile exploziei unei stele, ceea ce imprejmuieste steaua neutronica din centru fiind materia generata de reactia de fuziune din centru, expulzata la epuizarea hidrogenului. Nu e acelasi lucru cu o galaxie.  :wink:
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

zana@M

Referitor la cele trei simboluri : sarpe, vultur, Phoenix ,in astrologie putem distinge trei tipuri de scorpioni,fiecare cu un simbol distinct:
1) Soparla cenusie
2)Vulturul in zbor
3.)Pasarea Phoenix
http://gennics.3x.ro/scorpion.htm

Aici ..http://godessdiana88sex1.blogspot.com/2008/09/simboluri-pagane-oculte.html
...apropo de ce spunea fiulploii-
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

padme

Azi noapte am avut petrecere in pijama pe strada fratilor! Pe la 4 dimineata ne-a trezit din somn un cutremur de 5.9 de am zis ca nu e adevarat! Este al treilea cutremur intr-o zona cu risc seismic scazut in ultimele luni! Si a avut vreo 80 replici, dintre care 6 au avut din nou magnitudinea de 4 si ceva pe care le-am simtit bine de tot! Ma bucur ca voi ati dorimit bine! :)))))))))

romulus

Padme in ce zona locuiesti ?
La mine in Ploiesti n-am simtit nimic azinoapte !
Si chiar de'ar fi fost, m'am culcat pe la 2 dimineata asa ca putea sa dea si cu tunu' .
Pentru viitor, pentru a fi pregatita pentru orice,  iti dau un sfat:
- pune intr-un rucsac cateva obiecte de stricta necesitate(o lanterna, un chibrit ori bricheta, o sticla de apa de 1/2, un briceag/cutit, o sfoara, o bluza/geaca si/ori un pantalon) si altele de igiena personala (sapun,prosop, periuta, etc) 50-100 de lei, o copie dupa CI - mai poti adauga si tu, dupa imagibatie si ...spatiu!
Daca le organizezi bine nu va fi prea voluminos.
Aseaza-l undeva, cat mai aproape de usa, ca sa-l poti insfaca si cu ochii inchisi. Poti face chiar si cateva simulari, adica sa te duci in viteza la el, din orice punct al casei, astfel inact sa-l poti lua de acolo si cu ochii inchisi. Cand ti-a iesit "snur" considera "misiunea" incheiata .  :-D
Unii pot face misto, ori pot fi sceptici ca asa ceva ajuta . Din experienta iti spun insa ca, acele
"nimicuri" asezate preventiv in acel rucsac, pot face ( in anumite circumstante) diferenta intre viata si moarte, intre a fi si a nu mai fi - veci !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

padme

Locuiesc in zona Modena-It! Epicentrul a fost in vecinatate la Sant'Agostino, asa ca ne-a zguduit bine! Stii ca s-a mai vorbit pe forum de rucsac si alte chestii pt stari de necesiate, azi-noapte toata lumea se gandea la asa ceva. Chiar, pe langa glume ca n-ai ce sa faci, vorbeam cu amicii ca sa-l tinem in masina! Multi s-au urcat in masini si au plecat! Eu am vorbit cu cineva de-al zonei  cand s-a intamplat cutremurul trecut si mi-a zis sa stau linistita ca orasul e asezat pe nisip si ca aici nu s-a intamplat nimic niciodata! E ciudat cum in cateva secunde o zona sigura a devenit nesigura si chiar periculoasa! Desi am stat cu ochii pe tv si internet pe site-ul institutului de geofizica, d'abia spre dimineata au aparut datele si au spus la stiri!

romulus

CitatChiar, pe langa glume ca n-ai ce sa faci, vorbeam cu amicii ca sa-l tinem in masina!
Nu stiu altii cum sunt, insa eu am deja asa ceva (si) in masina, pentru orice eventualitate/situatii de urgenta : nu se stie pe unde ramai in pana si e bine sa mai ai cate ceva in portbagaj, la roata de rezerva.
Cat despre cutremurul din Italia, m-am mirat ca s-au prabusit case la magnitudinea de 6 pe Richter! Stii ca la noi prin zona Vrancea cele intre 5 si 6 sunt considerate modeste  si nu prea produc pagube si victime. Probabil au avut de suferit casele mai vechi - de la suta de ani in sus - parca asa se spunea pe la stiri !
In sfarsit, bine ca esti ok si te-ai ales doar cu sperietura (si "distractia" de la  pijama party de care ziceai)  :-D !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

padme

Am gresit la faza cu 80 de replici, dar parca am avut gura aurita :)) pana la ora asta, 22 it. au fost 73 de replici care au variat ca intensitate intre 5 si 0,7 (bine asta nici n-a fost simtita:))

http://cnt.rm.ingv.it/

Nu stiu cum o fi cutremurul "lejer" in zona Vrancei pt ca aici a fost iures si inca amicii care au fost mai aproape au auzit vuiete, troznituri si tot tacamu'.
Au ramas vreo 3000 de oameni fara casa...
Cel din Aquilla de acum 3 ani a avut tot cam 6,..ceva si a facut prapad!
Sunt foarte multe cladiri istorice care pica imediat! Pe langa asta, prin Bologna aratau ca s-a crapat pamantul, acuma...nu stiu daca era doar foaia de beton sau pamantul, pamantul!

Deci cred ca... depinde, nu stiu!

padme

Citat din: romulus din  20 Mai 2012, 22:55:01
In sfarsit, bine ca esti ok si te-ai ales doar cu sperietura (si "distractia" de la  pijama party de care ziceai)  :-D
Am zis !

Da, se pare ca mi-am pastrat cumpatul, cel putin asa au cazut de acord prietenii mei:))
Eu m-am trezit cu amicii romani de aici din oras, au venit la noi ca stam la parter, unii stau la 4 si altii la 2 si au inebunit, tipele erau albe cand a ajuns la usa, de fapt nu stiu care mai avea culoarea naturala :)))))))))
Le-am zis "ba, in caz de ceva, vedeti cum va inghesuiti si nu blocati usa ca pe geam n-avem cum sa iesim de gratii" :))):))))))))
La aia care stau la 4, mi-au dat telefon si in 10 minute au ajuns la usa, le-am zis "in sfarsit ati ajuns si voi o data la timp" :))) ca astia intarzie de cate ori trebuie sa te intalnesti cu ei :)))
Mie aseara pe la 10-11 stateam la calculator si mi s-a facut frica fara motiv, am zis ca o fi un atac de panica sau o aiureala, acuma... chestia e alterata, trebuia s-o scriu pe foaie cum mi-am propus, asa ca n-am de unde sa stiu daca e vreo legatura.
Am unul aici (italian) care e si ala mai ciudat si n-a simit nimic vizavi de cutremur, bine nu cred ca are "undele" pentru asta! In schimb au (el si nevasta-sa) pisici si inebunisera pisicile, copilul a dormit de n-a avut treaba, nici nu l-au trezit!
Lumea nu prea sta prin casa ori se indreapta catre zone mai ferite. Avem amici care au ramas fara casa. Astazi am fost la unii care stau in zona Mirandola unde s-au simtit toate ca lumea, am simtit replicile bine de tot, la replica de 3,3 am am auzit vuiet, am stat cu ochii cat cepele pe site-ul la astia de la geofizica si la tv. Se pare ca va mai fi ceva pe la noapte, deci vom sta din nou cu un ochi deschis! E posibil ca toata nebuneala asta sa se calmeze in 3 saptamai. Daca mai adaugi si ploaia si frigul ai tabloul complet!

Imi cer scuze pt dubla postare, daca se poate alipi...

abyss

Citat din: padme din  20 Mai 2012, 23:44:58
Mie aseara pe la 10-11 stateam la calculator si mi s-a facut frica fara motiv, am zis ca o fi un atac de panica sau o aiureala, acuma... chestia e alterata, trebuia s-o scriu pe foaie cum mi-am propus, asa ca n-am de unde sa stiu daca e vreo legatura.
Exact asa patesc si eu in legatura cu cutremurele. Daca memorezi bine senzatia respectiva vei vedea ca ea se repeta si inainte de alte cutremure insa trebuie sa fii pe faza. Culmea e ca la mine nu prea tine de distante, pe cel din Turcia de acu ceva ani l-am simtit cu 16 minute inainte. A fost asa de nasoala senzatia incat am iesit singur in strada... Mai tarziu am aflat restul de la televizor. Din cauza problemei cu distanta adica nu pot in acel moment localiza corect epicentrul, dau si multe alarme false... :)

padme

Ce sa mai memorez acuma....Oricum, nu este o senzatie pe care n-am mai avut-o! Acum gandindu-ma mai bine, nu-mi venea sa dorm, am adormit cu greutate in jurul orei 12,00. Se pare ca primul cutremur a avut loc la ora 1,00 si nu l-am simtit! A avut si o intensitate mai mica de 2,2.
Am observat ca daca am vreo chestie de "avertizare" am intotdeauna cu privire la persoana mea!  Deci nu cred ca mi se va dezvolta vreun simt sa simt cutremure din alte parti! :)))
Oricum, am inteles gresit se pare ca epicentrul a fost si mai aproape de noi, d'aia am simtit tot ca la balamuc! Doamne ce senzatie aiurea!
Tu ai ceva de spus cu privire la asta, crezi ca ai simtit ceva?

fiulploii

Stie cineva care e plafonul maxim de zbor pentru airforceone?
Pentru ca am vazut zilele trecute un episod din serialul Doctor WHO
http://www.bbc.co.uk/programmes/b006q2x0
in care numitul avion impreuna cu locatarul lui apuntizeaza pe o platforma geo-stationara situata undeva deasupra norilor pentru a coordona un raspuns militar impotriva invaziei Pamantului  :-D

Si ma intreb in ce masura procentuala  :lol: ar fi posibila existenta unei astfel de platforme .

Xanadron

Vise tzesute de paienjenii :evil: din Codrul Nefirtatului Sfint, taica - de adormit cordonul argintiu... :-D

Serios acum rainson, n-am vazut episodul si nici nu cred c-o sa-l vad, dar pina si copiii aia junk-obezi de peste Marea Baltoaca stiu ca la 12 km (plafon practic al Jumbo-Jet-urilor, fie ele prezidentiale) n-are ce cauta vreo platforma orbitala geostationara.

Pe de alta parte, nimic nu e ce pare-a  fi, 8-) asa ca Air Force One s-o putea metamorfoza in alte dracovenii mai-sus-zburatacitoare, mai stii?!
(Later Edit): Ipoteza existentzei (la fel de fanteziste, dar posibile) a unei platforme cu sustentatie antigravifica la doar 12 km altitudine mi s-ar parea greu de ignorat de la sol sau din aer.

Pe de-a treia (si cea mai probabila dupa mine) parte, in caz de bulibaseala majora NU AirForce One ar fi vehiculul presedintelui USA.
Poate doar al vreunei sosii - clonate sau nu.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

rontzo

vorbind de "ipoteza unei platforme cu sustentatie antigravifica la doar 12 km altitudine mi s-ar parea neplauzibila din start - asa ceva fiind greu, daca nu imposibil de ignorat de la sol sau din aer."
nu trebuie sa fie neaparat la 12 km altitudine
cred ca un bun raspuns pe post de solutie la asa ceva tocmai ni s-a "livrat" in The Avengers- care tocmai ce este in box-office..
Ce ziceti?