Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Astronauþii de pe Discovery au observat un obiect neidentificat lângã navetã

Creat de spooky, 13 Iunie 2008, 18:32:23

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

spooky

ASTRONAUÞII DE PE DISCOVERY AU OBSERVAT UN OBIECT NEIDENTIFICAT LÂNGÃ NAVETÃ

Un obiect neidentificat a fost observat de cãtre astronauþii de pe Discovery în apropierea navetei. Obiectul a fost reperat în partea din spate a navetei, în regiunea motorului. Anunþul a fost fãcut de Agenþia Spaþialã americanã. Obiectul are formã rectangularã iar imaginile sunt în prezent analizate de oficialii NASA. Oamenii de ºtiinþã americani sunt îngrijoraþi ºi de faptul cã pe coada navetei poate fi observatã o proeminenþã.

Echipajul a avut ca misiune livrarea ºi asamblarea celui de-al doilea modul al laboratorului japonez Kibo, în cadrul a trei ieºiri în spaþiu. Marþi, astronauþii au testat braþul robotizat al laboratorului Kibo, cel mai mare dintre laboratoarele de pe Staþia Spaþialã.

Odatã cu instalarea sa, Japonia devine membru cu parte întreagã a avanpostului spaþial, împreunã cu Statele Unite, Rusia ºi Europa. Naveta Discovery urmeazã sã aterizeze sâmbãtã dupã-amiazã la centrul spaþial Kennedy, din Florida.

Antena3.ro


Adãugat: 13 iunie 2008

http://www.antena3.ro/Astronautii-de-pe-Discovery-au-observat-un-obiect-neidentificat-langa-naveta_hit_50508_ext.html
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

spooky

"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

DepthOfField

specialistii de la nasa au analizat si spun ca umflatura e normala, iar piesa lipsa este neimportanta pentru siguranta misiunii. O noua bucata de space debris pe orbita.

CitatSTS-124 Mission Status Updates
Fri, 13 Jun 2008 11:35:36 AM EDT
At about 11:20 a.m. EDT, Capcom Terry Virts told Discovery's Commander Mark Kelly that there are no concerns for re-entry and landing Saturday.
Analysis has shown the "bump" on the rudder-speed brake is normal. Mission Control compared today's images to preflight pictures of the area and they are normal.
The object that floated away is a clip that is used to protect the speed brake from heating during ascent. Its loss is no concern for re-entry. 

http://www.nasa.gov/mission_pages/shuttle/main/index.html
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

jackie28t

Si eu la fel cred ca este vorba de ''space debris'' si nimic mai mult.Astfel de cazuri observ ca se intampla din ce in ce mai des.Cu cat sunt mai multe misiuni in afara spatiului cu atat cresc si astfel de cazuri cu deseuri spatiale.E bine totusi ca sunt analizate si intelese astfel de incidente ca pe viitor sa nu mai fie astfel de confuzii.

pri3st3ss

Naveta Discovery, urmarita de un OZN


Un obiect zburator neidentificat de 30-45 de cm a zburat astazi in dreptul motorului navetei spatiale Discovery.
Astronautii navetei spatiale americane Discovery au remarcat faptul ca un obiect neidentificat zboara in spatiu in dreptul motorului, iar pe eleronul de stabilizare al navetei s-ar afla un alt obiect. Acestea au fost remarcate de echipajul de astronauti in timpul unei inspectii de rutina, programata inaintea aterizarii vehiculului, prevazuta pentru miine, anunta agentia spatiala americana NASA.
"Dupa un test de rutina, inaintea aterizarii, echipajul a atentionat ca a reperat un obiect rectangular lung de 30- 45 de cm care se indeparta de naveta, in spatele aripii drepte", arata comunicatul NASA, dupa cum relateaza Cotidianul.
"Putin dupa aceea, echipajul a descris ceea ce a zugravit drept o umflatura, pe partea stanga a eleronului navetei Discovery. Expertii de la sol examineaza imaginile video ale obiectului si ale umflaturii, in timpc ce echipajul continua sa aranjeze lucrurile in interiorul navetei pentru aterizarea prevazuta sambata" in Florida, a anuntat Agentia.
Imaginile difuzate pe posturile de televiziune arata un obiect alb si stralucitor pe un fond de cer albastru. Pe site-ul NASA o fotografie a eleronului indica o suprafata accidentata.
Potrivit Jurnalul National, Discovery va ateriza la Centrul spatial Kennedy, din Florida, simbata, la ora 15:15 GMT, daca o vor permite conditiile meteorologice. Aterizarea incheie o misiune de 14 zile, pe parcursul careia doi astronauti din echipajul de pe Discovery au facut trei iesiri in spatiu. Pe parcursul misiunii, modulul principal al laboratorului japonez Kibo a fost atasat la ISS (Statia Spatiala Internationala). De asemenea, astronautii au inlocuit un rezervor de azot destinat sistemului de presurizare al ISS si au reparat toaletele defecte de pe statie. Instalarea laboratorului japonez Kibo necesita trei zboruri de naveta. Misiunea Discovery, a 124-a din istoria navetei, a fost a doua. Ultimele elemente ale laboratorului nipon vor fi aduse pe Statie in misiunile urmatoare.
Naveta Spatiala Discovery este una din cele trei nave ramase in flota navetelor spatiale ale NASA . Zburand pentru prima oara in 1984, Discovery este cea de-a treia Naveta Spatiala operationala si cea mai batrana dintre cele aflate in serviciu. Discovery a efectuat misiuni de cercetare dar si de asamblare a Statiei Spatiale Internationale.
Nava isi trage numele de la vasul de explorare Discovery, care l-a insotit pe exploratorul James Cook in timpul ultimei sale calatorii importante.
Potrivit Wikipedia, Discovery a fost naveta care a lansat Telescopul spatial Hubble. Misiunile a doua si a treia de intretinere a Hubble au fost conduse, de asemenea, de Discovery. Este programata si a cincea misiune de intretinere, tot cu ajutorul navei Discovery. Naveta a lansat proba Ulysses si trei sateliti TDRS. Discovery a fost aleasa de doua ori ca vehicul pentru reintoarcerea la zbor, prima data in 1986, dupa dezastrul navetei Challenger in 1984, dar si in cele doua misiuni din iulie 2005 si iulie 2006, dupa dezastrul navetei Columbia, din 2003.
A efectuat 34 de zboruri, petrecand 29.684 de zile in spatiu, completand 4,671 orbite. A parcurs 176.657.672 km (ianuarie 2008). Discovery a efectuat cele mai multe zboruri individuale decat orice alta nava in istorie. A efectuat si misiunile de "intoarcere la zbor" dupa dezastrele navetelor Challenger si Columbia in: STS-26 in 1988, STS-114 in 2005 si STS-121 in 2006.

Sursa: 9AM
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Cautatorul


StarDust

Da, era un element de fixare a unei izolatii termice folosite la doar la decolare. Am urmarit Live aterizarea navetei. Pt. cine vrea sa urmareasca transmisiile NASA, Live:
http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

klingonianul mascat

cu alte cuvinte, nu tot ce zboara este extraterestru  :pacpac: :abduct: :takeme:
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)