Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Observatorii cerului

Creat de prodcomb, 13 Iunie 2008, 08:50:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

#15
  Astazi 25.08.2012 in jurul orei 21.46, am facut o observatie aeriana in directia N, spre padurea Baneasa.
Eram pe geamul de la sufragerie si urmaream un avion ce se ridica de pe aeroportul Baneasa. La un moment dat din dreapta mea a aparut o lumina de culoare rosu-portocaliu care a crescut foarte mult in intensitate. Se deplasa spre stanga mea ridicandu-se. Pare sa fi aparut de pe campul din spatele blocurilor aflate in dreapta.
S-a oprit aproximativ la jumatatea spatiului liber dintre cladiri si la o anumita inaltime.
A stat mai multe zeci de secunde imobil in acel loc. In acelasi timp aprinzandu-se si stingandu-se de mai multe ori lent. In spatele lumini undeva in dreapta inca se mai vedea avionul ridicat de pe aeroport. Am fugit sa iau aparatul foto sa fotografiez sau sa filmez. Aparatul nu are vizor si nu am putut incadra corect obiectul. Pe ecran nu puteam vedea lumina pt. ca luminozitatea ecranului era reglata la minim pt. protectia bateriilor. Am facut un film si doua fotografii pe care din pacate nu am prins nimic.
Intre timp lumina sa stins lent, ca si cand s-ar fi indepartat de mine exact pe aceasi directie.
Observatia a durat in jur de un minut si ceva.
Este prima observatie pe care o fac si nu se incadreaza in nicio categorie cunoscuta.
A mai observat cineva lumina?.....

Am atasat mai jos o fotografie cu zona respectiva facuta pe timp de zi pe care am desenat obiectul si traectoriile.
Adevarul este dincolo de noi

StarDust

Nu am idee ce ar putea fi asemenea lumini, cu o asemenea manifestare. Eu am urmarit una asemanatoare cand eram temporar la o unitate militara la marginea zonei Pantelimon(prin '93-'94 daca bine imi amintesc), o  lumina (portocalie) avand nuanta unui stalp de iluminat cu bec cu vapori de sodiu, a stationat absolut nemiscata(fara a-si modifica intensitatea luminoasa), dimp de cel putin 15 minute, intr-o zona unde stiam ca e doar camp liber si la aprox 20-25 grade deasupra orizontului. la un moment dat a inceput sa se deplaseze f. lent pana cand nu am reusit sa o mai observ(nu imi mai amintesc daca din cauza unui obstacol sau pur si simplu a disparut). Am mai descris observatia pe forum.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

#17
A seara am pierdut vreo trei ore observand ce se mai intampla pe cer in Bucuresti, sectorul doi. Multa, multa liniste. Cu exceptia avioanelor, cateva pasari de noapte, un meteorit si niste raze de reflector care tot baleiaza o parte a cerului, nimic deosebit. Mi-am adus aminte de cele sugerate de colegul abyss si am montat un trepied in balcon. Am vrut sa fotografiez planeta Jupiter. Dar, din cauza unghiului nu am putut. Am incercat cu Marte, nu a iesit decat o dunga luminoasa din cauza timpului de expunere si miscari pamantului. Cu Luna am avut mai mult succes. A iesit bine, am pus o poza mai jos.
OZN-uri?.....Mi-ar fi placut mie, dar, nu este pentru cine se pregateste. Poate pana mor vad si eu un OZN veritabil.  :-o
Adevarul este dincolo de noi

jean

Nu-mi amintesc conditiile meteo, dar oricum nu era foarte urat afara. La marimea din desen, recunosc am cam exagerat. Am remarcat dupa ce am revazut desenul. Nu am facut asta in mod intentionat. Marimea aproximativa in faza de lumina maxima, arata ceva mai mare de cat planeta Venus. Dar nu era Venus pentru ca obsrvatia a fost facuta spre nord.
Adevarul este dincolo de noi

jean

Aseara in jurul orei 22.30 , ma aflam in punctul de observatie, in balcon, si ma uitam pe cer dupa avioane si sateliti. Era liniste si nu batea vantul. Stelele se vedeau de la un unghi de 45-50 grade sud pana la verticala locului din cauza poluari luminoase.
In jurul orei 22.38 am observat o lumina puternica chiar in fata mea. La fel de puternica ca cele trei stele care formeaza triunghiul de vara ce se vedea chiar in fata mea spre sud. Atras de acea lumina care se deplasa spre nord am observat ca se stinge lent cam in cinci secunde pana a devenit foarte greu observabila.. La scurt timp a facut un flah de lumina si a inceput sa creasca iar in intesitate tot cam in cinci secunde a ajuns la un maxim de intensitate si iar a inceput sa scada pana aproape nu se mai vedea. A urmat iar un flash si ciclul s-a repetat pana lumina a disparut in spatele blocului la verticala locului unde ma aflam.
La inceput am crezut ca este vorba de un satelit, ciudata manifestare pentru un satelit. Am vazut sateliti cu modificari de intensitate luminoasa din cauza rotatiei dar nu am vazut sateliti care sa dea flash-uri intermitent  cu o durata mult mai mare decat cele de avioane. La timp precis dupa ce intensitatea scadea aproape de zero. Este o observatie mai aparte si din aceasta cauza am mentionat-o aici, poate a mai vazut cineva asa ceva. Eu vad pentru prima data asa ceva.
La vreo doua minute dupa terminarea observatiei de mai sus am mai facut inca una. Este vorba tot de o lumina ce parea un satelit ce se deplasa de la sud la nord cu un mic unghi. Continund sa observ lumina constat ca, treptat, treptat schimba traectoria spre est pe un arc de cerc foarte larg. Pentru comparatie am folosit linia blocului care se afla orientat cu fata spre sud. In final a ajuns sa se deplaseza aproape paralel cu fata blocului. Ciudata traiectorie pt. un satelit. De regula acestia se deplaseaza de la sud spre nord cu un anumit unghi si in mult mai putine cazuri invers. Asta din ce am observat eu in zona respectiva.
Nici prima lumina nici cea de a doua nu avea lumini de semnalizare si nu lasa dare de la motoare.
Cam asta este observatia, a mai vazut cineva ceva deosebit?.....
Adevarul este dincolo de noi

Ganditorul

#20
Luni dimineata pe la 3.30 o lumina stralucitoare s-a ridicat deasupra Bucurestiului si a avut o traiectorie de la sud la nord.
Observatia a fost facuta din balcon in  sudul bucurestiului - am vazut lumina ridicandu-se vertical in directia strazilor Giurgiu-Zetari, ascensiunea maxima a fost cam deasupra bd-lui Brancoveanu, a survolat apoi Bucurestiul spre nord cam pana in centrul orasului dupa care a virat usor spre est disparand din raza mea vizuala. Fara sunet de motoare, fara lumini de semnalizare - doar o lumina extrem de stralucitoare - ca o stea f luminoasa ( mi s-a parut un pic mai mare ca Luceafarul - asta ca termen de comparatie). Viteza mult superioara oricarui supersonic observat de mine pana acum pe cer.

Filmarea pe care am facut-o e neconcludenta, nu am filmat ascensiunea verticala iar traseul spre nord a iesit ca drk - imi trenura mana si fiind aproape de verticala nu am putut surprinde nici un reper terestru pentru comparatie. Se vede o simpla lumina ce tremura pe ecran.
Persoana de langa mine mi-a spus ca lumina avea o forma triunghiulara - nu pot confirma, pt ca nici pe film, nici cu vederea mea de "vultur la pensie" nu am putut observa asta.
Concluzie - o observatie vizuala frumoasa - nesustinuta de probe materiale.

jean

In noaptea de 28 spre 29 Iulie am avut un curent de meteori denumit Delta Aquaride. Poate au fost unii mai intarzaiati.  :lol:
http://www.ziarelive.ro/despre/delta-aqaridele.html
Adevarul este dincolo de noi

Arhanghelul

#22
Ieri seara (31.07.2014) la ora 22:23 am observat o lumina foarte mare pe directia de observatie NV la ~25grade fata de orizontul marginit de blocurile aflate la peste 1km  ...  magnitudinea de 2 ori mai mare decat cea mai luminoasa stea de pe cer vazuta vreodata ... din experienta am presupus ca sunt proiectoarele unui elicopter (posibil avion) ... prima oara am estimat ca este elicopter deoarece circa 2 minute lumina a variat foarte putin in intensitate si nu parea ca isi schimba locul ... dupa a avut o mica scadere de intensitate si a coborat la 15 grade fata de orizont la cativa cm fata de acoperisul blocurilor ... la 22:28 a avut o noua scadere de lumina si a inceput sa se deplaseze orizontal (Vest --> Est) la nivelul acoperisului blocurilor cu o directie clara spre aeroportul Otopeni  ... cu o viteza estimata initial la maxim 200km/h ... azi vazand cazul colegului jean ... am considerat ca poate este importanta si observatia mea ... pana in urma cu cateva zeci de minute ...  am crezut ca a fost un elicopter ...  dar analizand baza de date a siteului Flightradar24.com ... am inteles de ce a iesit in evidenta acest zbor ... ce nu a venit pe rutele obisnuite /uzuale ...

http://www.flightradar24.com/2014-07-31/20:21/36x/B763/3f3bb60

P.S. Observatia este sumara deoarece eram in timpul activitatilor de la munca ... ora de foc ... si nu puteam sa ma concentez pe aceasta observatie mai mult de cateva secunde din cand in cand ...
P.S. 2 Prin binoclul de 10x25 am observat ca aceasta lumina alba avea flashuriile (stoboscopice) pentru aeronave ... deci din start am eliminat un OZN  ... dar pentru cineva care nu avea binoclu sau luneta la el ... putea ramane un OZN foarte interesant ... plus ca este a nu stiu cata oara cand vad "comportamentul" asta aeronautic ... deci am experienta in Luminite de astea de stau pi' loc doi minuti si un sfert de minut ...  :evil:

http://howmanyis.com/speed/31-kn-in-mph/27313-313-knots-in-miles-per-hour?chronoform=length&event=submit
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

prodcomb

Am făcut o combinaţie între un binoclu 6x30 RODENSTOCK (MUNCHEN) şi aparatul de fotografiat
al telefonului Nokia (3,15 MP); am folosit ocularul din dreapta al binoclului, cel cu reticulul
gradat în miimi. În felul acesta reticulul se suprapune pe imagine, permiţând estimarea distanţelor
pentru obiecte ale caror dimensiuni se cunosc. Pentru obiectele ale caror dimensiuni nu se pot
estima (obiecte ne(re)cunoscute) se află doar unghiul vizual în miimi; o miime este unghiul vizual
sub care se vede un metru la distanţa 1000 metri. Am ataşat câteva fotografii pentru exemplificare.
Pentru calcule se foloseşte regula de trei simplă.
Lentilele ocularului binoclului şi ale obiectivului aparatului de fotografiat necesită curăţire!
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit