Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Presupus OZN filmat de pe Aeroportul Henri Coandã (11 mai 2004)

Creat de Shadowman, 08 Iunie 2008, 23:09:00

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Shadowman

Citat din: spooky din  09 Iunie 2008, 16:01:40
e venus, filmare spre vest

  Si-am incalecat pe-o sa si ne-au spus povestea asa  ! :lol:
  Sa treci cazul la topicul "Povestile Seherezadei sau 1001 de nopti pe RUFON" !  :lol:
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

DepthOfField

Sa reamintim cum se numeste articolul in ziarul Gardianul:

Rubrica:  Dezvaluiri:

Titlu: " Aeroportul Otopeni, supravegheat de un OZN "  sau  "Aeroportul Otopeni survolat de un OZN luminos "

(p.s. in general, OZN inseamna pentru cetitor nava extraterestra.)



Eu, daca as fi fost un ziarist delicat si finut, as fi pus titluri de genul:

"lumini aparent inexplicabile filmate de camere la aeroport"
"fenomen luminos aparent misterios la Otopeni"
sau ceva de genul.

bineinteles, in stilul asta ar fi trebuit sa-mi fi cautat un alt loc de munca in scurt timp. :D
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

assiris

Sunt doua necunoscute majore in evaluarea cazului: 1. nu se spune care din camere a facut inregistrarea; 2. care este directia spre care era indreptat obiectivul camerei. In aceasta situatie orice este posibil, chiar si filmarea lui Venus.
Inca un amanunt despre care nu se spune nimic. Pa aeroport exista RADAR. cei de la radar dormeau atunci de nu au confirmat nimic? Aici ma duce gindul la cele ce spunea Ciuciulete: vreti senzational - poftim senzational "autentic"  :-P :ufo:

DepthOfField

CitatInca un amanunt despre care nu se spune nimic. Pa aeroport exista RADAR. cei de la radar dormeau atunci de nu au confirmat nimic?

se poate deduce deci ca obiectul a dat dovada de un anumit tip de camuflaj (invizibilitate) radar, ceea ce denota o tehnologie avansata. deci de aia nu s-a sesizat nimic pe radar  :evil:  :lol:

(poate ma angajeaza aia care m-au dat afara in postul meu anterior).
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Nox

"OZN-ul de la Otopeni" Ufologii sustin ca a fost planeta Venus, autoritatile tac malc

10 iunie 2008

Seria fenomenelor aerospatiale inexplicabile nu incepe si nu se termina la incidentul din 11 mai 2004 de la Otopeni. Fie ca a fost planeta Venus, fie ca a fost o proiectie laser, fie ca a fost un obiect, un singur lucru este cert: in afara de organizatiile nonguvernamentale care se ocupa cu studierea unor astfel de fenomene, statul român nu are un organism specializat in cercetarea stiintifica a lor, asa cum exista in alte tari. România are alta prioritate si chiar un oficial al Ministerului Apararii spunea ca institutia nu are timp de asa ceva, ci de alte lucruri mult mai importante.

Publicarea imaginilor surprinse de o camera video a Aeroportului Otopeni in seara zilei de 11 mai 2004 a dat nastere unor dezbateri pe posturile de televiziune si radio. Mai multi specialisti au incercat, ieri, sa dea o explicatie acestui fenomen. Cei doi reprezentanti ai Asociatiei Studierea Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate (ASFAN), George Cohal si Cristian Roman, au spus la unison ca "obiectul luminos" surprins de camera video de supraveghere a aeroportului nu este altceva decat planeta Venus. Scriitorul Ion Hobana, presedintele ASFAN, a inclinat si el spre aceasta teorie. Presedintele Romanian UFOnetwork, Paul Dorneanu, a confirmat aceasta opinie. Cu toate acestea, autoritatile tac malc.

Analiza de tip "forensic video"

Ziarul nostru a pus materialul video la dispozitia expertului Catalin Grigoras, din cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice, specialistul care a analizat si inregistrarea facuta de camera montata la bordul MiG-ului lovit in aer la Gherla anul trecut de obiecte neidentificate. Catalin Grigoras va analiza filmul de la Otopeni prin procedeul cunoscut sub numele de "forensic video" si va da lamuriri exclusiv pentru ziarul "Gardianul". Concluziile expertului vor fi prezentate unor specialisti in domeniul aerospatial pentru ca acestia sa-si spuna parerea.
(Andi Topala)

Cazul din 11 mai 2004, considerat fenomen astronomic

Cazul OZN-ului de la Otopeni, din 11 mai 2004, si recentele dezvaluiri despre MiG-ul lovit de obiecte zburatoare neidentificate au starnit reactii interesante in randul celor pasionati de studiul OZN-urilor. "Este foarte important de determinat directia de filmare a camerei pentru ca noi suspectam ca acel OZN sa nu fie decât planeta Venus, care se putea vedea catre vest de aeroport. Daca într-adevar filmarea s-a facut spre est, asa cum par sa sugereze imaginile, atunci e destul de posibil ca acel obiect sa fie un Obiect Zburator Neidentificat. Astfel, ridicam câteva întrebari. Operatorii acestor imagini, daca au vazut un astfel de obiect zburator neidentificat, nu au dat alarma la aeroport? Un astfel de obiect implica un pericol pentru traficul aerian. Au existat avioane militare care sa încerce interceptarea acelui obiect neidentificat? Activitatea aeroportului a fost suspendata pe durata observatiei acelui obiect luminos?", se intreaba, pe buna dreptate, Paul Dorneanu, presedintele Romanian UFOnetwork (RUFOn).
(Mihnea-Petru Parvu)

Obiectele care au lovit MiG-ul puteau fi drone terestre sau extraterestre

Referitor la MiG-ul 21 lovit de acele obiecte stranii, expertul in ufologie crede ca acelea earu niste drone. "Cred ca marea întrebare este daca acele obiecte erau sau nu deseuri spatiale. Parerile noastre sunt împartite. Parerea mea personala e ca acele obiecte surprinse pe înregistrare nu sunt deseuri spatiale, meteori, resturi de la alte avioane sau fulgere globulare. Din imaginile analizate, remarc doua obiecte cu o structura solida ce par a nu reflecta lumina, de o forma aparent triunghiulara. E foarte greu, daca nu imposibil de precizat daca aceste obiecte se deplasau asa cum s-a sugerat. Trebuie sa tinem cont de comenzile pilotului, de reactia lui la vederea acestor avioane. Din declaratiile pilotului, el le-a observat si probabil a încercat sa le evite. Daca erau deseuri din spatiu, cred ca ele ar fi fost cât de cât vizibile si ar fi avut cel putin o dâra de fum care sa fi lasat. Excluzând aceste presupuneri, cred ca aceste obiecte era drone (n.r. - vehicule fara ocupanti la bord), de forma triunghiulara, de natura terestra sau extraterestra", a comentat Paul Dorneanu.
(Mihnea-Petru Parvu)

Multe intrebari si necunoscute, extrem de putine certitudini

La final, presedintele RUFOn a mai ridicat si o serie de alte mari semne de intrebare. Astfel, el se intreaba daca exista înregistrari de la o a doua camera video amplasata în avion. Se stie ca multe din avioanele MiG-21 modernizate aveau si o astfel de a doua camera. "Mai departe", se intreaba ufologul, "exista oare alte imagini pe urma carora s-au facut acele determinari precum ca obiectele se deplasau pe verticala autopropulsate, si se roteau? Ce urme au lasat acestea pe fuselaj. Nu avem înca raportul final sau preliminar al MApN. Obiectele par a avea o viteza mica comparativ cu viteza avionului. Dimensiunea lor o estimam de la 30 pâna la 100 de centimetri. Impactul a fost unul tangential. In cazul unor deseuri din spatiu, impactul ar fi fost unul direct (frontal) si probabil ar fi distrus complet avionul".
(M.P. Parvu)

Dumitru Prunariu: "Satelitul romanesc va fi lansat cu racheta europeana Vega"

"Romania participa demult la activitati cosmice internationale si a trimis nu putini cercetatori, in mai multe tari, la specializari in domeniul spatial. O colaborare importanta a fost initiata in vederea proiectarii si construirii unui satelit stiintific si educational. Cooperarea a pornit cu Universitatea Stanford din SUA, apoi specialisti tineri, proaspat iesiti de pe bancile facultatii, au dezvoltat proiectul si, sub coordonarea Agentiei Spatiale Romane, l-au desavarsit in cursul anului trecut. O problema importanta este lansarea propriu-zisa, pentru ca sunt foarte multe cereri de lansare. Aceasta va fi efectuata cu racheta europeana Vega, al carei prim zbor va avea loc in decembrie anul acesta. Satelitul nostru face parte din cei sase sateliti care vor fi lansati cu aceasta racheta si a fost selectionata printr-o licitatie foarte dura, din cateva zeci de proiecte", a declarat pentru ,,Gardianul" singurul roman care a calatoritn în spatiul cosmic, cosmonautul Dumitru Prunariu.
(M.P. Parvu)

LINK: http://www.gardianul.ro/2008/06/10/actualitate-c24/_ozn_ul_de_la_otopeni_ufologii_sustin_ca_a_fost_planeta_venus_autoritatile_tac_malc-s115345.html
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Nox

Cei de la Antena 1 nu sunt la curent ºtirile...

Citat
OZN la aeroport
2008-06-09

Ies la iveala povesti cu OZN-uri, si sunt din cele adevarate! Aeroportul Henri Coanda ar fi fost survolat de un obiect luminos neidentificat, in urma cu patru ani. Obiectul a fost filmat din turnul de control. Nici acum nu se stie ce-a fost.

http://www.antena1.ro/index.php?page=news&id=23136
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Kymosabe

Cei doi reprezentanti ai Asociatiei Studierea Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate (ASFAN), George Cohal si Cristian Roman, au spus la unison ca "obiectul luminos" surprins de camera video de supraveghere a aeroportului nu este altceva decat planeta Venus. Scriitorul Ion Hobana, presedintele ASFAN, a inclinat si el spre aceasta teorie. Presedintele Romanian UFOnetwork, Paul Dorneanu, a confirmat aceasta opinie.

Eu am prins din pãcate doar câteva minute la final din emisiune , dar am observat cã a fost invitat ºi dl. Dan Farcaº  care este vicepreºedinte ASFAN . Sunt curios ,  ce a spus dumnealui referitor la acest caz? 
Eu unul cred cã cei doi reprezentaþi ASFAN ,,au spus la unison'' ceea ce au auzit de la Spooky în emisiune.
ªtiu cã persoanele în vârstã au întâietate , dar nici chiar aºa . :lol:

RUFON a demonstrat , iar ASFAN a confirmat .  :wink:


Citat din: bluemoon8520 din  09 Iunie 2008, 22:46:37
Cei de la Antena 1 nu sunt la curent ºtirile...


Cred cã Spooky ar fi trebuit sã dea un comunicat de presã . :lol:
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

jackie28t

Citat din: spooky din  09 Iunie 2008, 13:41:48
Va anunt ca tocmai am fost invitat de B1TV la "Sase! Vine Presa" pentru a dezbate acest caz si celelalte cazuri (cel cu Migul si posibil si altele).

Spooky,
daca se poate te rog sa pui inregistrarea acelei emisiuni pe forum ca sa o pot vedea si eu.Stii ca nu prind nici un post romanesc si chiar sunt curios cum sunt elaborate astfel de cazuri.

Shadowman

Citat din: bluemoon8520 din  09 Iunie 2008, 22:11:34
"OZN-ul de la Otopeni" Ufologii sustin ca a fost planeta Venus, autoritatile tac malc

10 iunie 2008

Cazul din 11 mai 2004, considerat fenomen astronomic

Cazul OZN-ului de la Otopeni, din 11 mai 2004, si recentele dezvaluiri despre MiG-ul lovit de obiecte zburatoare neidentificate au starnit reactii interesante in randul celor pasionati de studiul OZN-urilor. "Este foarte important de determinat directia de filmare a camerei pentru ca noi suspectam ca acel OZN sa nu fie decât planeta Venus, care se putea vedea catre vest de aeroport. Daca într-adevar filmarea s-a facut spre est, asa cum par sa sugereze imaginile, atunci e destul de posibil ca acel obiect sa fie un Obiect Zburator Neidentificat.
http://www.gardianul.ro/2008/06/10/actualitate-c24/_ozn_ul_de_la_otopeni_ufologii_sustin_ca_a_fost_planeta_venus_autoritatile_tac_malc-s115345.html

Ma irita putin formularea celui care a semnat articolul. "Reactii interesante" ...Hmmm.... E putin insinuanta.
Eu consider ca au fost reactii de bun simt,as spune normale,nicidecum "interesante"
Interesant = Care intereseazã, care prezintã sau trezeºte interes; vrednic de interes, demn de atentie.  Care atrage atentia ,putin obisnuit, ciudat, bizar, aparte. (  Sursa: DEX '98  )
 

" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Cautatorul

Citat din: jackie28t din  09 Iunie 2008, 23:04:58
Spooky,
daca se poate te rog sa pui inregistrarea acelei emisiuni pe forum ca sa o pot vedea si eu.Stii ca nu prind nici un post romanesc si chiar sunt curios cum sunt elaborate astfel de cazuri.

Nu stiu daca Spooky a inregistrat sau nu, dar am inregistrat eu emisiunea.

E vorba de emisiunea 6 vine presa de la B1TV - 09 iunie 2008, la care a participat  Paul Dorneanu si Dan Farcas:

http://video.google.com/videoplay?docid=-5694566288725301765

lylyt_ice

 Cautatorul, multumiri pentru emisiunea de pe 09.06.08, cit si pt. celelalte emisiuni postate de tine...altfel nu as fi putut nici eu sa le vad, la fel ca si Jackie.
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

spooky

mi-a luat putin timp sa pun inregistrarea sus... a trebuit sa re-inregistrez emisiune si sa o transcodez din nou.

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-1992580586898753771&hl=en
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Cautatorul

Sa inteleg ca aceasta publicare a inregistrarii acestui OZN (de fapt era planeta Venus) e un inceput pentru : "Romania isi face publice dosarele OZN" ?

La nivel mondial bate vant de transparenta totala in ceea ce priveste OZN-urile (si ma refer la autoritati).
Cred ca ocultii care stapanesc lumea au transmis romanilor sa scoata si ei cate ceva (pentru pregatirea populatiei pentru intalnirea cea mare), si ai nostri n-au avut nimic mai bun decat ... planeta Venus.

romulus

----Spooky am vazut emisiunea si te-am auzit ce-ai spus. N-am citit tot ce s-a scris pe acest post iar daca ce zic eu acu s-a mai zis, imi retrag cuvintele. Banuiesc faptul ca tu aveai ceva date cum ca la ora filmarii camera /camerele era /u indreptate astfel incat ar fi fost o mare probabilitate sa filmeze planeta Venus. Logic este ca la o data similara, in conditii similare, sa se poata vedea ceva similar.A trecut de la eveniment de patru ori 11 mai (dar cred ca mergea si pe data de 10 mai ori 12 mai). A mai  facut cineva o inregistrare similara din pozitii, la ore si conditii atmosferice apropiate ori similare? Daca da, se stie ce-a iesit? Daca nu, hai sa pregatim pentru mai 2009 o inregistrare de acest tip!. Iar pana atunci este timp sa aflam si informatiile necesare actiunii. Punem filmul pe forum si gata demonstratia , ce mai atata tevatura!
---Am zis!
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

spooky

romulus, corect, putea fi innourat si acolo intr-adevar sa fi fost ceva... asa cum am zis in Gardianul, mai raman niste semne de intrebare frara raspunsuri... cel mai probabil e venus, dupa pozitionarea obiectului, deplasare si durata.

cautatorul: si, in esenta ce vrei sa spui?
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984