Sectiune pentru limba româna > Fenomene conexe si paranormale

Atacurile PSI

<< < (2/25) > >>

Cautatorul:
Ca atacuri PSI pot fi considerate si deochi, vraji, etc.

Deuteronom 18:10-11 "Sa nu se gaseasca la tine de aceia care trec pe fiul sau fiica lor prin foc, nici prezicator, sau ghicitor, sau vrajitor, sau fermecator, nici descantator, nici chemator de duhuri, nici mag, nici de cei ce graiesc cu mortii."

http://logos.md/2007/08/18/despre-farmece-vrajitorie-astrologie-vise-si-magie-de-arhim-cleopa-ilie/#more-465


Iar solutia o citez dintr-un interviu foarte interesant despre vraci, magie, si alte practici oculte din Africa:

"Reporterul: Cum este ajutata o persoanã care este atacatã ºi care poate fi nevinovata?
Pãrintele Cosma: Oamenii nevinovaþi ºi creºtinii adevãraþi nu sunt vãtãmaþi de vrãjitori. Am în minte diferite cazuri de ortodocºi, de curând botezaþi, pe care chiar eu i-am botezat ºi care au devenit þinte ale atacurilor vrãjitorilor, dar care nu le-au putut face nimic.
Este un dat, pentru mine cel puþin, sutã la sutã: nici o vrajã sau un vrãjitor nu poate atinge un creºtin conºtient de statutul sãu, care se mãrturiseºte sincer ºi primeºte Sfânta Împãrtãºanie ºi urmeazã ceea ce îl învaþã Biserica. Desigur cã este trebuinþã ºi de o atitudine smeritã"

http://www.cartiortodoxe.com/carte/category/vrajitorie

O "arma" foarte buna sunt "Blestemele Sfantului Vasile cel Mare" care se mai numesc si "Moliftele Sfantului Vasile cel Mare"

http://www.crestinortodox.ro/Blestemele_Sfantului_Vasile_cel_Mare-29-540.html

Subiectul e foarte complex. Pe scurt un crestin ortodox se poate apara de aceste atacuri prin credinta in Dumnezeu si credinta ca nimic nu i se intampla omului fara voia Lui Dumnezeu.
E usor de zis si mai greu e de pus in practica, mai ales ca uneori oamenii sunt coplesiti de probleme, boli, etc. si se intampla ca aceste lucruri sa puna la grea incercare credinta oamenilor.

Ideea e sa acceptam tot ce ni se intampla ca venind din partea lui Dumnzeu, in sensul ca Dumnzeu a permis ca cele lucruri sa ni se intample din cauze diverse. (sa ne aducem aminte de Iov care a patimit atatea fara sa fie vinovat de ceva).

darieglobur:
mda, vad ca s-a deschis un subiect strict legat de aceasta tema si e bine. desi, ca-n jocul cu margele de sticla al lui hesse, cred ca se va ajunge cat de curand la o cu totul alta tema, cum se-ntampla frecvent pe acest forum :-D.
subiectul e intr-adevar complex. credinta, nu numai cea a unui crestin ortodox, ci orice fel de credinta -chiar si cea desprinsa din contextul religios- actioneaza ca un fel de scut sau mobilizare a propriilor resurse, insa ea nici pe departe nu epuizeaza datele problemei. nu ne putem comporta acceptand cu seninatate tot ceea ce se intampla in jurul nostru si spunand: asa a vrut dumnezeu!

Khaarsha:
   Din experienta am constatat ca doar credinta nu e de ajuns. E nevoie mai ales de vointa, una fara alta nefiind de prea mare folos. Pentru a realiza ceva, indiferent ca e vorba de protectie sau alt lucru, o fiinta trebuie sa creada, sa vrea si sa actioneze.
  Oricat de mare e credinta cuiva cu vointa redusa, poate fi manipulat usor daca i se descopera punctele slabe.
   Unul dintre secretele protectiei impotriva atacurilor(fizice, psi etc.) este ca cel vizat sa vrea cu adevarat sa scape. Nimeni nu isi vrea raul, ati zice...totusi, genul de persoane carora le place sa se autodeprime, cei care vor sa atraga atentia supra lor, cei care vor sa renunte la viata, ei considera ca e mai comod sa stea pasivi, gandindu-se "asa a vrut d-zeu!"
   In plus, valorile in care crede cineva pot fi usor schimbate daca singurul punct de sprijin este credinta oraba...acest lucru duce la dezastru in cele mai multe cazuri.

adipop:
nu ne putem comporta acceptand cu seninatate tot ceea ce se intampla in jurul nostru si spunand: asa a vrut dumnezeu!
[/quote]

Asta este sigur. Numai ca vrem sa intelegem si noi...
adi

CHIP:
De acord cu tine Adi.
Fiecare are posibilitatea de a alege ceea ce crede ca e mai bun pentru el in viata.Iar pentru alegerile proaste facute nu trebuie sa dam vina pe cel de sus.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version