Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Electricitate in Egiptul Antic....

Creat de baaron, 14 Februarie 2006, 09:20:16

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

baaron

Literatura de tip PS aduce de mai bine de 25 de ani în discutie teza ca in Egiptul antic ar fi fost cunoscuta electricitatea. Anume ca la constructia piramidelor acestea a r fi fost luminate în interior cu ajutorul curentului electric. Teza a fost pentru prima oara emisa de catre un inginer în electronica norvegian si apoi cu adevarat emisa de catre Peter Krassa si Rainer Habeck. Acestia considera ca si dovada incontestabila a acestui lucru faptul ca în nici unul din culoarele piramidelor sau în cele peste 400 camerele de mormânt subterane, nu au fost descoperite urme de fum pe pereti sau tavane. Interesant este faptul ca pereti camerelor de mormânt sunt perfect prelucrati iar pereti de cele mai multe ori pictati cu o maiestrie desavârsita. Din cunostintele general acceptae egiptenilor le stateau la dispozitie, în acel timp, faclii, lumânari si lamp de ulei. Acestea toate mijloace pentru a produce lumina fac fum si mai ales consuma si oxigen. Alte teorii considera ca lumina a fost proiectata în interiorul camerelor de mormânt cu ajutorul oglinzilor dar pot foarte usor sa fie desconsiderate din start. În sustinerea tezei ca egiptenii puteau sa fi cunoscut curentul elecric vine si descoperirea asa numitei baterii din Bagdad. Si ca o ultima dovada sunt considerate desene de pe peretii unui templu subteran din Dendera. Pe acestea este înfatisat un con sustinut de o coloana. La capatul mai subtire al conului în acesta intra ceva asemanator unui cablu care în interior se încolaceste ca un sarpe.
În întregime toata aceasta reprezentare arata foarte asemanator cu ceea ce noi azi numim un bec electric. Dar a considera ca prin aceasta dovada pentru teza este adusa este putin pra mult. Iar daca atunci cum au ajuns egiptenii la astfel de cunostinte? Prin cercetare proprie sau au fost cumva învatati? De catre cine?
Totusi faptul ca nu exista urme de fum pe peretii camerelor mortuare este foarte discutat. Se pune de buna seama întrebarea de ce nu se vad urme de fum lasate de turistii din secolele trecute. Sa nu uitam faptul ca piramidele sunt o atractie turistica înca din secolul 17. Pe de alta parte o lampa cu ulei care are un fitil foarte scurt nu face aproape de loc fum. Si totusi urme de fum exista în piramide, dar unii au vrut sa nu le vada pentru a putea sustine aceasta teorie. Un alt contraargument este faptul ca asa zisa lampa apare în mai multe forme care difera usor. Astfel bratele care o sustin într-un model patrund în interiorul conului...
Chiar si templul unde au fost gasite aceste basoreliefuri nu pare a proveni din timpul dinastiilor egiptene ci de la o perioada de 300 de ani de dupa acestea. Templul are foarte putin de a face cu Egiptul antic si aceste basoreliefuri nu au mi fost gasite în nici un alt loc în Egipt.

IONUT

Da baaron, şi asta e o enigmă. Se pare că o sursă de lumină , necunoscută nouă exista. Având în vedere nivelul tehnologic al vechilor civilizaţii, putem formula ipoteza că o sursă de lumină trebuia să existe, iar aceasta nu trebuia să consume oxgenul. Sau poate cei care au folosit piramidele nu aveau nevoie de oxigen ???!!!.
E greu de spus, dovezile în această direcţie sunt ... aproape inexistente.

ryn

Nu stiu d c imaginea templului imi e foarte familiara...  :?

Necunoscutul

  Nu ar fi de mirare daca s-ar descoperii ca in Egiptul antic a existat electricitate, deoarece egiptenii au fost FOARTE avansati pentru vremea lor...


8-)

lory


pri3st3ss

parca numai egiptenii...

special...cred ca sunt prea multe amintiri legate de acele locuri...
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

pri3st3ss

si acum special pt Ionut...
imaginea 1+ imaginea 2 = imaginea 3
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

pri3st3ss

Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

IONUT

pri3st3ss , merci ptr aritmetica. Dai şi explicaţii la acester imagini şi rezultate, ca părere personală; despre proiecţia piramidelor ştiu.

lory

nu e parerea personala a lui pri3st3ss,imi pare rau sa te contrazic...aceste informatii sunt adevarate si au fost date de egiptologi...
si,inca o data,Ionut, nu esti atent :lol:...pri3st3ss iti promisese ca iti va arata ca piramidele din egipt  sunt "mana in mana" cu constelatia Orion...nah,ti-a dat si desene si tot nemultumit esti... :|

ai spus ca egiptenii erau f avansati pt timpul lor,si te iei de capetele lor,in loc sa ne explici de exemplu de ce se aseamana cele 3 piramide cu "centura lui Orion" si nu cu constelatia pestelui,sau lebedei sau mai stiu eu care....


Ryn, imaginea templului e familiara pt ca pri3st3ss a mai atasat-o si in http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,368.0.html , pe 24 aprilie.

ryn


lory

 :-D :lol: ce de secrete..uimitor....:wink:

pri3st3ss

nu e niciun secret....sunt doar banuieli...
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Elvin

oameni buni, am o intrebare: oare de ce cand aud de conexiunea piramide egiptene -Orion, imi amintesc de ciudatul verset din Iov despre 'lanturile Orionului" ?
     ce se intampla acolo ? nu cumva au reptilienii nishte baze galactice in acea zona ? si daca exista, nu cumva au creat nishte benzi de tip Niven ['lanturile"]in jurul stelelor de acolo ?

pri3st3ss

hai sa mergem sa vedem si sa verificam :-D :wink: :roll:

(eu oricum sunt reptiliana..dar va anunt ca mi-a crescut si mie temperatura :lol: )
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.