Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Gardianul: Armata Românã nu are bani pentru studierea OZN-urilor

Creat de spooky, 14 Mai 2008, 22:36:12

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

spooky

http://www.gardianul.ro/2008/05/15/actualitate-c24/armata_romana_nu_are_bani_pentru_studierea_ozn_urilor-s113992.html

ARMATA ROMANA NU ARE BANI PENTRU STUDIEREA OZN-URILOR

15.05.2008

ARMATA ROMANA NU ARE BANI PENTRU STUDIEREA OZN-URILOR
Spre deosebire de Marea Britanie, in Romånia nu exista, oficial, un departament in cadrul Ministerului Apararii, care sa se ocupe de studierea evenimentelor legate de Obiectele Zburatoare Neidentificate (OZN). Conform declaratiilor Andreei Dumitru, purtatorul de cuvånt al ministerului, cercetarea stiintifica a acestor fenomene presupune echipamente speciale si personal de inalta calificare, ambele presupunånd costuri extrem de ridicate. "Ministerul Apararii are prioritati mult mai mari acum, banii pe care ii avem in buget sunt dirijati catre dotarea cu echipament si armament modern, catre trupele aflate in teatrele de operatiuni si, in general, catre procesul de reorganizare si modernizare al armatei romåne", ne-a declarat Andreea Dumitru.

In ceea ce priveste fenomenele de tip OZN semnalate pe teritoriul Romaniei, purtatorul de cuvant al MAp ne-a spus ca acestea sunt inregistrate in documentele ministerului in masura in care privesc potentiale pericole la adresa sigurantei Romaniei sau daca au fost implicate persoane sau echipamente din cadrul armatei. Rapoartele respective au caracter de secret de servici
u, cea mai joasa treapta de clasificare si pot fi declasificate prin ordin al ministrului apararii, Teodor Melescanu. Motivul secretizarii este, in general, faptul ca un specialist, vizionand filmele si fotografiile sau citind rapoartele primare, poate trage concluzii foarte apropiate de realitate in legatura cu capacitatile unor echipamente din dotarea armatei romane, date care sunt secrete. "Ministerul Apararii nu are nici un interes sa ascunda eventualele incidente in care au fost implicate avioanele noastre sau au fost facute observatii radar. Exista date care nu pot fi facute publice, deoarece ar dezvalui capacitatile echipamentelor, dar eventualele incidente nu au caracter secret. Asa cum a fost cazul incidentului de la Campia Turzii, de la sfarsitul lunii octombrie 2007, cand un MIG 21 Lancer a fost lovit de unul sau mai multe obiecte ramase neidentificate, Ministerul Apararii a facut publice toate datele. In acest caz, ancheta nu a putut stabili cu precizie ce anume a lovit avionul. Din pacate, asa cum spuneam, deocamdata nu ne putem permite «luxul» achizitionarii unor echipamente specializate si a angajarii unor specialisti care sa se ocupe numai de aceste fenomene, pentru ca avem alte prioritati, mult mai presante. In cazul de la Campia Turzii am apelat la SRI, in speranta ca echipamentele pe care le detine serviciul vor reusi sa faca imaginile mai clare, dar nici specialistii SRI nu au reusit sa determine natura obiectelor", ne-a mai declarat Andreea Dumitru.

Lovit de OZN, adus la sol de sotia sa
Incidentul la care se referea purtatorul de cuvant al MAp a avut loc in 30 octombrie 2007, la circa 6 km distanta de Gherla, judetul Cluj. Un avion MIG 21 Lancer, de la Baza Aeriana 71 Campia Turzii, pilotat de locotenent-comandorul Marin Mitrica, zbura la 6.500 metri, cu o viteza de circa 800 km/h, cand a fost lovit de patru obiecte. In urma impactului, cupola de plastic a carlingii avionului a fost sparta si, ulterior, s-a desprins de aparat. "Ma aflam la 50 de kilometri de Cluj. Dintr-odata, a disparut cupola, pur si simplu s-a dezintegrat. Am simtit un curent puternic, plus o lovitura in partea dreapta", a declarat pilotul. "Nu am observat nici un obstacol care ar fi trebuit evitat. Nu am vazut absolut nimic", a mai spus locotenent-comandorul Marian Mitrica. ,,Practic, s-a dezintegrat cupola. Totul s-a petrecut intr-un timp extrem de scurt", a adaugat pilotul, care a mai spus ca a simtit o lovitura in partea dreapta sus si numeroase bucatele de plexiglas desprinse din cupola distrusa i-au patruns in ochiul drept, pe sub vizeta mastii de oxigen pe care o purta la momentul accidentului. El s-a lovit cu capul de tetiera din partea dreapta a scaunului.In ciuda gravitatii incidentului, locotenent-comandorul Marian Mitrica a reusit sa aduca avionul la sol. A primit ajutor si de la controlorul de zbor de la sol, care, intamplator, era chiar sotia sa. Aceasta a reusit sa-l mentina calm si sa-l dirijeze cu precizie, astfel incat aterizarea sa decurga fara probleme. Pentru modul in care a reusit sa piloteze dupa acest incident, in ciuda avariilor si a ranilor, pilotul a fost felicitat personal de ministrul apararii, Teodor Melescanu. Imediat, specialistii de la aeroport si, ulterior, de la MAp, au incercat sa determine cauzele accidentului. Intr-o prima faza, MAp a comunicat ca ar fi vorba de o pasare, ipoteza exclusa ulterior. "Pe inregistrarea din timpul zborului pot fi vazute patru corpuri de forme triunghiulare care au lovit avionul in partea dreapta, sus", a declarat comandantul bazei aeriene Campia Turzii, Ioan Avram. Desi au trimis inregistrarile si la SRI, anchetatorii nu au reusit sa ajunga la o concluzie ferma privitor la natura obiectelor care au lovit avionul, astfel ca acest incident poate fi incadrat in categoria OZN.
(Adrian Horincar)

Ministerul Apararii britanic a declasificat dosarele UFO
Ministerul Apararii britanic a luat pentru prima data decizia de a declasifica dosarele privitoare la obiecte zburatoare neidentificate (OZN-uri), potrivit BBC. Documentele declasificate releva ca obiecte zburatoare misterioase au fost raportate inclusiv de politisti si controlori de trafic aerian, scrie cotidianul The Telegraph. Demersul a fost facut la presiunea unui ONG care a invocat accesul liber la informatie. In urmatorii patru ani, peste 160 de dosare vor fi predate Arhivelor Nationale. Primul grup de opt dosare este deja accesibil pe site-ul institutiei. Unele dintre incidente sunt cu adevarat bizare. Desi unele dintre aparitiile OZN-urilor nu pot fi explicate, multe sunt de fapt identificari gresite ale avioanelor sau meteoritilor, a declarat Nick Pope, expert care a lucrat peste 20 de ani pentru Ministerul Apararii britanic. O experienta mai neobisnuita este cea relatata de un barbat care afirma ca a fost in contact "fizic si psihic" cu "extraterestrii verzi" din copilarie. Acesta a spus ca s-a intalnit cu unul dintre ei, pe nume Algar. Barbatul a relatat ca Algar a fost ucis in 1981 de fiinte din alta rasa, cand era pe punctul de a lua contactul cu Guvernul britanic, potrivit BBC.

Roswell in varianta engleza
Intr-o scrisoare trimisa de directorul unui grup numita Wigan Ariel Phenomena Investigation, Ministerul Apararii este intrebat daca are o strategie pentru a face fata unei invazii extraterestre. Exista si informatii din surse oficiale, noteaza BBC. Fortele aeriene ale Statelor Unite (USAF) au intocmit un raport despre doi politisti ai USAF care au vazut "lumini neobisnuite" langa poarta din spate a bazei Aviatiei britanice (RAF) de la Woodbridge, in decembrie 1980. Aceasta se leaga de celebrul caz al intalnirii cu un extraterestru in padurea Rendlesham, situata in aceeasi regiune cu baza RAF mentionata mai sus, tot in 1980. Incidentul a fost botezat "Roswell al Marii Britanii", dupa ce in SUA au aparut relatari ca s-a stabilit contactul cu extraterestrii la Roswell.

Si specialistii s-au lovit de ele
Toate inregistrarile facute publice au fost compilate in perioada 1978-2002. Potrivit unui raport, trei controlori de trafic experimentati au incercat sa comunice cu un astfel de obiect care a aterizat pe pista din fata lor. Incidentul s-a petrecut pe 19 aprilie 1984 pe un aeroport din zona East Anglian. OZN-ul care s-a apropiat de pista a fost descris ca "o sfera stralucitoare de lumina, de un argintiu puternic". Dosarul noteaza ca "martorii nu doresc sa fie identificati, in cazul in care integritatea lor profesionala este pusa sub semnul intrebarii". In iunie 1984, trei ofiteri de politie de la o statie din nordul Londrei au fost chemati la o gradina dupa o aparitie ciudata in Stanmore. In momenul sosirii, ofiterii au vazut prin binoclu pe cer "o lumina care scintila, inclinata la 45 de grade". "Am observat obiectul timp de o ora. In acest timp, acesta s-a miscat neunifom dintr-o parte in alta, in jos si in sus, inainte si inapoi, fara sa se indeparteze prea mult de pozitia originala", au afirmat ofiterii, care au intocmit si o schita a ciudatului obiect.
(Cornelia Rosoga)

Hobana: Extraterestrii nu trebuie priviti ca agresori
Scriitorul Ion Hobana, care are peste 40 de ani experienta in cercetarea fenomenului OZN, spune ca multe dintre aparitii sunt rezultatul unor confuzii - fenomene meteo, aparate conventionale de zbor, dar exista cateva procente care nu pot fi explicate si acestea conteaza. Hobana este si presedintele Asociatiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate (ASFAN). Acesta a precizat ca spera ca decizia de declasificare a Marii Britanii sa fie urmata si de alte state. "Eu am recurs la sprijinul Ministerului Apararii care mi-a fost dat pentru un caz foarte vechi din 1913. Am demonstrat ca nu era vorba de avioane, asa cum s-a crezut, datorita performantelor lor. Nu stiu care ar fi reactia daca as cere sprijinul pentru cazuri recente", a spus scriitorul. Intrebat daca exista sau nu extraterestri, acesta a raspuns: Eu sunt convins ca exista, dar din motive filosofice. Exista viata si pe alte corpuri ceresti. Sunt multi oameni de stiinta care cred acest lucru, dar spun ca nu au ajuns la noi din cauza distantelor prea mari, ceea ce nu sta in picioare. Asa cum noi am ajuns pe corpurile din Galaxia noastra, fara indoiala ei au gasit mijloacele de a strabate aceste departari astronomice". Hobana nu crede insa ca poate fi vorba "de pregatirea unei invazii", tema care apare in multe filme si carti. "Daca au ajuns pana la noi nu au nevoie de pamantul nostru. Ei si-au rezolvat problemele cu care ne confrunam noi", a adaugat Hobana.
(C.R.)

Prunariu: Exista extraterestri
Intr-un interviu acordat ziarului nostru, Dumitru Prunariu, primul romån care a zburat vreodata in spatiul cosmic, a spus ca, daca extraterestrii ar fi avut vreo intentie ofensiva, am fi "simtit-o" pana acum. "Exista teorii conform carora noi am fi cobai pe propria noastra planeta si ca aparitia vietii pe Terra nu s-a realizat conform teoriei evolutioniste a lui Darwin, ci a fost nevoie de un "sambure", de o interventie din exterior, care sa transforme maimutele in fiinte inteligente, cu aspectul nostru", a declarat Prunariu. De asemenea, el a precizat ca extraterestrii exista cu adevarat.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

AdiM


CHIP

Cred ca cel mai nimerit sa se ocupe de asa ceva la noi este Generalul Emil Streinu ,care pare a fi cel mai bun in domeniu din tot Ministerul Apararii.

AdiM

Citat din: CHIP din  15 Mai 2008, 16:10:02
Cred ca cel mai nimerit sa se ocupe de asa ceva la noi este Generalul Emil Streinu ,care pare a fi cel mai bun in domeniu din tot Ministerul Apararii.

Un strein nu ar trebui sa aiba in grija apararea Romaniei. Cel mult sa fie consultant. Dar de ce nu-l intreaba nimeni pe el? Sa scrie si el pe forum.

CHIP

pai de ce sa fie doar consultant cand ar putea fi chiar seful acestui departament?doar este cercetator militar.

AdiM

Citat din: CHIP din  15 Mai 2008, 16:44:37
pai de ce sa fie doar consultant cand ar putea fi chiar seful acestui departament?doar este cercetator militar.
deci propui sa fie sef de departament?

Cautatorul

Armata Romana are ca menire apararea Romaniei de orice tip de agresiune care poate sa vina de pe pamant, apa, aer, spatiu.
Supravegherea spatiului aerian revine armatei care are obligatia sa identifice orice obiect zburator care patrunde in spatiul aerian al Romaniei.

Orice esec in identificarea obiectelor zburatoare care tranziteaza Romania reprezinta un esec al armatei.
Unii oficiali ai armatei spun ca atat timp cat obiectele nu reprezinta o amenintare la adresa Romaniei, n-au decat sa treaca.
Si de unde isi dau ei seama ca acele obiecte reprezinta sau nu o amenintare? Abia dupa ce vor ataca vor considera ca sunt ostili?

Pai ce asteapta sa atace Romania si apoi sa-i considere ostili?
Pai deja obiecte zburatoare neidentificate au lovit un avion. Chiar nu s-a gasit nici urma de nimic pe avionul lovit de obiecte neidentificate? La un accident de masina si tot se face schimb de vopseluri, dar la asemenea viteze tot ar trebui sa ramana ceva.

Parerea mea este ca romanilor le-ar fi teama sa faca mai multe cercetari pentru a nu desconspira obiecte zburatoare americane secrete. Americanii le-or fi spus romanilor, sa stea potoliti ca au ei grija de apararea planetei.

Si sa presupunem ca s-ar descoperi extraterestrii. Ce-ar face avioanele romanesti? Ar deschide focul asupra lor? E Romania gata sa declanseze un razboi stelar? Nu cred.

In plus e o atmosfera in armata romana de lasa-ma sa te las, adica timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim.
Ce le trebuie lor complicatii?

CHIP

@AdiM
La momentul actual cred ca este cel mai nimerit sa se ocupe de astfel de lucruri pentru ca are pregatirea necesara.

AdiM

Citat din: CHIP din  15 Mai 2008, 22:37:26
@AdiM
La momentul actual cred ca este cel mai nimerit sa se ocupe de astfel de lucruri pentru ca are pregatirea necesara.
Eu nu as putea sa afirm asta, dar din pacate nici opinia ta nu e de luat in seama de catre cine ia decizia respectiva, daca nu cumva o iei chiar tu. :D

Nox

Citat din: AdiM din  15 Mai 2008, 23:24:05
Eu nu as putea sa afirm asta, dar din pacate nici opinia ta nu e de luat in seama de catre cine ia decizia respectiva, daca nu cumva o iei chiar tu. :D

Argumentezã... dezvoltã....
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

antoniu

ce sa argumetati si sa dezvoltati.... chiar credeti ca puteti intra si in departamentul de contrainformatii al armatei.....vedeti ca s-a schimbat garniturasi ea beneficiaza acum de experienta totala a celor buni care au dus razboiul radioelectronic..in '89....aviz celor care huliti cu manie proletara ........SUNTEM IN NATO.....sau ati uitat.

prometeus

     Nivelul de inzestrare si instruire a unei armate depinde in primul rand de situatia economica a tarii respective.Cum economia are de recuperat niste importante ramaneri in urma,nici armata romana nu se ridica de exemplu la nivelul statelor din vest,cu care ne place sa ne comparam.

CHIP

Asa la nivelul la care suntem noi, poate funciona cu succes un asemenea departament in acest Minister.

adipop

Citat din: prometeus din  17 Mai 2008, 10:44:22
     Nivelul de inzestrare si instruire a unei armate depinde in primul rand de situatia economica a tarii respective.Cum economia are de recuperat niste importante ramaneri in urma,nici armata romana nu se ridica de exemplu la nivelul statelor din vest,cu care ne place sa ne comparam.

Nu prin armata sa iesim noi in fata, ci prin Cultura.
adi

prometeus

      " Nu prin armata sa iesim noi in fata, ci prin Cultura."
adi 
       De acord.Foarte corect.Eu voiam doar sa lamuresc o stare de fapt.