Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ziarul ZIUA: Extraterestrii mai catolici decat Papa

Creat de spooky, 14 Mai 2008, 22:35:13

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

spooky

http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-05-15&id=237281

Extraterestrii mai catolici decat Papa

-- Preotul astronom al Vaticanului este de parere ca, in cazul in care exista, locuitorii altor planete sunt, cu siguranta, si ei creatia lui Dumnezeu * Parintele crede ca extraterestrii pot beneficia de mantuirea oferita de Iisus Hristos, precum si de "mila Domnului"
   
Astronomul sef al Vaticanului a declarat ieri ca ideea care promoveaza existenta extraterestrilor nu intra in contradictie cu crestinismul. Mai mult decat atat, Parintele Jose Gabriel Funes, care este iezuit, a declarat ca extraterestrii pot fi "o parte din creatia lui Dumnezeu".
Astronomul a precizat pentru "L'Osservatore Romano", ziarul Vaticanului, ca "este posibil sa crezi in Dumnezeu si in extraterestri. Crestinii pot admite existenta altor lumi si a altor forme de viata, chiar si a celor mai evoluate decat noi, pamantenii, fara ca astfel sa puna sub semnul intrebarii credinta in Creatie, Intrupare sau in Mantuire".
Parintele Funes, directorul Observatorului Vaticanului a declarat ca, desi multi astronomi "nu au pierdut nici o ocazie" sa-si exprime public ateismul, a fost "un mit conform caruia astronomii promoveaza o viziune ateista asupra lumii". El a mai afirmat ca "astronomia nu favorizeaza viziunea unei lumi fara de Dumnezeu. De fapt, cei care lucreaza la Observatorul Astronomic din Vatican pot fi martorii faptului ca este posibil sa crezi in Dumnezeu si sa fii un adevarat om de stiinta".
Fara pacat originar
Parintele a mai povestit ca Observatorul, care a avut sediu inainte la Castelgandolfo, (resedinta de vara a Papei) isi va inaugura noul sediu dintr-o manastire din apropierea Albano.

   
Observatorul Vaticanului detine, de asemenea, un telescop de 1,8 metri pe Muntele Graham din Arizona, Statele Unite ale Americii.
Parintele-astronom este de parere ca asa cum pe Pamant exista o "multitudine de fiinte", asa pot exista "si alte creaturi facute de Dumnezeu, inclusiv unele inteligente. Nu putem pune limite libertatii creative a lui Dumnezeu. Sfantul Francisc din Assisi a descris celelalte creaturi de pe Pamant ca pe fratii si surorile noastre, asa ca de ce nu putem vorbi si noi despre fratii nostri extraterestri? Si ei pot fi o parte a creatiei lui Dumnezeu". El este convins ca extraterestrii, ca si oamenii, pot beneficia de mantuirea oferita de Iisus Hristos, precum si de "mila Domnului".
Intrebat in legatura cu delicata chestiune teologica pusa de pacatul originar care apasa asupra speciei umane si de nevoia de mantuire ce decurge din aceasta, iezuitul a avansat ideea ca, "daca exista alte fiinte inteligente, nu se poate spune ca ele au nevoie de mantuire". Probabil ca "ele au ramas in deplina amicitie cu creatorul lor" fara sa fi comis pacatul originar, a explicat Parintele Funes. In caz contrar, "intruparea (venirea pe Pamant a lui Hristos, fiul lui Dumnezeu si Dumnezeu intrupat, pentru a rascumpara pacatele oamenilor) are importanta si pentru ei, a estimat iezuitul, deoarece "intruparea este un eveniment total unic".
Sa privim spre viitor
   
   
In interviul acordat ziarului Vaticanului s-au atins discutii din cele mai variate, de la relatia Bisericii Catolice cu stiinta pana la implicatiile teologice a existentei extraterestrilor. Parintele Funes merge mai departe cu presupunerile, afirmand ca extraterestrii nu ar fi putut fi vizitati de Iisus, pentru ca "intruparea a fost un eveniment unic si irepetabil", dar ca, in orice caz, intr-un fel sau altul, extraterestrii "au putut sau pot beneficia de mila Domnului". Intrebat si despre evenimentul in care Biserica Catolica l-a condamnat, acum patru secole, pe astronomul si fizicianul italian Galileo Galilei, Parintele Funes a raspuns, diplomat, ca de-a lungul istoriei s-au facut o serie de greseli, insa ca e momentul sa "intoarcem pagina si sa ne uitam spre viitor. Stiinta si religia au nevoie una de cealalta, si multi astronomi cred in Dum-nezeu", i-a asigurat el pe cititori. Pentru a-si confirma deschiderea catre stiinta, Vaticanul va organiza o conferinta anul viitor pentru a marca implinirea a 200 de ani de la nasterea autorului studiului "Originea Speciilor", Charles Darwin. (B.M.)
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Cautatorul

Am citit stirea pe mai multe site-uri.
De exemplu:

http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2008/05/080514_vatican_extraterestrii.shtml
sau:
http://www.cotidianul.ro/vaticanul_crede_si_in_extraterestri-45844.html
ori:
http://evz.ro/articole/detalii-articol/803486/Vaticanul-quotExtraterestrii-sunt-fratii-nostriquot/


In Biserica Ortodoxa exista sfinti care au afirmat nu doar ca exista extraterestrii ci ca au existat milioane de lumi inainte de cea pe care o cunoastem noi.

Un fragment audio cu parintele Cleopa:
http://www.ortodoxism.ro/MoiseSiCele7Ceruri.wav

Un argument corect: "Ce Dumnezeu e de la Adam? Dumnezeu nu are inceput." (pentru atei a se citi universul e de la primul om? Universul nu are inceput).

Serban M

Radu Moraru : se pare ca NASA se grabeste pentru un mare hop prin aceste informatii. good point

Urban

Citat din: Cautatorul din  14 Mai 2008, 22:52:49

In Biserica Ortodoxa exista sfinti care au afirmat nu doar ca exista extraterestrii ci ca au existat milioane de lumi inainte de cea pe care o cunoastem noi.


Salut

Fi amabil si da un link sau paragraful in care sfintii bisericii ortodoxe afirma ca exista sau au existat extraterestrii (asta in cazul in care nu sunt mesagerii lu' Satan)...

Mersi

Cautatorul

Citat din: Urban din  15 Mai 2008, 00:46:22
Fi amabil si da un link sau paragraful in care sfintii bisericii ortodoxe afirma ca exista sau au existat extraterestrii


Am extras acest fragment in care se spune despre existenta a milioanelor de lumi care au existat inaintea lui Adam:

http://www.ortodoxism.ro/MoiseSiCele7Ceruri.wav

dintr-o predica a Parintelui Cleopa:

http://www.ortodoxism.ro/predici_audio/MoiseSiCele7Ceruri.wav

De la: http://www.ortodoxism.ro/Predici.shtml

Urban

Ok, mersi...

Daca pana acum cativa ani Biserica nega cu desavarsire existenta extraterestrilor, ascunzand cu buna stiinta credinciosilor acest lucru, cum poate un credincios sa mai creada in asa zisele adevaruri enuntate de catre Biserica....pe undeva Biserica a mintit destul....nu crezi...?


Nox

#6
Vatican scientist says belief in God and aliens is OK
14 mai 2008

LINK: http://www.reuters.com/article/scienceNews/idUSL146364620080514/
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

AdiM

Daca o inalta autoritate se declara de acord cu o idee controversata, pentru unii asta devine o dovada in plus a credintei lor... Eu cred ca este firesc ca, treptat, si autoritatile in diverse domenii, inclusiv politic sau religios, sa ajunga la adevarul in care deja cred multi oameni. Deci nu ma mira ca si Vaticanul accepta azi posibilitatea existentei extraterestrilor. Poate nu va mai trece mult si se va admite asta oficial in toata lumea.

CHIP

Oare cele mai credibile dovezi despre existenta extraterestrilor se afla in curtea Vaticanului sau in alta parte?

AdiM

Citat din: CHIP din  15 Mai 2008, 16:12:46
Oare cele mai credibile dovezi despre existenta extraterestrilor se afla in curtea Vaticanului sau in alta parte?
Nu cred ca Vaticanul e prima mina de informatii despre extraterestri. Ei doar stiu lucruri si dau la iveala ce li se pare mai convenabil pentru statutul Bisericii Catolice.

CHIP

Ramane de vazut si o pozitie a Bisericii Ortodoxe in legatura cu acest subiect.

Interesent

Pe undeva fiecare brat de credinta cauta din tema extraterestrilor sa traca un bebeficiu si incearca pe credinciosi sa-i tina in mina. S-a mintit si se duce si astazi in eroare fara  nici o rusine.
Religiile si bisericile ca institutie nu au interes sa arate si explice adevarul, altfel si-ar pierde influenta asupra nestiitorilor si a credinciosilor. Mai degraba ei cauta sa-si intinda ghiarele asupra si altora (ne-credinciosi), ca sa arate ca credinta lor este acea adevarata.
Daca ne gindim un pic mai aparte, trebuie sa ne intrebam, de ce ar avea o Atotputernicie nevoie de o asmenea institutie anti-humana si anti-evolutiva ca sa-si dovedeasca si sa-si manifeste Atotputernicia?
Pentru mine inseamna religia si credinta (de orice culoare) o lucrare omeneasca, cu greseli fundamanentale si de-evolutie.
Poata sa spuna savantii religiilor ce vor, de ce sa-i cred? Cind spun ei adevarul?
Va salut - Interesent

Nox

Apropo de ce zice Interesent...

... acum 2 dimineþi la emisiunea lui Cristi Tabãrã pe PRO TV, "Parte de Carte", a fost invitat Prof. Adrian Pãtruþ, ºi se adusese în discuþie vorba de un studiu fãcut în America, cum cã necredincioºii sunt cei mai greu de "mobilizat" în caz de ceva... (nu îmi mai aduc aminte exact textul)
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Cautatorul

#13
Citat din: CHIP din  15 Mai 2008, 16:41:39
Ramane de vazut si o pozitie a Bisericii Ortodoxe in legatura cu acest subiect.

Nu e chiar pozitia oficiala dar e un capitol dintr-o carte scrisa de Ieromonah SERAFIM ROSE.

http://www.sfaturiortodoxe.ro/religiaviitorului.htm

Capitolul se cheama:

VI. "SEMNE DIN CER" PERSPECTIVA CRESTIN-ORTODOXã ASUPRA OBIECTELOR ZBURãTOARE NEIDENTIFICATE (OZN-urilor)

1. Atmosfera science-fiction
2. Aparitii ale OZN-urilor si investigarea lor stiintifica
3. Cele sase tipuri de întâlniri extraterestre
4. Explicarea fenomenelor OZN
5. Semnificatia fenomenelor OZN

si poate fi citit aici:

http://www.sfaturiortodoxe.ro/religiaviitorului8.htm


Citez cateva fragmente:

"Literatura ortodoxã oferã numeroase exemple de manifestãri demonice, care se potrivesc perfect cu scenariul întâlnirilor extraterestre: fiinte si obiecte concrete (adicã prezente si contrafaceri demonice) care "apar" si "dispar" brusc, care au întotdeauna menirea de a înspãimânta si semãna confuzie între oameni, ducându-i în final la distrugere. Viata Sfântului Antonie cel Mare si a Sfântului Ciprian al Cartaginei, care mai înainte fusese vrãjitor, sunt pline de astfel de incidente ****".
....

"În secolele trecute astfel de întâmplãri adevãrate despre actiunile drãcesti nu uimeau pe nimeni (pentru cã omenirea acelor vremuri era constientã de realitatea puterii diavolului - n. tr.). Astãzi însã, unul din semnele crizei spirituale la care asistãm, constã din aceea cã omul modern, în pofida "iluminismului" si a "întelepciunii" sale, fiind confruntat din nou cu astfel de experiente nu mai este capabil sã si le explice, pentru cã a pierdut trãirea vietii duhovnicesti care sã-l ajute la aceasta."
....

"Astfel, cercetãtorii contemporani ai fenomenului extraterestru plaseazã cãrtile Sfintei Scripturi, scrise sub insuflarea Duhului Sfânt, pe acelasi plan cu textele spiritiste de inspiratie demonicã, neputând din aceastã cauzã distinge între activitãtile demonice si cele efectuate de îngeri."

"În limbaj crestin, aceasta înseamnã cã avem de-a face cu o nouã dezlãntuire demonicã asupra omenirii. În viziunea apocalipticã crestinã (a se vedea sfârsitul cãrtii), se stie de existenta unui timp (pe care tocmai îl trãim) în care puterea ce tine în frâu cele mai de pe urmã si cele mai sãlbatice manifestãri demonice pe pãmânt nu se va mai manifesta la un moment dat (II Tes. 2,7)."
...

"În al treilea rând, "mesajul" adus de OZN-uri este de naturã sã pregãteascã lumea pentru aparitia lui Antihrist; "mântuitorul" omenirii apostaziate soseste pentru a stãpâni lumea. Poate cã vor sosi chiar din vãzduh, pentru a imita mai bine venirea Mântuitorului (Matei 24,30; Fapte 1,11). Sau poate cã "vizitatorii extraterestri" vor ateriza în locuri publice pentru a declansa o închinare "cosmicã" în fata stãpânului lor. Sau poate cã "focul pogorât din cer" (Apoc. 13,13) nu va fi decât o parte a marelui spectacol demonic rezervat vremilor din urmã. Oricum, mesajul adresat omenirii zilelor noastre acesta este: "mântuirea asteptati-o nu de la Adevãrul crestin aflat prin descoperire dumnezeiascã si nu de la credinta în Dumnezeu Cel nevãzut, ci de la vehiculele din spatiu".

...

"Antihrist va face mai cu seamã minuni în vãzduh, adicã acolo unde îsi are satan împãrãtia. Minunile vor izbi cel mai tare simtul vãzului, pe care îl vor fermeca si însela. Sfântul Ioan Teologul, vãzând în duh semnele ce au sã fie înaintea sfârsitului lumii, afirma cã Antihrist va face semne mari încât si foc sã pogoare din cer, pe pãmânt, înaintea oamenilor (Apoc. 13,13). Sfânta Scripturã indicã aceastã minune ca fiind cea mai mare dintre minunile lui Antihrist, iar locul aparitiei ei este vãzduhul. Va fi un spectacol splendid si înfricosãtor".

http://www.sfaturiortodoxe.ro/religiaviitorului8.htm


Si inca un fragment de la:


http://www.ortodoxism.ro/endworld.shtml

din cartea: "SF. EFREM SIRUL,  Cuvinte si învatãturi"

"...Dupa ingaduinta Sfantului Dumnezeu, va lua stapanire ca sa insele lumea, fiindca s-a inmultit paganatatea lumii si pretutindeni tot felul de lucrari rele se lucreaza. Si pentru aceasta, Preacuratul Stapan va slobozi duhul inselaciunii ca sa ispiteasca lumea pentru paganatatea ei, de vreme ce oamenii au voit a se departa de Dumnezeu si a iubi pe vicleanul (II Tesaloniceni 2, 11).

    Fratilor, mare nevointa va fi in vremurile acelea, mai ales celor credinciosi, cand se vor savarsi semne si minuni de insusi balaurul cu multa stapanire. Cand se va arata pe sine ca un dumnezeu, cu naluciri infricosate, zburand in vazduh, si toti dracii, ca ingerii, in vazduh inaltandu-se inaintea tiranului (II Tesaloniceni 2, 4). Ca vor striga cu tarie, schimbandu-si chipurile, infricosand fara de masura pe toti oamenii. Atunci, fratilor, oare cine se va afla ingradit si petrecand neclintit, avand in sufletul sau semnul Unuia-Nascut, Fiului Dumnezeului nostru, adica Sfanta Lui Cruce? "

...

"Si va zice spurcatul: ,,Tie iti poruncesc: Muta-te dincoace de mare!". Si va alerga, adica, muntele in ochii privitorilor, nicidecum clatinandu-se din temeliile sale. Ca cele ce Dumnezeu Cel Preainalt dintru inceputul zidirii le-a intarit si le-a inaltat, asupra acestora prea spurcatul stapanire nu are, ci va amagi lumea cu naluciri vrajitoresti. Si iarasi altui munte ce va sta in adancul marii celei mari, fiind ostrov foarte mare, ii va porunci sa se duca si pe uscat sa stea in tarmuri veselitoare spre veselia privitorilor, ostrovul nicidecum din mare miscandu-se. Iar balaurul isi va intinde mainile sale si va adunca multime de taratoare si de pasari. Asisderea insa va pasi pe deasupra adancului si ca pe uscat va umbla peste dansul si va naluci pe toate. Si multi vor crede si il vor slavi pe el, ca pe un dumnezeu tare. Iara cei ce vor avea pe Dumnezeu intru ei, se vor lumina ichii inimii lor si cu de-amanuntul vor privi prin credinta curata si il vor cunoaste pe el.

Dupa aceasta se va sui pe apa marii si ca pe uscat, asa va umbla pe apa. Si asa va naluci si va insela lumea, si multi vor crede lui si il vor slavi pe el ca pe un dumnezeu tare. Iara cati vor avea frica lui Dumnezeu intru dansii si ochii inimii luminati, vor cunoaste cu adevarat ca nici muntele nu s-a miscat din locul sau, nici ostrovul nu s-a mutat din mare pe pamant. Si toate acestea intru numele sau le va savarsi Antihtist. Ca nu va primi sa numeasca pe Curatul Nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, caci este luptator de Dumnezeu si fiul pierzarii."


Concluzia este ca multi preoti din Biserica Ortodoxa recomanda precautie maxima.

lylyt_ice

.........CINE are urechi, sa auda.....!!!
.........CINE are ochi, sa vada.....!!!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?