Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Descoperire in Aiud...

Creat de baaron, 14 Februarie 2006, 09:14:57

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

baaron

În anul 1974 la doi kilometri estic de Aiud sunt dezgropate de catre o grupa de muncitori, care lucrau la o cariera de nisip la malul Muresului, la o adâncme de zece metri, trei obiecte. Doua dintre ele s-au dovedit a fi oase fosilizate de mastodonti (fapturi disparute de peste un milion de ani de pe suprafata planetei) iar al treilea a stârnit multa bataie de cap specialistilor. Obiectul metalic de cca. 20 cm are o forma de ciocan în care sunt executate doua gauri de forma cilindrica, de diametre diferite, asezate perpendicular. În partea inferioara a gaurii de diametru mai mare se poate observa o camera de forma ovala- probabil lacasul unei axe cu capul rotunjit. Obiectul a fost analizat de catre Dr. I. Niederkorn ICPMMN în Magurele. Analizele au stabilit ca materialul este un aliaj alcatuit din 12 elemante. 89 procente - deci materia de baza - o constituie aluminiul. Alte elemente identificate sunt: 6,2 % cupru / 2,84 % siliciu / 1,81 % zinc / 0,41 % plumb / 0,33 % staniu / 0,2 % zirconiu / 0,11 % cadmiu / 0,0024 % / nichel / 0,0023 % cobalt / 0,0003 % wismut / 0,0002 % argint si urme de galiu. Tocmai materialul de baza al bucatii de metal, aluminiul a stârnit curiozitatea. Aluminiul a fost pentru prima data descoperit în anul 1825 si de abia la sfârsitul secolului 19 obtinut pe cale industrialala temperaturi de aproape 1.000 grade, aluminiul gasindu-se în natura numai sub forma de minerale. În afara de asta obiectul este acoperit de un strat de oxid mai gros de un milimetru. Aluminiul se oxideaza în prezenta oxigenului, acoperindu-se cu un strat foarte subtire de oxid. Grosimi ale acestui strat de peste un milimetru, nu numai ca nu sunt cunoscute ci si necesita o actiune îndelungata a oxigenului, fapt ce întareste dovada ca obiectul de fata este foarte, foarte vechi.
Partea plata si cea laterala prezinta urme de lovituri si zgârâieturi care ar putea proveni de la lovituri puternice. Un inginer aeronautic propune o teorie interesanta în ceea ce priveste originea obiectului.
Acesta ar putea proveni de la un obiect zburator de marime mica si ar fi putut constitui o talpa de aterizare a acestuia.
Ufologul Michael Hesemann ajunge întâmplator sa cunoasca acest obiect în anul 1994 ...
Aceste poze arata însa un cu totul alt obiect decât cel descris si schitat în 1992 de catre Florian Gheorghita în revista "Ancient Skies".
În schita nu sunt prezentate terminatiile de la partea mai groasa a obiectului! Deci o folosire a sa ca ciocan este cu totul excusa. Aiud- un mister?!...

lylyt_ice

 Este pt prima oara, cind vad acest subiect...este de mai mult timp postat, dar pina in prezent nimeni nu a comentat in vreun fel acest caz... Daca cineva are mai multe cunostiinte....de ex...metalurgie...ne poate ajuta sa dezvoltam un fel de reconstituire a acestui caz misterios....Sa fie vorba despre talpa de aterizare a unui mic avion ?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Arckadii

Seamana mai mult cu un element ce intra in componenta unei carute dupa parerea mea. nu ar fi avut cum sa functioneze ca talpa la avion. Elicopter poate, dar come on...



Ark

ryn

Obiectul se afla parca in depozitul muzeului din Aiud. Sau cel putin se afla.

alx

#4
Citat din: Arckadii din  26 Septembrie 2007, 10:33:55
Seamana mai mult cu un element ce intra in componenta unei carute dupa parerea mea. nu ar fi avut cum sa functioneze ca talpa la avion. Elicopter poate, dar come on...


Ark

[...]
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

lylyt_ice

 Da...se poate! Dar obiectul studiat de Hasemann,in 1994 pare a fii cu totul altul decit cel descris de Florian Gheorghita in 1992...si cum ramine cu stratul de oxid, care ar fii fost de 1mm...?Plus de asta era vorba dupa cum spun specialistii, de un aliaj cam complicat de obtinul prin metode rudimentare...?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Lone Ranger

Povestea "talpii" de dural (pentru ca de duraluminiu este vorba) o cunosc de foarte, foarte multzi ani. la ce folosea, nu vom sti niciodata. Dar e clar ca nu putea fi turant de nishte bietzi primitivi, care de-abia puteau topi fierul suflînd în topitura cu foalele... ^Intr-adevar, aluminiul a fost descoperit în 1825, de catre chimistul & fizicianul Hans Christian Oersted, dar pîna la elaborarea unor metode de prelucrare la scara industriala au mai trecut vreo 6 - 7 decenii...

Ca veni vorba de fierarii din vechime, stiatzi voi ca, desi Epoca Bronzului precede Epoca Fierului, primele sabii au fost facute nu din bronz, ci din fier? Mai exact, din fier meteoritic?