Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Previziuni ale viitorului omenirii!

Creat de LP, 13 Mai 2008, 12:14:00

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

#15
Cuvântul magic este : "poate".
La inceput, cand a fost imaginat acest experiment, experimentul celor doua fante, el a fost facut cu scopul de a determina ce este lumina, undă sau corpuscul, asta era marea întrebare.
   Răspunsul a fost că lumina este duală, și undă și corpuscul, funcție de ... anumite caracteristici experimentale. Când "vrea" ea se comporta ca o undă sau ca și corpuscul. S-a descoperit importanța Observatorului și poziția lui privilegiată in cadrul mecanicii cuantice.

    La asta adăugăm și principiul de incertitudine al lui Heisenberg și avem aproape toată distracția din zona cuantică.
    Datorită importanței Observatorului, unii fizicieni teoreticieni au avansat mai multe ipoteze ca de exemplu:
         -niciodata nu va fi găsită ultima particulă pt. că acolo va exista un observator aka un aparat de măsură care să observe ce se întâmplă
          -universul nu există, nu se creează dacă nu se uită nimeni la el, dacă nu există cel puțin un Observator.

Despre profeți și profeții. Se zice că dacă o profeție este făcută atunci ea nu se mai poate împlini tocmai din cauza asta, că a fost făcută cunoscută.

Linia de demarcație dintre cuantic și fizic macros zice f clar: nu poți aplica legile dintr-o parte în cealaltă, fiecare univers cu ordinea lui. Cel puțin, eu nu cunosc vreun exemplu practic de încălcare a acestei ordini .

Oare de ce nu poți translata efecte și fenomene dintr-o parte în alta? Nici chiar ajutandu-te de așa-numitul "efect tunel"? O fi vreo noimă aici?

Speculații se pot face multe și frumoase, pt. antrenament mental sau distracție dar rămân ceea ce sunt, speculații.

Deasupra noastră, ca sa zic așa, este universul cosmic unde se aplică alte legi decât cele de pe pământ sau planetare.

Este exact ca in mitologia nordică, noi suntem in Midgard, pământul de mijloc. Ceea ce îmi dă speranțe că se poate călători și in celelalte pământuri-tărâmuri. Apropo, dacă privim mitologiile ca fiind cunoștiinte științifice transmise oral unei populații decăzute și atât de vechi încât amintirea ei s-a pierdut și a intrat in mit atunci vom descoperi multe lucruri fascinante.

   Ingineria socială e interesantă însă pt experiențe de anvergură ai nevoie de .... " viață lungă" pt observare și corectare. Poate că există ființe care fac asta, nu stiu, nu (mai) există dovezi clare, poți trage anumite concluzii din anumite fapte petrecute deja și rămase din greșeală, consemnate in istorie. Aici se pot incadra Veghetorii, de exemplu dar nu e obligatoriu.