Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Simboluri in gradina Vaticanului

Creat de sevastase, 12 Mai 2008, 16:58:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Outlaw

Kimo, tare faza cu Banel, recordu' lui Stefan si Batman de la 7:)) Imi place ca ai si tu simtul umorului. Mare-i gradina Vaticanului, Doamneeee!!!
Apropos de simbolistica... ce parere ai de "Omul vitruvian"? Cam ce crezi ca a vrut Leonardo sa spuna prin simbol?

Kymosabe

#31
Citat din: Outlaw din  24 Martie 2009, 23:00:19
Mare-i gradina Vaticanului, Doamneeee!!!
Ai dreptate. Doar cã eu cel puþin am observat ca porþile îi sunt larg deschise, în timp ce alþii se dau de ceasul morþii sã-i sarã gardul. :lol:

Citat din: Outlaw din  24 Martie 2009, 23:00:19
Apropos de simbolistica... ce parere ai de "Omul vitruvian"? Cam ce crezi ca a vrut Leonardo sa spuna prin simbol?
Simbolistica Omului Vitruvian  se apropie de cea pe care o gãsim în Steaua lui David, Crucea Creºtinã sau Yng-Yang. Este vorba de dualitate, de echilibrul dintre douã forþe sau elemente opuse.


În desenul lui Da Vinci,  pãtratul simbolizeazã corpul - lumea materialã, iar cercul, spiritul - lumea spiritualã. Omul vitruvian, încadrat în aceste douã figuri geometrice,  exprimã echilibrul perfect între materie ºi spirit, sau din punct de vedere religios, comuniunea cu Divinitatea.
Observaþia interesantã este cã centrul pãtratului (lumii materiale) îl reprezintã organele sexuale (reproducerea), în timp ce ombilicul (ºi nu inima sau capul)  se aflã în centrul cercului (lumii spirituale). Acum întelegeþi de ce spune cã dragostea trece prin stomac? :lol:
Omul Vitruvian rãmâne însã celebru pentru numãrul sau raportul de aur ( proporþia divinã ) 1,618, care simbolizeazã armonia, perfecþiunea în creaþie.
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

lylyt_ice

#32
 Astia de la Vatican, stiu ce mesaj vor sa transmita omenirii (subliminal) prin aceste Obiecte de arta! Macar sa nu se apuce vre-un "artist contemporan" sa-i faca si lui BENEDETO vre-o statuie...ar fii cea mai infricosatoare, hidoasa si graitoare dintre toate.... :-o
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

elena78

Am fost de multe ori in Vatican  si am vazut multe simboluri care se gasesc  atat in interior cat si in exterior,te crucesti nu alta!!!!acolo este  adevarata Babilonie!!!!!!!!!

elena78

Citat din: sevastase din  12 Mai 2008, 16:58:01

Foarte crestin  :|




fotografia de mai sus este un simbol foarte interesant .

citat din carte :

Pleiadele  s-au simtit distruse  de ceea ce i s-a intamplat  tatalui lor,Atlas,atunci  cand Zeus  l-a condamnat  sa tina pe umeri cerul .S-au simtit inca si mai nenorocite cand Perseu ,fiul lui Zeus ,l-a transformat in piatra ,aratandu-i capul meduzei.
Meduzaera un simbol a lui kundalini in ascensiune ,care poate scoate  la iveala  cele mai hidoase adevaruri .Din cauza vanitatii ei  si a nerespectarii  aspectelor superioare  ale vietii ,adevarul a iesit la iveala ,sub forma unui curent energetic  extrem de puternic  ,care i-a facut parul maciuca  pe cap (este cunoscuta imaginea  Meduzei  cu parul valvoi).Ea reprezinta simbolul  adevarului necontrolat ,prea puternic  pentru a putea fi privit in fata .Perseu era initiat  in misrerele sarpelui  obtinand un ochi clarvazator  de la trei vrajitoare .Acesta era un glob de cristal  care ii permitea sa vada adevarul .Per inseamna prin  si reprezinta radacina cuvantului  perceptie .Cristalul nu ii permitea insa  lui Perseu  sa vada decat adevarul  filtrat ,adevarul gol-golut (necontrolat si periculos) fiind simbolizat de Meduza.Atlas s-a luptat cu Perseu  pentru ca acesta era  fiul lui Zeus .Legenda afirma ca Perseu  l-a transformat in piatra  cu ajutorul capului Meduzei -referinta  oculta la intelepciunea pietrei (cristalului).Piatra simbolizeaza  matricea-retea a Pamantului ,artificiala si blocata ,dar si cristalizarea  misterelor lui Atlas .Acest mit reprezinta  oribilul adevar  al deviereii  timpului primordial...




padme

La Vatican sunt pastrate opere de arta vechi, precrestine si deosebit de valoroase, care e problema?

De ce nu va legati de simbolurile strict crestine, cum ar fi in camera lui Constantin la scena de lupta unde acesta vede crucea ce va determina crestinarea obligatorie a Imperiului, in scena imediat urmatoare sunt infatisati ingerii cu sabii...


AdarM

Citat din: sevastase din  12 Mai 2008, 16:58:01

Foarte crestin  :|
Dupa care userul LupinThe3rd vine si afirma:
Citat din: LupinThe3rd din  14 Mai 2008, 14:32:43
Sevaste, cred ca ametesti lucrurile rau. Autorul este Benvenuto Cellini (http://en.wikipedia.org/wiki/Cellini). Statuia se numeste Perseu tinand capul Medusei (http://en.wikipedia.org/wiki/Perseus, http://en.wikipedia.org/wiki/Medusa) aflata in Loggia dei Lanzi  in Florenta care este colt cu galeria Ufizzi (http://en.wikipedia.org/wiki/Loggia_dei_Lanzi) si care nu este gradina Vaticanului, care Vatican este la Roma. Benvenuto Cellini este sculptor renascentist, renasterea(http://en.wikipedia.org/wiki/Renaissance) fiind miºcare social-politicã ºi culturalã din sec. XIV-XVI în Europa occidentalã, în lupta burgheziei contra feudalismului, caracterizatã prin mari invenþii ºi descoperiri geografice, prin înflorirea ºtiinþelor ºi a artelor ºi prin reînvierea interesului pentru cultura anticã.
Sincer iti recomand s citesti o istorie a artelor, ca sa nu te mai plangi ca rade lumea de tine.
Fals!
Opera lui Cellini, intr-adevar expusa la Florenta, difera enorm de cea pe care sevastase o aseaza in gradinile Vaticanului.
Am atasat poza ca sa fac mai lesnicioasa comparatia intre cele doua.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

mr

#37
Papa Gregorius XIII a introdus calendarul gregorian in 1582 printr-o bula papala.
Pare interesanta si, cumva, graitoare legatura dintre blazonul familiei sale (si al Vaticanului) - dragonul - si notiunea de control a timpului.
http://romeartlover.tripod.com/Gregorius.html

Mesajul puternic transmis de combinatia cheilor (aur, argint) si dragonul intr-o pozitie triumfatoare, poate arata clar cine face regulile.
Ma gandesc ca din cate animale au fost si cate sunt pe pamantul asta puteau sa aleaga si ei unul mai bland si ma frumos... 8-)


"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

mariusvlad

In clipul postat mai jos, sfera aceea reprezinta Terra lovita de un corp ceresc sau mi se pare mie? Si o alta nedumerire...ce vrea sa reprezinte acel mecanism ciudat sau ce o fi el aflat in interiorul sferelor?
Amplasarea centrala a acestei opere de arta imi sugereaza ca este ceva extrem de important.

Vatican Museum "Sphere Within Sphere" Close up

padme

#39
Citat din: mariusvlad din  03 Noiembrie 2012, 12:53:52
Amplasarea centrala a acestei opere de arta imi sugereaza ca este ceva extrem de important.


Da, autorul ei este considerat unul dintre cei mai importanti sculptori contemporani italieni. Este faimos mai ales datorita sferelor sale.
Vaticanul, ca orice muzeu, este si el colectionar de arta asa ca...normal ca a vrut sa aiba una dintre operele sale si probabil ca i-au acordat importanta cuvenita. Oricum, dupa marime nu cred ca ar fi avut unde sa o puna si curtile interioare ale muzeului sunt facute intr-un anume fel, astfel incat sa fie puse in valoare opere expuse sau arhitectura, etc.
Operele lui Pomodoro se caracterizeaza prin aceasta...compozitie "dinauntru in afara", se rup si lasa impresia unui mecanism. Nu e nici un secret aici...
Uite am gasit o pagina cu imagini ale operelor sale pt exemplificare

https://www.google.it/search?q=sculture+di+pomodoro+immagini&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-beta&um=1&ie=UTF-8&hl=it&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=_huVUPX0GsjktQbz-YHYAQ&biw=1280&bih=640&sei=CByVULnbCMbMtAb92oDIBA





Cina in Emmaus - Pontormo


Citat din: mr din  03 Noiembrie 2012, 12:17:24
Ma gandesc ca din cate animale au fost si cate sunt pe pamantul asta puteau sa aleaga si ei unul mai bland si ma frumos...

Tu daca ai fi vrut sa transmiti un mesaj de putere ai fi ales un mielusel? Cam toate blazoanele au un animal "de forta" daca nu ma insel: vultur, etc.

abyss

#40
Citat din: mr din  03 Noiembrie 2012, 12:17:24
Mesajul puternic transmis de combinatia cheilor (aur, argint) si dragonul intr-o pozitie triumfatoare, poate arata clar cine face regulile.
Ma gandesc ca din cate animale au fost si cate sunt pe pamantul asta puteau sa aleaga si ei unul mai bland si ma frumos...
Dragonul e sectionat sub abdomen, neavand coada. E o zona acolo precum o aaluna\cartof rozaliu. Pare in stare de soc. E stricat motorul si nu mai poate pleca :)