Sectiune pentru limba româna > Evenimente OZN în România

OZN la Cluj (reportaj ProTV din 26 ianuarie 2006)

(1/10) > >>

spooky:
Am pus pe prima pagina a site-ului stirea de la ProTV... ce parere aveti?

Comentariile mele sunt:  obiectul pare sa fie un meteor... totusi fara a analiza imaginele nu pot sa ma pronunt... supriza mare vine din partea dl. Vlad Turcu... cercetator stiintific la observatorul astronomic din Cluj care el declara ca e ozn sau avion... si IAR atrag atentia asupa ceea ce inseamna OZN... inseamna Obiect Zubrator Neidentifica... si sunt iarasi suprins de comentariul din stire... cum ca un meteor nu poate fi surprins de aparatele foto de amatori... sunt extrem de mirat ale cui apartin aceste declaratii... daca apartin editorului stirii... nu ma surprinde asa tare, daca vin din partea dl. Vlad Turcu... eu pun la indoiala calitatea dansului de cercetator stiintific... mai ales ca din ceea ce am vazut din reportaj dna care a fotografiat obiect are un aparat foto digital Canon cu un obiect de 16 as pune... si presupun o calitate mare a imaginilor... un aparat chiar semi-profesionist.

Cam atat pentru moment... o sa revin cu mai multe informatii.

PS: Imi cer scuze pentru lipsa mea de implicare pe forum din ultimele zile/saptamni... din cauza muncii... Promit sa fiu mai activ din Februarie.

wlady:
din cate am observat in acele imagini , pare a fi o FZ ( desi prima oara am crezut ca este un meteorit ) . In principal cand am vazut mai atent imaginile am ramas masca , era ca o FZ prajita dupa , cine stie , o lupta intergalactica

DepthOfField:
Salut tuturor! Acesta este primul meu post pe acest forum, doar ce m-am inregistrat pe site-ul rufon, pe care dealtfel il urmaresc de ceva vreme de cand l-am descoperit. Felicitari initiatorilor site-ului pentru ca astfel, miscam si noi romanii ceva in acest domeniu.
Legat de imaginile de la PROTV, eu, la prima vedere a imaginilor de acolo, as zice ca este un avion indepartat, la mica distanta unghiulara de orizont, de aceea observatorul il vede cumva tangential. Se pot vedea la imaginile "Zoom" de pe ecranul monitorului cum cele 2 dare de condensare un pic indepartate, se unesc pe masura ce privim in susul imaginii. Afirm asta pentru ca ma uit deseori (relativ) cu binoclul pe cer, ziua, si, am vazut numeroase avioane in felul acesta la orizont (deci nu deasupra), si imaginea mi se pare foarte familiara: avionul proppriu-zis abia abia vizibil, daca insisti, in schimb cele 2 dare departate care se unesc in spatele avionului, si, lucind puternic in bataia razelor soarelui. Vad ca martorul are un aparat relativ performant cu ceva zoom puternic, probabil si cu o rezolutie buna, deci de-aia se pot surprinde si obiecte indepartate care la privirea cu ochiul liber pot scapa observatiei de moment.
Dar, poate, dac-as privi si eu imaginile originale ale martorului, poate mi-as schimba parerea...mea.

ryn:
Multumim pentru aprecieri. Revenind la subiect esti foarte aproape de parerea mea. Cred ca este  un aparat de zbor conventional surprins in conditii particulare. Din studierea fotografiilor si facand ceva masuratori, la prima impresie este un avion. O sa mergem pana acolo sau o sa adunam date suplimentarede la martor pentru a elucida acest caz. Am remarcat si eu superficialitatea cu care reporterii de stiri de la diferite televiziuni (in acest caz PRO Tv) trateaza chestiuni stiintifice. Chiar daca e vorba de fotbal sau de gripa aviara, toti, dar toti fara nici o exceptie, sunt analisti sportivi sau conferentiari universitari... La Pralea de exemplu, operator profesionist la Prima TV nu stia ce e aia diafragma... Dar asta e, buni, rai cu ei defilam :)

baaron:
Am sa subscriu si eu la parerea lui Ryn....dupa toate probabilitatile este foarte posibil ca obiectul sa fie un aparat de zbor conventional insa unghiul de fotografiere si conditiile atmosferice din ziua aceea au facut ca imaginea sa fie aproape neclara....Chiar si cu aparatul pe care martorul il avea (foarte performant de altfel) distanta este prea mare pentru a face supozitii ufologice....Iar despre posturile TV indiferent care ar fi ele...si daca arunci de pe bloc un zmeu imbracat in poleiala si il pozezi drept OZN vor fi foarte prompti in a si ridica cotele de audienta cu zmeul OZN....Nu tot ce zboara se mananca.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version