Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Tara Daciei, istoria interzisa

Creat de Flight33, 14 Martie 2008, 20:20:59

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

kandaon

Calatorule Astral, cu tot respectul dar esti depasit, nu prea ai habar despre ce vorbesti.

Cum a remarcat foarte bine Alx, ceea ce ai postat tu sunt niste articole de ziar in care se prezinta teoria apararii braconierilor prinsi, precum si a retelelor care scoteau artefactele din tara sau le vindeau pe sub mana, oe aici (am vazut si nume grele pomenite pe acolo) sau pe aiurea prin lumea larga.
Scuza-ma ca-ti zic, dar ori esti foarte naiv ori doar vrei sa joci tolul "trol"-lului, sau cum ii zice.

Aici e o harta cum mai toate descoperirile facute, mai intra lejer acolo destule bratari si destui cosoni, sa nu uitam nici de presupusele 165 de tone de aur (si o cantitate dubla de argint) luate de Traian din Dacia (na, ca sa fie si consemnare documentara a aurului dacic, daca nu ma insel Dio Cassius pomeneste cantitatea asta).



Si cel mai faimos exemplu, coiful de aur de la Cotofenesti



Aici e un alt exemplar, mai complet (face parte din tezaurul descoperit la Cucuteni - ca sa vezi si continuitate cu civilizatia Cucuteni)

http://coifuri.blogspot.ro/2007/10/coif-de-la-cucuteni-baiceni-traco-dacic.html

Care continuitate e dovedita de prezenta unei zvastici din aur, o aplica de harnasament descoperita tot acolo. Zvastica e unul din semnele primare ce apare in cadrul "vechii scrieri danubiene" din care fac parte si tablitele de la Tartaria

http://www.romaniancoins.org/ro10lei06cucuteni.html


calator astral

 :-o las-o balta amice, toata lumea cunoaste "harta comorilor" publicata de "Regele Agatirsilor", uita-te si tu la emisiunile de televiziune unde extravagantul personaj a stirnit hilaritatea audientei si replicile taioase ale arheologicilor sau istoricilor prezenti in studio...

   hai ca cu asta m-am convins ca n-are rost, nu e un dialog, daca tu imi arati "dovada" coifu ala si Closca cu puii de aur ca apartinind dacilor te rid si curcile.

numai postez pe topicul asta, e bascalie.

kandaon

Citat din: calator astral din  11 Decembrie 2012, 21:44:05
@horia2008 : intrebarile mele justificate de atunci ramin in continuare fara raspuns, din pacate....

@fiulploii:da? care e mina aia a dacilor de care vorbesti?
Imi amintesc polemica intre dacofili si istoricii nostri cu diplome, aia adevarati, dupa descoperirile de la Rosia Montana, dacofilii sustineau ca romanii au exploatat minele dacilor, s-au deplasat arheologi si istorici de renume d-ai nostri dar si din strainatate, au analizat fiecare centimetru din galeriile subterane, redau un scurt articol, o informatie din partea celor mai importante somitati ale arheologiei si istoriei, contemporani care zeci de ani au studiat acest subiect:


    " Dacii n-au exploatat mina de la Rosia Montana

Luni, 07 Mai 2012

    Zece ani de cercetare arheologică la Roşia Montană.

Personalităţi de prestigiu, precum Alexandru Vulpe, preşedintele secţiei de Arheologie şi Ştiinţe Istorice a Academiei Române; acad. Răzvan Theodorescu, membru al Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audio-Vizual a Academiei Române; Paul Damian, director adjunct al Muzeului Naţional de Istorie a României, Bucureşti; Moise Achim, prorectorul Universităţii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia; Constantin Inel, director adjunct al Muzeului Naţional al Unirii au participat la seminarul cu această temă la Alba Iulia. Punctul central al reuniunii a fost prezentarea raportului descoperirilor de la Galeria Cătălina-Monuleşti, Roşia Montană, de către Béatrice Cannet.

   O parte din tronsonul minei romane, reabilitat de Roşia Montană Gold Corporation, s-a deschis publicului. Turiştii vor putea admira artefacte din secolul al doilea, după Hristos.

    Dezbateri aprinse au avut loc pe baza datelor prezentate.
   
    Istorici de marcă ai României au ajuns la concluzia că nu a existat picior de dac în zona actualei comunităţi.

   Programul Naţional de Cercetare "Alburnus Maior" (2001 – 2011), iniţiat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi coordonat de Muzeul de Istorie a României, cu finanţarea RMGC conform obligaţiilor legale, a costat până acum câteva milioane de euro."

http://www.rosiamontanaonline.ro/stiri-evenimente/30-dacii-n-au-exploatat-mina-de-la-rosia-montana.html

----------------

Deci dupa citezi fabulatiile avocatilor celor arestati sau cercetati pentru furtul bratarilor dacice (si mai stiu eu ce alte piese de patrimoniu) acum postezi tampeniile celor de la Rosia Montana Gold Corporation, aia care vor sa exploateze minele de acolo (lasand si un lac de cianura in urma) ?

Incep sa cred ca nu esti doar foarte naiv.

In mod cert dacii scoteau aur si prin minerit, doar nu crezi ca a mers un roman de colo colo prin Apuseni si s-a apucat sa sape la intamplare pana a dat de o mina de aur? Si apoi nu s-a mai oprit din sapat vreo 150 de ani. Sau ca tot tezaurul ala luat de romani, plus o gramada de alte piese gasite de-a lungul timpului plus unele inca ingropate cine stie pe unde (sau unii mai stiu cate ceva da nu spun) au fost realizate de daci doar culegand nisipul aurifer cu o sita pe un rau?

Astea sunt basme pe care poate le cred copii de gradinita, cat despre personalitatile de prestigiu pomenite acolo (venite la invitatia RMGC) normal ca bat campii, ca doar nu ii doare gura, mai ales ca le sunt umplute buzunarele pana la refuz probabil.
Vulpe si-a schimbat discursul dupa cum a batut vantul, dupa 1990, iar despre frantuzoaica aia si Damian, uite ce scrie tot in articolul postat mai inainte:

http://www.formula-as.ro/2012/1046/mica-enciclopedie-as-27/blitzkrieg-impotriva-patrimoniului-national-15813

<<Tragedia patrimoniului de pe autostrada A1 ne in­dică fără greşeală ce s-ar întâmpla la Roşia Montană, da­că guvernanţii ar da lumină verde proiectului minier. Şi acolo s-au făcut săpături "de salvare", conduse de ar­heologul francez Beatrice Cauuet şi de arheologul ro­mân Paul Damian. Amândoi, dar mai ales ultimul, au re­comandat anularea statutului de monument pentru ga­lerii miniere, unice pe lume.>>

Interesul celor de la RMGC e sa inceapa lucrarile acolo, iar pentru asta trebuie sa-i scoata pe daci din schema si sa taie cat mai mult si din importanta vestigiilor romane. Normal ca minele dacice sunt si mai importante decat cele romane, odata ca valoarea ca monument e mai mare si a doua oara pentru ca le da peste nas unor ideologi care vor sa-i scoata din istorie si ii prezinta ca pe niste barbari simpli. Asta in ciuda dovezilor de tot felul care arata contrariul dar care sunt ignorate sau chiar ascunse, ca nu dau bine in poza ce se vrea prezentata publicului larg

alx

#213
@calator astral
Spuneam intr-un post anterior ca am motive sa afirm si sa cred anumite lucruri...deci fi atent: Acolo unde m-am nascut eu este (ma rog,era) oaresce zona miniera...ei bine,atat legendele cat si izvoarele istorice spun ca au existat exploatari miniere inca de pe vremea romanilor...pana aici,nimic nou sub soare.Insa eu nu m-am nascut nici langa Sarmisegetuza,nici in Muntii Apuseni,ci in nordul tarii...   Intrebarea care se impune este asta: daca in acea zona nu a existat minerit inainte de romani,cum au facut aia de si-au dat seama ca EXISTA si se poate exploata AUR in acea zona? Ca din cate stiu,intreprinderea de prospectari geologice nu se infiintase inca...
   Adica e absolut ilogic sa presupui ca pe unde ajungeau romanii se apucau sa sape galerii,doar-doar or gasi niscaiva aur sau argint...pentru ca daca ar fi asa,tara asta ar fi ajuns ca niste vizuini de vulpi...cu toate acestea,nu s-a intamplat asa,dar ei au exploatat aur EXACT acolo unde exista aur...cam curios,nu? Nu e mai simplu si LOGIC sa presupui ca romanii PRELUAU minele pe care le gaseaau,le modernizau si le secatuiau? Ce zici?

PS   sa nu uitam ca romanii erau soldati inainte de orice altceva...



PS   vad ca am postat aceleasi idei in acelasi timp cu kandaon...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

kandaon

Citat din: calator astral din  11 Decembrie 2012, 23:02:05
:-o las-o balta amice, toata lumea cunoaste "harta comorilor" publicata de "Regele Agatirsilor", uita-te si tu la emisiunile de televiziune unde extravagantul personaj a stirnit hilaritatea audientei si replicile taioase ale arheologicilor sau istoricilor prezenti in studio...

   hai ca cu asta m-am convins ca n-are rost, nu e un dialog, daca tu imi arati "dovada" coifu ala si Closca cu puii de aur ca apartinind dacilor te rid si curcile.

numai postez pe topicul asta, e bascalie.

Chiar te rog sa numai postezi, pentru ca nu ai nicio legatura cu subiectul. Doar incurci lumea cu niste prostioare pe care le-ai rumegat de pe net (sau emisiuni TV din alea mai dubioase) si cu dogma cu care ti-or fi impuiat capu unii sau altii.

Nu numai ca nu ai cunostintele necesare pentru subiectul de fata, dar nu pari a avea nici suficienta deschidere a mintii pentru a gandi cu capul tau si a face niste legaturi. Pari produsul perfect al unei presupuse noi ordini mondiale de care te feresti atat. Sau un naiv din cei pacaliti de "magicienii" de la circ, aia care fac oamenii sa se uite la ceva in timp ce ei scot porumbelul din palarie fara ca cineva sa-si dea seama ce au facut.

Cam asa esti si tu, ti-au bagat bine in cap dogma lor despre istorie, te-au facut apoi sa te uiti dupa "sfarsitul lumii" in timp ce ei distrug istoria aia adevarata si o rescriu dupa voie fara sa mai fie deranjati de  plebea (sa folosesc un termen roman) care se uita dupa Nibiru si Elenin sau la reptilieni verzi pe tablitele sumeriene sau pe peretii templelor maiase

Ganditorul

#215
E, uite ca s-a pus in joc si fraza care este de fapt miza "jocului din sptele jocului" de la Rosia Montana - fraza mult mai importanta ca tot aurul pe care teoretic l-ar scoate de acolo

"Amândoi, dar mai ales ultimul, au re­comandat anularea statutului de monument pentru ga­lerii miniere, unice pe lume."

Daca mai adaugati si dorinta de extractie a gazelor de sist din Dobrogea ...aveti o buna parte din "intreg".

"Compania americana Chevron, al doilea mare grup petrolier din SUA, a obtinut in martie 2012 acordul pentru exploatarea gazelor de sist in perimetrele Vama Veche, Adamclisi si Costinesti. "

calator astral

mai oamenilor...sinteti intoxicati cu minciuni, deveniti vectorii unei conspiratii externe care are Moscova la pupitru...

Securitatea a facut jocul NKVDului si KGBului, pionii Panslavismului care nu ne-a putut "digera", desi ne-au furat (inclusiv tezaurul), omorit, deportat, ne-au divizat si rupt tara in trei, ne-au luat Basarabia si Bucovina, ne-au bagat pegit alfabetul cirilic...dar nimic nu le-a mers, nu au reusit sa ne slavifice, au scos pe excentricul Pop (un nebun de legat denuntat de toti istoricii contemporani, maghiar de origine, cunoscut sub pseudonimul Densusoanu.
Ceausescu era un tigan maghiar, Ceaush era numele lui adevarat.
A pus botu la vrajeala Kremlinului "tu nu esti ma latin, esti urmas al Tracilor, n-ai legatura cu Roma occidentala, esti slav balcanic iti spun eu, ca sarbii sau bulgarii, si ei tot din traci se trag!".


acum la obiect, ultimul raspuns la propaganda antiromaneasca instaurata de dacofili protocronisti vinduti sau inconstienti.

despre Tezaurul de la Pietroasele: http://ro.m.wikipedia.org/wiki/Tezaurul_de_la_Pietroasele

citez
Piesele tezaurului

AscundeProveniență

Datarea tezaurului și atribuirea sa au pornit atât de la aspectul pieselor, cât și de la inscripția de pe colan, prezența runelor sugerând un neam germanic. Prima ipoteză atribuie tezaurul vizigoților conduși de Athanaric, care s-au refugiat în Imperiul Roman odată cu apropierea hunilor, tezaurul fiind îngropat cel mai târziu în anul 381. A doua ipoteză îl atribuie ostrogoților, din prima jumătate a secolului al V-lea.



despre amza pelea si coiful persan al regelui Kurus cautati si voi prin cartile de Istorie ale Iranului, vveti vedea cine purta coifu ala, cine era Kuros...

punkt

alx

@calator astral
   Sunt intoxicat,atat eu cat si colegii moderatori,cat si colegii de  pe forum...de fapt,toti din tara asta suntem niste intoxicati,iar tu,niste vanzatori de tara,5 articole din ziar si wikipedia sunteti singurii care ne puteti lecui...   Recomandarea mea este sa iei pauza vreo 2-3 zile,sa te racoresti,si sa nu mai postezi nimic pe aici,pentru ca s-ar putea sa consider CA AI SARIT CALUL! Si stii ce urmeaza...
Si da,asta e o amenintare directa!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

calator astral

aha..lasa @alx nu ma mai ameninta, iau io singur pauza aia pe o durata nelimitata.


continuati sa faceti jocul rusilor.

postati voi intre voi balivernele geto-dacice.

ma retrag de pe acest forum pina la Evenimente.
atunci va fi nevoie de fiecare, oriunde ar fi el in lumea asta mica, sa scrie ce vede, cum se deruleaza manevra reptilienilor.

daca reteaua o va mai permite, cert.



bafta tuturor

  am fugit
:rocket:
             

kandaon

Citat din: calator astral din  11 Decembrie 2012, 23:59:12
mai oamenilor...sinteti intoxicati cu minciuni, deveniti vectorii unei conspiratii externe care are Moscova la pupitru...

Securitatea a facut jocul NKVDului si KGBului, pionii Panslavismului care nu ne-a putut "digera", desi ne-au furat (inclusiv tezaurul), omorit, deportat, ne-au divizat si rupt tara in trei, ne-au luat Basarabia si Bucovina, ne-au bagat pegit alfabetul cirilic...dar nimic nu le-a mers, nu au reusit sa ne slavifice, au scos pe excentricul Pop (un nebun de legat denuntat de toti istoricii contemporani, maghiar de origine, cunoscut sub pseudonimul Densusoanu.
Ceausescu era un tigan maghiar, Ceaush era numele lui adevarat.
A pus botu la vrajeala Kremlinului "tu nu esti ma latin, esti urmas al Tracilor, n-ai legatura cu Roma occidentala, esti slav balcanic iti spun eu, ca sarbii sau bulgarii, si ei tot din traci se trag!".


Deci stai sa inteleg, Nicolae Densusianu, cel care a vorbit primul de imperiu pelasgic cu centru in Romania de azi, imperiu care a ocupat mai toata Europa si a carui urmasi directi sunt dacii, in timp ce romanii sunt o ramura a dacilor, era de fapt un ungur agent al KGB (care KGB nici macar nu exista pe vremea aia) ?  :roll: :lol:
Si avea misiunea sa-i faca pe romani slavi (slavii neavand de fapt nicio treaba cu dacii si romanii, mai ales in acele timpuri de care vorbeste Densusianu) si probabil (fiind ungur cum zici tu) sa-i scoata pe romani si ca veniti in Ardeal dupa unguri? Asta desi era considerat de unguri ca nationalist roman, mai ales dupa cartea despre revolta lui Horia, Closca si Crisan pe care a scris-o sau dupa ce a scris despre represiunile suferite de romanii ardeleni sub austro-ungari?  :lol: :lol:

Amu chiar sunt sigur ca esti praf, habar n-ai despre ce vorbesti, doar regurgitezi niste aiureli

calator astral

kandaon poti debita in liniste elucubratiile tale  irationale, am scris clar ca Densusianu a fost "scos de la naftalina de Securitate sub ordinul Moscovei.
vremii, "Dacia Preistorica" a fost criticata dur de  oamenii de stiinta. Astfel, iistoricul Alexandru D. Xenopol, cel care l-a definit pe Mihai Viteazul ca pe un "condotier", afirma despre lucrarea lui Nicolae Densusianu: "Teoria autorului ca dacii ar fi inchegat intaia civilizatie a omenirei arata ca avem a face cu un product al sovinismului si nu cu unul al stiintei"


Vasile Parvan in monumentala sa lucrare, "Getica", nu l-a crutat, referindu-se astfel la autor si la lucrare: "romanul sau fantastic «Dacia Preistorica», plin de mitologie si de filologie absurda, care la aparitia sa destepta o admiratie si un entuziasm nemarginit doar printre diletantii romani in arheologie"

  Densusianu s-a nascut la 18 aprilie 1846, la Densus, in Hateg, intr-o familie de mici nobili, iscris in acte cu numele de Nicolae Pop. La gimnaziul din Blaj, pentru ca numele de Pop era foarte frecvent, si pentru a-l deosebi de ceilalti, i s-a adaugat numele comunei din care provenea. In anul 1865 a terminat liceul, iar examenele de maturitate, astazi bacalaureat, le-a trecut cu laudabiliter valde bonum. Din anul 1865 este inscris la Rechtsakademie din Sibiu."

Citat din: kandaon din  12 Decembrie 2012, 00:36:45
Deci stai sa inteleg, Nicolae Densusianu, cel care a vorbit primul de imperiu pelasgic cu centru in Romania de azi, imperiu care a ocupat mai toata Europa si a carui urmasi directi sunt dacii, in timp ce romanii sunt o ramura a dacilor, era de fapt un ungur agent al KGB (care KGB nici macar nu exista pe vremea aia) ?  :roll: :lol:
Si avea misiunea sa-i faca pe romani slavi (slavii neavand de fapt nicio treaba cu dacii si romanii, mai ales in acele timpuri de care vorbeste Densusianu) si probabil (fiind ungur cum zici tu) sa-i scoata pe romani si ca veniti in Ardeal dupa unguri? Asta desi era considerat de unguri ca nationalist roman, mai ales dupa cartea despre revolta lui Horia, Closca si Crisan pe care a scris-o sau dupa ce a scris despre represiunile suferite de romanii ardeleni sub austro-ungari?  :lol: :lol:

Amu chiar sunt sigur ca esti praf, habar n-ai despre ce vorbesti, doar regurgitezi niste aiureli

socrate

@astralule, printre ce "astri" calatoresti?!...daca nu patriarhali ....apai care?!
...mereu ai disfuncti functionale a "motorului" cerebral, de unde mereu "motorasul" tau o ia regulat pe "ulei"......o gluma, sa nu te superi tare...
La modul serios...din ziare,reviste etc...sursa ta de documentare...ce reiese referitor la "pricina" VESELIEI prelungite a romanilor dupa razboiul gastigat...au luat prada de razboi niscaiva porcine,caprine,bovine etc...si au gasit cu cale sa-si petreaca peste 100 de zile...
apai..prosti,incutzi,salbateci romani tai,iar daca tu gasesti cu cale ca e un motiv de asa distractie asa"prada"...apai...sunt frati tai....
In alta ordine de idei...care Dacie au cucerit romanii...zalmoxian/patriarhala sau matriarhala?..ce reiese din sursele tale de inspiratie?
Daca a fost vorba de un razboi intre triburi/state patriarhale...cine a iesit invingator astralule?!....daca nu "patriarhatu"... :evil:poate ai cetit cate ceva despre interminabilele razboie patriarhale de la "ora" accederi la putere a patriarhatului  pana la "ora" actuala...in care mereu e "invingator" patriarhatu....sau mai sti tu alti "beneficiari" a razboielor de praduire si jefuire reciproc/patriarhale?!
Era sa uit...despre marele imperiu patriarhal/crestin roman ce ai putea enunta la categoria rolul si rostul lui... in afara de decimarea culturii/ideologiei matriarhale si subistituirea grosolana a acesteia de catre cultura/ideologia patriarhal/cre.tina.... :evil:
PS....daca scri cat de cat ceva eligbil din p.d.v. Rational/logic... :-D ..mai discutam cate ceva despre personajul care ne preocupa...Anticristul...rostul si rolul lui in combaterea si decimarea odiosului sist.patriarhal....vechi si cel incipient la care se lucreaza :-D


horia2008

Mai calatorule si
Citat din: alx din  11 Decembrie 2012, 19:16:26Mai...idioten kamarad!
vad ca esti complet ravasit si consumat de manifestari viscerale contradictorii... pai ori
Citat din: calator astral din  12 Decembrie 2012, 00:20:20
ma retrag de pe acest forum pina la Evenimente.
ori continui delirul tau anti-orice-tine-de-daci
radem-glumim dar nu parasim incinta, ori tu sari si gardul si calul...
deci
Citat din: alx din  11 Decembrie 2012, 19:16:26Mai...idioten kamarad!
daca adevarul e la tine si toti, dar toti de aici suntem nebuni si elucubram irational  :-o pe aici, pe tine atat te duce capul sa-ti prinzi mintea cu noi?? :mrgreen:
te iau asa la sentiment, ca la obiect te-au luat colegii, dar degeaba, esti de-o perseverenta sora cu....da?
du-te fratemeleu si lasaa-neeee, lasaaa-neeee......
sau poate te executa in sfarsit, ca si moderat iar ai reusit sa inflamezi atmosfera


AdarM

Destinatar: Un Ipochimen
Strada: Nicaieri
Numarul: Nustiucat
Sector: dupa Fetesti, la dreapta

Daca Vladimir Brilinsky s-ar rezuma la ce stie, ce e capabil sa faca, adicatelea sa pazeasca vestigiile, sa educe spiritul civic al vizitatorilor, sa-i atentioneze ca pasesc intr-un spatiu sacru, sa vegheze asupra unei etici stricte de manifestare si comportament, i-as fi primul dintre sustinatori, insa cand 'mnealui s-apuca sa tina prelegeri "istorice", sa faca pe ghidul "doldora" de cunostinte (????), deja consider ca avem o problema, una mare de tot!
...si da, eu am fost acolo, si tot da, eu am stat de vorba cu el, cat sa ma conving ca dincolo de entuziasmul lui (mai degraba obsesie) nu gasesti nimic.

PS. Analiza kosonilor (aurul dacic) ne indica fara putinta de tagada ca avem de-a face cu aur aluvionar, diferit prin compozitie si puritater de aurul din filon (minier).
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

calator astral

#224
@socrate : pai hai sa vorbim de Anticristu ala pe care atit de multi pe-aici il adulati.
ce e cu el? cine e el? ce vrea de la noi? cine l-a mandatat?

@fiulploii/@horia2008 : dar ce sa mai butonezi cind vezi ca Rinocerii lui Ionescu sint mici-copii pe linga userii irationali care posteaza p-aici?!

unu publica o stire despre autostrada care a distrus o asezare din neolitic si un oras roman.
trei sar cu gura "ce mai zici acum, vezi cum sint distruse vestigiile dacilor"(?!)
redai stirea si subliniezi ca e vorba de romani, nicaieri dacii nu sint pomeniti.
replica e alaturi "da dar si dacilor li s-a furat aurul extras din mine!"
ripostezi ca dacii nu cunosteau mineritul si nu aveau podoabe din aur.
se publica atunci o fotografie cu coifu lui kuros si tezaurul vizigotilor de la pietroasa
le demonstrezi ca alea nu apartin deloc dacilor, redai Raportu arheologic unde scrie ca in veci dacii n-au muncit la mina.
esti catalogat tradator si spion ca nu inghiti minciuni sfruntate.

am rezumat dialogu absurd din seara asta.


Cind stii ca dacofilii sint condusi de compatrioti cu nume romanesti pur-sange tip Vladimir Brilinsky ai ikteles instantaneu de unde bate vintu.



n/aveti nici macar un singur argument istoric. vid total umplit cu fum.