Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Craniile de cristal

Creat de pri3st3ss, 24 Ianuarie 2006, 20:19:18

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

AdiM

Citat din: LP din  26 Iulie 2007, 19:23:07
Nu neg dificultatea sculptarii cuartului la nivelul pregatirii de acum cateva mii de ani, dar cine a zis ca sunt facuti acum mii de ani? Nu se pot data, asa ca pot fi facuti chiar in ziua descoperirii lor! Acum 200 de ani exista tehnologia prelucrarii mineralelor dure. Trebuie perseverenta si se face. Iar aia care scriu ca nu se pot realiza in prezent....au chef de senzational. Nu se fabrica asa ceva pt ca este foarte greu sa gasesti un cristal natural atat de mare incat sa iti permiti sa il prelucrezi. Ar trebui sa aiba o marime si forma care sa permita prelucrarea (vezi prelucrarea diamantelor).
Inca ceva: diamantul este cel mai dur mineral natural. Cum facem de reusim sa il prelucram, iar cuartul nu?

Nu neg teoriile despre duritatea mineralelor sau posibilitatile de sculptare/slefuire a lor. Dar am citit ca, la laboratoarele Hewlett-Packard, unde au fost cercetate cranii de cristal antice, specialistii au declarat ca omenirea de azi nu are tehnologia necesara ca sa le reproduca la aceiasi parametri si proprietati. Cranii de cristal mai mici sau cu proprietati mai putin deosebite sunt sculptate si azi de artizani din diverse tari, dar nu ajung la perfectiunea celor antice.

LP

Toata ideea este daca intr-adevar au fost realizate acu mii de ani sau sunt doar "falsuri" facute mai de curand si date ca vechi pe baza unor legende. Eu cred ca se pot prelucra mai ales ca in prezent s-au inventat materiale mai dure ca diamantul cu care se taie... diamante. Daca au fost facute, cum se zice, acu mii de ani este o realizare extraordinara.... Dar nimeni nu a putut dovedi ca au fost facute in perioada aceea. Sa nu uitam la cate falsuri am asistat in istoria descoperirilor.

Arckadii

si totusi, oamenii se agita in jurul lor.
in final cel care le-a facut, a realizat o opera de arta.

Ark

LP

OOO, da este o opera extraordinara. Eu mai sus mi-am dat cu parerea, pur si simplu. Este doar o ipoteza de luat in seama cand se discuta pe acest subiect. Imi plac legendele, dar trebuie privite ca legende. Probele sunt altele.

LP

As dori sa stiu in ce conditii au fost descoperite craniile de cristal pt a ne forma o parere mai obiectiva. Adica: unde, cum... Astfel de intrebari.

Serban M

Cele 13 cranii de cristal sunt mai mult ca sigur opera ''de neinteles'' a batranilor antici,insa pe acest subiect se poate specula si fabula fara oprire datorita faptului ca :

1. nu avem decat informatii ciupite datorita illuminatilor care au tinut mortis sa stie ei totul/ocupe
2. suntem inca incapabil sa lucram cu asemenea informatii ce ne depasesc tehnologic

parerea mea personala este ca craniile au o incarcatura energetica si informationala de nemasurat.

sevastase


LP

Un articol de pe altermedia:

Falsuri de top, la Washington si Londra, date pe fata
19/7/2008 8:01 am · Comentati (3 Comentarii)

Adrian Popovici [alte articole din rubrica Historia Universalis]

Craniile de cuarþ, considerate aztece sau mayaºe, prezente la British Museum din Londra ºi Smithsonian Institution din Washington sunt falsuri, la fel ca cel de la muzeul Quai Branly din Paris, conform unui studiu publicat miercuri, în revista Journal of Archaeological Science.

"Craniile (din Londra ºi Washington) nu sunt pre-columbiene. Trebuie considerate ca fiind de producþie relativ modernã", conform autorilor articolului, care estimeazã cã, "cel mai probabil, au fost realizate cu mai puþin de un deceniu înainte de a fi puse în vânzare pentru prima datã", în secolul al XIX-lea.

Oamenii de ºtiinþã care au analizat craniile au ajuns la concluzia cã acestea au fost tãiate ºi lustruite cu ustensile datând din era industrialã.

La nivel mondial existã 12 "cranii de cristal", considerate a fi aztece sau mayaºe, care au apãrut pe piaþa antichitãþilor la sfârºitul secolului al XIX-lea, nouã dintre acestea fiind deþinute de persoane private.

Cercetãtorii care au analizat craniul de cristal de la muzeul Quai Branly din Paris au concluzionat, în urmã cu trei luni, cã acesta prezenta "urme de abraziune ºi de ºlefuire realizate cu instrumente moderne", datând, se pare, din a doua jumãtate a secolului al XIX-lea.

Craniul prezent în muzeul londonez, înalt de 15 centimetri, achiziþionat de British Museum în 1897, a fost lucrat la strung pentru a i se da aspectul actual, în timp ce pentru nãri ºi orbite a fost folositã o forezã. Pe suprafaþa craniului a fost aplicat, cu instrumente de fier ºi oþel, oxid natural de aluminiu ºi diamant, pentru netezire, dupã cum a arãtat examinarea sa cu un microscop electronic.

În ceea ce priveºte craniul de cristal de la Smithonian Institution, care are o înãlþime de 25,5 cm, acesta a fost achiziþionat în 1992. Pe suprafaþa sa au fost observate urme uºoare de ustensile, precum piatra de tocit, instrumente care nu existau în America Latinã înainte de apariþia europenilor pe acel teritoriu. Pe de altã parte, într-o cavitate a craniului a fost descoperitã carburã de silicon, un compus care se gãseºte numai în meteoriþi ºi folosit în abrazivele moderne.

În fine, micile iregularitãþi ale cuarþului aratã cã cel din care e fãcut craniul de la Londra provine din Alpi, din Brazilia sau din Madagascar, în timp ce acela de la Washington poate avea "numeroase posibile surse", printre care Mexicul ºi SUA.

Craniul de la British Museum a trecut, în secolul al XIX-lea, prin mâinile unui comerciant extrem de controversat, Eugène Boban, cunoscut pentru înºelãtorie.

Prima achiziþionare cunoscutã a craniului de la Smithonian Institution dateazã din 1960, în Mexic, iar oamenii de ºtiinþã cred cã el a fost fabricat cu puþin timp înainte de cumpãrare.

Cele 12 cranii de cristal au fost întotdeauna înconjurate de mister. S-a spus cã ele ar fi fost aduse pe pãmânt de un popor venit din legendara Atlantida pentru a fi oferite pãmântenilor, apoi pãstrate într-o mare piramidã de cãtre olmeci, mayaºi, apoi azteci, care le-ar fi împrãºtiat. Se crede cã cele 12 cranii pot mânca sau vorbi ºi cã au numeroase puteri, odatã reunite. Conform unei legende, dacã sunt puse în linie, în ultima zi a calendarului mayaº - 21 decembrie 2012 - pãmântul nu se va putea rãsturna.

parere

Ipoteza conform careia craniile sunt falsuri pare la prima vedere cea mai la indemana. Traditiile din intreaga america de sud, diferitele tablite gasite,orice izvor istoric demn de crezare nu mentioneaza nimic nu numai despre aceste minuni ale antichitatii dar si despre vreun cult care sa  aiba ca simbol central craniul. Daca am gandi la rece am putea sa ne intrebam de ce nu alte simboluri ale religiilor
antice sud americane au fost sculptate cu asemenea maiestrie? Sarpele-simbol ce are directa legatura cu presupusele vizite extraterestre din antichitate, nu a fost sculptat cu asemenea precizie ....

Consider deci ca este o mare probabilitate ca prin secolul XIX un aveturier dornic de imbogatire a inventat povestea craniilor [craniul a intrat destul de recent in simbolistica oculta] de cristal

ALRISHA

salve
s-a facut analiza chimica ?ce fel de cristal?cristal de..........ce?

Fr0styan

#70
dintr-o singura bucata de quart, ametist, cristal, etc etc

eu stiu ca sunt 13 cranii  :roll: dintre care unul este secret

http://english.pravda.ru/science/mysteries/18-09-2006/84497-maya-0

melanogaster36

Cred ca unicul craniu veritabil este cel aflat in Canada-Mitchell Hedges,celelalte sunt incercari nereusite de copiere a acestuia.Perfectiunea prelucrarii si lipsa oricaror urme de atingere cu vreo scula clasica sau neclasica face ca acesta sa fie  un artefact infalsificabil cu ajutorul tehnologiei actuale.Practic toate celelalte cranii prezinta urme de prelucrare si sunt probabil falsuri.In afara de laboratoarele Helvett-Packard craniul Mitchell-Hedges a mai fost studiat foarte riguros de catre specialistii de British Museum , concluziile fiind aceleasi:nu poate exista un asemenea artefact.Si apropo, nu exista materiale naturale  mai dure decat diamantul  decat carbura de bor care are in teorie duritatea 12 pe scara lui Mohs dar este artificial creata extrem de rara si scumpa.Si de aceea  diamantele se prelucreaza abrazionandu-le cu pulberi de diamant si doar sub forma prismatica-adica toate suprafetele sunt plane,nu se pot prelucra dupa o generatoare curba cum este prelucrat craniul in cauza.Cuartul di care este realizat artefactul are intr-adevar duritatea 7 pe aceasta scara dar este atat de dur incat poate zgaria sticla.Deci foarte dur pt. a putea fi prelucrat in sens invers axelor de cristalizare fara sa se distruga.

darksid3

#72
Unele s-au dovedit a fi falsuri, altele nu prin simplu fapt ca "cioplitura" nu poate fi reprodusa cu tehnologoia actuala deoarece un cristal creste pe trei planuri diferite de-a lungul unor axe cristalografice. In functie de unghiul in care se afla aceste planuri se formeaza fetele pietrei. Daca un cristal e prelucrat in sens invers axelor sale, materialul se sparge pur si simplu in bucati foarte mici. Problema e ca, unele sunt prelucrate invers axelor de formare a cristalului respectiv
11.11

melanogaster36

Citat din: darksid3 din  13 August 2010, 20:57:30
Unele s-au dovedit a fi falsuri, altele nu prin simplu fapt ca "cioplitura" nu poate fi reprodusa cu tehnologoia actuala deoarece un cristal creste pe trei planuri diferite de-a lungul unor axe cristalografice. In functie de unghiul in care se afla aceste planuri se formeaza fetele pietrei. Daca un cristal e prelucrat in sens invers axelor sale, materialul se sparge pur si simplu in bucati foarte mici. Problema e ca, unele sunt prelucrate invers axelor de formare a cristalului respectiv

Deci Q.E.D.! Din cate am citit pana acum despre subiectul in cauza, singurul prelucrat in sens invers axelor de cristalizare este craniul Mitchell-Hedges.Celelalte sunt mai mult ca sigur falsuri.Daca lagenda cu cele treisprezece cranii este adevarata , mai avem de cautat mult si bine.Sau ,este posibil sa fie deja gasite dar dosite in colectii particulare ,de unde va fi greu sa fie adunate si reunite.

melanogaster36

   Tocmai am aflat ca s-a gasit un alt craniu, asemanator cu cel Mitchell-Hedges prin faptul ca are mandibula detasabila.L-a achizitionat un amator dintr-un magazin de antichitati.A apartinut unui prieten apropiat al proprietarilor ce l-a adus tocmai din Africa.In urma mortii sale , familia a inceput sa-i vanda lucrurile personale si , asa a ajuns acest craniu pe rafturile unui anticariat.Desi nu este confectionat dintr-un cuart atat de perfect translucid ca si cel din Belize (avand trei straturi distincte si o insertie de oxid de fier), este totusi ceva iesit din comun mai ales pt. faptul ca se observa usor, urmarind liniile interioare ale materialului ,ca mandibula detasabila a fost prelucrata din acelasi bloc de cuart.Desi este de provenienta Africana, nimeni nu stie exact cum a intrat in posesia defunctului detinator si de unde l-a achizitionat acesta.Iata aici articolul original:
   http://www.philipcoppens.com/compassion.html