Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Craniile de cristal

Creat de pri3st3ss, 24 Ianuarie 2006, 20:19:18

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

toma

Citatsunt prea orgoliosi si tematori probabil si neinteresati de legende si mituri..pt unii oameni astea sunt simple legende fara un sens...de ce sa isi dea craniul din  colectia proprie,pe care probabil a dat mii de euro, ca sa le pui tu in cerc?!
Nu prea tine explicatia, seamana a ..dialectica! :lol: Beneficiile, daca sint reale, vor fi enorme  pentru noi dar mai ales pentru ei!
Citatimagineaza-ti apoi isteria creata, multimea de curiosi si "medium-uri"(false sau nu), persoane de contact, channel-eri etc, care ar putea da o reprezentatie superba in fata unei multimi pe de-o parte curioase,pe de-o parte indignate, sau acuzand de practici diavolesti!
Nope, treaba se poate rezolva in cadru restrins sub atenta supraveghiere stiintifica. Cu cumva se tem, sau ma rog, deja au obtinut un rezultat ...negativ? Si atunci e mai simplu sa mentina misterul!
Intr-un cuvint explicatia nu tine!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

pri3st3ss

da,toma,e posibil sa ai dreptate

cateva poze....
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

pri3st3ss

Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

toma

Daca te uiti la stilul lor de realizare, apartin, cum ar spune criticii de arta, fiecare altei scoli!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

pri3st3ss

da,uite,mi-ai dat o idee...daca gasesc un critic de arta care nu se va uita la mine ca la felul 13 :-D, am sa aduc o "caracterizare" a pieselor...
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

AdiM

Citat din: toma din  30 August 2006, 11:56:55
Ma tot intreb, vazind poza de mai sus, de ce nu se pun cele 13 cranii la treba, daca tot sint in numar complect (sa nu-mi raspunde-ti cu trburi gen dialectica, pardon teoria conspiratiei :lol:). Cred ca s-ar lamuri lucrurile destul de simplu, iar beneficiul ar fi mult mai mare decit, sa zicem, orgoliul celor citiva detinatori care nu vad de ce nu ar fi si ei extrem de interesati!!

Eu cred ca poza de mai sus este doar o grafica realizata de cineva care stia legenda craniilor.
Dar in realitate, chiar daca s-au descoperit toate  cele 13 cranii (ceea ce pentru mine inca nu este ceva cert),
asta nu inseamna si ca este atit de usor ca detinatorii lor sa le aduca toti in acelasi loc ca sa se poata face ceva cu ele impreuna...
Ginditi-va ca ele apartin unor oameni din diferite tari ale lumii, si nu Republicii Socialiste Romania, si fiecare stapin al unui craniu are propria sa conceptie si mentalitate, iar unii le pot considera doar simple bijuterii antice si nu e asa de simplu sa ii convingi de eventuala putere energetica a craniilor daca ei nu au idee de asa ceva si ii pasioneaza doar sa nu-i deranjeze nimeni de la partida lor de golf sau de la sedinta de manichiura...
Oamenii nu traiesc toti dupa principii stiintifice sau filozofice, asa ca orice intrebare de tipul "de ce nu se face ce vreau eu cu craniile?" este o incercare frumoasa de a exprima ideea ca s-ar putea face ceva cu craniile, dupa dorinta unui singur om, dar atita timp cit fiecare craniu de cristal antic apartine altcuiva, si cuiva cu bani multi, nu vreunui marunt vinzator de ziare, este cu totul alta treaba sa convingi 13 oameni cu bani multi sa faca impreuna ceva doar fiindca iti place tie ideea, daca ei nu cred in ea...
Deci sa nu ne punem intrebari retorice care nu pot avea si raspunsuri utile.
Poate craniile vor fi reunite cindva, atunci cind si oamenii vor ajunge sa se simta o singura fiinta in constiinta lor.


toma

CitatPoate craniile vor fi reunite cindva, atunci cind si oamenii vor ajunge sa se simta o singura fiinta in constiinta lor
...si pina atunci liber la fantezi! :lol:
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

blue

daca ar fi adevarata legenda cu cele 13 cranii atunci ar trebui sa arate toate ca cel din Canada, ADICA perfect...pe cind cele existente arata grosolan,pur si simplu nici nu se compara ,si neaparat sa fie din acelasi material,nu ca cele pe care le-am vazut parca sint de la bazar de dimensiuni si culori diferite....nu stiu de ce dar simt ca avem si noi unul aici in Carpati...undeva unde este ingropata o comoara ce depaseste orice apreciere a noastra...TEZAURUL DACIEI ...atit de bine ascuns ...pe masura valorii sale...dar asta poate fi un nou subiect de discutie in forum ...poate punem de-o descoperire...SIGUR AVEM SI NOI O VALE A REGILOR AICI IN CARPATI!!!!

toma

Citatdaca ar fi adevarata legenda cu cele 13 cranii atunci ar trebui sa arate toate ca cel din Canada, ADICA perfect
Ups, a mai bagat cineva de seama!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

AdiM

Citat din: toma din  01 Septembrie 2006, 09:29:23
si pina atunci liber la fantezi! :lol:

Nu doar pina atunci, ci si dupa aceea, fiindca mereu este liber la fantezii.
Oricind poti emite fantezii proprii despre un lucru daca nu ai dovezi clare si concrete despre acel lucru.
Asta e ceva subinteles.
Cartile, oricit de sonore ar fi numele semnatarilor lor, nu reprezinta o garantie a adevarului, ci doar un reper posibil, in lipsa altor repere mai convingatoare.
Deci esti liber sa emiti fantezii, si nu e nimic jenant in asta.

Tu ce fantezii personale ai despre lume, dincolo de cartile citite?
Ca daca nu ai nici una, si doar reproduci fanteziile altora, ce rost are sa mai comentezi fanteziile altora?



toma

#55
Fanteziile sint frumoase, incing discutiile si spiritele dar.... cam atit!
(modificat de Skywalker)
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Marius MMG

Citat din: Skywalker din  13 Februarie 2006, 18:37:43
  Deci, sa inteleg ca inca nu a sosit timpul, ca sa fie descoperit si al 13-lea craniu. Insa, cred ca se apropie, din moment ce numai unul a ramas nedescoperit.
13 asta s anu fie cu ghinion

lylyt_ice

  TOMA:::cine ti-a spus tie ca trebuiesc sa arate toete ca cele din...Canada???nu cumva stii tu mai multe amanunte si nu vrei sa l-e destainui???tu Im-i dai impresia ca stii mult mai mult decit toti autorii de carti din toata lumea .....Heiiiiiii cine esti tu de fapt de incerci sa demonstrezi ca tu stii mai bine totul ...in orice dumeniu care se discuta aici pe forum ????Hai spune cu ce drept combati tu orice teorie (?)AI VREO baza stabila sau sint numai pareri de om normal cu idei bazate pe teoria invatata de tine la scoala???
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

LP

De la Wikipedia, enciclopedia liberã
Salt la: Navigare, cãutare

Scara de duritate Mohs permite evaluarea duritãþii relative a unor materiale, cu precãdere a nemetalelor. Ea se bazeazã pe capacitatea unui material de a fi zgâriat sau de a zgâria alt material. A fost inventatã în anul 1812 de cãtre mineralogul german Friedrich Mohs (1773-1839) [1].

Este o scarã relativã, ordinalã, care nu permite aprecierea precisã a diferenþei de duritate între douã materiale. La baza ei stau 10 minerale [2]:
Duritate    Mineralul
1    Talc (Mg3Si4O10(OH)2)
2    Gips (CaSO4•2H2O)
3    Calcit (CaCO3)
4    Fluorinã (CaF2)
5    Apatit (Ca5(PO4)3(OH-,Cl-,F-))
6    Ortoclaz (KAlSi3O8)
7    Cuarþ (SiO2)
8    Topaz (Al2SiO4(OH-,F-)2)
9    Corindon (Al2O3)
10    Diamant (C)

Conform acestei scari probata si dovedita, cuartul poate fi taiat, prelucrat cu topaz, corindon si diamant.

LP

Pentru ca sa poti prelucra un cristal, trebuie sa il gasesti in stare pura natural cat mai mare. Cristalele de cuart de dimensiuni mari sunt relativ dese (comparativ cu diamantele-search pe gogu si se gasest destule informatii). In America de Sud in special exista mine foarte vechi pentru exploatarea aurului. Sunt convins ca au nimerit si in alte tipuri de minerale (cum ar fi cuartul) pe care l-au exploatat. Aceasta zona este renumita pe plan mondial pentru diferitele cristale de o puritate si marime deosebita. Sunt cateva zone in lume unde se gasesc, printre care si Romania.

Nu neg dificultatea sculptarii cuartului la nivelul pregatirii de acum cateva mii de ani, dar cine a zis ca sunt facuti acum mii de ani? Nu se pot data, asa ca pot fi facuti chiar in ziua descoperirii lor! Acum 200 de ani exista tehnologia prelucrarii mineralelor dure. Trebuie perseverenta si se face. Iar aia care scriu ca nu se pot realiza in prezent....au chef de senzational. Nu se fabrica asa ceva pt ca este foarte greu sa gasesti un cristal natural atat de mare incat sa iti permiti sa il prelucrezi. Ar trebui sa aiba o marime si forma care sa permita prelucrarea (vezi prelucrarea diamantelor).

Inca ceva: diamantul este cel mai dur mineral natural. Cum facem de reusim sa il prelucram, iar cuartul nu?