Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Pe urmele lui Dracula

Creat de alx, 24 Februarie 2008, 18:03:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

alx

chiar acum pe Discovery Civilisation documentarul: ''Pe urmele lui Dracula''.
    ...realizat,bineinteles,in Romania...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

elena78

 






gasisem  niste informatii uluitor de interesante   in care spun  ca  ultimul descendent a lui Vlad  locuieste la Bucuresti  si este   profesorul Constantin  Balaceanul Stolnici ,cunoaste perfect italiana si este foarte intelept,urmariti-l incepand cu minutul  0.6:25


Dracula, leggenda o realtà? - 2/2 - Mistero 04/01/2011



AdarM

"ATENȚIE: în acest subiect nu s-a mai postat de cel puțin 120 zile.
Dacă nu sunteți sigur că e bine să răspundeți aici, vă rugăm luați în considerare deschiderea unui nou subiect.
"
Sper sa nu incalc regulamentul...

Ce vroiam sa spun:
- N-am vazut documentarul si clipul e sters de pe youtube, insa tin sa remarc un aspect si anume pervertirea adevarului istoric de dragul profitului.
Urmele cele mai adanci lasate de Vlad Tepes in istorie (ca dovezi materiale) le gasim la Sighisoara, Comana, Targoviste, Bucuresti, Poienari, Hunedoara, Visegrad si... Oratii!
Da, Oratii.
E locul unde a fost arestat si  inceputul detentiei de peste 13 ani!
Ei bine, desi toate dovezile spun ca n-a trecut prin Bran, aici gasesti o adevarata industrie avandu-l in centru, iar la Oratii nici macar un indicator spre cetate.

Mai jos, poze cu ruinele de la Oratii:


Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

tractorbeam

#3
In cadrul lucrărilor de restaurare la Castelul Tokat (n.t. in Turcia), au fost descoperite un tunel secret, care pare să conducă la Baile Pervane și un adăpost militar. Două temnițe au fost, de asemenea, descoperite în castel, unde domnitorul Vlad Țepeș, cunoscut sub numele de Dracula,  :evil: se spune că a fost ținut captiv în secolul al 15-lea.

Lucrarile de restaurare sunt în curs de desfășurare, ele au durat deja 10 săptămâni, perioada in care s-au restaurat și consolidat și bastioanele sale, care au fost folosite ca structuri de apărare în epocile selgiucida și otomană.

"Noi încercăm să facem lumină în istorie cu straturile structurii noi dezgropate", a declarat arheologul İbrahim Çetin, care lucrează la săpături. El a spus că echipa sa a gasit camere cubice destinate stocarii produselor alimentare și o terasă deschisă, precum și un adăpost militar și temnițe, care s-au "construit ca o închisoare."
Çetin a remarcat prezența a numeroase tuneluri in jurul site-ului. "Castelul este înconjurat complet de tuneluri secrete. Este foarte misterios", a mai spus el.

"Dracula a stat aici".  :evil: Çetin a declarat că Dracula a fost tinut captiv într-una din temnițele descoperite. "Este greu de estimat în ce cameră a fost tinut Dracula, dar el a fost aici in acea perioada.", a  mai adaugat acesta.

Arheologul turc nu a dat alte detalii. Vlad al III-a trăit între 1431 și 1476. Cei mai mulți istorici spun că a fost ținut în captivitate în România. Durata exactă a perioadei sale de captivitate este inca deschisa dezbaterilor, deși există indicii că a fost intre 1462-1474.

Merhaba!

sursa: HURRYET