Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Pareri ! Ce am fotografiat ?

Creat de OzN_HunteR, 13 Februarie 2008, 10:28:21

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

   O alta fotografie interesanta este si urmatoarea (13). Aici apare un norisor (A) de o culoare mai inchisa ca ceilalti nori, si din aceasta cauza iese in evidenta. Apare ca ceva distinct si putin difuz. Sa fie un OZN mascat printre nori?...poate fi un norisor de alta culoare decat cei de pe fundal?... in ce conditii se putea forma un asemenea nor?  In (B) se vede o pasare in zbor, pt. comparatie.
  Fotografia (14) a fost postata pentru comparatie si pentru a se vedea ca aparatul nu prezinta nici un defect si nici nu este murdar pe obiectiv.
Adevarul este dincolo de noi

jean

   Dupa ce am vazut OZN-ul din filmuletul cu elicopterul urmarit de OZN, (http://www.liveleak.com/view?i=f00_1214113883)
am observat ca acesta are in partea stanga un camp sau este ceva difuz ce se pastreaza pe aceasi parte indiferent de directia de deplasare. Asta mi-a amintit de o fotografie primita de la un prieten in care se vede ceva asemanator, Am aceasta fotografie de mai mult timp, cat si o alta poza martor facuta in acelasi loc si in acelasi timp. Nu am postat aceste fotografii pana acum, fiind convins ca probabil este o pasare in zbor. Fotografia fiind facuta cu zoom fata de cealalta in care se vad clar pasarile in zbor.
   Asemanarea intre imaginile din film si aceasta poza m-a determinat sa o postez aici pentru a afla si alte pareri. Si in aceasta poza se observa ceva difuz langa obiectul respectiv care se deplasaza (vezi zona marita).
   Prima fotografie postata este cea interesanta, in a doua fotografie postata sunt doua imaginini din filmul respectiv, iar ultima este poza martor.
   Ce ziceti...interesanta asemanare nu?
Adevarul este dincolo de noi

DepthOfField

Pozele tale din ultimele 2 posturi...

la postul cu statia meteo. De ce nu sunt insecte sau pasari? Exista vre-un motiv?

La ultimul post, cel cu poza amicului... De ce nu este o insecta? Exista vre-un motiv?

David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

OzN_HunteR


Citat din: bluemoon8520 din  15 Aprilie 2008, 12:15:03

Din câte se vede Ozn_Hunter nu a mai rãspuns... ºi analiza e într-un punct mort.

M ascuzati ca nu mai raspuns.

Citat din: ciuciulete din  13 Februarie 2008, 11:10:09
Ai putea testa usor: mai fa poze asemanatoare IN CONDITII ASEMANATOARE, adica pe inserat, cand lumina e slaba, si pe fundaluri mai uniforme si fara detalii, ca sa poata fi vazute mai usor.

Am incercat sa mai fac poze dar nu am mai avut posibilitatea din cauza ca eu nu mai locuiesc in brasov.

Citat din: ciuciulete din  13 Februarie 2008, 11:10:09
este doar mizerie pe film.


Intradevar era si umpic de praf pe camera ( batea vantul destul de tare )
dar cum ramane cu cele 6 puncte galbene, si 1 alb ?

Citat din: Arckadii din  15 Aprilie 2008, 11:44:58
si totusi cum ramane cu mesajul lui Ozn_Hunter?


Mersi de sustinere
A nation which has forgotten the quality of courage which in the past has been brought to public life is not as likely to insist upon or regard that quality in its chosen leaders today - and in fact we have forgotten.

John.F.Kennedy

jean

Citatla postul cu statia meteo. De ce nu sunt insecte sau pasari? Exista vre-un motiv?
In formatiunea inchisa marcata cu sageata A, eu nu am vazut insecte... mai mari ca o pasare? (punctul indicat de sageata B). Cineva ar spune ca a trecut aproape de obiectiv. Se observa ca formatiunea respectiva nu este chiar asa de apropiata de obiectiv, pare a fi undeva in profunzime. Mai mult de atat, formatiunea are conturul neclar, seamana mai mult cu un nor. In ultima vreme am inceput o vanatoare foto de: insecte, pasari, avioane in zbor, lumini la distanta si de aproape pentru a vedea cum apar acestea in fotografii. M-am saturat de explicatii eronate.
   Am cautat rapid cateva fotografii asemanatoare pe net, sunt o multime. Vezi prima fotografie postata, un colaj de la
http://www.asfan.ro/default.htm. Sa fie toate acestea insecte in zbor?...In mod sigur nu.
CitatLa ultimul post, cel cu poza amicului... De ce nu este o insecta? Exista vre-un motiv?
Pasare nu este. Pe poza martor se vad cateva pasari in zbor, si acelea se vad corect. Este adevarat ca acea poza nu este facuta cu zoom. Cit despre insecta, ce sa zic...mie nu mi se pare a fi asa de aproape de obiectiv. Se vede undeva in profunzimea imagini. Iar daca era mai departe in mod sigur nu se mai vedea.
   Deasemenea am cautat pe net poze asemanatoare si am gasit cateva aici: http://www.ufocasebook.com/
Se obseva la acestea, la fel ca in poza postata de mine, un camp sau ceva difuz in apropiera corpului principal. Vezi urmatoarele fotografii postate. Tot insecte sunt?...Mai ales cea din avion. Zboara insectele la acea inaltime?
Adevarul este dincolo de noi

jean

  Si pentru edificare, cateva poze cu insecte si pasari in zbor.
Adevarul este dincolo de noi

DepthOfField

Citat din: jean din  25 Iunie 2008, 23:04:59
   In formatiunea inchisa marcata cu sageata A, eu nu am vazut insecte... mai mari ca o pasare? (punctul indicat de sageata B). Cineva ar spune ca a trecut aproape de obiectiv.
BINGO! Ar fi putut foarte bine sa fi trecut mai aproape! Dar de ce excluzi tu aceasta varianta?

Citat
  Se observa ca formatiunea respectiva nu este chiar asa de apropiata de obiectiv, pare a fi undeva in profunzime.
Ei na, cum observi asta? O fotografie este BIDIMENSIONALA. Vezi cumva stereoscopic? ;-) Deci, iata unde te inseli, si de aici rationament gresit. Poate fi si aproape si departe. Nu ai repere de delimitare. Gandeste-te! Si apoi ia si exemplele postate de mine mai jos.

Citat
   Mai mult de atat, formatiunea are conturul neclar, seamana mai mult cu un nor.
BINGO! Ai luat in calcul si fenomenul de defocalizare al unui obiect apropiat aflat mai incoace decat limita proxima de profunzime? Nu, ca nu vrei. O sa vezi exemple la mine mai jos.

Citat
In ultima vreme am inceput o vanatoare foto de: insecte, pasari, avioane in zbor, lumini la distanta si de aproape pentru a vedea cum apar acestea in fotografii. M-am saturat de explicatii eronate. 
Ma bucur ca ai luat taurul de coarne! pe bune. S-ar putea, daca nu renunti, sa ai o revelatie, dar nu cum te astepti tu acum, ci sa-mi dai dreptate. Si da, si eu m-am saturat de explicatii eronate, (orice insecta = nava extraterestra) de aceea se poate vedea un anume devotament de a exemplifica cu poze si experimente proprii. Succes si perseverenta, dublate de tenacitate si gandire dincolo de superficialitate iti urez!

Citat
   Am cautat rapid cateva fotografii asemanatoare pe net, sunt o multime. Vezi prima fotografie postata, un colaj de la
http://www.asfan.ro/default.htm. Sa fie toate acestea insecte in zbor?...In mod sigur nu.   Pasare nu este.
Ba majoritatea sunt insecte sau pasari (exemplele de pe asfan). Daca perseverezi in experiente practice proprii, ai sa intelegi. Te mai ajut si eu cu propriile-mi exemple.


Citat
Cit despre insecta, ce sa zic...mie nu mi se pare a fi asa de aproape de obiectiv. Se vede undeva in profunzimea imagini.
iarasi vezi "stereoscopic". cum determini tu distanta pana la un obiect total necunoscut, in lipsa de orice reper, pe o imagine BI-dimensionala? cu "mi se pare"? Dar in exemplele ce le voi posta mai jos (pozele, nu animatiile care contin indicii), la ce distanta sunt "ozn"-urile mele? normal, nu se poate spune din simple poze.


Citat
     Deasemenea am cautat pe net poze asemanatoare si am gasit cateva aici: http://www.ufocasebook.com/
Se obseva la acestea, la fel ca in poza postata de mine, un camp sau ceva difuz in apropiera corpului principal. Vezi urmatoarele fotografii postate. Tot insecte sunt?...Mai ales cea din avion. Zboara insectele la acea inaltime?
Poza "2.jpg" postata de tine, poate fi foarte bine un avion. Am dat exemple similare pe alte topicuri.
Poza "3.jpg" postata de tine, nu e pasare sau insecta, e prea luminoasa....este foarte probabil o reflexie in hublou a unei "luciri" de la soare de pe aparatul foto al celui care a fotografiat (sau poate blitz). Suna plauzibil si perfect posibil, nu?

Despre pozele cu insecte facute de tine: Foarte bine. Persevereaza. Un lucru va trebui sa inveti: chiar daca este insecta (sau pasare), nu e nici pe departe obligatoriu ca sa se vada clar acest lucru pe fotografii. Si doar am exemplificat de nenumarate ori cu poze personale. Daca perseverezi si tu, ai sa vezi ca asa e.

Despre ce camp vorbesti? Pai poate te referi la efectul de sharpening (vezi topicul cu tehnica imaginii!). La o adica, si exemplele mele urmatoare cu insecte, vei vedea astfel de "campuri" de energie...

si pun imediat si exemple.


David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

DepthOfField

#22
Nota: imaginile sunt mai mari si e posibil sa se incarce mai greu in browserul dvs. Eventual mai dati refresh.ozn cu camp energetic sus pe cer ?!NU! O banala insecta in zbor !!! Iata:
======================================

OZN tip trabuc pe cer?? (A se remarca un anumit camp energetic)NU! O banala insecta in zbor prin fata obiectivului, plus artefacte de compresie jpeg si sharpening pe imagine:
======================================


Un ciudat OZN de tip "nor" difuz ??
nici pe departe, o insecta in zbor, aproape de obiectiv, defocalizata!! Iata:
====================================

OZN tip trabuc, in hiperviteza sau incomplet materializat ??Nici pe departe...tot o insecta, apropiata de obiectiv si defocalizata, ba si transparenta datorita deplasarii perceptibile pe durata timpului de expunere, iata:
=======================================

OZN-urile astea misuna mai mult decat insectele, fir-ar sa fie. Si ce usor le prind eu. Vanator de OZN-uri ma fac.

p.s. Mai am si altele, dar, altadata.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

jean

   Nu am afirmat nici un moment ca in pozele postate de mine mai sus este vorba de OZN-uri sau ceva misterios.
Prima poza (13.jpg).
CitatDe ce nu sunt insecte sau pasari? Exista vre-un motiv?
Pai din motivele spuse mai sus. Mie nu mi se pare a semana nici cu una nici cu alta. Seamana mult mai mult cu un nor putin mai deosebit fata de ceilalti ca culoare (mai inchis). Si cum un asemenea nor nu poate fi la distanta mica de obiectiv, atunci cred ca distanta pana la el este destul de mare. Deci, nu am nevoie de o vedere stereoscopica pentru a face aceasta constatare. Eu cred in continuare ca este un nor.
  IMG-04. jpg Aceasta poza a fost postata numai datorita asemanari cu unele cadre din filmul cu elicopterul si OZN-ul .
Vezi citatul de mai jos.
CitatAsemanarea intre imaginile din film si aceasta poza m-a determinat sa o postez aici pentru a afla si alte pareri

CitatDe ce nu este o insecta? Exista vre-un motiv?
Daca ai observat pe cer erau niste nori urati (luminati de soare de deasupra lor).
Era inainte de furtuna. Norii respectivi a determinat pe acel prieten sa faca acele fotografii. Fotografia a fost facuta de la etajul 7, nu stiu ce insecta se incumeta sa zboare la inaltimea etajului 7 pe un curent destul de puternic. Eu stiu ca inainte de furtuna insectele se ascund. Dar se cunoaste faptul ca unele pasari sunt incantate de acesti curenti de aer pentru zbor.
    Eu cred ca totusi este vorba de o pasare, nu cred ca se afla asa aproape de obiectiv. o insecta la distanta mai mare nu se mai vede.
   In legatura cu gif-urile postate de ciuciulete. Sunt destul de instructive, dar asa cum eu nu pot demonstra ca este vorba de un nor, (care se vede clar) si o pasare (neclar), nici formele neclare care se misca in gif-urile respective nu pot fi numite insecte. Pentu ca sunt neclare se poate spune ca sunt neidentificabile (OZN-uri). Lasa loc la diferite interpretari...nu?
   Am retinut ca imaginile sunt mai mari...In legatura cu primul gif, poti sa tai bucata din cadrul ,,#7" unde obiectul respectiv se afla in dreptul pomului (prima imagine postata de mine), poate se vede mai bine ce reprezinta. Eu am incercat dar rezultatele nu sunt satisfacatoare.
  Celelalte gif-uri sunt facute in zona de munte, si la inaltimi mai mari. Ma intreb ce insecte mai zboara la acea inaltime? Poate ca sunt. Dar cel putin intr-un gif forma neclara trece prin spatele a doi brazi (gif-ul atasat). Nu poate fi o insecta pentru ca la acea distanta nu se mai vede pe poza. Ciuciulete a spus urmatoarele:
Citatnici pe departe, o insecta in zbor, aproape de obiectiv, defocalizata!!
In acest caz cred ca este gresit, este o pasare sau altceva.
Adevarul este dincolo de noi

DepthOfField

Am intarziat cu raspunsul...

Citat"Seamana mult mai mult cu un nor putin mai deosebit fata de ceilalti ca culoare (mai inchis). Si cum un asemenea nor nu poate fi la distanta mica de obiectiv, atunci cred ca distanta pana la el este destul de mare. Deci, nu am nevoie de o vedere stereoscopica pentru a face aceasta constatare. Eu cred in continuare ca este un nor"

Constatarea ta (ca e nor) se bazeaza pe o asemanare. E cam ciudat norul acela oricum, daca ar fi nor. Insa nu e ciudata asemanarea cu manifestarea pe care o poate lasa o insecta defocalizata, asa cum am mai incercat sa demosntrez, si o sa mai revin in curand cu niste exemple.

Citat"Fotografia a fost facuta de la etajul 7, nu stiu ce insecta se incumeta sa zboare la inaltimea etajului 7 pe un curent destul de puternic. Eu stiu ca inainte de furtuna insectele se ascund. Dar se cunoaste faptul ca unele pasari sunt incantate de acesti curenti de aer pentru zbor.
    Eu cred ca totusi este vorba de o pasare, nu cred ca se afla asa aproape de obiectiv. o insecta la distanta mai mare nu se mai vede."

1) nu intra muste, tantari si insecte la etajul 7 daca prind geamul deschis?
2) poate fi si pasare, dar seamana mai bine cu o insecta

in legatura cu exemplificarile mele..

Citat"Am retinut ca imaginile sunt mai mari...In legatura cu primul gif, poti sa tai bucata din cadrul ,,#7" unde obiectul respectiv se afla in dreptul pomului (prima imagine postata de mine), poate se vede mai bine ce reprezinta. Eu am incercat dar rezultatele nu sunt satisfacatoare."
Nu, imaginile nu sunt mai mari, sunt cadre din filmare facuta la 640 x 480. Am precizat ca GIF-urile animate pe care le-am postat sunt mai mari ca si fisiere (numar de kB), si e posibil sa se incarce mai greu in browser.
Am efectuat "taietura" ceruta, vezi atasamentul "MVI_4160-detaliu.jpg". E in fata copacului.

Citat"Celelalte gif-uri sunt facute in zona de munte, si la inaltimi mai mari. Ma intreb ce insecte mai zboara la acea inaltime? Poate ca sunt. "
Zboara o gramada. Cata vreme este cald, vegetatie si flori (de copaci, de flori de colt etc), sunt si insecte cu duiumul. Poti verifica daca nu uiti cand te duci la munte sus vara.

Citat"Dar cel putin intr-un gif forma neclara trece prin spatele a doi brazi (gif-ul atasat). Nu poate fi o insecta pentru ca la acea distanta nu se mai vede pe poza"
Nu trece prin spate, ci prin fata. Iata cropuri din doua cadre succesive (imaginea "cadre succesive"). Pe al doilea cadru, cel din dreapta, in centrul dreptunghiului rosu, se poate decerna, comparativ cu primul cadru, existenta IN FATA bradului a "obiectului". Poate fi si o pasarica, dar mai degraba este o insecta apreciez eu.
Vezi, ce spuneam..fata, spate..distanta pana la un obiect... asta NU o poti judeca pe o imagine (si nici in realitate daca obiectul este nerecognoscibil si iesit din zona de cateva zeci de metri cel mult a steresocopiei data de privirea bi-oculara) in lipsa de repere adecvate.

Spune-mi, Jean, spuneai ca te pui pe fotografiat insecte/pasarele ca sa lamuresti problema. Ai mai inaintat ceva? Eu am o colectie noua, deja, maricica, nepostata inca, de pasarici si insecticele, :D ,  mai am de finisat materialele. Stay tuned!
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

jean

CitatAm efectuat "taietura" ceruta, vezi atasamentul "MVI_4160-detaliu.jpg". E in fata copacului
Da din cadrul respectiv nu se distinge daca este o pasare sau o insecta. Poate fi si una si alta, in nici un caz un OZN.
CitatPe al doilea cadru, cel din dreapta, in centrul dreptunghiului rosu, se poate decerna, comparativ cu primul cadru, existenta IN FATA bradului a "obiectului"
Nu este concludent se confunda cu coronamentul.
   Nu am spus prostii in legatura cu incercarea de a fotografia insecte si pasari in mod intentionat, pentru a vedea cum apar ele pe poze. Am si facut cateva, nu chiar foarte bune, dar nu ma dau batut. Mai incerc. Mai jos am postat cateva.
   Primele trei fotografii, reprezinta pasari in zbor. Ultima reprezinta o insecta.

Adevarul este dincolo de noi

Yagg

Fotografiam Luna de dupã niºte nori, apoi am zãrit un avion, într-o situaþie în care a mai fost prezentat aici pe forum, apoi când am descãrcat pozele de pe camera foto, mi-a atras atenþia un punct roºiatic. Am crezut cã e o stea, pentru cã era spre înserare. Am observat ceva ciudat. La un moment dat a dispãrut ºi mi se pare cã s-a ºi miºcat puþin. Nu pot sã analizez singur aspectele acestea. De aceea apelez la voi. :-D

Am folosit ºi zoom-ul (optic) între 10x ºi 15x, pe Program Auto ºi -2.0 EV.
Pãreri. Ce credeþi cã e? Este o stea? Ideea e cã dispare dupã... la urmãtoarea secundã, în aceleaºi condiþii de fotografiere dupã. Putea fi un satelit?
Ora aproximativã: 20.00-20.30 (din pãcate data ºi ora pe camerã nu le setez tot timpul dupã ce încarc acumulatorul)
Obiectul este greu vizibil, în partea dreaptã a pozei.


Yagg


prodcomb

Frumoase poze!
Sunt urmele de condens ale unui avion.
Au mai fost prezentate ºi imagini filmate cu acest fenomen, într-un apus splendid.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit