Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Originile clanului Bin Laden si legaturile lui cu SUA

Creat de SinapX, 04 Februarie 2008, 21:20:41

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

SinapX

Originile clanului Bin Laden ºi legãturile lui cu SUA

de Mariana Istrate

Relaþiile foarte strânse de afaceri dintre clanul Bush ºi clanul bin Laden dateazã din anii '70. Pânã în 2001 au fost pompate miliarde de dolari din Orientul Mijlociu în firme americane controlate de preºedintele SUA. Teroriºtii de azi sunt de fapt foºtii parteneri de afaceri ai conducerii americane. Se spune cã ei alcãtuiesc o grupare cu un nume de temut: Al Qaeda, care este principala responsabilã de majoritatea atacurilor teroriste din ultimii ani. Dar, la o analizã atentã, descoperim cã terorismul nu este ,,rãzboiul sfânt" al unei grupãri religioase radicale (nici Al Qaeda, nici vreo alta), ci este o modalitate prin care guvernul din umbrã conduce lumea prin teroare în direcþia pe care o doreºte, fiind totodatã ºi o afacere profitabilã.

Care este miza ºi ce interese sunt amestecate în acest sinistru joc, de care SUA ºi serviciile sale secrete nu sunt deloc strãine?

Istoria relaþiilor dintre clanul Bush ºi companiile americane începe cu tatãl lui Osama bin Laden. Mohhamad bin Oud bin Laden era un þãran din Yemen care s-a stabilit în Arabia Sauditã. Acolo a început sã lucreze în docurile din portul Jeddah. Mai târziu a înfiinþat o firmã de construcþii, care a prosperat rapid, devenind una din cele mai puternice companii de profil din zonã.
Cheia acestei ascensiuni se aflã în contractele încheiate cu Casa Regalã a Arabiei Saudite ºi, prin intermediul acesteia, cu americanii. Firma lui Mohhamad bin Oud bin Laden s-a implicat în proiecte de anvergurã: a construit pentru familia de Saud primul palat regal din Jeddah, apoi s-a ocupat de reconstruirea unor importante moschei din þarã ºi chiar de renovarea celebrei moschei al-Aqsa din Jerusalem. Compania a ajuns astfel sã fie tot mai cunoscutã, iar clanul bin Laden, care numãra în jur de 300 de membri, se bucura de un mare prestigiu printre conaþionalii lui.

Osama bin Laden s-a nãscut în martie 1957. Dupã ce a urmat ºcoala din Jeddah, el ºi-a continuat studiile la Universitatea King Abdulaziz urmând ºtiinþele economice ºi managementul. Osama însã nu dorea sã continue afacerile familiei, aºa cã s-a focalizat asupra studiilor islamice. Aºa a intrat sub influenþa ideilor Frãþiei Musulmane, o grupare fundamentalistã islamicã. Cel care s-a ocupat iniþial de el a fost Mohammed Qutb, fratele lui Syed Qutb, fondatorul grupãrii moderne a Frãþiei Musulmane. Cum Mohammed Qutb a fost executat în Egipt în 1966, Bin Laden ºi-a continuat studiile cu dr. Abdullah Azzam, un membru palestinian al Frãþiei Musulmane Iordaniene. Având astfel de influenþe educaþionale, era foarte uºor ca tânãrul Bin Laden sã devinã un radical, dar aceasta nu l-a împiedicat sã beneficieze de relaþiile de afaceri cu americanii.

Dinastia Bush ºi clanul bin Laden, parteneri de afaceri

Relaþia dintre familia preºedintelui G.W. Bush ºi al-Qaeda este foarte veche. Jurnalistul Peter Allen de la London Daily Mail, a dezvãluit strânsele legãturi dintre George W. Bush ºi Salem bin Laden, fratele lui Osama: ,,Incredibil, scrie el, Salem este partener de afaceri cu omul care conduce vânãtoarea fratelui sãu".

Prima companie petrolierã a lui George W. Bush, Arbusto Energy, fondatã în 1970 în Texas, l-a avut ca asociat pe Salem bin Laden. În companie a fãcut investiþii de 50.000 de dolari ºi un afacerist texan, pe nume James Bath, un bun prieten de-al lui Bush. În acelaºi an, Bath a cumpãrat aeroportul Huston Gulf pe numele lui Salem.

În 1987, Arbusto Energy devine Harken Energy Corporation ºi mai mult de 25 de milioane de dolari sunt investiþi în companie. Tranzacþia are loc prin intermediul unor bãnci elveþiene, cu care James Bath are strânse legãturi: Uniunea Bãncilor Elveþiene ºi Banca de Comerþ ºi Credit Internaþional (BCCI) din Geneva. BCCI a fost acuzatã ulterior cã a sprijinit activitãþile secrete ale CIA-ului din Afghanistan. Prin aceste relaþii de afaceri, clanul Buh a primit miliarde de dolari de la clanul bin Laden, bani care au influenþat politica externã a Statelor Unite.

Pe la mijlocul anului 1990, George Bush Senior a început sã lucreze pentru Grupul Carlyle. Într-un program difuzat de BBC, Newsnight, Greg Palast dezvãluie cã: ,,Tânãrul George (Bush, n.r.) a primit ºi el beneficii ca director al unei filiale a Carlyle Corporation, o companie privatã, puþin cunoscutã, care în doar câþiva ani de la întemeiere a devenit unul dintre cei mai mari furnizori ai sistemului de apãrare al Statelor Unite. Tatãl sãu, Bush senior, este de asemenea pe statul de platã al companiei ca ºi consilier. ªi ceea ce este cu adevãrat jenant este faptul cã bin Laden deþinea acþiuni la Carlyle, pe care le-a vândut doar dupã 11 septembrie 2001."

Aceastã companie a înghiþit ºi ea 12 miliarde de dolari. James Baker, secretarul apãrãrii, a fost consilierul firmei, iar Frank Carlucci, secretarul apãrãrii în timpul lui Reagan, a devenit preºedintele firmei. În acea perioadã Bush senior a fãcut douã vizite în Arabia, la cartierul general al lui bin Laden, în calitate de reprezentant al grupului Carlyle. Clanul bin Laden, alãturi de 11 familii saudite au investit consistent în acest grup. De asemenea, din consiliul de conducere al Grupului Carlyle face parte ºi Sami Baarma, directorul instituþiei pakistaneze numite Prima Bancã Comercialã care îºi are sediul în Lahore ºi este condusã de Khalid bin Mahfouz.

În 1992, James Bath a fost pus sub observaþie de cãtre FBI, sub acuzaþia de direcþionare de bani din Arabia Sauditã cãtre companiile texane, cu scopul de a influenþa politica externã americanã. George W. Bush a negat faptul cã îl cunoaºte pe James Bath, deºi ei colaboraserã mult timp. În 1999, Khalid bin Mahfouz a fost acuzat de transferarea a trei milioane de dolari dintr-un fond de pensii saudit în conturile BCCI din New York ºi Londra, care aveau legãturi cu operaþiunile lui bin Laden.

În dimineaþa zilei de 11 septembrie 2001, grupul Carlyle a fost gazda conferinþei anuale a investitorilor care a avut loc la Hotelul Ritz Carton din Washington DC. Frank Carlucci, James Barker, George Bush Senior ºi Shafig bin Laden, fratele lui Osama bin Laden au privit împreunã imaginile transmise din New York cu prãbuºirea World Trade Center.

Pe 26 septembrie 2001, armata americanã a semnat un contract de 665 milioane de dolari cu o divizie a Grupului Carlyle numitã United Defense Industries pentru desfãºurarea operaþiunii numite Crusader. În luna octombrie a aceluiaºi an, Grupul Carlyle s-a transformat într-o companie publicã, iar în decembrie 2001, a avut un profit de 237 milioane de dolari într-o singura zi. George Bush senior s-a retras de la conducere în octombrie 2003, dar a continuat sã facã investiþii în companie. Clanul bin Laden s-a retras în mod discret din acest grup.

În urma evenimentelor de la World Trade Center, preºedintele Bush a fost rugat sã desemneze un preºedinte al Comisiei de Investigaþii 9/11. El l-a ales tocmai pe Thomas Kean, fostul lui partener de afaceri ºi totodatã partener de afaceri cu Mahfouz and Al-Amoudi, cumnatul lui Osama bin Laden.

Legãturile strânse de afaceri dintre cele douã clanuri au fãcut ca întreaga administraþie Bush sã zãdãrniceascã eforturile FBI-ului de a gãsi vinovaþii atacurilor, deoarece aceste investigaþii ar fi putut demonstra faptul cã terorismul era de fapt afacerea familiei bin Laden, ºi implicit a familiei Bush. Acest lucru ar fi asociat familia Bush cu terorismul, lucru pe care preºedintele nu-l dorea nicidecum.

Propaganda despre Al-Qaeda este exageratã

Mai mulþi ziariºti ºi-au pus întrebarea: E posibil ca al-Qaeda, definitã de preºedintele Bush ca fiind ,,nucleul conspiraþiei teroriste internaþionale" sã nu existe de fapt sau sã nu fie o organizaþie de proporþii, aºa cum vrea sã ne convingã maºina de propagandã? Concluzia la care au ajuns a fost cã o bunã parte din ceea ce ºtim despre terorismul internaþional este o poveste exageratã ºi distorsionatã pe care mai marii lumii vor sã ne-o bage pe gât.

Robert Scheer, un jurnalist cu 30 de ani de experienþã de la Los Angeles Time, face, într-un documentar BBC, unele comentarii referitoare la evenimentele din 11 septembrie 2001 ºi la o eventualã legãturã cu gruparea al-Qaeda. El pune urmãtoarele întrebãri:
- Dacã Osama bin Laden reprezintã, in facto, capul unei organizaþii internaþionale teroriste cu grupuri operative antrenate în peste 40 de þãri, aºa cum afirmã Bush, de ce, în ciuda torturãrii prizonierilor ºi a tuturor mijloacelor utilizate pentru a scoate informaþii de la ei, nu s-a obþinut nici o dovadã a faptului cã dãrâmarea World Trade Center a fost realizatã de islamiºti?
- Cum e posibil ca dupã 9/11 sã fie reþinuþi în Marea Britanie ca presupuºi teroriºti 664 de oameni, ºi numai 17 dintre ei sã fie gãsiþi vinovaþi de participare la organizarea atentatelor, nici unul nefiind membru al-Qaeda?
- De ce Secretarul Apãrãrii, Donald Rumsfeld, afirma în "Întâlnirea cu presa" în 2001 cã al-Qaeda a avut cartierul general în zona peºterilor din Afganistan, când Marea Britanie ºi forþele militare americane nu au gãsit nici o urmã de aºezare în zona indicatã?

Documentarul BBC admite cã ameninþarea terorismului este realã ºi în creºtere, dar demonstreazã cã nu este vorba de o ameninþare centralizatã: ,,Aceºtia sunt indivizi ºi grupuri periculoase ºi fanatice împrãºtiate în întreaga lume care s-au inspirat din ideile extremiste islamice ºi care vor folosi tehnici de terorizare a maselor. De oriunde am privi organizaþia al-Qaeda, din vârful munþilor din Afganistan spre celulele închisorilor din America, englezii ºi americanii urmãresc un duºman fantomã". Adevãrul este, cã în ciuda eforturilor fãcute de fiecare comisie guvernamentalã ºi de o armatã de investigatori, încã nu existã o poveste credibilã despre ,,rãzboiul terorii", ci doar o luptã cu umbrele.

Guvernul american a avut toate mijloacele necesare pentru a detecta ºi preveni atacurile teroriste asupra Statelor Unite, prin puternicele instituþii de contraspionaj ºi securitate: CIA, FBI, NSA, Serviciul Secret al Apãrãrii, etc. Toate aceste servicii au în dotare echipament tehnic de ultimã orã care ar putea sã monitorizeze comunicaþiile electronice din întreaga lume. Cum putem sã credem cã aceste atacuri au fost cu adevãrat o surprizã pentru americani, atâta timp cât ei au o adevãratã obsesie în ceea ce priveºte securitatea?!

În anul 2001, SUA a cheltuit 30 miliarde de dolari pentru culegerea de informaþii ºi încã 12 miliarde pentru operaþiuni antiterorism. Singura explicaþie plauzibilã, dar ºi sinistrã, este cã guvernul SUA a avut cunoºtinþã de aceste viitoare atacuri aviatice teroriste, deoarece au fost programate chiar de el.

Terorismul a oferit un pretext pentru introducerea unor legi draconice ºi a unor mãsuri de securitate ºi de limitare a drepturilor omului, care înainte ar fi fost de neconceput. Acest lucru a fost recunoscut de deputatul Henry Gonzalez: ,,Adevãrul este cã avem deja pregãtite toate aceste mãsuri de precauþie, iar planurile de urgenþã, stabilite prin lege, existã deja, ºi prin urmare, cu ajutorul lor am putea ca în numele stopãrii terorismului sã mobilizãm armata, sã arestãm cetãþeni americani ºi sã îi þinem în lagãre de detenþie".

Ca rãspuns la atacurile din 11 septembrie 2001, guvernul SUA a adoptat o mãsurã de urgenþã reglementatã prin lege, care dupã spusele lui Jim McGee, redactor al ziarului Washington Post: ,,împuterniceºte guvernul sã modifice misiunea principalã a FBI-ului, adãugând la soluþionarea crimelor, adunarea de informaþii domestice (supravegherea populaþiei). În plus, Ministerul de Finanþe a fost însãrcinat cu construirea unui sistem ce va reuni toate informaþiile din domeniul financiar, ale cãrui date pot fi accesate de cãtre CIA. ªi lucrul cel mai important, CIA va avea pentru prima datã dreptul de a influenþa operaþiunile de supraveghere ale FBI-ului pe teritoriul SUA, va avea acces la dovezile adunate de cãtre Marele Juriu Federal ºi la monitorizarea convorbirilor telefonice".

În numele luptei contra terorismului, guvernul american a obþinut deci mânã liberã pentru a monitoriza orice miºcare ,,suspectã", devenind un mijloc de colectare de informaþii despre orice cetãþean. Iar Marele Juriu Federal devine astfel cea mai puternicã armã de investigaþie din SUA. El are puteri extinse, putând furniza informaþii FBI-ului ºi CIA-ului, în special informaþii legate de serviciile secrete strãine sau de terorismul internaþional.

Sursa: http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=5051

Ronin

http://ordinulnegru.blogspot.com/
În timp ce toti oamenii accepta realitatea obiectelor, care sunt perceptibile simturilor lor, Socrate are o atitudine dispretuitoare fata de oamenii, care cred ca pentru a deveni reale lucrurile trebuie sa fie palpabile.

Cautatorul

Stire:

"Americanii l-au fãcut scãpat pe Ben Laden în 2001, deºi l-ar fi putut captura"

"Potrivit unui raport al Senatului american, SUA l-ar fi putut captura în luna decembrie 2001, la numai câteva luni dupã atentatele din 11 septembrie pe conducãtorul al-Qaida, în estul Afganistanului. Ziarul Le Figaro scrie cã administraþia Bush este acuzatã cã a permis fuga teroristului în Pakistan.

În acea perioadã Ben Laden era ascuns în grotele din Munþii Tora Bora, iar trupele americane erau pe urmele lui. Comandamentul militar american a aplicat strategia secretarului de stat pentru apãrare din acea perioadã, Donald Rumsfeld, refuzând sã furnizeze mijloacele necesare capturãrii ºi o intervenþie în forþã.

Raportul se bazeazã pe mãrturiile responsabililor militari de pe teren, care au fost refuzaþi de mai multe ori, atunci când au cerut trupe suplimentare, pentru blocarea vãilor care permiteau accesul în Pakistan. Donald Rumsfeld îºi motiva atunci refuzul prin faptul cã va stârni un sentiment anti-american, dacã SUA vor lovi prea puternic. Gary Bernsten, un responsabil CIA în Afganistan a declarat cã terorismul s-ar fi putut sfârºi atunci.

În luna decembrie 2001, CIA ºtia cã Ben Laden se ascunde în Munþii Tora Bora, însoþit de în jur de o mie de oameni. A fost lansat un atac aerian excepþional, iar din mesajele radio se înþelege cã Ben Laden era pregãtit sã moarã. Ofensiva aerianã nu este însã susþinutã ºi în plan terestru, iar numãrul unu al-Qaida reuºeºte sã ajungã în Pakistan"

http://www.realitatea.net/americanii-l-au-facut-scapat-pe-ben-laden-in-2001--desi-l-ar-fi-putut-captura_689745.html

Xanadron

http://news.yahoo.com/s/ap/20110121/ap_on_re_mi_ea/ml_al_qaida_france#mwpphu-container

Yo mamma, Bin Laden strikes again!  :-D
Doar cu un mesaj audio, normal...;) (dupa citeva foste filmuletze "de amenintare" falsificate, in care s-a dovedit ca "joaca" alt ciumpalac barbos).

Parodia asta ce s-ar putea numi "Bin Laden Productions" e continuata vad de catre "sforarii PTB" cu un tupeu inimaginabil :x (explicabil doar din cauza credulitatii... incredibile a "turmei" ilogice si atit de usor prostibile).

Mort mai mult ca sigur din 2002 sau 2003 (cel mai probabil in urma unei vechi si grave insuficienzte renale), Bin Laden (adica... fantoma lui 8-)) se pare ca serveste inca de minune scopurilor NWO (dar si ale unor islamisti extremisti).
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

O cunoºtinþã are un amic care are un prieten ce seamãnã perfect cu binladeo. ªi tipu ãsta pleacã în state fãrã a fi conºtient de asemãnarea sa fãrã de seamãn... În cele din urmã ajunge pe strãzile din noul York ºi aude la un moment dat pe cineva strigând -uite-l pe binladen! Uitaþi-l acolo! Tipu încremeneºte ºi în final sã leºine cãci toþi se uitau la el. Chestia asta i s-a întâmplat de nenumãrate ori, în anumite cazuri a intervenit ºi poliþia cerându-i actele etc. Supãrat ºi tulburat tipu sunã-n þarã ºi se plânge prietenului sãu de cele suferite. Prietenului îi picã fisa ºi-l întrebã dacã mergea îmbrãcat pe acolo cum o fãcea ºi prin þarã, acasã, adicã cu rasa de cãlugãr... Evident rãspunsul a fost da. Finalul a fost cã dupã mai multe cruci ºi o pereche de blugi popicul ieromonah a fost lãsat în pace..... Lucru ciudat aº spune cãci dupã pozele vãzute ºi de cãtre mine asemãnarea e zguduitoare.