Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

El este vânãtor de OZN-uri

Creat de Nox, 28 Ianuarie 2008, 12:43:02

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Nox

El este vânãtor de OZN-uri

Inginerul Paul Dorneanu este convins ca tara noastra este vizitata frecvent de extraterestri. El este presedintele organizatiei RUFON, care se ocupa de monitorizarea fenomenelor paranormale. Adica este vanator de OZN-uri. Din datele ufologilor autohtoni rezulta ca Romania e vizitata de extraterestri cel putin o data la 30 de zile.

Paul Dorneanu are 27 de ani si din anul 1998 a devenit presedintele RUFON, organizatie care se ocupa de inregistrarea fenomenelor paranormale de pe teritoriul Romaniei.

'Din liceu mi-a venit aceasta idee pentru ca de copil am fost fascinat de existenta extraterestra. Mi se pare aberant sa credem ca in tot Universul numai Pamantul este populat de fiinte inteligente. Asa ca mi-am propus sa aflu mai mult. La inceput am fost un grup de elevi care discutam toata ziua pe forum despre OZN-uri. Spre mirarea mea, multi tineri aveau aceleasi intrebari ca si mine, iar la ora actuala organizatia noastra are aproximativ 1.000 de membri', ne-a spus Paul.

Paul primeste zilnic zeci de mesaje de la persoane care sustin ca au intrat in contact fie cu extraterestri, fie cu obiecte de zbor neidentificate.

'Mai intai noi monitorizam rapoartele din presa, daca si in mass-media apar aceleasi informatii pe care le avem de la persoana care ne-a contactat, cu atat mai bine, incepem investigarea cazului. Mergem la locul faptei cu aparate foto si camere video. Apoi eliminam toate ipotezele, facem analize fotografice daca martorii au facut poze, sa vedem daca sunt falsificate, stam de vorba cu oamenii sa ne povesteasca ce au vazut. Multe relatari sunt inchipuite, iar pozele trucate, dar avem si cateva  care  au dovedit cat se poate de clar existenta OZN-urilor pe teritoriul Romaniei'.

Potrivit rapoartelor specialistilor, obiectele zburatoare neidentificate pot fi vazute indeosebi in zona Vrancei, masivul Ceahlau si padurea Baciu.

'In anul 1996, la Certesti, oamenii au vazut un OZN care a aterizat la ei pe camp si au fost zarite si fiinte umanoide. La Poarta Alba, in 2006, locuitorii au vazut 16 luminite care pluteau in aer - martor a fost inclusiv seful de post. Poate cel  mai mediatizat eveniment a fost in 2004, cand un cameraman chiar a filmat un OZN, in Valcea'.

Descrierile oamenilor care spun ca au vazut extraterestri sunt diferite, ridicand astfel semne de intrebare asupra credibilitatii acestora.

'Am intalnit persoane care mi-au zis ca au vazut extraterestri chiar in Piata Universitatii si aveau figuri urate, aveau un fel de pelerina pe ei si zburau. Altii sustin ca aratau ca niste fiinte umanoide de culoare gri si care comunica telepatic cu pamantenii. Nu sunt putini cei care spun ca au fost invitati la bordul unei farfurii zburatoare si au fost plimbati prin spatiu'.

Paul Dorneanu nu a vazut niciodata un extraterestru, dar a fost si el martorul unor fenomene paranormale.

'In noiembrie 1998, in Regie, in dreptul Lacului Morii, am vazut timp de 5 secunde o sfera luminoasa mai mare decat un bloc de 10 etaje. Nu am fost singurul martor, toata lumea din camin a vazut-o. Alta data, in decembrie 2004, am fost singur la 2 noaptea in padurea Baciu. Nu era tipenie de om si, la un moment dat, am vazut urme de pasi proaspete in zapada. Repet, nu mai era nici un suflet in padure in afara de mine'.

Echipa de specialisti a asociatiei Rufon a analizat in 1996 cazul unui OZN care ar fi fost vazut de sateni aterizand pe un camp din apropierea localitatii Certesti, Galati. Au facut masuratori, au intervievat martorii, iar intr-un final au ajuns la concluzia ca cercurile vizibile din iarba nu sunt de provenientaextraterestra

"Armata are cele mai clare inregistrari"

'Relatarea unor aparitii OZN este un fenomen permanent in Romania. Cel putin  o data pe luna ne sunt raportate observatii sau ne sunt inmanate fotografii si filmari ufologice. Pana in 1995 aveam acces si  la relatari din partea armatei despre aceste fenomene. Aici exista cele mai clare inregistrari ale unor obiecte care zboara altfel decat orice avion. Dupa 1995 informatiile  legate de inregistrari ale unor OZN-uri pe radarele militare au devenit secrete.

Celebru este materialul din Manastur, din 2002, cand s-a facut cea mai clara filmare a unui obiect zburator neidentificat in Romania. Tot in acea perioada ne-au fost raportate nenumarate aparitii ale unor asemenea obiecte in Vrancea timp de aproape o luna', ne-a spus profesorul Adrian Patrut, presedintele Societatii Romane de Parapsihologie si Ufologie.

"Am vazut un cerc de culoare galbena pe cer"

Alecsandrina Tina, de 49 de ani, din Bucuresti, sustine ca a vazut un OZN chiar de Paste. 'In 2002 eram la slujba de Inviere la o biserica din comuna Moara Vlasiei, judetul Ilfov. La inceput am observat pe cer un cerc de culoare galbena care se invartea foarte repede. Toata lumea a iesit in curtea bisericii sa vada. La 12 noaptea clopotele au inceput sa bata si in clipa aia Ozn-ul s-a apropiat foarte mult de noi si am vazut mai multe hublouri din care iesea o lumina ca de reflector. A stationat deasupra noastra putin timp dupa care a disparut', ne-a spus Alecsandrina.


SURSA: http://www.libertatea.ro/index.php?section=articole&screen=stire&sid=196200
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

spooky

Erata - pentru cei cu intrebari referitoare la articol...

"Mascota" am primit-o cadou, nu mi-am cumparat-o.

In 1996 NU am fost la Certesti. Dealtfel in 1996 nu exista RUFOn. Mai mult, la Certesti nu au existat cercuri. Poza cea mare face referire la cercurile gasite la Gogoiu, jud. Vrancea in vara anului 2007.

Evenimentul cu OZN-ul observat deasupra/inspre lacul Morii s-a intamplat in 28 noiembrie 1999, nu 1998.

In decembrie 2004 nu am fost singur la Padurea Baciu. Am fost 5 persoane la Padurea Baciu.

Referitor la Padurea Baciu eu am mentionat reporterei ca la Padurea Baciu nu exista o cazuistica a fenomenelor de tip OZN, singurul caz care poate fi studia este cel al pozelor lui Barnea din 1968, poze asupra carora avem dubii de a fi falsuri.

Poza ce poarta data de Sibiu 2006 este in realitate fotografiata in Green Bay, Winsconsin, SUA in 2007. Nu ne putem pronunta asupra veridicitatii acestei poze.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Arckadii

Din pacate cam asa se intampla in presa romaneasca deseori. In fuga dupa senzational, se fac multe inflorituri iar detaliile importante se omit.
Totusi, ma bucur ca s-a redactat acest material. Poate incet incet se vor deschide ochii mai multor oameni si in directia asta.


Ark