Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Piramidele

Creat de draculasblood, 22 Ianuarie 2006, 17:36:50

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

#255
Absolutement d'accord, calator-astral! 8-)
Poate ca urmatoarea "ieseala" din iunie ar fi un bun prilej de-a stabili unele minime conditzii preliminare pentru o astfel de expeditie... serioasa. In fine, la nivelul de echipare/finantzare la care unii "amatori" ca noi (sau, in fine, ca mine :-D - ca sa nu generalizez aiurea poate) il pot asigura.

Pentru care, prin august-septembrie (timp suficient, cred, pentru o minima pregatire), as putea fi si eu disponibil - dar, repet, doar in zona M-tilor Buzaului. Unde pot de altfel asigura si "bivuac" (= cazare + haleala moca  8-)) pentru citiva expeditionari (mai precis, in Gura Teghii). Unde mai exista, evident, si pensiuni accesibile in afara de casutza mea (Varlaam, de ex.)

P.S Pe forumul "Club 4x4 Romania" (al carui membru nu sint totusi) puteti afla ceva mai multe detalii... practice despre zona decit din alte surse:

http://club4x4romania.ro/forum/viewtopic.php?f=39&t=370&sid=7107e19b41d7d4fd8d4203bb00e5fedf
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

AdarM

Buna dimineata!
Exista printre pasionatii studiului piramidelor, printre userii care au postat in topic, vreunul ce ma poate lamuri in privinta dimensiunilor sarcofagului din centrul piramidei lui Keops? In special cele ale cavitatii ma intereseaza.
Apelez la ajutorul dumneavoastra numai dupa ce eu insumi le-am cautat indelung prin  cartile din biblioteca - asta ca sa nu mai vorbesc despre chinul la care l-am supus pe Google...
Multumesc anticipat pentru orice lamurire, orice indiciu!
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

Xanadron

#257
Cine cauta, gaseste, compadre... ;) (ce-i drept, doar pe un site francoafon)  :lol:

"La Chambre du Roi est la plus grande cavité connue de la Grande Pyramide de Gizeh. Située a 43m d'altitude, elle est longue de 10,48m, large de 5,24m et haute de 5,86m. On lui attribue officiellement le rôle de chambre funéraire car elle contient un sarcophage taillé dans un seul bloc. Mais comme aucune inscription, aucun objet et surtout aucune momie n'ont été trouvés dans cette salle, toutes les hypotheses sur son utilité réelle sont permises."

din: http://pyramidales.blogspot.com/2010/05/structure-interne-de-la-grande-pyramide.html

Astea-s dimensiunile "camerei funerare" cam... goale si situata la o inaltime de 43 m (L=10,48 m x l=5,24 m x h=5,86 m), care, dupa unii autori, n-ar fi insa deloc camera funerara, ci sediul unor generatoare bipolare de unde.  :roll:
Cu ce anume rol, doar Amon-Ra stie.  :-D
Ipoteze: producerea de aur ALB atomic (MFKTZ supraconductor  :roll:) care ar facilita obtinerea invizibilitatii, antigravitatiei, dematerializarii sau chiar deschiderea unui portal interdimensional.
Se pot deduce dimensiunile aproximative ale sarcofagului facut dintr-un bloc masiv din piatra din unica imagine disponibila (facuta-n 1910) de mai jos.

"Colmer ne s'en prive pas. Il exploite une photographie originale de 1910, quand la Chambre du Roi a été découverte pour la premiere fois. On y distingue, dans le coin inférieur droit, un trou dans le sol qui est aujourd'hui remblayé. Un trou identique est présent dans la chambre funéraire de la pyramide de Képhren. De nombreux égyptologues estiment que cette cavité servait d'emplacement au coffre a canopes.
Mais Colmer voit une corrélation dans la présence de ce "passage" et la situation hypothétique "des" coffres. Si son modele s'avere exact, les deux trous se trouveraient en vis-a-vis, reliant ainsi physiquement les deux salles comprenant les coffres
Pour lui, il ne fait aucun doute que ces coffres devaient servir de support a des générateurs électriques ; un de polarité positive et l'autre négative. Il s'empare alors des spéculations de Laurence Gardner qui fait de l'Arche d'Alliance des Hébreux un formidable générateur d'énergie antique. Ce coffre mythique composé exclusivement de bois d'acacia et d'or aurait eu, pour ce dernier, la particularité de produire un arc électrique entre les deux chérubins qui surmontent son propitiatoire. Ce meme arc aurait permis aux Égyptiens de produire une poudre blanche d'or, appelée MFKTZ. Supraconductrice, cette poudre serait capable de faciliter l'antigravité, l'invisibilité et la dématérialisation. Toujours selon Gardner, la conjonction de deux arches aurait ainsi pour résultat l'ouverture d'un portail interdimensionnel.
"


Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

padme

#258
Citat din: Xanadron din  03 Decembrie 2010, 11:09:33
Ipoteze: producerea de aur ALB atomic (MFKTZ supraconductor  :roll:) care ar facilita obtinerea invizibilitatii, antigravitatiei, dematerializarii sau chiar deschiderea unui portal interdimensional.

Ce meme arc aurait permis aux Égyptiens de produire une poudre blanche d'or, appelée MFKTZ. Supraconductrice, cette poudre serait capable de faciliter l'antigravité, l'invisibilité et la dématérialisation. Toujours selon Gardner, la conjonction de deux arches aurait ainsi pour résultat l'ouverture d'un portail interdimensionnel. [/i] "


Sa inteleg ca au facut experimente si au ajuns la concluzia respectiva....

darksid3

Si daca ar fi facut experiemnte, cine ar crede? :wink:
11.11

Xanadron

Citat din: padme din  03 Decembrie 2010, 13:45:17
Sa inteleg ca au facut experimente si au ajuns la concluzia respectiva....

Cel mai bine mi s-ar parea sa fie intrebati ei ;) (Colmer & Gardner) - dar si mai bine ar fi sa cititi direct de la sursa detaliile.
De fapt, si mai bine ar fi fost sa fi citit mai atent micutzul cuvint "ipoteze" din minora-mi postare.  8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

AdarM

Citat din: Xanadron din  03 Decembrie 2010, 11:09:33
Cine cauta, gaseste, compadre... ;) (ce-i drept, doar pe un site francoafon)  :lol:

"La Chambre du Roi est la plus grande cavité connue de la Grande Pyramide de Gizeh. Située a 43m d'altitude, elle est longue de 10,48m, large de 5,24m et haute de 5,86m.
Mon vieux, asta-i camera, ori eu imi manifestam interesul vizavi de sarcofag.
Da'  tu ma stii: n-am avut stare-n mine pana ce nu i-am dat de cap, pan'  la urma am gasit totul intr-o carte de-a lu' Constantin Dramba.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

horia2008

Relativ la vechile piramide antice, Colin C. McMullen, pe canalulu lui de Yotube, prezinta intr-o serie de clip-uri o ipoteza/abordare foarte interesanta si plauzibila (nu stiu cat de originala, dar nu le-am gasit dezbatute nici pe RUFOn nici in alta parte) vis a vis constructia, scopul si utilitatea lor.
Se pare ca ar fi vorba de concentratoare/generatoare de energie (solara/laser/microunde) cu rol in alimentarea/propulsia unor nave de zbor, atat piramidele din Egipt cat si din America Centrala, in special marea piramida de la Theotiuacan unde exista o retea de tuneluri captusite cu mica (adusa din Brazilia) cu rol de waveguide pentru microunde (dupa cum am inteles eu, clipurile fiind in engleza)
Foarte interesant!

http://www.youtube.com/user/ccmcmullen#p/u/0/fiRHBT2tPF8
http://www.youtube.com/user/ccmcmullen#p/u/1/5_xNUKFbIVA
http://www.youtube.com/user/ccmcmullen#p/u/2/Jv8CB9VURNc
http://www.youtube.com/user/ccmcmullen#p/u/2/Jv8CB9VURNc
http://www.youtube.com/user/ccmcmullen#p/u/4/CWYJ82iXnWo
http://www.youtube.com/user/ccmcmullen#p/u/5/bAtBi16iJU8
http://www.youtube.com/user/ccmcmullen#p/u/6/U8lXcmOBFwU

Xanadron

#263
Ba, tema a mai fost destul de mult "puricata" p-aici - chiar daca nu pe prezentul topic - sub mai toate aspectele ei.
O ipoteza si mai indrazneatza, desi subsumata cumva celei "energetice" (dar si mai bine argumentata dupa mine, inclusiv din domeniul fizicii "scalare" - din cauza asta cartile fiind nu prea usor de citit) se poate afla din trilogia extrem de documentatului autor Joseph Farrell - "The Giza Death Star". :star:

Pe scurt: piramidele erau (si poate mai sint) gigantice ARME.  :roll:
Utilizate intr-un paleo-conflict de amploare galactica - idee la care subscriu, indiferent de unele detalii discutabile, dar irelevante la modul general.
Atasat - cel trei titluri.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

"I have discovered the secrets of the pyramids, and have found
out how the Egyptians and the ancient builders in Peru,
Yucatan, and Asia, with only primitive tools, raised and set in
place blocks of stone weighing many tons!"
- Edward Leedskalnin

Nu cred ca mai are rost minora traducere .
http://www.labyrinthina.com/ed.htm
Cert e ca de aproape 70 ani un tip singur a construit un castel din coral, mutand roci gigantice doar cu un trepied de lemn, lanturi si o mica cutie ce pare neagra in poze , cutie despre care nu se stie nimic .
   Tot el zice ca a descoperit secretele constructie piramidelor din Eghipet facand o legatura cu Peru , si din Peru sarim lejer in Romania cu ajutorul lui Daniel Ruzo
http://www.bcvideo.com/markawasi.html
http://circulartimes.org/Mystery%20of%20Markawasi.htm

Oare ce continea acea cutie pusa in varful trepiedului  :roll:
Demonstrand ca cei vechi au construit piramidele cu unelte rudimentare - exceptand cutiuta magica  :-D - se naste intrebarea daca tot ce s-a discutat aici fie si cu titlu de ipoteze ar mai fi valabile .
Si totusi , mai ramane de aflat si sursa cunostiintelor .
Parerea mea ..

P.S. stie cineva mai multe despre misterioasa cutie neagra sau macar despre ce a putut studia mister Ed ?









abyss

Citat din: Xanadron din  18 August 2011, 14:36:59
Pe scurt: piramidele erau (si poate mai sint) gigantice ARME.  :roll:
Utilizate intr-un paleo-conflict de amploare galactica - idee la care subscriu, indiferent de unele detalii discutabile, dar irelevante la modul general.
Am gasit un felm pe youtube despre "da constracsian of da peramed" care piramida se pare totusi ca ar fi explodat, desi unii zic ca mai degraba localnicii au folosit-o pe post de cariera, adica au luat pietre din perameda si le-au dus acasa...
Did One Of The Egyptian Pyramids Explode 12,000 Years Ago?

angellla29

Citat din: abyss din  13 Mai 2014, 09:45:15
desi unii zic ca mai degraba localnicii au folosit-o pe post de cariera, adica au luat pietre din perameda si le-au dus acasa...
Did One Of The Egyptian Pyramids Explode 12,000 Years Ago?

Mi se pare putin autohton acest scenariu :)))