Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Piramidele

Creat de draculasblood, 22 Ianuarie 2006, 17:36:50

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

darieglobur

Citat din: adipop din  13 Aprilie 2008, 18:11:23
S-a demonstrat ca la colturi, piramida pierde energie. Din acest motiv, in loc de piramida, unele civilizatii foloseau clopotul.
Pana si sfera, pierde energie.
adi

cred ca este impropriu spus "pierde". piramida nici nu castiga nici nu pierde energie. mai corect spus, dupa mine, e ca anumite forme geometrice concentreaza sau canalizeaza energia.
mai demult am citit cateva carti in care se sustineau o serie de ipoteze deosebit de interesante cu privire la proprietatile si rolurile unor piramide. la vremea cand au fost facute, o serie de piramide (printre care si marea piramida de la gizeh) au fost construite si amplasate in stransa legatura cu electromagnetismul pamantului din acea perioada, fiind numite si "piramide de echilibru".
...und Sie fliegen doch!

sevastase

Piramidele sunt jumatatea fizica daca vreti al unui vehicul interdimensional. O analogie este clepsidra, cu un design modificat insa.







O ilustrare simplista a functiei piramidelor

angellla29

Oare " complexul"Cydonia de pe Marte sa fie chiar ce zic cei de la NASA doar niste formatiuni naturale? Totusi asemanarea cu compexul de la Gizeh sunt inspaimantator de reala....

angellla29

#213
http://www.ziua.net/news.php?data=2008-06-02&id=7283
CEA DE A PATRA PIRAMIDA

'Aceasta piramida a fost cea mai inalta din complexul de la Giseh, iar pietrele sale erau de mai buna calitate. Timp de mai multi ani s-a crezut ca inca nu se terminase constructia sa, dar se pare ca nu a fost asa. Pietrele sale au fost folosite de romani la constructiile din Cairo", a explicat Zahi Hawass, secretar general al Consiliului Suprem al Antichitatilor din Egipt. "In ultimii 12 ani am facut aici excavatii si am scos la lumina o mare parte din istoria celei de-a IV-a dinastii, luptele pentru putere si o parte din misterul care inconjoara ridicarea piramidelor", a spus el la prezentarea documentarului "Piramida pierduta", un scurt-metraj filmat timp de trei ani de o echipa de la History Channel.

http://ezoteric.50megs.com/diverse/thoth_partea_unu.htm

TABLITELE DE SMARALD ALE LUI THOTH, ATLANTUL

Istoria tablitelor tradusa in urmatoarele pagini pare ciudata si trece dincolo de credintele oamenilor de stiinta moderni. Vechimea lor este incredibila (36 000 ani i.H.). Cel care a scris-o este THOTH, un preot-rege atlant care a fondat o colonie in Egiptul antic dupa scufundarea tarii-mama, Atlantida.

El este cel care a construit Marea Piramida din Giza, in mod eronat atribuita lui Keops. In aceasta el a incorporat cunostintele intelepciunii antice si tot acolo a pus la pastrare in siguranta inscrisuri si instrumente din vechea Atlantida.

Vreme de aproape 16 000 de ani el a condus stravechea rasa a Egiptului, intre 52 000 i.H. pana in 36 000 i.H. La acea vreme, stravechea rasa barbara din care faceau parte el si adeptii lui, se ridicase la un inalt grad de civilizatie.

assiris

Personal, cred ca omenirea astazi este tot mai predispusa la a face greseli in evaluarea a ceea ce s-a petrecut in trecutul pamintului. Preocuparile zilnice - razboaie, lipsurile de tot felul, goana dupa imbogatire, catastrofele naturale, terorismul, miscarile sociale etc. determina intelighentia sa studieze mai putin trecutul si de multe ori se multumesc sa arunce o ipoteza pe care o preia mass-media si o lanseaza in dezbatere publica si care doar ne abureste mai mult.
Iata de ce nu cred in cei care spun ca sunt "paranormali". Nu am vazut niciodata o realizare practica a lor. Spun ca au viziuni, ca pot vedea prin fereastra viitorului sau cea a trecutului dar... ceea ce pretind ca au vazut nu sunt decit niste SF-uri. Pina si celebrul Nostradamus poate fi pus la indoiala cu previziunile sale.
Evident, vor fi multi care ma vor contrazice, din diverse discutii pe varii tematici am putut constata ca orice problema nesolutionata poate avea o varianta de raspuns. De exemplu: daca pui un clarvazator sa-ti prezica sa zicem, numerele la loto ce urmeaza a fi extrase, va spune ca navigind in astral, primeste informatia dar si interdictia de a o divulga din diverse motive (pentru a nu deturna mesrul evenimentelor, pentru ca e ceva sacru ce nu trebuie divulgat etc.) OK. Dar daca vrea sa demonstreze ca poate dear nu are voie, ar putea sa faca un experiment, sa scrie numerele cistigatoare intr-un plic sigilat, pe care sa-l tina personal ascuns si dupa ce are loc extragerea, sa deschida plicul si sa arate ca a avut dreptate. Cred ca si la aceasta varianta se gaseste o motivatie.
La fel si cu piramidele, acesti clarvazatori ar putea spune - daca sunt adevarati clarvazatori - ca sub / in piramida X se afla ceva anume. Sa se sape si sa se descopere ceea ce a prezis. Din aceasta cauza, toate lucrurile inexplicabile de pe pamint, sunt pure ipoteze ce inca nu pot fi explicate (chiar si din cauza ca tehnologia noastra nu poate repeta deocamdata crearea unor astfel de lucruri) - aici ma refer la piramide, craniile de cristal, pietrele megalitice etc.
Pamintul are o vechime uriasa comparativ cu virsta unui om. O intrebare care se pune, oare in toata aceasta perioada, omenirea nu a cunoscut o civilizatie de nivelul acesteia de azi? Daca da, atunci unde a disparut?
Sar putea ca aceia care au construit piramidele (oare in ce scop?) sa fi fost mai evoluati decit noi si sa fi cunoscut o tehnologie mai avansata decit azi poate chiar utilizarea undelor antigravitationale. Sigur, va veti intreba, dar de ce au ramas numai piramidele de pe urma lor? Pai simplu. Daca un cataclism ar distruge viata pe planeta, si aceasta ar reincepe evolutia dupa 50000 de ani de pauza, cind oamenii vor ajunge dupa alte mii de ani la nivelul de azi pe care il avem, ce vor gasi din civilizatia noastra? Poate statuia libertatii, in fragmente care nu vor spune mare lucru, poate o bucata dintr-un baraj urias, pe care Gigi si-a scris numele scrijelat cu niste simboluri care nu mai spun nimic si cam atit caci nu cred ca vor mai rezista mobilele, CD-urille cu poze, computerele etc. atita timp, pentru ca ei sa poata vedea cine am fost noi.
De aceea toate intrebarile si raspunsurile pe care ni le punem noi azi, nu au o finalitate palpabila. Poate daca vom descoperi ceva similar pe o planeta oarecare, sau ceva care sa puna in legatura prezentul nostru cu trecutul nostru si prezentul lor, a acelora care ne-au lasat aceste uriase semne de intrebare.

parere

ASSIRIS...erich deniken venea acum ceva ani cu o teorie asemanatoare cu a ta, doar ca o punea in viitor, el zicea ca daca peste 10000 de ani de exemplu,dupa ce civilizatiia noastra a fost distrusa din cine stie ce motiv si s-ar ridica o alta civilizatie asemanatoare cu a noastra si ar gasi de exemplu baucati din statuia libertatii ar spune ca au desoperit o zeitate a oamenilor antici, si s-ar mira cum au putut sa o construiasca cu dalti si ciocane

angellla29

Citat din: assiris din  23 Iunie 2008, 18:22:59
Poate daca vom descoperi ceva similar pe o planeta oarecare, sau ceva care sa puna in legatura prezentul nostru cu trecutul nostru si prezentul lor, a acelora care ne-au lasat aceste uriase semne de intrebare.


Ce zici de complexul Cydonia de pe Marte? :?

Piramidele din Egipt & Marte


"Tipologie" Studiul stiintific al tuturor trasaturilor tipice sau al relatiilor reciproce dintre diversele tipuri ale unor obiecte sau fenomene. Studiind tipologia structurilor de pe Cydonia, geometria si numerele decodate putem sa descoperim identitatea acestor constructii. Aceste anomalii scot la iveala structuri monumentale: o fata de sfinx, cinci piramide uriase, un complex ce cuprinde 12 mici piramide ce formeaza un oras, si un ciudat platou imens si intins, si o movila artificiala de circa 1400 de metri inaltime, completata cu un sant periferic si o spirala centrala intr-o scobitura.

http://www.paranormal.ro/ufo/bibliasiozn.htm



maiami

piramidele ar trebui sa fie un semn al unificarii si nu al despartirii
se zice ca au fost construite cu tehnologie extarterestra
ori oamenii de atunci aveau metode de constructie atat de avansate
VOICA MARIAN tel. 0746075513
va invit la cunoasterea prin stiinta

DBlack

Alinierea piramidelor nu este intamplatoare

Cele mai multe dintre piramidele din platoul Giza sunt construite conform unui plan minutios, iar asezarea lor urmeaza o serie de linii invizibile deosebit de stricta, sustine Giulio Magli, profesor de arheoastronomie in cadrul Universitatii Politehnice din Milano.

,,Urmand aceste linii invizbile, este clar ca pozitionarea piramidelor din Giza a fost atent aleasa inainte de inceperea constructiilor, cu scopul de a satisface un numar de criterii care includ linii dinasice, religie si astronomie", a declarat Magli pentru Discovery News.

Studiul savantului italian a avut in vedere nu doar cele trei mari piramide din Giza ci absolut toate piramidele construite in timpul celor de a IV-a si a V-a dinastii egiptene (2630 i.Hr – 2323 i.Hr). Punctul de pornire l-a constituit celebra diagonala care uneste colturile celor trei mari piramide si care se indreapta spre Heliopolis, unul dintre cele mai importante centre religioase ale vremii, Orasul Soarelui. Italianul a reusit sa identifice faptul ca diagonalele piramidelor din Giza, Abu Rawash si Abu Sir sunt aliniate perfect si fiecare dintre ele pare sa indice o stea, Centaurus, Sirius respectiv Canopus. Toate cele trei stele sunt vizibile chiar deasupra piramidelor atunci cand sunt privite din Heliopolis.

,,Studiul colegului nostru este unul extrem de interesant. Nu sunt convins ca observatiile celeste au jucat un rol atat de mare, dar Giulio Magli cu siguranta are un punct de vedere pertinent", a concluzionat David Jeffreys, expert in egiptologie la Universitatea din Londra.


MARELE SFINX ASCUNDE INCA MULTE SECRETE

Sfinxul egiptean a avut initial un cap de leu, iar varsta sa este cu mult mai veche decat pare la prima vedere, afirma Colin Reader, geolog britanic care a realizat recent un film documentar pe aceasta tema pentru Channel Five, anunta publicatia britanica DailyMail.

Pentru multa vreme, egiptologii au considerat ca Sfinxul a fost construit la scurt timp dupa finalizarea primei piramide, acum 4.500 de ani, in timp ce contestatarii acestei teorii afirma ca uriasul monument, cu trup de leu si cap de om, are o varsta de aproape 10.500 de ani. O echipa de geologi britanici, condusa de Colin Reader, a tinut, insa, sa faca lumina in acest caz iar rezultatele au fost cat se poate de neasteptate.

Cercetatorii britanici sustin ca Sfinxul este mult mai varstnic decat pare, fapt sustinut de eroziunea produsa de ploaie, de stilul arhitectonic diferit de al celorlalte constructii egiptene dar si de descoperirea unui palat scufundat in platoul Giza, a carui varsta se pare ca este aceeasi cu cea a Sfinxului. Un alt argument adus in discutie este cel al marimii disproportionate a trupului fata de cap, ceea ce a dus la ideea ca monumentul a fost resculptat pentru a-i da chipul unui faraon, existand inca multe dispute in privinta celui reprezentat.

,,Leul era un simbol mult mai potent al puterii decat o fata de om. Este evident ca Sfinxul a fost resculptat in timp si ca, la inceput, avea fata unui leu", sustine Jonathan Foyle, unul dintre cercetatorii implicati in proiect.

Geologul Robert Schoch confirma teza colegilor sai si afirma faptul ca vechimea Sfinxului nu este cea din teoriile egiptologilor. ,,Expunerea la o sursa de apa care sa poate produce o eroziune atat de puternica nu s-a mai intalnit in platoul Giza din mileniul al V-lea sau al VI-lea.. Trebuie sa mutam data constructiei monumentului cu peste 2000 de ani inaintea datei oficial acceptate in prezent. Cel mai probabil, Sfinxul a fost ridicat in perioada primelor Dinastii egiptene", concluzioneaza acesta.





"Cum sa fii dupa moarte sfant , si in viata antichristul"

Nu ºtiu cu ce arme va fi luptat cel de-al treilea rãzboi mondial, dar cu siguranþã cel de-al patrulea va fi luptat cu beþe ºi pietre.  "Albert Einstein"


Cred în acel Dumnezeu al lui Spinoza

galzu

dragii mei
nu exista nici un izvor (carte tehnica a constructiei) desenat cu privire la realizarea piramidelor, indiferent din ce parte a lumii.
dar avem relatat in scrierile cuneiforme sumeriene despre constructorii acestor minunatii. mai precis in cele 7 tablite ale creatiei se dau date foarte amanuntite despre construirea piramidelor de catre zei nostrii creatori. piramidele au fost construite pentru amplifacator de comunicatie (dupa cum se traduc scrierile cuneiforme) pentru ca cei de Nibiru sa aiba un drum, o cale (ca si in ziua de astazi canalele de zbor ale avioanelor) usoara de a ajunge si pleca de pe Tera. a existat si un razboi al piramidelor, intre marii zei Anunaki. razboiul a fost dus intre enliliti(stirpea lui Enlil) si enkitzi(stirpea lui Enki). mai precis fiul lui Enki, Marduk a dus un razboi de cucerire a teritoriilor enlilite si s-a razboit cu fiul lui Enlil, pe nume Ningishzida. Ningishzida a castigat razboiul cu Marduk, iar in cinstea acestei victorii cei 7 mari Anunaki de pe Nibiru a hotarat ca sa se construiasca un Sfinx. chipul de pe sfinx reprezinta chipul lui Ningiszhida, ca urmare a deciziei luate pe Nibiru. asta se afla scris despre piramide in textele sumeriene. !!!

padme

#220
Hmm, ma intreb cand a scris Sitchin cartea respectiva. Chipul de pe Sfinx este al unui faraon (nu-mi amintesc numele) si asta se stie sigur. Si se mai stie ca faraonul respectiv a vrut ca chipul initial al Sifinxului sa fie modificat si sa-i fie sculptat chipul lui.Inainte de asta se banuie ca ar fi avut cap de leu. Ca Sfinxul a fost modificat s-a descoperit in urma unor masuratori din care s-a constatat cum capul este foarte mic in comparatie cu corpul.  Asta din ce stiu eu. Poate doar daca Ningiszhida nu arata ca un leu, sau constructia are caracter simbolic (ceea ce oricum este) si atunci se schimba datele problemei. Eu stiam ca reprezinta zodia leului, perioada in care se pare ca a fost construit, asta descoperita in urma unor studii legate de pozitia piramidelor, pozitia stelelor, etc. Cat despre constructia piramidelor, am impresia ca in anumite morminte s-au gasit picturi cu privire la modalitatea de construire. Stiu ca s-a discutat multi ani daca cei care au participat la constructie erau scavi sau oameni liberi. Ce rost ar mai fi avut acest studiu? Nu am citit nimic scris de Sitchin, intentionez sa citesc, insa este unul dintre putinii cunoscatori de sumeriana de pe terra - daca as fi si eu o somitate in materie, poate as fi tentata sa bat un text cu ciocanu' pana se potriveste la ce vreau eu! Omul are niste convingeri, nu este nimic rau in asta, chiar este interesant ceea ce studiaza si scrie.
Interesanta este constructia piramidala existenta cam peste tot pe terra - ultima priramida parca au gasit-o acum vreo 2-3 ani prin Cehia.

Dar vad ca ceva legat de Sfinx a scris cineva mai sus...

galzu

Sitchin scrie de 40 de ani din sumeriana, pe intelesul nostru. de ce contestati pe cineva daca nu l-ati citit ? eu asta nu inteleg ? este valabil pe toate forumurile. contesta-l pe un autor doar dupa ce i-ai citit opera. pana atunci ne pozitionam pe post de orice altceva decat pe pozitia unui om competent. sunt inginer de c-tii(am 30 de ani de meserie) si stiu ce spun cand scriu ca in nici o piramida nu s-au gasit inscrisuri care sa dovedeasca cine a construit monumentul. voi ati vazut ce minunatii au facut acele fiinte cand au debitat si fasonat blocurile de piatra? nu pot spune blocuri de piatra ca erau adevarati megaliti cu greutatea intre (30-100) tone. si nu ori ce piatra ci Granit si Diorit, care are duritatea 8 respectiv 9 pe scara Mohs ! voi stiti ce inseamna acest lucru ? diamantul are duritatea 10 Mohs !!! si pe atunci se lucrau cu dalti de bronz !!! stiati asta ? cu dalti de bronz se poate prelucra doar calcarul, in rest granitul si dioritul nu-l poti nici zgaria. mai mult egiptenii (cum ai numiti pe cei care au construit piramidele) au si gaurit acete pietre, ceea ce intriga lumea stiintifica de azi (fara sa va intrige pe cei care afirma ca egiptenii sunt constructorii).
am sa incerc sa va dau URL-ul unor filme care demonsrtreaza in imagini ceea ce am afirmat mai devreme.
si ultimul detaliu pe care probabil 98% din cei care afirma ca egiptenii au construit piramidele nu-l stiu; inainte de a se apuca de construit, inginerii egipteni(cei antici) si-au dat seama ca greutatea imensa a constructiei care urmeaza a se ridica va duce la implozia stratului de calcar care captuseste platoul de la Gizeh. ei bine, acei ingineri(nu stiu ce fiinte???) au decopertat intregul strat de calcar (cu o grosime de 1,5 metrii) de pe intreg platoul cu pricina pana au dat de terenul de fundare(cum spunem noi constructorii). acel strat de fundare se numeste GRANIT (duritate 8 Mohs), pe care l-au adus la planeitate 0,00 nu 0,0. ei daca cineva stie ce inseamna acest lucru (ca si tehnologie) si mai afirma in continuare ca aceste splendide monumente au fost ridicate de egipteni(2 milioane de blocuri de piatra doar pentru un mormant???), eu nu mai am arargumente de adus in acest sens.  
dupa ce vizionati filmele (care sunt realizate de fizicieni si arheologi rusi) de o calitate foarte buna, dupa care mai  afirmati ca egiptenii au construit piramidele, atunci ma las pagubas.

http://www.youtube.com/watch?v=2B94vTI_0Is


http://www.youtube.com/watch?v=AbuR9yYXklQ


http://www.youtube.com/watch?v=J8Vq-46_Kyc



galzu

buna "traveler"-ule
cum de unde le scot prietene ? imi mpermit o mice gluma " de la goz" !! din textele sumeriene, binenteles mocher. sau macar de Athra-Hasis ai auzit ? sau de EnumaElish ai auzit ? aceste sunt traducerile de mai tarziu ale scrierilor sumeriene, in prima limba semitica cunoscuta pe pamant, ever(vreodata), care se numeste Acadiana. deci daca de tablitele creatiei nu ai auzit, atunci de cele 2 opere de refeinta nici atat. nu te minimalizez, dar ma intrebi intr-un fel, de parca as fi Quasimodo sau un Cieborg ? adica daca tu nu ai avut ocazia sa citesti ce scriu eu inseamna ca nu exista ? nu ma deranjeaza tonul tau, dar putina masura nu strica, asa cum i-a spus Ionel Bratianu lui Iorga in parlamentul Romaniei (interbelic) fratele meu(sa ma exprim in felul tau).
si inca o informatie dragul meu (fara sa fac misto ca si tine), toate religiile pamantene s-au inspirat din tablitele creatiei.
primul care a vazut tablitele sumeriene (cuneiforme) s-a numit Engelbert Kampfer in anul 1686 cand a vizitat Persepolisul, capitala imperiului Persan. Cand a vazut scrisul de pe tablitele de lut le-a descris ca sunt "ca niste cuie" ca niste "semne aparte". de atunci paternitatea expresiei "scriere cuneiforma" ai apartin !!
in anul 1843 arheologul si poliglotul Paul Emile Botta a sapat in actualul oras Mosul(nu degeaba masoneria mondiala este in acel oras) din Irak si a scos la lumina tablite cu scriere cuneiforma.
la aceea vreme, pentru a nu fi surclasati de arheologii francezi, apar in scena si britanicii prin persoana lui Sir Austen Henry Layard, care a dat lovitura mileniului, stabilindu-si santiereul (oare din intamplare) la Ninive, unde a dezgropat 40.000 de tablite cu scriere cuneiforma.
aceste tablite fac parte di biblioteca imparatilor Sanherib, Esarhadon si fantasticului Asurbanipal.
cand Layard a fost intrebat de unde a stiut sa aleaga locul santierului sau, acesta a raspuns ca stia " dintr-o veche insemnarea unui ofiter de-a lui Alex. Macedon ???" pe care nici astazi nu a fost scoasa la lumina.
deci colega "traveler" daca vrei sa-ti mai scriu "povesti" cum spui tu, eu cu mare placere ati stau la dispozitie.!!!
cu simpatie galzu



padme

Da, filmele au o calitate buna, ce sa zic! Au doar o singura problema: sunt in rusa!


galzu

stimate pademe (mani padme um)
ok, sunt in rusa dar imaginile nu vorbesc de la sine ? urmele de discuri abrazive se gasesc in toate carierele egiptene. gaurile date in diorit ? slefuirea suprafetelor dure pana la luciul sticlei cum? prin ce metoda ? de unde asa ceva pe atunci ?
multumesc din suflet ca ai alocat din timpul tau pretios pentru vizionerea acestor filme.
cu stima si consideratie
galzu