Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Termene și condiții acceptate de membri la înregistrare

Creat de spooky, 22 Ianuarie 2008, 13:23:53

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ganditorul

#30
StarDust mi-a dat o idee. - Dirijarea catre regulament in momentul inscrierii. Ok. Dar sa ridicam acest gest cu inca un nivel.
- Conditionarea acceptarii la "postare" numai daca se trece un test grila in care apar cele mai importante idei ale regulamentului. Asta ca sa fim siguri ca regulamentul se si citeste... si eventual se asimileaza. Treci testul ... ai dreptul la postare, nu iei testul ...mai citesti o data/mai astepti o zi.
Nu stiu cum se ppoate face tehnic asta dar sigur ar descuraja pe unii care intra pe zeci de forumuri numai ca sa bruieze.
E o prima protectie

abyss

Eu raman la ideea mea. 3 luni. Iar daca unii sunt de buna credinta si au eventual si recomandari pot trece bariera. Dar bariera ca principiu e buna.
Pe de alta parte m-as bucura sa se implice mai multa lume. Sa devenim o echipa si un grup de prieteni asa dupa cum am mentionat in prima mea postare de pe acest topic.

Citat din: StarDust din  18 Noiembrie 2011, 13:22:26
Multam' de apreciere @biss, fac ce pot, cat pot, si atat timp cat pot.
Din punctul meu de vedere, eu sper ca nu vei fi moderator doar temporar si sa iti aduci in continuare aportul, nu numai la calitatea forumului ci si la ordinea de pe aici. Si da, si eu sustin ca mai e nevoie de moderatori, si eventual  fiecare sa modereze pe sectiuni ale forumului (in functie de subsectiunile preferate) ar face treaba mult mai simpla.
Si eu iti multumesc insa ma consider incompatibil cu statutul de moderator. Si iti voi explica si dece. Eu in ultimii 20 de ani am coordonat echipe diverse pe "galere" interdisciplinare, in conditii de munca si trai extreme. Din fire sunt prietenos si plin de compasiune fata de prietenii, colegii si subordonatii mei insa neindurator vizavi de neatentie, inconstienta si nesimtire. Am considerat mereu ca pentru a da un exemplu trebuie sa fii tu insuti cat 3 oameni la un loc, sa fii un exemplu viu, costant si prezent. Cei pe care i-am format initial erau asemeni unor pietre brute pe care altii nu dadeau 2 bani si in final am reusit sa-i transform in oameni exceptionali. Unii, putini, au cedat. Totusi din experienta pot spune ca fara ritm, disciplina si un cadru anume, fara o viziune de ansamblu, fara a insufla un ideal si cateva principii nu se ajunge nicaieri, se bate pasul pe loc si dezastrul e inevitabil. Dar asta e viata pe galere nu pe un forum unde oamenii sunt anonimi in mare parte si numai dumnezeu stie ce si cine sunt.

Inteleg ca lumea fina doreste aici sa intre si sa se relaxeze, sa scape de bagajul rutinelor si sa socializeze pe diverse teme. E ok, si eu doresc acelasi lucru :)

horia2008

#32
Citat din: Ganditorul din  18 Noiembrie 2011, 13:19:55
Stelutele/gradele nu reprezinta un moft ci o validare a experientei pe forum. Dorim ca userul sa apeleze la "bun simt". Ok.
Prima sugestie pentru invitatie la "bun simt" sunt exact stelutele/gradele care valideaza experienta celui care "dojeneste" un user nou pentru "iesirea din tematica forumului". Renuntarea la asa ceva va anula atuul experientei si va creea dezordine... plus intrebari de genul "Da' cine esti tu ca sa-mi spui asta ?" ...cu explicatii interminabile care urmeaza.
Discutabil colega,cu grade si stelute acumulate doar pe topicuri precum Muzica sau Iubirea sau precum calator astral (imi pare rau sa-l aduc iar in dscutie, desi mi-am propus sa evit asta) cu postari ajunse la cosul de gunoi, banat si reprimit, plus moderat la greu (pe nedrept desigur in opinia lui :evil:), cu atitudine aroganta si condescendent atotcunoscatoare sa nu zic obraznica fata de useri noi, facand abuz de (fluturand falnic) pozitia lui de senior. Sper doar ca el sa fie exceptia care confirma ipoteza expusa de tine, Ganditorule.



Siberia

Citat din: Tayka din  18 Noiembrie 2011, 12:25:52
Vedem în prea mulţi din cei cu multe stele un fel de instructori şi nu colegi . :martiansad: :martiansad: :martiansmile: :martiansad: :martiansad: :martiansad: :martiansad: :martiansad: :martiansad: :martiansad: :martiansad: :martiansad:
...
Eu cred şi repet că dacă s-ar şterge toate gradele de pe avatare ar fi mai multă democraţie altfel.se ajunge la.militărie sufocantă.

Sustin ideea, @Tayka.
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Ganditorul

Eu am spus ca e un reper, o referinta, un prim stimul pentru "bun simt". Stelutele/gradul nu se dau pe "pile" ci pe un reper matematic al contorizarii textelor postate... si probabil pe data inscrierii. Nimic nu e perfect, dar e perfectibil . Iar pe de alta parte cred ca e neproductiv sa luam exceptiile si sa le ridicam la rang de regula.
Propuneti alt mod/imagine care poate impune un minim respect fata de un user vechi si sunt de acord cu asta.
Pana la urma pe mine ma priveste cel mai putin acest aspect, sunt incepator. Dar m-ar durea sa vad ca un user vechi va fi luat cu "cine esti bai, nene ?" de un nou venit . Evident exceptiile intaresc regula si vor fi (sunt) si useri care se exprima la fel si cu stelute, si fara. (Spun asta pt ca mi-a aratat cineva un forum in care un forumist gen "Dida" se exprima liber. Brrr... spital de nebuni nu alta !).

Siberia

N-am nimic cu gradele nimanui de pe acest forum (cu toate ca nu uit cum altii se lauda cu seniorii si nu uit nici zeflemeaua unor vechi useri cu care i-au intampinat pe unii dintre noii veniti) fiindca pana la urma nu gradele ma fac sa respect sau nu un om ci postarile acelui om si modul lui de a se comporta.
Sunt useri vechi care mie nu-mi spun absolut nimic, cu toate gradele lor veteranice, cativa dintre ei imi spun ceva, cu unii dintre ei chiar "rezonez". Pe de alta parte, am citit postari frumoase si interesante din partea unor useri mai noi, sau poate cu mai putina activitate (nu stau sa urmaresc  data de inscriere a fiecaruia pe acest forum).
Cand am intrat pe acest forum am avut respect pentru toata lumea, indiferent de stele sau grade; respectul pentru unii s-a diminuat in timp, iar pentru altii aproape ca a disparut. Ma bucur totusi ca aceste cazuri sunt putine si totodata ma bucur ca exista si un grup de oameni pentru care respectul ce le port va ramane neschimbat: sunt oamenii care n-au uitat nici un moment sa ramana doar OAMENI.
Pe baza observatiei pot spune in schimb ca activitatea forumului a inceput s-o ia pe campii de cand a fost introdusa Karma. Se pare ca uitati ca a mai fost o discutie intreaga despre acea Karma si despre efectele ei asupra userilor. Da, si-mi amintesc cat de corect se dadeau punctajele Karmei :-D Si oricat de incredibil ar parea, tot pe baza observatiilor pot sa spun ca unii useri au o problema cu Like-urile acuma. si pe baza acelorasi (din nou) observatiilor am remarcat si corectitudinea acordarii Like-urilor  in ultima perioada :-D  :-D  :-D Dar nu-mi pasa cine unde ajunge cu Like-urile alea atata timp cat lumea e "fericita" :)
De asta am sustinut ideea lui @Tayka de-a renunta la metodele de exacerbare a orgoliilor gen Karma, Like si alte cele... Nu de alta, dar peste cateva zile va observa si colegul @calator astral ce se intampla si va incepe iar sa se planga :-D
In rest, numai bine, multa sanatate si spor !
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Arhanghelul

#36
Citat din: Arhanghelul din  17 Noiembrie 2011, 16:55:58
Sper ca n-am inteles eu gresit ... cu moderarea "by default " pe 6 luni a noilor "sositi" ...

Orice nou forumist sau vizitator sa fie considerat (initial/by default) ca user/persoana de buna "credinta" ...
Moderarea si alte forme de "restrangere " a utilizari forumului , sa se aplice doar in momentul constituiri unei abateri de la regulament sau/si contravine termenelor și condițiilor acceptate de membri la înregistrare  ...

M-am autocitat ... pentru a sublinia si mai accentuat dreptul la utilizarea resurselor forumului  din momentul acceptari conditiilor de inregistrare ...

Mariti numarul de moderatori ... eventual sa fie ierarhizati ca moderatori "global" si moderatori (se subintelege disponibilitatea uneltelelor conform  nivelului de acces) ...

Administratorul/i (in urma unei consfatuiri cu parteneri/acoliti ) sa hotarasca nominalizarea si nivelul fiecarui moderator ... eventual impartirea lor pe domeni /categori ...

NU sugrumati libertatea "cuvantului" ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

mr

Citat din: Nicipreaprea din  18 Noiembrie 2011, 13:12:46
@mr ar fi bun de moderator. Are flexibilitatea si seriozitatea necesara.  :star:

Multumesc pentru aprecieri, Nicipreprea!
Intrucat sunt implicat in cateva proiecte care si asa imi iau o gramada de timp (poate prea mult), nu-mi surade ideea de a-mi supraincarca atentia cu moderarea acestui forum. Timpul pe care-l aloc forumului imi permite sa-i urmaresc topicurile si sa postez cand am de zis ceva. Pot, in schimb, colabora pe aceasta tema cu moderatorii daca sunt solicitat in acest sens si mai ales daca se considera ca parerea mea ar avea o anumita greutate.

Pentru ca munca de moderare este destul de migaloasa, propun ca moderatorii sa-si aleaga, hai sa le zic, consilieri cu care sa-si imparta anumite sarcini. Astfel ar avea parte de mai multe pareri si i-ar ajuta mult in luarea deciziilor.

Citat din: FANOM din  18 Noiembrie 2011, 14:53:41
@biss O echipa nu se formeaza in nici un moment prin duritate si exigenta, ci prin ingaduinta. Daca ai coordonta in ultimii 20 de ani diverse echipe si doar in modul acesta ai reusit sa-i formezi, controlind neatentia si indisciplina, probabil de aceea iti suride si ideea de a coordona acum, chiar si provizoriu, forumul.

Din experienta mea, o echipa se poate forma unita, da, unita, asta este termenul, numai daca te pozitionezi ca lider, din umbra si
incerci cu destula grija, sa-l pui pe fiecare "la treaba", acolo unde isi are locul, fara a se simti superoir, ori, inferior.

M-am bagat si eu aici, intrucit ma simt cu musca pe caciula, in sensul ca nu posed o anume finete, dar nu ma incadrez nici la
indiferenti.

Dupa cum se observa, nu cred ca exista cineva care sa doreasca impunerea duritatii. Exigentei, da, pentru ca se doreste ca nivelul calitatii forumului sa nu coboare sub o anumita limita, cea a bun-simtului. Dar cateodata exigenta se pastreaza si cu o anumita doza de duritate, directionata mai vizibil unei categorii de useri care nu inteleg, in genereal, conduita bazata pe respect reciproc.

Nu cred ca se urmareste formarea unei echipe aici, intrucat nu se urmareste un scop anume cu acest forum. Fiecare user intra pentru a-si satisface o nevoie de informare, participand la randul lui, daca considera oportun, cu ceva la bagajul informational al forumului. Daca nu doreste sa fie activ, poate folosi neingradit ce gaseste pe forum, binenteles daca considera ca-i foloseste.
Pentru acest lucru nu cred ca este nevoie de lideri. Este nevoie de useri cu un profil moral bine conturat si recunoscut de ceilalti, care sa vegheze ca forumul sa nu coboare sub aceste limite.   

Citat din: Siberia din  18 Noiembrie 2011, 15:07:17
N-am nimic cu gradele nimanui de pe acest forum (cu toate ca nu uit cum altii se lauda cu seniorii si nu uit nici zeflemeaua unor vechi useri cu care i-au intampinat pe unii dintre noii veniti) fiindca pana la urma nu gradele ma fac sa respect sau nu un om ci postarile acelui om si modul lui de a se comporta.
Sunt useri vechi care mie nu-mi spun absolut nimic, cu toate gradele lor veteranice, cativa dintre ei imi spun ceva, cu unii dintre ei chiar "rezonez". Pe de alta parte, am citit postari frumoase si interesante din partea unor useri mai noi, sau poate cu mai putina activitate (nu stau sa urmaresc  data de inscriere a fiecaruia pe acest forum).
Cand am intrat pe acest forum am avut respect pentru toata lumea, indiferent de stele sau grade; respectul pentru unii s-a diminuat in timp, iar pentru altii aproape ca a disparut. Ma bucur totusi ca aceste cazuri sunt putine si totodata ma bucur ca exista si un grup de oameni pentru care respectul ce le port va ramane neschimbat: sunt oamenii care n-au uitat nici un moment sa ramana doar OAMENI.
Pe baza observatiei pot spune in schimb ca activitatea forumului a inceput s-o ia pe campii de cand a fost introdusa Karma. Se pare ca uitati ca a mai fost o discutie intreaga despre acea Karma si despre efectele ei asupra userilor. Da, si-mi amintesc cat de corect se dadeau punctajele Karmei :-D Si oricat de incredibil ar parea, tot pe baza observatiilor pot sa spun ca unii useri au o problema cu Like-urile acuma. si pe baza acelorasi (din nou) observatiilor am remarcat si corectitudinea acordarii Like-urilor  in ultima perioada :-D  :-D  :-D Dar nu-mi pasa cine unde ajunge cu Like-urile alea atata timp cat lumea e "fericita" :)
De asta am sustinut ideea lui @Tayka de-a renunta la metodele de exacerbare a orgoliilor gen Karma, Like si alte cele... Nu de alta, dar peste cateva zile va observa si colegul @calator astral ce se intampla si va incepe iar sa se planga :-D
In rest, numai bine, multa sanatate si spor !

De acord cu cele spuse de Siberia! Am argumentat intr-un post, mai demult, felul cum se "respectau" userii intre ei in era ante-karma/likes. Gradele in functie de numarul de postari sunt doar orientative, si ar avea o anumita utilitate, insa efectele karma/likes se vad foarte clar in calitatea celor postate pe forum in ultima perioada de timp. Ar avea un efect cu adevarat folositor, poate mai tarziu, cand se vor acorda cu adevarat pe merit.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

calator astral

Pe saitu meu octogonarul e libertate totala, inclusiv de limbaj,rareori interzic accesul userilor vulgari sau recalcitranti (ori cei care fac propaganda new-age sau chiar si crestini extremisti.)
Sint CONTRA sistemului LIKE, prefer ca acest tip de evaluare sa fie rezervat exclusiv topicului. Acest sistem nu e revelator de valoarea postarilor, incita doar la creearea de clanuri care practica jocu nationalei de fotbal "na-ti-o tie,da-mi-o mie".
Sint pentru acordarea de maximum un LIKE pe zi, si acela rezervat exclusiv aprecierii unui unic SUBIECT.
Sint CONTRA ingradirii accesului la discutii a noilor membri, toata lumea sa poata dialoga din prima,sa fie tratata identic.
Sint PENTRU mentinerea gradelor care atesta vechimea pe forum si participarea la discutii.
Sint deci favorabil unei ierarhii, propun ca un user X care a atins gradul de Veteran de exemplu, sa aiba automat calitatea de MODERATOR.
Sint PENTRU avertizarea imediata a userilor care practica atacul la persoana si nu sint pe rufon pentru schimb de idei.
In caz de recidiva sa fie MODERATI,dar nu banati.
Sint PENTRU aplicarea REGULAMENTULUI, inclusiv de catre administratori si moderatori care ar trebui sa justifice orice tip de sactiune in sectia Administratie.
Sint CONTRA mutilarii mesajelor, sa fie sterse doar insultele sau obscenitatile.
Sint CONTRA stergerii unui intreg topic pentru ca cutarica a scris prostii sau vulgaritati, sa fie sterse doar mesajele inapropiate.
Mesajele eliminate nu ar trebui sa dispara nu stiu unde ci sa ramina la Cosul de gunoi.


Arhanghelul

#39
Citat din: FANOM din  18 Noiembrie 2011, 19:54:38
De ce afirm toate cele? Pentru ca sint in Siguranta, ca am cel putin un inger pazitor.
Dar, in primul rind am incredere in mine. E deja o certitudine.

Off-topic:
Exprimare de "felul" acesta am vazut pe forum in ultimele saptamani ... dar nu-mi aduc aminte de la cine ... deh un mononeuron si ala blond ...

Who is Alice ? ...

On topic :
Citat din: calator astral din  18 Noiembrie 2011, 16:59:37
Sint deci favorabil unei ierarhii, propun ca un user X care a atins gradul de Veteran de exemplu, sa aiba automat calitatea de MODERATOR.

Nu sunt deacord cu acest lucru "automatizat"... moderator sa fie ales doar prin decizia membrilor administratiei (administori si moderatori ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

fiulploii

Consideram toti ca fiecare manifestare are dreptul sa se exprime liber ....insa , cum poti asigura un minim de decenta in exprimare  :roll:
Greu sa fie toti multumiti si totodata un lucru imposibil . Dar cine garanteaza ca multumirea asigurata majoritatii nu este o tiranie pentru minoritate ? :lol:
Propun rasturnarea valorilor , cu titlu de experiment :
- inversarea acordarii stelutelor si gradelor  , adica sa se porneasca invers , de la god of the forum   la vizitator , de la  7 stele la nici una .
- daca un membru  nu posteaza un mesaj macar timp de 6 luni , dupa o atentionare pe e-mail sa fie sters/blocat contul .
- sistemul de like sa se deruleze invers , pe negativ , adica din start sa ai 10.000 sa spunem si la fiecare apreciere sa pierzi un like .  :evil:   sau sa se desfiinteze premierile  si sa ramana numai pedepsele

Deocamdata atat.

abyss

Cred ca se discuta initial despre altceva. "Termene și condiții acceptate de membri la înregistrare" va suna cunoscut?

Uitati termenul "duritate". @mr a explicat prea bine ce si cum.
In fapt e vorba de oameni precum userul @Dida care desi e o doamna tare simpatica si draguta, dornica de prieteni si comunicare libera etc. posteaza aiurea chiar din prima zi.

Iata un exemplu de comportament. Cine e Dida si cine e MAMAMARE?

http://z4.invisionfree.com/JN_Reloaded/index.php?showtopic=2020
http://forum.lovendal.net/lumea-virtuala/razboi/?action=printpage

Mai e amuzant?

abyss

Va pup cu drag :)

AM dat like... sa FIE 11:11

calator astral

Citat din: FANOM din  18 Noiembrie 2011, 21:52:12

           Dear @biss,

Stiu dinainte Totul, ma stii de mult.
            Sigur ne vom reintilni.

                    :-o

      .....hopaaaa....
A new romance pe-aici...vedeti utilitatea acestui minunat forum, dragi vizitatori?
Veniti sa va inscrieti, va asteptam cu drag aici, o Realitate alternativa unde totul este cu adevarat posibil.

            Biss&dida= bissdida.

David and Margaret - We'll Meet Again (Hanover Street)

fiulploii

Ultimele postari indreptatesc afirmatia ca democratia inseamna haos.
Eu as instaura Legea martiala .  :lol: