Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Termene și condiții acceptate de membri la înregistrare

Creat de spooky, 22 Ianuarie 2008, 13:23:53

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

spooky

Vã rugãm, în cazul în care nu ați acordat suficientã atenție termenilor și condițiilor la înregistrarea ca membru pe acest forum, sã le recitiți.

CitatPrin utilizarea acestui forum accepti sa nu scrii mesaje cu un continut care este fals, defaimator, inexact, abuziv, vulgar, plin de ura, care hartuieste, care este obscen, profaneaza, cu continut sexual, cu scop amenintator, nerespectuos fata de viata particulara a persoanelor, care contine materiale pornografice sau care contravine oricarei legi romanesti sau internationale. Accepti, de asemenea, sa nu postezi nici un material care intra sub incidenta drepturilor de autor, exceptie facand situatia cand ai acordul scris al autorului sau al proprietarului dreptului de autor. Postarea de tip "spam", actiunea de a posta mai multe mesaje identice în lant, publicitatea, lanturile de scrisori sau piramidele sunt, de asemenea, interzise pe acest forum.



Nu uita ca este imposibil pentru echipa sau proprietarul acestui forum de a verifica continutul fiecarui mesaj. Noi nu verificam toate mesajele si nu suntem responsabili de continutul lor. Nu putem garanta exactitatea, perfectiunea sau utilitatea nici unei informatii prezentate. Fiecare mesaj exprima opiniile autorului sau si nu reprezinta in mod neaparat opiniile membrilor forumului, ale echipei sau ale proprietarului forumului.



Oricine considera ca un mesaj afisat incalca prezentul regulament este rugat insistent sa anunte imediat acest fapt administratorilor si moderatorilor. Echipa si proprietarul forumului isi rezerva dreptul de a sterge orice mesaj daca considera continutul acestuia ca fiind contrar politicii de administrare a forumului.Aceasta regula se aplica de asemenea informatiilor continute în profilurile membrilor. Eliminarea unor mesaje nepotrivite este o procedura manuala, deci trebuie tinut cont ca ei nu sunt capabili sa faca asta imediat.




Esti singura persoana responsabila de continutul mesajelor postate. Proprietarul acestui forum isi rezerva dreptul de a va dezvalui identitatea  in situatia unei plangeri formale sau a unei actiuni în justitie survenite în orice situatie care implica utilizarea de catre tine a acestui forum.




Ai posibilitatea, in timpul înregistrarii, sa iti alegi numele de utilizator. E recomandat sa pastrezi numai pentru tine acest cont creat. Nu comunica niciodata parola contului personal nici unui alt membru. Trebuie sa fii de acord sa nu utilizezi niciodata identitatea unui alt utilizator inregistrat pe acest forum. Pentru siguranta e recomandabil sa utilizezi o parola complexa (litere si cifre) si unica pt contul creat aici, pentru a preveni furtul de identitate.






Dupa inregistrarea si autentificarea la acest forum, iti vei putea completa profilul personal. Este de responsabilitatea ta sa pastrezi adevarate si actuale datele personale. Orice informatie pe care proprietarul forumului sau echipa o gaseste deplasata sau vulgara va fi eliminata, cu sau fara preaviz.



ATENTIE: La fiecare mesaj adresa ta IP este inregistrata pentru a o utiliza in cazul in care accesul tau va fi interzis pe acest forum sau daca noi va trebui sa contactam furnizorul tau de acces la Internet (Internet Service Provider ISP). Aceasta nu se va intampla decat in caz de violare majora a acestui regulament.




"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

spooky

#1
În urma plângerilor aduse de cãtre SC Global Company SRL am fost nevoiți sã scoatem de pe forum 3 articole preluate de pe site-ul www.astronomy.ro.

Reamintim utilizatorilor ca atunci când preiau articole de pe alte site-uri sa mentioneze sursa/autorul cu tot cu legaturi catre locul unde informatia a fost publicata initial.

Administratorii site-ului nu pot fi trași la rãspundere pentru ce afiseaza utilizatorii sau orice alt tip de actiune din partea acestora. Nu puteti folosi acest site pentru a distribui sau descarca materiale daca nu aveti dreptul legal de a o face. Este responsabilitatea voastra sã acceptati acesti termeni.

La înregistrarea pe acest forum ați fost de acord cu termenii și condițiile prezentate. Dacã credeți cã v-ați înregistrat fãrã sã citiți aceste termene și condiții, vã invit sã le recitiți mai sus.

Pe lângã acestea, se pãstreazã în continuare prevederile în regulamentul acestui forum care trebuiesc respectate.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

abyss

#2
Cu neplacere constat ca acest forum unic in tara noastra a alunecat pe o traiectorie descendenta fapt remarcat si resimtit de catre toti membrii de buna intentie. Colegii fondatori ai acestei veritabile Agora in marea majoritate s-au retras ori nu mai participa la dezbateri din cauza modului in care au denaturat in ultimul an relatiile si modul in care se manifesta colegii nou veniti.

Cauzele si natura degradarilor acestui forum imi evoca faptul ca ceea ce a existat la inceput si anume: spiritul de echipa, o cauza comuna, respectul reciproc, starea de comuniune data de senzatia ca apartii unui grup unic de oameni rari si deosebiti... toate acestea s-au pierdut. Obiectivul principal si anume acela de a contribui la un efort comun de autoclarificare a fenomenului OZN cat si al celor conexe s-a destramat. Prietenia, placerea de a descoperi ori de a marturisi evenimente neelucidate cat si de a manifesta o pasiune catre un demers constructiv in acest sens s-a transformat in plictiseala, frustrare si episoade psihotice imprevizibile. Cei cativa care nu s-au considerat invinsi de aceasta situatie sunt pe ultimii metri ai rabdarii  - categorie din care nu stiu daca si eu voi mai face parte mult timp.

Trebuie sa inteleaga toata lumea inclusiv vizitatorii ca potentiali viitori colegi ca aici suntem o ECHIPA formata din TOTI membrii acestui forum indiferent de gradul de participare activa. Intr-o echipa fiecare membru nou venit trece prin anumite etape ori grade de "autoinitiere" ca sa le zic asa. Deasemenea nu exista "sefi" ci doar persoane/membri care prin natura conjuncturii unui subiect/topic ofera un anumit grad de coordonare dat de vechimea ori specializarea profesionala cat si de bagajul de informatii si experienta acumulata ori focalizata pe acel tip de subiect.

Conduita membrilor cu vechime e foarte importanta.
Ca si membru cu vechime aveti obligatia principiala sa demonstrati calm si intelegere vizavi de anumite provocari care imping, iata, forumul si relatiile dintre noi catre MEDIOCRITATE si tente sinistre dogmatice.

RELIGIA
Pe forum sunt participanti la discutii ce fac parte din diferite religii. Ca si oameni deosebiti ce ne dorim a fi consider ca ar fi de bun simt sa avem in vedere ca in toate religiile cat si in alte curente de idei libere se marturiseste existenta unei Cauze pentru tot ce exista in Univers/Etc. De aceea propun ca de la bun inceput pentru a evita interminabilele discutii de genul "Dumnezeul meu e mai bun decat al tau pt ca are alt nume" sa adoptam nume general acceptate precum "creatorul" "sursa" "principiul" sau oricare alt termen general valabil care face trimitere la acelasi Lucru, dar intr-un mod universal recognoscibil.

Ceea ce incerc sa va prezint este calea de mijloc care conduce printre opozitiile aparent contradictorii ale personajelor "albe" sau "negre", bune sau nebune, prezente prin intermediul nostru, al tuturora, in aceasta demult pretuita Agora. Deasemenea trebuie sa fim constienti ca ne aflam pe un taram de idei necunoscut in care imaginatia multora alearga cu viteza luminii refuzand sa se supuna regulilor stricte ce permit adoptarea unei atitudini moderate ce evita dezechilibrele.
  Ne confruntam in dezbateri cu notiuni depasite si chiar daunatoare la care trebuie sa avem curajul sa renuntam fara a mai porni in cautarea unei justificari iluzorii al carei efect nu este acela de a dovedi, ci doar de a distruge si dezradacina!

E bine sa cautam sa ne ferim de raspunsuri cu exemplificari prin interpretari aproximative, uneori indoielnice, niciodata studiate in profunzime, reluand pur si simplu definitii ori texte intregi ale unor site-uri care nu au facut altceva decat sa reia ceeace s-a spus de 1000 de ori inaintea lor.

Daca unim ceea ce s-a risipit pe acest forum si poate si in vietile noastre avem posibilitatea de a nimeri sansa sa deschidem fereastra unei realitati inefabile dupa cum bine spunea Goethe.

...


In incheiere propun si voi sustine una masura (1) administrativa menita sa stopeze ori poate macar sa controleze in oarecare grad haosul forumului.


1) Membrii noi inscrisi sa nu poata posta pe forum pe o perioada de minim 6 luni (sa fie MODERATI) timp in care sa se acomodeze cu modul in care se poarta o conversatie intre membri, sa descopere cum si in ce fel se desfasoara lucrurile pe aici.
-Faptul ca unii vin cu argumente de forta de genul "citesc de 10 ani forumul" si se lanseaza direct in certuri si dezbinare trebuie stopat. Totusi daca au ceva serios de raportat, de genul unui eveniment deosebit, sa o poata face prin intermediul unui moderator sau al adminului.
- Aceasta masura e buna si in cazul celor care au fost BANATI si care asemeni unor neispraviti isi fac alte conturi si vin sa toarne din sacul lor cu ineptii.


Sa ramana doar oamenii seriosi dornici de a face parte dintr-un grup special si rar de prieteni adevarati.


Vincit omnia veritas

alx

#3
Citat din: @biss din  17 Noiembrie 2011, 11:42:33
In incheiere propun si voi sustine una masura (1) administrativa menita sa stopeze ori poate macar sa controleze in oarecare grad haosul forumului.


1) Membrii noi inscrisi sa nu poata posta pe forum pe o perioada de minim 6 luni (sa fie MODERATI) timp in care sa se acomodeze cu modul in care se poarta o conversatie intre membri, sa descopere cum si in ce fel se desfasoara lucrurile pe aici.
-Faptul ca unii vin cu argumente de forta de genul "citesc de 10 ani forumul" si se lanseaza direct in certuri si dezbinare trebuie stopat. Totusi daca au ceva serios de raportat, de genul unui eveniment deosebit, sa o poata face prin intermediul unui m
oderator sau al adminului.
- Aceasta masura e buna si in cazul celor care au fost BANATI si care asemeni unor neispraviti isi fac alte conturi si vin sa toarne din sacul lor cu ineptii.


Sa ramana doar oamenii seriosi dornici de a face parte dintr-un grup special si rar de prieteni adevarati.


Vincit omnia veritas

@biss
In decursul timpului,am facut si eu,si altii,aceleasi propuneri,insa din pacate nu au fost puse in aplicare.Sper din tot sufletul sa reusesti sa cureti si sa readuci pe linia de plutire forumul RUFON (unde RUFON inseamna Romanian UFO Network si nu inseamna Raman Unii Fara Obraz si Nesimtiti).Unul dintre motivele pentru care nu am mai dorit sa activez pe acest forum a fost chiar aceasta denaturare a scopului forumului.Vreau sa le multumesc pe acesta cale si colegilor care au mentionat numele meu alaturi de numele "grele" ale acestui forum,desi nu sunt sigur ca meritam asta.Ceea ce pot spune acum este ca daca actiunea ta va avea succes,eu inca sunt dispus sa mai bantui pe aici,si sa impartasesc din informatiile adunate intre timp...
Si ca sa nu fiu acuzat ca vorbesc doar sa ma aflu in treaba,o sa postez o relatare a unui caz VECHI in care se pare ca a fost implicat si un OZN,caz aparent nu prea mediatizat.

PS   pentru cei care se intreaba de ce tocmai acum am reinceput sa postez,si de unde am stiut ce se intampla pe rufon,le pot spune ca desi am intrat extrem de rar pe forum,mai am prieteni care citesc zilnic forumul,si ei m-au anuntat ca e posibil ca lucrurile sa se indrepte cat de cat pe aici... :-D
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

abyss

Iti multumesc pentru sustinere. Aceasta e ultima mea actiune de acest gen pe forum.
Voi incerca sa fac ceea ce mi-a rezervat existenta in aceasta manifestare: sa restaurez lucrurile catre valoarea si imaginea lor initiala.

Ganditorul

#5
Domnule, cu tot respectul, sunt departe de simpatia pe care o manifesta colegii, si am sa explic de ce .

Citat
1) Membrii noi inscrisi sa nu poata posta pe forum pe o perioada de minim 6 luni (sa fie MODERATI) timp in care sa se acomodeze cu modul in care se poarta o conversatie intre membri, sa descopere cum si in ce fel se desfasoara lucrurile pe aici.

Abia asta e o ineptie (si ma intreb serios daca dvs (re)cititi ideile/regulile pe care le emiteti sau e doar o forma de a manifesta "autoritatea") si voi lua doua cazuri extreme ca exemplu
- Daca printr-o minune domnul Iustin Capra, cofondator al grupului RUFON, ar intra aici sa spuna cateva cuvinte sub un pseudonim care sa-l fereasca de atacuri directe la persoana ..."Administratia" i-ar interzice postarea timp de 6 luni ca sa "invete sa se poarte" ??
- Daca un user de tipul "dom'ne cat costa dulapul" ar sta 6 luni "in carantina" aveti dvs convingerea ca in aceste 6 luni ar citi si s-ar instruii despre "ce si cum" pe acest forum ? Pe ce va bazati aceasta supozitie ?
- Dupa 6 luni de carantina ce obtine userul ? O diploma, o cheie de acces, dreptul de a da o replica pe care a citit-o (si a dorit sa o comenteze) cu 6 luni in urma ?
- Puteti tine 6 luni  in carantina un user despre a carui existenta reala nu cunoasteti nimic (nivel de pregatire/experienta/educatie/intelect) si in acelasi timp sa spuneti ca e un forum, un loc in care discutam liber pe un subiect oarecare ?

Citat- Aceasta masura e buna si in cazul celor care au fost BANATI si care asemeni unor neispraviti isi fac alte conturi si vin sa toarne din sacul lor cu ineptii.


Cu tot respectul va atrag atentia ca doar v-ati facut ca BANATI pe cineva... banand contul nu si IP-ul, ceea ce a permis reintrarea pe forum a "neispravitului"
Pentru colegii neacomodati cu termenul, specific ca BANAREA contului inseamna ca interzicem accesul "persoanei virtuale", persoana fizica putandu-se clona de zeci de ori... si emite de la aceiasi adresa de IP.
Banarea IP inseamna ca userul nu mai poate emite de la aceiasi adresa fiind nevoit sa caute alta legatura de net, in alta locuinta cu alta adresa. Un user obisnuit nu are mai mult de 3-4 adrese  de unde poate emite (cunostinte, prieteni, rude). Daca practica arata ca are mai multe adrese atunci  "userul" nu mai e unul obisnuit si trebuie aplicat un "tratament special" pentru ca se dovedeste ca are intentia voita de a bruia/bloca comunicarea pe forum.

-
CitatColegii fondatori ai acestei veritabile Agora in marea majoritate s-au retras ori nu mai participa la dezbateri din cauza modului in care au denaturat in ultimul an relatiile si modul in care se manifesta colegii nou veniti.


Da, e adevarat, dar analiza dvs nu puncteaza decat aparent cauzele.
1. Nu s-a schimbat forumul ...ne-am schimbat toti, ca societate. Mai multe greutati, mai putin timp, mai multa "atractie" spre subiecte care ne afecteaza direct si nu in ultimul rand ... OZN-rile nu apar in ritmul in care o cere o activitate forumistica (adica lipsa de subiecte/fapte serioase in domeniu) Nu poti comenta ceva ce nu exista sau ceva ce este expus in 10 sec de imagine pe o televiziune obscura. De acord ??
2. Tonul intr-o discutie o dau "cei vechi", cu experienta. Cei "vechi" tac - iar inconsistenta subiectelor, lipsa subiectelor pertinente deriva din aceasta tacere. Cei vechi tac... teoretic din plictiseala si scarba (ziceti dvs). Eu zic ca am devenit mercantilisti - viata e scumpa iar informatia e si mai scumpa.
De ce as da gratuit o informatie de valoare pe un forum cand ea poate face subiectul unui studiu, unei emisiuni televizate, unei carti - toate remunerate substantial. Doar ca sa fiu in "acord" cu Administratia (adica sa va cred pe cuvant ca "veteranii" sunt suparati pe felul cum discutam aici, ca nu apar informatii de valoare, incendiare chiar )?
3. Ceea ce nu observati dvs. este faptul ca aici se comunica... viciat, bruiat - dar se comunica. A trece la o varianta de comunicare in care "veteranii tac", nu propun directii de discutie pertinente (iar interviul cu TM de care "tragem" de prea mult timp e un exemplu ) dar sunt suparati ca nu suntem la o anumita calitate a discutiei inseamana sa ne indreptam spre ... Marea Adunare Nationala in care se aplauda la semnul securistului de servici, se ovationa la semnul securistului, se emitea o opinie numai daca securistul era de acord cu ea - si nu cred ca e bine.
- Pe de alta parte pot sa va dau o lista destul de lunga cu useri care comunica eficient, care detin o cunoastere mult peste nivelul mediei si plaseaza informatia valoroasa sub masca unei glume, a unei dizertatii aiuristice, care aparent contrazice ...cand de fapt completeaza cuvintele colegului de forum. E dreptul lor sa-si ascunda cunoasterea sub arta conversatiei.
Faptul ca dvs nu observati acest gen de comunicare ... e alta poveste. Dar asta caracterizeaza o stare a societatii, in general.
Curatirea forumului poate avea, cred, 2 directii principale
- identificarea "trolilor" si banarea efectiva, eficienta a acestora.
- deschiderea de catre "veterani"/"consacrati" a unor subiecte considerate in acord cu RUFOn, iesirea din pasivitate, aprinderea unor discutii aprinse care sa atraga si restul comunitatii in discutie (indiferent de nivelul intelectului), "ofilind" discutiile inutile. Respectam astfel dreptul la exprimare si dominam prin cunoastere ...nu prin forta !

Emiterea unor reguli de dragul de a arata ca acestea nu se pot respecta nu va face decat sa intrerupa comunicarea si va anula definitia forumului - Adunare, întrunire (de mare amploare și importanță)
Vom fi o adunare de mare amploare, de mediatizare si popularizare a sttiintelor de frontiera si fenomenului OZN (asa cum spune statutul initiatorilor) dar ...vom fi tacuti, extrem de tacuti (asa cum sunt acum tacuti peste 70% din membrii ).

Si acum ma puteti bana ... pentru pozitie contradictorie cu Administratia.

Ganditorul

P.S. - o completare la ce s-a scris mai sus...

CitatPS   pentru cei care se intreaba de ce tocmai acum am reinceput sa postez,si de unde am stiut ce se intampla pe rufon,le pot spune ca desi am intrat extrem de rar pe forum,mai am prieteni care citesc zilnic forumul,si ei m-au anuntat ...

Am mai auzit undeva asta parca ... si nu pot raspunde decat "fereste-ma doamne de prieteni ...ca de dusmani ma apar singur"



Exact acest gen de raspuns pe care tocmai ce l-ati dat aici, raspuns de tipul "chat" nu e in concordanta cu regulamentul forumului si cu tematica acestui topic si transforma orice topic in "hora veseliei" sau "dansul balaurilor". Pentru aceasta aveti optiunea MP.
Aceasta avertizare este FREE. Urmatoarea se va contoriza, cu scuzele de rigoare domnule!
Cu stima
@biss



abyss

Off Doamne... stimate coleg @Ganditorul...
Domnul Capra
Daca domnul Capra sau cine mai doriti Dvs doreste sa intre pe forum se poate prezenta la Admin care ii poate garanta liberul acces si eventual protectia anonimatului. Ma indoiesc totusi ca o persoana de mare calibru ar intra pe furis asa cum o facem cu totii. Aveti exemple: Rudan, Toni Victor Moldovan si altii care nu se ascund. Asta nu inseamna ca ceilalti care nu procedeaza asa nu or avea motive intemeiate.

BANAREA si statutul ""MODERAT 6 luni"
Statutul de "moderated" e bun tocmai pentru a preintampina refacerea "horei veseliei" pe care unii o manifesta postand total in neconcordanta cu tematica forumului (deci nu are legatura cu viziunea "veteranilor" ATENTIE)
Chestiunea ce tine de banarea IP-ului intra in atributiile admninistratorului si eventual in chestiuni de natura tehnica a acestui tip de forum. Deci nu cunosc momentan daca e posibil sa banezi IP-ul.

"Dictatura" Veteranilor
Ei bine asta e o prostie si nu am sustinut niciunde asa ceva. Am spus doar ca unii posibili domni anonimi  "Capra" au mai multa experienta in anumite domenii si deci atentie la intentie... Am spus fara "sefi". Toata lumea este libera sa deschida ce subiecte doreste si cate doreste atata timp cat se respecta regulamentul de baza al forumului si tematica acestuia. Mi-am manifestat regretul vizavi de lipsa prezentei unor anumiti colegi (nu neaparat "Veterani" - deci nu mai faceti "fixatie" pe acest termen)


Nimeni nu va discrimineaza in nici un fel domnule @Ganditorul, ganditi va rog liber! Dezbateti aprins! Aveti informatii valoroase? atunci vindeti-le unde stiti si apoi va rugam sa le postati si aici daca aveti voie si desigur daca va si face placere..

Marea Adunare Nationala
Haideti va rog, sa nu ne mai ascundem dupa deget, cred ca suntem oameni in toata firea. Acest forum nu e messenger, sau oricare alt site de socializare unde puteti zice si face chiar orice. Avem o tematica si ea trebuie respectata.

Nimeni nu interzice si va citez:
"Pe de alta parte pot sa va dau o lista destul de lunga cu useri care comunica eficient, care detin o cunoastere mult peste nivelul mediei si plaseaza informatia valoroasa sub masca unei glume, a unei dizertatii aiuristice, care aparent contrazice ...cand de fapt completeaza cuvintele colegului de forum. E dreptul lor sa-si ascunda cunoasterea sub arta conversatiei."


PS- stimate domn @Ganditorul, nu va baneaza domnule nimeni! in foarte mare masura va inteleg pozitia exprimata mai sus.
Am cerut doar aplicarea din partea userilor a unui filtru personal in ceea ce priveste atentia vizavi de tematica forumului, regulamentul acestuia si o conduita pe cat posibil decenta. Doriti sa "amestecati" punctele de vedere? atunci aveti topicul CHAT sau mama lui de messenger ori optiunea mesaje personale etc. 


Cu stima


mr

Ganditorul, dupa cum se observa in viata noastra zilnica, drepturile egale acordate semenilor nu genereaza aceleasi efecte de la fiecare in parte pentru simplul motiv ca folosim aceste drepturi cu masuri diferite (mai exact unii folosesc masuri, gen bun-simt, altii nu le folosesc deloc). Normal ca tendinta celor multi din categoria celor "nemasurati" este de a acapara totul si mai ales in detrimentul celor care pastreaza o anumita conduita. Daca vrem ca in acest loc in care ne intalnim virtual sa aiba o anumita calitate a discutiilor este foarte necesar sa se filtreze continutul noilor veniti (nu e banare, ci doar supervizare a postarilor) timp de cel putin 6 luni. Este o masura drastica, care se muleaza perfect pe profilul societatii, dar necesara daca vrem sa pastram un cadru normal de dezbatere, in care fiecare sa poata sa-si aduca aportul informational in conditii decente.

Forumul nu apartine decat celui care l-a infiintat. Treaba cu veteranii este cam fortata si oarecum ....depasita, pentru ca vremurile se schimba de la zi la zi indiferent de parerile lor. Daca vor fie respectati ca veterani trebuie sa tina pasul cu vremurile. Este un loc in care conteaza mai mult valoarea informatiei si nu persoana. Nimeni si nimic nu poate impiedica pe cineva nou venit sa se impuna intr-un anumit fel prin calitatea postarilor.  La fel de bine ...trecut pe moderare daca nu intelege ce se intampla aici.

Nu e deloc usor sa fii moderator in aceste conditii. Trebuie sa-i ajutam si noi!
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Ganditorul

#9
Aveti dreptate in tot ce spuneti. E corect. Dar cred  ca "unghiul" din care abordati subiectul e prea stramt.

Comunicarea este in general apanajul unor mari interese. Singurul segment care a scapat este deocamdata INTERNETUL - restul informatiilor in masa (media) fiind aproape xeroxate.
Ca Administratie v-ati pus macar o data intrebarea "Deranjaza comunicarea pe net aceste interese mediatice ? Si daca DA... ce masuri iau trusturile media pt a contracara scaderea influientei lor in randul maselor ?"

- Considerati ca 100% din useri sunt de buna credinta si ca "bruiajul" discutiilor deriva doar din incapacitatea userilor de a intelege sensul acestui forum (iar moderarea/educarea lor rezolva problema). Pe ce va bazati supozitia ?
- Considerati ca nu exista 3-5% din useri care o fac intentionat ? Masurile pe care le luati favorizeaza comunicarea sau se aliniaza tendintei de stopare a unui anumit gen de comunicare dorita de unele cercuri de interes ?
- Cat credeati ca va trece "neobservat" acest forum si de ce crredeti ca nu exista si oponenti ai unei comunicari care "desfac firul in 4" pe subiecte mediatice ce au un clar caracter manipulator ?
- Credeti ca ceea ce se aplica unui forum linistit cu 100 de useri care discuta despre subiecte tabu (ca acum 2-3 ani) se aplica si unui forum care si-a marit impactul mediatic la 1000 de useri ?
- Este ata de greu sa observati ca oricare forum, dupa ce atinge o "masa critica", este "bruiat" si fortat sa ia masuri care stopeaza comunicarea ?
- Ceea ce a fost, a fost - si a fost frumos. Ce facem in aceste noi conditii de existenta a forumului ? Plangem dupa trecut sau ne adaptam ?

Iata numai cateva intrebari care crred ca trebuie sa le aveti in vedere la editarea unor masuri. Mi-am expus doar o parere - in definitiv pot comunica usor si in conditiile impuse de dvs.
Cu respect.

Arhanghelul

Sper ca n-am inteles eu gresit ... cu moderarea "by default " pe 6 luni a noilor "sositi" ...

Orice nou forumist sau vizitator sa fie considerat (initial/by default) ca user/persoana de buna "credinta" ...
Moderarea si alte forme de "restrangere " a utilizari forumului , sa se aplice doar in momentul constituiri unei abateri de la regulament sau/si contravine termenelor și condițiilor acceptate de membri la înregistrare  ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

mr

Cred ca buna credinta a userlui se demonstreaza in timp si nu se refera la calitatea informatiei ci la felul cum intelege sa o transmita. Daca respecta "protocoalele" de bun simt este in regula. Daca se manifesta orgolios si depaseste anumite limite sau isi inchipuie ca dreptatea lui e mai dreapta decat a altora, transformand acest fapt intr-o lupta personala, atunci este pasibil de a fi moderat.
Daca va uitati pe forum o sa gasiti multe topicuri in care s-a transmis foarte multa informatie pe baza respectului reciproc, chiar daca pe alocuri au mai fost contre de ideii in limite de comun acceptate de catre userii implicati.

Nu trebuie sa vina cineva si sa stabieasca in detaliu ce si cum trebuie sa faca fiecare. Noi trebuie sa participam activ la aceasta "negociere" si acceptare a condiitiilor de intercomunicare. Asta reflecta o anumita stare de maturitate si responsabilitate. Cine nu o are, o poate invata doar citind forumul. Cand o dobandeste se poate implica activ, intelegand totodata necesitatea moderarii in faza de inceput. Nimeni nu-l opreste! El trebuie doar sa dovedeasca ca intelege despre ce este vorba. Moderatorul intervine doar cand apare un derapaj.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

abyss

OK, deci o mica precizare:

Ce am propus e doar o masura in faza de proiect.

Masura propusa de mine inca nu e aplicabila deoarece este inca in faza de proiect, deci fiecare deocamdata face ce doreste in limitele actualului regulament.

Problema o reprezinta userii noi (cei banati impreuna cu cei care vor veni din momentul eventualei aplicari a masurii deci nu cei actuali, poate nu m-am facut inteles) si aceasta e o veche problema. Dupa cum am mai spus habar nu am cum se poate bana IP. Ramane de vazut si de discutat. Totusi forumul e liber cat doreste cu exceptia mesajelor de tip chat si al replicilor aiuristice. Oricum nu am de gand sa restrang in nici un fel libertatea nimanui ci doar sa responsabilizez atitudinile fiecaruia. Nici eu nu am fost chiar un sfant pe forum pana acum si de aceea realizez prea bine cum sta treaba.

Pana ce Administratorul si moderatorii vor lua o decizie va spun doar atat:

Va respect atitudinea si astept orice sugestie/sfat cu mult interes.

PS - Oricare ar fi hotararea Adminului va trebui sa ne conformam cu totii  :wink:

Siberia

#13
Am o intrebare pentru @biss si restul userilor : cu ce va ajuta moderarea timp de 6 luni a unui nou user ?
E un fel de "carantina" in  care trebuiesc tinuti noii veniti/strainii aka "alienii" ?

Citat din: alx din  17 Noiembrie 2011, 14:29:46
@biss
In decursul timpului,am facut si eu,si altii,aceleasi propuneri,insa din pacate nu au fost puse in aplicare.Sper din tot sufletul sa reusesti sa cureti si sa readuci pe linia de plutire forumul RUFON (unde RUFON inseamna Romanian UFO Network si nu inseamna Raman Unii Fara Obraz si Nesimtiti).Unul dintre motivele pentru care nu am mai dorit sa activez pe acest forum a fost chiar aceasta denaturare a scopului forumului.
...

Care este scopul forumul pe care il cunoasteti dumneavoastra si socotiti ca a fost denaturat ???
   Daca se dorea a se discuta pe acest forum doar despre problema OZN-urilor (care oricum par sa fie mai mult OZI (Obiecte Zburatoare Identificate) decat OZN - dar nu e treaba mea sa disec problema asta) de ce exista urmatoarele categorii (care m-au indrumat si pe mine pe acest forum) ?
- Fenomene conexe si paranormale
- 2012
- Arheologie - Astronautica Antica
- Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO)

   Ar trebui sa le transmiteti multumiri catorva colegi mai mult sau mai putin veterani si mai ales lui @biss care s-au straduit sa pastreze updatat subiectul "Cazuri recente UFO" - tocmai pentru a nu denatura (probabil) scopul acestui forum.
   Atat am avut de spus... deocamdata.

Reverente si piruete de protocol

"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

alx

Citat din: Ganditorul din  17 Noiembrie 2011, 15:24:26
P.S. - o completare la ce s-a scris mai sus...

Am mai auzit undeva asta parca ... si nu pot raspunde decat "fereste-ma doamne de prieteni ...ca de dusmani ma apar singur"

@Ganditorul
Imi pare rau sa vad cum imi rastalmacesti mesajul...atunci cand am spus ca am prieteni care sunt activi pe forum,EXACT ASTA am vrut sa spun,fara a fi tendentios,asa cum faci tu...simplemente,sunt membrii aici cu care pastrez legatura pe messenger sau telefonic,si ei m-au facut atent,atata tot.Iar @biss merita ajutat in demersul lui.
     Si e problema ta daca esti obligat sa te feresti de prieteni...eu nu judec asa!

Cat despre moralitatea unei decizii ca si cea luata de @biss...nu sunt prea multe de spus(bine,vad ca tu te-ai si agitat si ai creat furtuna din paharul cu apa).Si asta pentru ca din punctul meu de vedere era necesara o astfel de decizie,si o astfel de actiune.


Citat din: Ganditorul din  17 Noiembrie 2011, 16:54:30
Aveti dreptate in tot ce spuneti. E corect. Dar cred  ca "unghiul" din care abordati subiectul e prea stramt.
Scuza-ma ca ma repet,dar e imperios necesar ca acest unghi sa fie FOARTE stramt.De ce? Pt ca asa cum am mai scris in trecut prin diferite topicuri,domeniul OZN este si asa un domeniu blamat,luat in deradere/bascalie,ridiculizat,iar cei care se ocupa/incearca sa afle/releve adevarul sunt tratati...stii foarte bine cum.Asa ca nu e nevoie ca pe un forum care se cheama Romanian UFO Network sa citesc despre incursiuni imaginare pe alte planete,nu e necesar sa citesc tot felul de subiecte despre cum sa devenim mai buni,nu e necesar sa facem colectie de fake-uri de pe youtube,doar pt ca unii considera ca e o sursa credibila de informatie,nu e necesar sa cititm posturi interminabile,in care nu se spune nimic,nu e necesar sa citesc realitatea.net prin copy/paste pe rufon,si tot asa...
    Ma intreb care e parerea unei persoane care doreste sa afle ceva despre subiectul OZN,si atunci da o cautare pe goagal...rezultatul e forumul rufon,pe prima pozitie...ei bine,tare as vrea sa stiu ce gandeste persoana aceea,cand in loc sa citeasca despre ozn-uri,vede ca ultimele subiecte discutate nu au clin in maneca cu acest subiect...si nu numai ultimele sbiecte,ci foarte multe subiecte din ultimul an,de ex.,ca sa nu mai vorbim de balariile/ineptiile debitate pe aici de useri aflati in cautare de stele sau publicitate...sau de tratament...
   Asa ca din punctul meu de vedere AVEM  o datorie MORALA sa mentinem cat mai sus standardele acestui forum.Si daca pentru asta unii vor urla ca sunt cenzurati,ca nu e democratie...lasa sa urle.Insa daca nu se pune odata piciorul in prag,forumul asta...cred ca stiu unde va ajunge din punct de vedere al calitatii informatiei...recicle byn...

      bineinteles asta e doar parerea mea,se stie...
   
   
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."