Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Gaurile negre de pe PRO TV...

Creat de StarDust, 11 Ianuarie 2008, 18:05:49

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Yagg

Citat din: darksid3 din  14 Iulie 2009, 09:30:57
Interesant subiectul...acum ma gandesc ca stiinta mereu a incercat sa explice anumite fenomene, forte, etc. Bun, dar daca, chiar si matematic este doar o tentativa timida de a explica ceva ce este cu mult peste capacitatea noastra de intelegere constienta? Cum am putea sa explicam un Univers care este atat de infinit chiar si la nivel tridimensional?...Prin prisma a ce? Omul distinge mai putin de 1% din intreaga materie dat fiind raportarea realitatii la partea grosiera a materiei. Ganditi-va ca acum cateva sute de ani nimeni nu credea ca Pamantul e rotund...nu era logic...fizic nu se putea...in momentul cand s-a introdus conceptul de gravitatie, brusc teoria Pamantului rotund a devenit plauzibila. Ideea e ca fizica a dovedit de multe ori ca nu stapaneste Adevarul si ca la fiecare introducere a unui concept anume intr-o teorie, aceasta teorie se schimba radical.

ªtiinþa a explicat, explicã, s-a dezvoltat ºi se schimbã la fel de dinamic.

1%, de unde procentul ãsta? estimare proprie? cercetãri? din burtã?

Nu era logic, pentru cã maimuþele aveau o carte în care scrie cã Pãmântul e imobil ºi în centrul Universului.

Evoluþia e o caracteristicã de bazã a ºtiinþei. Dacã nu avea aceastã caracteristicã, probabil, scriai mesaje gravate în stâncã, nu pe Internet. ªtiinþa, dacã o privim ca o entitate, nu a avut niciodatã pretenþia cã deþine adevãrul absolut. De unde vii cu astfel de aserþiuni?


darksid3

#31
Pai si care e diferenta? Acum maimutele au internet, televiziune, sateliti:). Care ar fi nivelul acestor tehnologii raportat la marimea si infinitatea posibilitatilor din acest Univers?
Partea cu acel 1% perceput de om din intreaga materie este spus printre randuri de mai multi fizicieni care au trecut de pragul ala de invatatura prin repetitie si au decis sa cunoasca si sa GANDEASCA singuri.

Iata:

74% din Univers inseamna  energie intunecata
22% reprezinta materie intunecata
3.6 este gaz
0.4 partea materiei care poate fi perceputa de noi : stele, planete, atmosfera, zid, biroul, mirosul unui parfum, etc.

Similar, folosind alta raportare si aranjand altfel acest puzzle se poate spune ca intreaga materie condensata ar reprezenta 5% din intreg, un 5% care poate fi detectat de om...si totusi, in ambele cazuri ramane o prea mare diferenta intre ceea ce suntem convinsi ca stim si restul de 95% pe care nu-l percepem

Exemplu: Daca notiunea de unda electromagnetica n-ar fi fost acceptata si introdusa in sistemul de valori logice, desi fara un aparat care sa le transforme in sunete sau lumina NU POT FI PERCEPUTE, n-am fi fost tentati sa credem ca nu exista?...Si totusi ele exista doar ca ni se pare ceva firesc...ei bine, similar se afla felurite "forme" subtile de a caror existenta creierul uman "nu stie" deci le elimina prin filtrare si pe baza celor 5 simturi. Chiar daca nu percepem constient undele electromagnetice, mintea le accepta printr-un model logic.
11.11