Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Alt tip de extraterestrii

Creat de wlady, 21 Ianuarie 2006, 15:11:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

StarDust

Jean, bine punctat. de aceasta teoria a extraterestrilor ca forma de constiinta care se materializeaza la dorinta lor ca umanoizi de diferite forme s-a apropiat si Jaques Valee, un cercetator OZN pe care il respect in mod deosebit. Sunt convins ca Valentina ai vede energetic doar pe cei din rasele superioare, care pot manipula materia dupa dorinta lor. (asa se explica OZN-urile care in timpul zborului, se separa in mai multe obiecte apoi se contopesc iarasi) Parerea mea este ca mai exista si extraterestrii mai "materiali" care totusi au si ei acces la anumite tehnologii foarte avansate care ne viziteaza si ei (iar intentiile si moralitatea lor poate fi relativ apropiata de a noastra).
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Urban

Citat din: Maxx din  02 Decembrie 2007, 10:51:02
@jean .....dar nu cred ca toate entitatile extraterestre sunt energie pura...depinde de nivelul evolutiv (spiritual)...unele pot fii si la polul opus...de exemplu "posedarea demonica" cum o numim noi nu se poate explica nici acum si e prezenta in toate religiile globului ....

Citat din: jean din  02 Decembrie 2007, 01:02:59
  Eu cred ca aceste inteligente, pe care noi le numimim ,,Extraterestri", nu sunt materiale, dar cred ca se pot materializa la nevoie. Probabil este o amumita forma de energie inteligenta aflata in spatiul Pamantului, sau in spatiul cosmic. Dupa cum se stie in anumite conditii din energie se poate crea materie, si invers. In acest fel se poate explica calatoria lor pe distante cosmice, poate trecind si prin alte dimensiuni., Pentru a studia sau a interveni in lumea noastra, nu este nevoie sa aduca din lumea lor nimic material, totul poate fi creat aici. Asta poate explica multitudinea de forme pt. vehiculele lor, putind crea forme adaptate nevoilor de moment. In foarte multe observatii aceste vehicule isi schimba forma sau dimensiunile ori devin invizibile instantaneu.

Fiintele care sunt vazute in apropierea OZN-urilor sau cele care au intrat in contact cu oameni, au o mare varietate de forme. Ma apuca rasul, ca se incearca clasificarea lor dupa rase.
Oameni buni!.... dupa cate carti am citit despre acest fenomen, eu sunt aproape sigur ca aceste inteligente se pot materiliza in ce forma vor, in functie de misiunea de indeplinit, de gradul de inteligenta al persoanei sau persoanelor contactate....

Citat din: StarDust din  02 Decembrie 2007, 11:12:34
Jean, bine punctat....de aceasta teoria a extraterestrilor ca forma de constiinta care se materializeaza la dorinta lor ca umanoizi de diferite forme s-a apropiat si Jaques Valee, un cercetator OZN pe care il respect in mod deosebit. Sunt convins ca Valentina ai vede energetic doar pe cei din rasele superioare, care pot manipula materia dupa dorinta lor. (asa se explica OZN-urile care in timpul zborului, se separa in mai multe obiecte apoi se contopesc iarasi) Parerea mea este ca mai exista si extraterestrii mai "materiali" care totusi au si ei acces la anumite tehnologii foarte avansate care ne viziteaza si ei (iar intentiile si moralitatea lor poate fi relativ apropiata de a noastra).....

                                      OZN-URILE, PRIETEN, PERICOL SAU PLASMUIRE?

INTRODUCERE
Pentru Biserica Crestina fenomenul OZN a insemnat un dureros "tepus in coaste", a carui existenta suparatoare i-a fost greu sa o explice. Multi crestini, educati sau needucati, s-au multumit fie sa anatemizeze fenomenul, fie sa-l ignore voluntar.
Impresia aceasta de slabiciune in abordarea subiectului OZN putea sa nu se ofere lumii daca, ca si crestini, am fi fost angajati serios in analizarea lui in lumina Sfintei Scripturi. Lumea cu stiinta ei, cu toate mijloacele ei si metodele de cercetare, NU A PUTUT SA OFERE O EXPLICATIE ADECVATA SI STIINTIFICA a fenomenului.
S-au facut in schimb o multime de presupuneri, nici una adeverita pana in zilele noastre. S-a speculat si s-a profitat nemilos de pe urma aparitiei Obiectelor Zburatoare Neidentificate in diverse locuri pe planeta, de catre tot felul de oameni si organizatii mai mult sau mai putin bine intentionate, de s-a ajuns astazi sa fii considerat neserios la simpla pomenire a subiectului.

In ciuda aerului de controversa care pluteste asupra subiectului, Biblia vine nu cu o explicatie care dezarmeaza prin simplitate, ci cu un evident avertisment: cei ce nu recunosc autoritatea Cuvantului lui Dumnezeu sunt victime nestiutoare ale unui cumplit razboi spiritual purtat pentru intunecarea mintilor celor necredinciosi sau pentru iluminarea si protejarea celor ale credinciosilor!
Solutia pentru dezlegarea misterului fenomenului OZN, ca si solutia pentru dilema existentei omului pe acest pamant, se gaseste intr-o biblica relatie personala a fiecaruia cu Creatorul acestui Univers, Domnul Isus Hristos.
Dati-mi voie sa spun ca, fara a porni de la aceasta premiza, fenomenul OZN, care comparativ cu fenomenul rautatii omului este oricum mult mai putin grav, VA RAMANE INEXPLICABIL!
Cum de altfel si este deocamdata, in lumea seculara a zilelor noastre!
Noi, insa trebuie sa avem explicatii, iar ca si crestini si oameni rationali sa examinam explicatia si apoi Scripturile. Intai de toate exista doar 7 explicatii posibile pentru fenomenul OZN. Oricine incearca sa treaca de acestea nu face decat sa speculeze.
Iata care sunt aceste sapte posibile ipoteze:
1.TOATA POVESTEA ESTE O FARSA.
Nimeni nu s-a intalnit cu nimic si toate rapoartele care circula prin lume nu sunt reale. Toate cazurile relatate de-a lungul secolelor au fost stimulate de imaginatie. Nu a existat nimic care sa le justifice. Sau, au fost in mod intentionat inventate de oameni pentru a pacali. Este o farsa, o plasmuire. Totusi, de unde le-a venit ideea?
Aceasta teorie este eliminata imediat de faptul ca oameni de stiinta reputabili cat si oameni simpli din toata lumea au experimentat acelasi fenomen si in orice experiment inchis aceasta constituie o realitate care nu poate fi negata. Deci, nu este farsa.

2.ESTE VORBA DE UN FENOMEN NATURAL.
De fulgere globulare, plasma, sau poate de baloane meteorologice, pasari, sau inversiuni de temperatura. Dupa ce folosim toate aceste explicatii pentru a nega fenomenul, nu putem explica cele mai mult de 2.000 de observatii facute de piloti si de oameni care cunosc cerul si tot ce zboara prin aer. Toti marturisesc acelasi lucru: fenomenul reprezinta o realitate!
Asadar, nu este doar un fenomen natural, ci este mai mult decat natural. Inseamna mai mult decat atat. Este ori extraterestru, ori supranatural.

3.ESTE INTERPLANETAR.
De undeva din sistemul nostru solar suntem vizitati. De pe Marte, Venus, Jupiter, Saturn, de undeva, "ei" ne viziteaza. Poate in partea intunecata a Lunii se afla una din bazele lor. Aceasta teorie este infirmata de faptul ca telescoape gigantice din intreaga lume, printr-o monitorizare de 24 din 24 de ore a cerului, nu au reusit sa ofere nici o dovada a unor astronave sau a altor obiecte care sa calatoreasca intre planete fie din sistemul nostru solar sau dintr-o alta galaxie. Daca existau, acestea puteau fi observate foarte usor! Cu siguranta ar fi putut fi observate in jurul Lunii care este la o distanta de numai 238.000 de mile. Astfel OZN-urile nu sunt de provenienta interplanetara. Nu sunt de origine din propriul nostru sistem solar, asa cum il cunoastem in clipa de fata.

4.OBIECTELE AU PROVENIENTA INTERGALACTICA.
Adica, vin dintr-un alt sistem solar. Avem de-a face cu fiinte dintr-un alt sistem solar care ne viziteaza la fel cum noi am vizita o alta lume daca am avea posibilitatea sa o facem. Actualmente trimitem sonde spatiale spre alte planete si se vorbeste de trimiterea de nave cu echipaj pentru a explora alte planete. Atunci, si noi am urma acelasi proces si metodologie de culegere a mostrelor de sol, mostrelor de plante si chiar de examinare a fiintelor, daca am avea sansa, la fel cum ne indica fenomenul ce se petrece pe pamant ca cineva a facut-o sau poate o face inca, cu noi.

Astfel, fenomen intergalactic, ce provine din spatiul extraterestru, vrand nevrand trebuie sa ramana o optiune posibila. Dar ce ne facem cu lipsa de dovezi si cu timpul care trece fara sa gasim raspunsul. Ca fiinte ce au o scurta existenta ne asteptam la un raspuns in timp ce ne aflam inca in viata. Acesta intarzie sa apara, fie pentru ca in spatiul intergalactic nu exista unul, fie pentru ca ne este ascuns intentionat de cineva care nu doreste ca noi oamenii sa-l cunoastem. Urat din partea "respectivului"!? Acesta nu poate fi Dumnezeu, pentru ca El ne-a spus ca ne va face cunoscut tot adevarul si ca adevarul ne va face liberi!

5.SE SPUNE SA LUAM IN CONSIDERARE FAPTUL CA S-AR PUTEA SA EXISTE O CIVILIZATIE PE PROPRIA NOASTRA PLANETA DESPRE CARE NU STIM NIMIC.
Planeta noastra nu a fost explorata inca in intregime. Exista parti ale ei pe care nu le cunoastem bine. Exista posibilitatea ca o alta civilizatie sa existe, civilizatie care a avut remarcabilul bun simt de a nu face nici un contact cu noi! Ca prin urmare, aceasta ar fi fost ferita de razboaie si de multe din viciile care ne sunt proprii noua.

Aceasta este o teorie care a fost avansata de unii savanti, dar trebuie sa recunoastem ca nu exista nici o dovada care sa o sprijine. Unele OZN-uri se spune ca au fost vazute intrand in apa, indeosebi in jurul Triunghiului Bermudelor, numit si "Triunghiul Diavolului"(?!), insa nu poate fi adusa nici o dovada. Acelasi fenomen s-a remarcat si in California. Dar, in ciuda legendelor, nu exista nici o dovada a existentei unei civilizatii aflate sub crusta planetei noastre sau in jurul continentelor noastre, despre care noi sa nu avem vreo idee. Ceea mai buna dovada stiintifica ne spune ca asa ceva nu este adevarat.

6.ESTE O ARMA SECRETA.
Construita de fosta Uniune Sovietica sau de Statele Unite si acum fiecare pastreaza tacerea. Sper foarte mult sa fie a noastra!! Daca era a noastra, atunci chiar din 1952 eram inventatorii si posesorii unei aeronave ce calatorea cu o viteza de peste 7.000 de mile pe ora! Ganditi-va la toti banii pe care i-am fi economisit in programele spatiale! Unul dintre aceste obiecte putea sa ajunga de la Pamant la Luna foarte rapid. Progresele pe care le-am fi realizat ar fi fost inimaginabile! Daca era a lor, rusii ar fi ajuns acolo primii sau noi am fi fost de mult acolo. Asadar nu este o "arma secreta" a cuiva despre care sa avem cunostinta. As indrazni totusi sa spun ca atat Pentagonul cat Kremlinul ar fi vrut sa o posede ca "arma lor secreta", procurand-o cat mai repede posibil!

7.AVEM DE-A FACE CU FIINTE ULTRADIMENSIONALE (DINTR-O ALTA DIMENSIUNE, SAU DIN AFARA CELOR TREI DIMENSIUNI CUNOSCUTE NOUA. )
In primul rand, Biblia este cea care vorbeste autoritar despre existenta unor fiinte de acest fel. Ea ii avertizeaza pe oameni de existenta unor creaturi spirituale si puternice, care nu sunt supuse limitarilor lumii noastre tridimensionale (timp - spatiu - materie), ele putandu-se misca in voie prin spatiul cosmic sau atmosfera terestra. Mai multe versete ale ei ne vorbesc despre manifestarea din zilele din urma a Satanei si a ingerilor sai care se va face prin "tot felul de minuni, de semne si puteri mincinoase si cu toate amagirile nelegiuirii" (2 Tes.2:9,10). De asemenea, ca "vor fi aratari inspaimantatoare si semne mari in cer" (Luca 21:11).

Daca aceste fiinte se afla in spatele fenomenului OZN, din punctul de vedere al Bibliei nu se pune problema, pentru ca se afla in caracterul acestora sa imite, sa falsifice, sa creeze iluzii, iar Cuvantul lui Dumnezeu ne ofera numeroase asemenea ilustratii. Ce altceva mai potrivit ar fi gasit acestea ca mijloc de amagire pentru o generatie preocupata de calatorii interplanetare si fascinata de atractia stelelor, decat aparenta unor vizitatori extraterestri?
De aceea, un fenomen ca cel numit "OZN" este conform tiparului manifestarilor demonice si era de asteptat in epoca spatiala. Efeseni 2:2 se refera la Satana ca fiind "domnul puterii vazduhului" sau "printul aerului". In limba originala a textului, cuvantul putere (exousia) este un termen colectiv care descrie tot imperiul de spirite rele, iar termenul "vazduh" (grecescul "aer") descrie atmosfera terestra, patura de aer numita vazduh. Astfel, conform acestui text, centrul de activitate demonica il constituie atmosfera terestra din jurul Pamantului. Iar daca aerul este domeniul demonilor, atunci putem vedea legatura care exista intre acestia si misteriosul fenomen a carui localizare se face de regula in atmosfera noastra terestra. Sa mai adaugam ca Scriptura ne spune ca noi ne luptam impotriva (spiritelor rele) duhurilor rautatii care se afla in locurile ceresti (vezi, Efes.6:12) si aceasta legatura devine si mai evidenta. Pe deasupra, tot ceea ce poate fi numit razboi spiritual si amagire spirituala, se poate observa in experientele relatate de "contactati".

In concluzie, obtinerea unui raspuns adecvat la aceasta dilema OZN depinde de considerarea atenta a revelatiei biblice a comportamentului acestor fiinte puternice dar inselatoare care opereaza nestanjenite in jurul planetei noastre, fiindca "locul lor nu s-a mai gasit in cer (evident e vorba, de Rai!) si balaurul cel mare, sarpele cel vechi, numit Diavolul si Satana, acela care inseala toata lumea, a fost aruncat pe Pamant si impreuna cu el au fost aruncati si ingerii lui" (Apocalipsa 12:8-9). Cine sfideaza aceasta realitate a lumii noastre nu va fi sub nici o forma capabil sa inteleaga originea acestui fenomen popular si este probabil victima a razboiului spiritual ce se poarta impotriva lor.

                MESAJELE OZN-URILOR, NEW AGE-UL, INGERII, REINCARNAREA, TEOLOGIA SI OCULTUL
In sprijinul acestei concluzii vin mesajele receptate de la acesti presupusi extraterestri a caror teologie este diametral opusa teologiei traditionale crestine si revelatiei biblice. Aceste "mesaje" constituie o "alta revelatie" care nu recunoaste existenta unui Dumnezeu personal, Creator, a lui Dumnezeu Fiul, Mantuitor si Domn si neaga necesitatea pocaintei si a unei relatii a individului cu El.

Avand in vedere ca unii au vazut in acest fenomen o legatura cu Crestinismul si au afirmat ca OZN-urile sunt o manifestare divina si entitatile care se afla in ele, mesageri angelici, negarea acestor adevaruri teologice cat si necinstirea lui Hristos fac sa fie foarte greu de acceptat ca acestia ar fi ingeri ai lui Dumnezeu care aduc omenirii "mesaje" de la Dumnezeul Bibliei! Aceasta ipoteza sustinuta la un moment dat de Reverendul american Barry H.Downing, autorul cartii "Biblia si Farfuriile Zburatoare" (Berkeley Books, 1989), licentiat in teologie al lui Princeton Theological Seminary, doctorand al Universitatii Edinburgh, consultant al lui Mutual UFO Network timp de 16 ani si editor al Jurnalului MUFON UFO, este infirmata chiar de cel ce a lansat-o si care marturiseste ca in ciuda convingerilor sale, "trebuie sa spun ca nu pot numi nici macar un singur teolog care sa creada ca teoria mea este buna" si ca, "se poate ca insasi realitatea OZN sa fie frauduloasa (inselatoare), incercand sa ne convinga ca este divina".
Cheia intelegerii originii spiritiste a acestui fenomen este totusi "teologia" mesajelor transmise contactatilor.
Conform zecilor de carti scrise de acestia si relatarilor verbale, rezumand, iata ce spun aceste "avansate fiinte" extraterestre:
(1) ca, religia crestina este falsa si este demodata sau depasita de vremuri;
(2) ca, omul trebuie sa-si dezvolte puterile sale psihice;
(3) ca, noi ne aflam in pragul unei Noi Ere de iluminare ocultica;
(4) ca, omul, creatia si Dumnezeu fac parte impreuna din aceeasi esenta divina, tot este una si una sunt toti - panteism;
(5) ca, entitati din spatiu sunt prezente aici pentru a asista umanitatea sa atinga o stare avansata de spiritualitate.
Pe langa acestea nu sunt de neglijat mesajele care recomanda unele forme de control social drastic al unei autoritati planetare unice care poate asigura supravietuirea acestei planete.
Stim ca Antihristul se va revela cu "semne si puteri mincinoase" si daca ar fi cu putinta "i-ar amagi chiar si pe cei alesi". Lumea nu este in asteptarea unui Salvator teologic, ci se afla in cautarea unui mantuitor "tehnologic"!
Lumea asteapta aparitia cuiva care sa rezolve problema foametei in lume, sa rezolve problema cresterii demografice, sa rezolve problema razboaielor, sau a bolilor. Este in asteptarea cuiva care sa creeze ceea ce oamenii neregenerati spiritual vor. Adica, "raiul pe pamant", in conditiile pe care ei le impun!

Nu este alta cale mai buna prin care fortele intunericului sa se reveleze la acest ceas pe Pamant, decat sa para ca ar fi "mantuitorii" problemelor complexe ale unei omenirii confuze ce-si cauta drumul spre viitor.
Ceea ce este interesant privitor la ipoteza lui Weldon, este constatarea ca lumea ocultului a imbratisat ozeneologia. Lumea ocultului si exponentii ei vorbesc adesea despre contactele cu fiintele din OZN-uri. Uri Geller, spiritistul de la Universitatea Stanford, omul iesit din comun care putea sa indoaie chei, cutite sau furculite printr-un simplu act de vointa, si care putea sa opreasca acele ceasornicelor doar poruncindu-le, care putea sa spuna ce se afla pe fata zarului dintr-o cutie inchisa, afirma ca este produsul unor forte dintr-o alta lume ce l-au pus pe el aici pentru a-i convinge pe oameni sa accepte ca aceste forte sunt binevoitoare(?!), si doritoare sa ne conduca la o viata superioara.

Prin anii '50, George Adamski, unul din primii care a scris convingator despre subiectul OZN-urilor a declarat ca, "a vorbit cu oamenii din OZN-uri" si ca acestia i-au spus ca "omul nu ar trebui sa se teama de moarte, fiindca reincarnarea a avut loc in intreg Universul si ca in tot Universul planetele sunt populate de suflete care au trait aici apoi au murit si s-au reincarnat altundeva". De fapt, John Keel care a scris mult despre OZN-uri si despre ocult subliniaza ca oamenii care pretind ca sunt in contact cu OZN-uri afirma invariabil ca ocupantii acestor nave vorbesc despre adevarul reincarnarii si despre mantuirea universala a intregii omeniri!
Teologia fiintelor din OZN-uri mi se pare cea mai revelatoare. Am cercetat care este teologia lor. Ce urmeaza a fost cules de la oamenii care au pretins ca au vorbit cu fiintele extraterestre ocupante ale OZN-urilor. Aceste fiinte, orice ar fi ele, NU CRED CA DUMNEZEU ESTE O FIINTA PERSONALA sau ca ISUS HRISTOS ESTE SINGURUL MANTUITOR.
NU CRED CA DOAR BIBLIA ESTE CUVANTUL LUI DUMNEZEU. NU CRED IN INVIERE. NU CRED IN STAREA DE PACAT A INTREGII OMENIRI. NU CRED IN JUDECATA. NU CRED IN OFERTA DE IERTARE PRIN ISUS HRISTOS A PACATELOR NOASTRE. Cred, in schimb, in reincarnare si ca omul poate evolua singur de la planeta la planeta, ajungand la perfectiune(?!). Cred ca omul poate fi iluminat spiritual intrand in contact cu entitati din spatiul cosmic.
Ceea ce ozenautii promoveaza este o teologie opusa Crestinismului. De aceea, s-ar sugera o evaluare mai serioasa decat s-a facut pana acum. Poate cei cu care avem de-a face sunt fiinte ultradimensionale (deci, dintr-o alta dimensiune, sau din afara timpului, spatiului si materiei noastre) care au capacitatea de a se arata in atmosfera planetei noastre, convingand pe oricine cu "semne si minuni mincinoase/false", care daca este nevoie, sa se poata demonstra pe pelicula de film in trei dimensiuni, spre satisfactia oamenilor de pe pamant, ca exista.

Mesajele din OZN-uri ne sugereaza sa abandonam religiile noastre traditionale si ca Moise a primit in realitate Cele 10 Porunci de la un astronaut ce le-a decupat in piatra cu un fel de arma laser! Nu ar fi intr-adevar fascinant daca o tehnologie (sau, civilizatie) superioara ar fi hotarat sa fie "mantuitoarea" omenirii si "creatoarea" lui homo sapiens. Acum la sfarsitul unei epoci de deosebite realizari stiintifice aceasta alege sa se prezinte ca fiind "izbavirea" noastra, dar, in realitate producand "amagirea" noastra!!
Contradictia dintre aceste "mesaje" si revelatia biblica este acuta dar nu asupra acestui fapt doresc sa va atrag atentia. Ceea ce este mai surprinzator este faptul ca aceste "mesaje speciale" transmise omenirii de pretinsii extraterestri sunt identice cu cele cunoscute in lumea straveche a ocultului.
Daca am fi fost cu adevarat contactati de civilizatii extraterestre extrem de avansate, dovada acestui contact ar fi trebuit sa se gaseasca in miile de mesaje inregistrate cu credinciosie de "contactati". Din nefericire aceste mesaje nu reflecta o cultura stiintifica extrem de avansata ci mai degraba un paganism si ocultism decadent. De fapt, mesajele ce provin de la aceste pretinse entitati venite din spatiu difera foarte putin de mesajele recent intemeiatei religii New Age. La urma urmei se poate observa ca "contactatii" OZN sunt cei ce au pus bazele modernei Miscari New Age prin popularizarea unor astfel de mesaje extraterestre ce vestesc atingerea unei avansate constiinte cosmice si pregatirea omenirii pentru descoperirea dumnezeirii latente din fiecare om. Multi cercetatori au remarcat ca acestea sunt o forma avansata, moderna, a stravechiului ocultism. John Keel, o autoritate recunoscuta in domeniul cercetarii fenomenului OZN afirma ca, "nesfarsitele mesaje de la cei din spatiu pot umple o intreaga biblioteca si desi acestia pretind ca reprezinta o alta lume, continutul acestor mesaje sunt identice cu cele primite mai demult de mediumi si spiritisti".
Cunoscutul evanghelist american, Billy Graham observa ca, "in multe rapoarte de aparitii OZN, entitatile care le piloteaza sunt uluitor de asemanatoare cu ingerii".
De aceea, nu putem trece cu vederea ca Biblia ne spune ca demonii sunt ingeri cazuti care se razboiesc cu omul si cu Dumnezeu, spirite mincinoase care amagesc pe oameni din punct de vedere spiritual.
In ciuda tendintei dominante de a da crezare ipotezei extraterestre, un numar de cercetatori de seama sunt convinsi ca ea nu este valabila (o lista a acestor personalitati stiintifice din domeniul cercetarii fenomenului OZN va poate fi oferita la cerere, pentru a verifica veridicitatea acestei afirmatii). In locul acesteia, ei prezinta teoria spiritista in care este examinata stiintific evidenta natura ocultica a fenomenului OZN.
Aceasta teorie propune urmatoarele idei:

- OZN-urile reprezinta o forma inteligenta de viata
- au existat de la inceputul civilizatiei omenesti, dar aparand sub forme diferite de-a lungul istoriei
- nu provin de la civilizatii avansate din spatiul extraterestru ci dintr-o alta dimensiune sau alta lume invizibila care coexista cu lumea noastra
- reprezinta fara indoiala un fenomen spiritual (psihic) ce poate opera, cel putin temporar, pe planul material al lumii noastre


Foarte putini cercetatori care se remarca prin obiectivitate, neaga natura ocultica a experientelor OZN. Daca se catalogheaza trasaturile de baza ale ocultului si se compara cu fenomenul OZN, se poate descoperi o similaritate esentiala.

John Ankerberg si John Weldon afirma ca dupa 20 de ani de cercetari, teoria spiritista (demonica) se potriveste foarte bine fenomenului in toate aspectele lui. Acesti cercetatori crestini evidentiaza ca legatura OZN-urilor cu spiritismul este afirmata de unii ca, B.Schwartz, C.Wilson, Clark si Coleman, Brad Steiger, T.James, D.Scott Rogo si altii. Unii dintre acestia, cum ar fi Brad Steiger, au avut parte de experiente personale extrem de traumatice cu OZN-urile si au primit mesaje de la entitatile care le conduc. Ei relateaza aspecte care sunt izbitor de asemanatoare cu manifestarile demonice relatate de-a lungul timpurilor. Marturia acestora nu poate fi negata. De asemenea, se poate spune ca nu exista nici un "contactat" OZN care sa nu fi fost sau devenit un medium spiritist.
Considerati cateva dintre paralele dintre demonologia clasica si ozeneologie. O examinare a literaturii ocultice a sec.XIX-lea, sa zicem, lucrarea autoritara a lui Francis Barret intitulata The Magus - Book 2 (New York: University Books, 1801 - 1967 - pag.48-54), ii descrie pe ingerii cazuti, pe demoni, in felul acesta:

"...unii care sunt aproape de noi urca in sus si-n jos in aerul obscur. Altii locuiesc in lacuri, rauri sau mari; altii in pamant si ingrozesc tot ce-i pamantesc...ii chinuie nu doar pe oameni dar si alte creaturi. Altii care se multumesc doar cu rasete si batjocura, isi propun doar sa-i oboseasca pe oameni decat sa le faca rau; altii...care se schimba singuri sub diferite forme, ca sa-i tulbure cu teama... "
Cateva pagini mai incolo continua spunand: "...asa vorbesc demonii, iar ceea ce omul face cu o firava voce (fizica), ei imita prin a da impresia de vorbire audibila celor carora le vorbesc...de multe ori totusi emit o voce audibila".


In cartea lui G.H.Pember, "Earth Earliest Ages and Their Connection with Modern Spiritualism and Theosophy" (Old Tappan, NJ: Revel,1876 - pag.254), acesta observa ca ocultistul este initiat "intr-o comunicare inteligenta cu spiritele din aer si poate receptiona orice cunostinta pe care acestea o poseda, sau falsele impresii pe care acestea (deci, spiritele) decid sa le ofere...demonilor parand ca le este ingaduit sa faca diverse minuni la cererea lor".

Marele teolog Augustin a observat ca, "ceea ce oamenii pot sa faca folosind culori reale, demonii pot face foarte usor prin aratarea de forme ireale... ".
Ipoteza extraterestra reprezinta "calul de bataie" favorit al multor oameni iar a o pune la indoiala este considerat nestiintific. A afirma o teorie numita demonica este considerat un pic cam prea mult, ignorandu-i valoarea explicativa. Intr-un fel aceasta reactie este de asteptat devreme ce o asemenea teorie ii plaseaza pe cercetatorii si promotorii OZN-eologiei, oarecum, in coliziune cu diavolul si ocultul.
Si totusi a ajunge corect la o asemenea concluzie, convingerile cuiva, indiferent care ar fi acestea, nu ar trebui sa impiedice acceptarea ei. In afara de cazul in care prejudecatile fata de astfel de convingeri ale comunitatii stiintifice sunt prea puternice. Cu toate acestea au existat necredinciosi care au recunoscut ca, "in mod cert demonologia reprezinta una din posibilitatile logice".

Fenomenul are toate trasaturile tipice demonologiei, si de aceea a-l infatisa ca o entuziasmanta intalnire cu extrem de avansate forme (binevoitoare ?!) de civilizatie extraterestra face un mare deserviciu societatii umane. Daca OZN-urile sunt manifestari demonice, a nu le identifica ca atare, poate avea consecinte nefaste pentru intreaga civilizatie. Daca acestea sunt precursoarele viitoarei dar apropiatei dominatii mondiale a Antihristului, cei implicati in cercetarea fenomenului sau cei doar interesati de concluziile lor, nu pot ignora teoria spiritista, cea mai logica explicatie, din cauza unor conceptii materialiste despre lume, a necredintei sau datorita captivantei ideii de autentic contact cu avansate forme de viata extraterestra. Responsabilitatea pentru dezinformarea publicului le-ar reveni atunci in intregime lor si ar fi pacat ca din cauza prejudecatilor sa ramanem in obscurantism.

Dati-mi voie in incheiere la acest scurt material despre un subiect atat de tulburator sa va ofer concluzia d-nilor John Ankerberg si John Weldon.
Noi credem ca lipsa de dovezi in sprijinul ipotezei extraterestre si esecul celorlalte teorii de a explica in mod adecvat fenomenul OZN ne obliga sa consideram teoria demonica. Aceasta teorie este confirmata de nefastele efecte fizice, psihologice si psihice ale intalnirilor OZN, de cazurile de posesiune, de mesajele anticrestine, nebiblice si multe altele. Sa consideram orientarea neetica, nebiblica a entitatilor OZN si invataturilor lor. Comportamentul lor bizar si evidentele corelari ocultice si demonice. Observati de asemenea, nenumaratele cazuri de intalniri de gradul III, care au fost evenimente inscenate pentru beneficiul observatorilor si care sugereaza intentia lor de a amagi. Atentia de care se bucura Pamantul nostru demonstrata istoric si faptul ca fenomenul se aliniaza teoriei demonice indica aceasta explicatie ca fiind cel mai bun raspuns posibil la misterul fenomenului OZN.
   
Cateva personalitati din domeniul cercetarii fenomenului OZN care sustin ca OZN-urile sunt manifestari ocultice si/sau demonice
Un fapt regretabil este ca cei mai multi cercetatori OZN nu au inteles inca adevarata natura a OZN-urilor si problemele pe care acestea le ridica. Teoria spiritista, explicatia cea mai logica, este respinsa fie din cauza unei partinitoare vederi materialiste preconcepute, scepticismului sau atragatoarei sperante a unui autentic contact cu forme avansate de viata extraterestra.

Spre exemplu, munca de initiere a lui John Keel, a dr.Jacques Vallee si a altora, a fost adesea ignorata de catre seriosi cercetatori OZN. Referitor la propria lui lucrare, Vallee se plange spunand: "faptul ca nimic din acest material nu a fost vreodata serios examinat...este stupefiant....Ceea ce publicul afla despre fenomen provine de la micile portiuni de realitate ce au fost preselectate de adepti pentru a promova un sprijin entuziast al teoriei extraterestre"
Trebuie de asemenea mentionat ca un numar destul de mare de cercetatori initial devotati ipotezei extraterestre, s-au convins de dovada ca OZN-urile au o natura supranaturala sau ocultica.
De exemplu, Raymond Fowler autorul a cinci carti despre OZN-uri, marturiseste. "Am privit cu rusine cum un numar de respectati cercetatori OZN au trecut de la interpretarea fizica la cea parapsihologica a bizarului fenomen OZN...Acum si eu sunt fortat sa reexaminez fenomenul OZN in lumina evidentei lui naturi supranaturale".

O autoritate ca dr.Vallee a concluzionat:
Avem de-a face cu un nivel de constienta inca nedescoperit, independent de om dar indeaproape legat de pamant...Nu mai cred deloc ca OZN-urile sunt pur si simplu niste nave spatiale ale vreunei rase de vizitatori extraterestri. Ideea este prea simplista ca sa explice infatisarea lor, frecventa manifestarilor lor in toata istoria cunoscuta si forma informatiei schimbate cu ei in timpul contactului.
In continuare vom prezenta o lista cu proeminenti cercetatori care au concluzionat ca OZN-urile reprezinta un fenomen ocultic si/sau demonic.

Lynn E.Catoe. In 1969 tipografia guvernului Statelor Unite o lansat pentru Biroul de Cercetare Stiintifica a Fortelor Aeriene a S.U.A. o publicatie intocmita de Biblioteca Congresului intitulata OZN-urile si Subiectele Asociate cu Ele: O Bibliografie Adnotata (UFOs and Related Subjects: An Annotated Bibliography). Insiruind peste 1600 de carti si de articole, ea a fost cea mai cuprinzatoare bibliografie a vremii. Bibliograful ei principal a fost Lynn Catoe. Studierea de catre ea a literaturii a necesitat doi ani pentru a citi mii de carti, articole si publicatii in vederea pregatirii volumului de peste 400 de pagini. In prefata lui, ea observa urmatoarele:
O mare parte a literaturii OZN disponibile este strans legata de misticism si metafizica. Se adreseaza unor subiecte ca, telepatia mintala, scrierea automata (in transa - n.tr.) si vorbeste despre fiinte invizibile si despre un fenomen asemanator cu aratarile de stafii ("poltergeist") si "posesiunea". Multe din rapoartele OZN care sunt astazi publicate in presa populara relateaza presupuse incidente care sunt izbitor de asemanatoare posesiunii demonice si spiritismului...

Dr.Pierre Guerin. Dr. Guerin este un eminent om de stiinta asociat Consiliului National Francez pentru Cercetare Stiintifica. Dupa examinarea si discreditarea oricarei sperante a ipotezei extraterestre si respingand ca neplauzibile teoriile umane (si psihologice), el concluzioneaza spunand: "Comportamentul OZN-urilor este mult mai inrudit cu magia decat cu fizica pe care o cunoastem".
Dupa aceea el subliniaza ca, "Ozenautii moderni si demonii din trecut sunt probabil identici".
Desi e rar ca vreun savant si expert OZN de statura lui Guerin sa fie dispus sa admita ca legatura demonologica are relevanta pentru subiectul OZN, vederile sale materialiste se impun atunci cand el conchide ca manifestarile supranaturale ale OZN-urilor sunt o consecinta a propriei lor "supertehnologii".
Cu toate acestea chiar si Guerin crede ca "ceea ce-i foarte cert este ca fenomenul este activ aici pe planeta noastra si activeaza ca si stapan, al ei".

John A.Keel. John A.Keel este considerat de unii ca fiind printre cei mai informati oameni din lume despre OZN-uri. Timp de zeci de ani a facut cercetari pe teren printre oamenii care au avut tot felul de intalniri cu OZN-urile, dar in special printre aceia care au avut contacte apropiate. El cunoaste domeniul mai bine decat multi si a scris numeroase carti asupra subiectului, printre care se includ de acum faimoasa, OZN-urile: Operatiunea Calul Troian, cat si Profetiile Omului-Molie (The Mothman Prophecies), Cel de-al Optulea Turn si Bantuita noastra Planeta. Aceste carti ale lui, precum si altele sunt un filon pretios de documentatie ce dezvaluie natura demonica/ocultica a fenomenului OZN. Dupa studierea literaturii demonologiei, el observa: "Manifestarile si intamplarile descrise in aceasta literatura impunatoare sunt similare daca nu cu desavarsire identice fenomenului OZN".
Putem rezuma cercetarile lui Keel cu aceasta afirmatie facuta de el. "Manifestarile OZN par sa fie in mare doar minore variatii ale stravechiului fenomen demonic".

De aceea, un alt veteran al cercetarii OZN, Trevor James face aceasta observatie: "O cunoastere vasta a stiintei ocultului...este indispensabila investigarii OZN-urilor".
In cuvintele sociologilor Stupple si McNeece, "studiile cultelor farfuriilor zburatoare ne arata in repetate randuri ca acestea sunt parte a mai marii lumii a ocultului".

Jacques Vallee. Dr.Vallee este de asemenea considerat de multi ca fiind printre cei mai de seama investigatori ai fenomenului OZN, din lume, fiind autorul a opt carti asupra subiectului. In cea de-a treia sa carte, Pasaport pentru Magonia, el descrie 923 de aterizari ce au avut loc intre 1868 si 1968. Din nou descoperim referinte la o mare varietate de fenomene ocultice iar natura demonica a OZN-urilor este evidenta la toate. In Mesageri ai Amagirii el observa ca, "poate fi facuta o impresionanta paralela intre ocupantii OZN-urilor si conceptiile populare despre demoni", si ca OZN-urile pot "proiecta imagini sau scene plasmuite (false) destinate sa ne schimbe sistemele noastre de crezuri".
In Colegiul Invizibil el sustine ca sursa puterii din spatele OZN-urilor constituie o puternica forta mondiala care a influentat de-a lungul istoriei modelarea crezurilor oamenilor. "Credinta oamenilor... este controlata si conditionata", "Conceptele oamenilor sunt rearanjate" noi indreptandu-ne spre "o masiva schimbare a atitudinilor oamenilor fata de puterile paranormale si viata extraterestra".

In cartea Confrontations, el scoate in evidenta:
"Examinarea medicala" la care se spune ca sunt supusi cei ce sunt rapiti la bordul OZN-urilor, este adesea insotita de acte sexuale sadice ce ne aduc aminte de descrierile medievale ale intalnirilor cu demoni. Acestea nu ar avea nici un sens intr-un sofisticat cadru tehnic sau biologic. Orice fiinta inteligenta echipata cu minunile stiintifice pe care le poseda OZN-urile ar putea sa atinga oricare dintre acele pretinse obiective stiintifice intr-un timp mai scurt si cu riscuri mai putine.
Citand vasta lucrare a lui Bertrand Meheust (Science-Fiction et Soucoupes Volantes - Paris, 1978; Soucoupes Volantes et Folklore - Paris, 1985), Vallee reveleaza ca "simbolurile observate de contactati sunt identice celor din ritualul de initiere sau voiajului astral care se gasesc in traditiile (ocultice) ale fiecarei culturi".
Astfel ca ,"descrierile de rapiri (la bordul OZN-urilor - n.tr.) sunt identice ritualurilor de initiere in ocult".
Mai continua spunand ca, "ocupantii de astazi ai OZN-urilor apartin aceleiasi clase de manifestari ca si entitatile (oculte) descrise in secolele trecute..."
Intr-un alt loc el observa ca in lumina profundului lor efect asupra noastra, noi suntem aparent neputinciosi in a-l preveni, incat la urma urmei, "nu conteaza de unde vin".

Ivar Mackay. E.A.I.Mackay este fost presedinte al respectabilei Asociatii Britanice pentru Cercetarea OZN, petrecandu-si jumatate din viata cercetand ocultul si parapsihologia. La examinarea fiintelor ce se gasesc in ocultism el face observatii cu privire la natura lor paralela cu entitatile asociate fenomenului OZN:
In plus, daca cineva compara cele trei grupe ale ocultului cu cele trei clase de entitati OZN, cu caracteristicile lor, este foarte surprinzator cat de complementare pot sa para, nu doar prin infatisarea, activitatile si felul lor de comportament ci si prin felul de reactie mintala si indeosebi emotionala care s-a remarcat in cazul contactului.
Un studiu din doua parti efectuat de el intitulat "OZN-urile si Ocultul" descrie un numar mare de similaritati dintre OZN-uri si fenomenele ocultice, studiu care este inspirat in cea mai mare parte din aparitiile OZN, fara contactati. Multe din corelarile evidentiate se gasesc si in literatura mediumismului si a sedintelor de spiritism.

Kenneth Ring si altii. Experientele OZN se aseamana multor experiente ale ocultismului, cum ar fi calatoria astrala sau chiar rudenia ei, "Near Death Experience" ("Experienta Aproape de Moarte"). In cartea noastra, Adevarul despre viata de apoi, am documentat natura tipic oculta a Experientelor Aproape de Moarte.
In Jurnalul Analizelor OZN, Vol.2, din 1990 cercetatorii "experientelor aproape de moarte", Kenneth Ring si Christopher J.Rosing de la Departamentul de Psihologie al Universitatii Connecticut, sugereaza ca experientele OZN (UFOE) si "experientele aproape de moarte" (NDE) sunt in multe feluri "echivalente din punct de vedere functional".
De exemplu, acestia afirma ca indivizii care experimenteaza intalniri cu OZN-urile sau au experiente aproape de moarte ca si adulti, au devenit adesea sensibili fata de realitatile lumii ocultului inca de pe vremea cand erau copii.
Cei doi mai observa ca, "fie in urma unei experiente OZN sau experiente aproape de moarte exista puternice si profunde schimbari fizice si psihice".
Printre consecintele obisnuite experimentate in ambele categorii (UFO sau NDE) se numara cresterea curentilor de energie din corp, expansiunea mintii, inundarea cu informatie si puterile psihice.
Ei concluzioneaza spunand ca, in mod vizibil "schimbarile psiho-fizice raportate in asociere cu UFO-urile sau NDE (deci, experientele Near Death), reflecteaza unele schimbari psihobiologice" si indica ocultica energie kundalini ca fiind posibila si probabila explicatie. Adica, "activarea energiei kundalini este mult mai probabil...sa fie raportata dupa participarea in vreuna din experiente, fie ca e vorba de NDE sau UFO (respectiv, OZN)".

Participantii atat in experiente OZN cat si in experiente NDE confirma ca acestea sunt parte integranta a unei dramatice transformari evolutive a New Age-ului ce are loc acum in umanitate: "...aceste experiente reflecta un plan bine orientat...ele sunt parte a unui accelerat curent evolutiv care propulseaza rasa umana inspre o superioara constiinta (ocultica) si o exacerbata spiritualitate".

Acesti autori conchid cu urmatoarele:
Ceea ce ne-a surprins cel mai mult a fost similaritatea indiscutabila dintre cele doua grupuri experimentale, ale participantilor in experiente OZN si experiente ND (Aproape de Moarte).... Ar trebui sa ne gandim ca in ciuda diferentelor in natura acestor experiente, acestea ar putea sa aibe o sursa comuna care sa le stea la baza - oricare ar fi aceasta.
Nimeni nu poate nega ca si multi cercetatori necrestini au concluzionat ca fenomenul OZN este ocultic. Iar daca este suficient de clar ca lumea ocultului este o lucrare a biblicului Satan si a demonilor lui, atunci este logic sa concluzionam si noi ca OZN-urile constituie un fenomen demonic care are o agenda ascunsa.

Impactul OZN-urilor asupra omenirii
Putini inteleg impactul colectiv pe care OZN-urile il au nu doar asupra Americii ci asupra lumii intregi. De exemplu, la putin timp dupa ce in 1947 au inceput primele aparitii moderne de OZN-uri, s-au facut programe de televiziune care sa popularizeze OZN-urile, extraterestrii, calatoriile interstelare, etc. Printre zecile de seriale de televiziune celebre se pot numara, "Aventurile lui Superman", "Zona Crepusculara", "Martianul meu Favorit", "Star Trek", "Morky si Mindy", "Buck Rogers", "Alien Nation", si altele.
Chiar si in desenele animate (de exemplu, "Stapanii Universului", "Captain Planet sI Planetarii", etc.), temele spatiului extraterestru si ale contactului cu viata extraterestra au produs fascinatia a milioane de copii din intreaga lume.

Luati in considerare generatia de dinainte de primele observatii de OZN-uri, din perioada dintre 1920 si 1947. In aceasta perioada existau mai putin de o duzina de filme stiintifico-fantastice avand ca teme OZN-urile si extraterestrii. Insa, incepand din 1950 si pana in 1980, s-au produs mai bine de peste 100 de astfel de filme. Printre acestea se numara cunoscutele, "Ziua in care Pamantul s-a oprit", "Razboiul Lumilor", "Odiseea Spatiala, 2001", "Sindromul Andromeda", "Razboiul Stelelor", "Intalnire de gradul III", "Alien", "ET, Extraterestrul" si "Cocoon".

Aceasta fascinatie sociala fata de temele extraterestre, este unul din motivele pentru care astrofizicianul francez Dr.Jacques Vallee, unul dintre cercetatorii OZN cei mai recunoscuti din lume, afirma: "In ultimii 20 de ani (extraterestrul sau martianul) si-a atras atat de multa popularitate, incat am ajuns sa credem ca el se afla de fapt printre noi..."
Autorul devenit celebru, Whitley Strieber, care a avut parte personal de inspaimantatoare contacte cu presupuse entitati OZN, afirma ca aceste fiinte ciudate si infricosatoare "au deja un urias impact, desi in mare parte ascuns, asupra societatii noastre, iar prezenta lor ar trebui tratata cu cea mai mare seriozitate". Chiar dr.Vallee se refera la OZN-uri ca fiind "un fenomen bizar, seducator si adesea inspaimantator raportat de multi martori sub forma unui contact cu o forma extraterestra de inteligenta".

Orice s-ar fi concluzionat astazi privitor la OZN-uri, marea majoritate a omenirii a auzit de ele. Dar ceea ce n-au auzit cei mai multi oameni este ca ele sunt periculoase. Literatura OZN serioasa este presarata de cazuri de urmari/consecinte fizice, psihice si spirituale rezultate in urma contactului cu OZN-uri, fie ca acest contact a fost dorit sau nu. Desi nu este un tot atat de bine cunoscut fapt, realitatea indica ca unii oameni au si murit in urma contactului cu OZN-uri si cu pretinsi lor ocupanti.
Expertul in OZN-uri, dr.Jacques Vallee face de asemenea urmatoarea observatie: "Experienta unei intalniri (contact indeaproape -n.tr.) cu un OZN este un zdrobitor soc fizic si mintal. Trauma are efecte care depasesc cu mult ceea ce martorul isi aminteste constient. Noi feluri de comportament sunt conditionate si noi feluri de crezuri sunt promovate. Consecintele sociale, politice si religioase ale experientei sunt enorme daca sunt calculate, nu doar in zilele si saptamanile ce urmeaza observatiei ci in viata unei intregi generatii".

Sunt observatiile si experientele OZN frecvente? Doar examinand istoria fenomenului incepand cu 1947, documentele recent dezvaluite prin Decretul Libertatii Informatiei si publicatiile unor proeminente organizatii civile din 20 de tari din toata lumea, putem incepe sa percepem ceva din magnitudinea fenomenului. Ne vine greu sa credem ca organizatii ca CIA, Departamentul de Stat, Agentia Nationala de Securitate, FBI, Armata, Marina, Aviatia si Contraspionajul (DIA), ar irosi zeci de ani si uriase resurse pentru studierea unui fenomen inexistent.
Combinatia de observatii, de intalniri de gradul III, de presupuse rapiri si alte fenomene de contact sunt mai mult decat semnificative, in special in lumina dorintei moderne de contact cu entitati extrem de evoluate si avansate dar chipurile, binevoitoare, care se presupun ca pot salva planeta noastra de la distrugere.

Si intr-adevar, exista actualmente in intreaga lume o speranta si o cautare dupa contactul cu viata extraterestra. Chiar si in comunitatea oamenilor de stiinta se desfasoara un proiect vast de descoperire a vietii extraterestre sub denumirea de SETI - The Search for Extraterrestrial Intelligence. Cel putin 6 initiative stiintifice s-au materializat prin incercarea de a "asculta" comunicatiile extraterestre cu scopul de a lua legatura cu civilizatiile carora le apartin. De fapt, "in 27 de ani de cercetare, s-au efectuat 48 de ascultari de catre 7 tari, cu precadere a undelor radio" care reprezinta zeci de mii de ore de observatie.
Pe data de 12 Octombrie 1992, pentru a sarbatori cinci sute de ani de la descoperirea Americii de catre Columb, NASA, Agentia Spatiala Americana a inceput cea mai mare cautare cu radio-telescopul a vietii extraterestre, din istorie. "In doar primele 60 de secunde, NASA va investiga mai mult decat in toate cautarile precedente luate la un loc".

OZN-urile sunt o realitate nu un mit.
Cautarea noastra de semne ale vietii inteligente in Univers, nu este o fantezie. Un mit si o fantezie este insa ideea ca evolutia umana s-a extins in evolutie cosmica si implicit la o pluralitate de lumi locuite care justifica asteptarea de vizite de OZN-uri si eventual, de contact. Oricat ar fi de improbabil faptul acesta, un mare numar de oameni, printre care influenti savanti si politicieni, il considera o posibilitate, ingrijorati fiind de starea grava a acestei lumi.
Sociologul David Swift de la Universitatea Hawaii-ului, observa ca mesajul care sta la baza fenomenului OZN este limpede. Si anume, ca creatorii acestui "uluitor obiect" (OZN-ul) poseda o incredibila putere si cunoastere. El recunoaste ca nadejdea tuturor este ca o asemenea putere si cunoastere sa fie folosita la rezolvarea problemelor universale ale umanitatii. "Acesta este un mesaj atragator si va deveni si mai atragator cu fiecare tentativa conventionala esuata in rezolvarea problemelor noastre complexe. Ideea salvarii din cer/cosmos este foarte probabil sa creasca in atractivitate".

Insa fenomenul OZN nu se comporta ca si un vizitator extraterestru! In realitate, acesta se modeleaza/adapteaza singur pentru a se potrivi unei anume culturi. Scopul OZN-urilor nu este un contact deschis de felul contactului prietenesc pe care noi il asteptam de la alte civilizatii avansate din spatiu. Mai degraba, telul lor pare sa fie manipularea psihologica si sociala. Cativa dintre cercetarii OZN cu renume au recunoscut acest fapt. Printre aceia se numara, John Keel (The Eight Tower; UFOs: Operation Trojan Horse) si dr. Jacques Vallee (Messengers of Deception). Acesti savanti cred ca entitatile OZN isi programeaza in mod deliberat observatorii lor umani, cu informatie falsa pentru a-si ascunde adevarata lor natura si scopul acestora.
Dr.Vallee a vorbit la ONU despre OZN-uri si el a constituit modelul personajului "Lacombe" din filmul regizorului Steven Spielberg, "Intalnire de gradul III". El si-a petrecut peste doua decade in cercetarea serioasa a OZN-urilor. Asemenea veteranului in domeniu, John Keel, Vallee a scos cu intelepciune in evidenta numitorul comun de baza al tuturor contactelor OZN - amagirea - si de asemenea paralela cea mai intalnita la fenomenul OZN - paganismul si demonologia.

Impreuna cu alti cercetatori el a observat ca la nivel mondial exista serioase consecinte sociale, religioase si culturale ale fenomenului OZN deoarece "crezul in realitatea OZN-urilor se raspandeste rapid in toate aspectele societatii"
Vallee postuleaza ideea ca OZN-urile intentioneaza sa "schimbe sistemele noastre de crezuri...angajandu-se intr-un proiect mondial de seducere subliminala (subconstienta - n.tr.) ".
Imensa popularitate a unor carti ca cele ale lui Erich Von Daniken, ce afirma ideea ca umanitatea este intr-un fel produsul unei forme de viata extrem de avansate care a ghidat evolutia noastra, reveleaza faptul ca oamenii au abandonat conceptul interventiei divine si sunt tot mai interesati de conceptul interventiei extraterestre. Vallee sustine ca OZN-urile "ajuta la crearea unei noi credinte, o asteptare a unui contact real a unei mari parti a publicului. In schimb, aceasta speranta ii face pe milioane de oameni sa astepte realizarea iminenta a visului vechi de veacuri: salvarea de sus, cedare marii puteri a unor intelepti navigatori ai cosmosului..".
Dar, argumenteaza Vallee, in schimb OZN-urile ii plaseaza in realitate pe oameni "sub controlul unei forte stranii care-i modeleaza absurd, fortandu-i sa joace un rol intr-un bizar joc al amagirii.... Daca OZN-urile au un impact asupra realitatilor noastre sociale atunci este posibil ca ele sa schimbe si realitatile noastre politice".
La un nivel individual, mii de oameni pretind sa aibe contact cu OZN-urile si cu ocupantii lor. Putini pot nega ca societatea nu este acum inclinata sa accepte ideea contactului la o scara cu adevarat planetara. Dar, a contactului cu cine?


Sursa http://www.rcrwebsite.com/ufo1.htm

lylyt_ice

 PAPA-la-PAP.......pai si in BIBLIE se vorbeste despre duhuri rele si ingeri buni....acum: care sunt unii si care sunt ceilalti (?) ca dupa cum se vede si unii si ceilalti se ascund de noi....si toti folosesc nave pentru a se transporta pe ei insusi.Doar Ezechiel si Ioan in Apocalipsa i-a vazut si a descris lucrul acesta....
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

dedeiu

La 3 nu te supara pe mine dar poate au o tehnologie prin care aceste ozn-uri devin invinzibile.

Max C.

@Urban
Bun materialul dar ii lipseste balansul dintre bine si rau...care e o lege a universului de baza...nu cred ca toate entitatile extraterestre sunt malefice...e prea pesimist.
@dedeiu
Subscriu,pai daca sunt asa de avansati cu ce sa-i detectam ?

dedeiu

Sunt atat de avansati incat noi nu putem sa-i detectam? Sti tu asta?

Max C.

@dedeiu
Am zis PAI DACA ,e o mica/mare diferenta!

CitatLa 3 nu te supara pe mine dar poate au o tehnologie prin care aceste ozn-uri devin invinzibile.
....parca tu ai scris astea nu?

PS: daca mai ai probleme de-astea scrie pe PM ok?

Kymosabe

#52
Citat din: jean din  02 Decembrie 2007, 01:02:59
  Eu cred ca aceste inteligente, pe care noi le numimim ,,Extraterestri", nu sunt materiale, dar cred ca se pot materializa la nevoie. Probabil este o amumita forma de energie inteligenta aflata in spatiul Pamantului, sau in spatiul cosmic. Dupa cum se stie in anumite conditii din energie se poate crea materie, si invers. In acest fel se poate explica calatoria lor pe distante cosmice, poate trecind si prin alte dimensiuni., Pentru a studia sau a interveni in lumea noastra, nu este nevoie sa aduca din lumea lor nimic material, totul poate fi creat aici. Asta poate explica multitudinea de forme pt. vehiculele lor, putind crea forme adaptate nevoilor de moment. In foarte multe observatii aceste vehicule isi schimba forma sau dimensiunile ori devin invizibile instantaneu.
  Fiintele care sunt vazute in apropierea OZN-urilor sau cele care au intrat in contact cu oameni, au o mare varietate de forme. Ma apuca rasul, ca se incearca clasificarea lor dupa rase.
   Oameni buni!.... dupa cate carti am citit despre acest fenomen, eu sunt aproape sigur ca aceste inteligente se pot materiliza in ce forma vor, in functie de misiunea de indeplinit, de gradul de inteligenta al persoanei sau persoanelor contactate.
  Doresc sa dau numai un singur exemplu: din cartea scrisa de Florin Gheorghita ,,Fenomenul Valentina", pag 171. Aceasta femeie ,,Valentina" care a ramas oarba prin clasa a doua, pe parcursul vieti a  inceput sa vada (nu cu ochii fizici) in lumea eterica, povesteste ce vede astfel:
  -Stiti  am inceput sa-i vad pe omuletii astia care umbla pe cer in obiectele astea care stralucesc si pe care oameni le numesc OZN-uri.
  Dar nu-i adevarat ca acelea sunt ,,obiecte"! La astea sunt numai doua-trei-patru forme de fiinte fata de care noi nu suntem nimic aici, pe Pamant! Ei numai isi fac forme de oameni, pentru ca astea aduna firute mici, din toate culorile, prin energiile care le au.
  Ei ne pazesc pe noi, dar sunt mult mai destepti decat noi!
  Si pentru forma aceea de obiect de pe cer, ei la fel aduna si invelisul il fac ca un balon, pe care oamenii de pe pamant il vad ca straluceste. Ei coboara de sus, tare de sus, si tot din energiile care vin de acolo isi fac balonul pe care noi il vedem stralucitor si ne speriem!
  Noi trebuie sa fim blanzi cu ei caci ei ne sunt superiori si-s foarte destepti. Nu inseamna ca daca nu-i vedem cu ochiul liber, ei nu exista; ei sunt adevarati, si folosesc energiile cele mai puternice!
-Daca ei lasa sa cada pe Pamant hainuta asta, balonul asta luminos pe care si l-or facut din aer ca sa zboare pe cer, oameni nu-l mai gasesc, ca se desface singur; dar, in locul acela n-o sa mai iasa nici o floare, nici un spin, nici o buruiana, atat ii de puternica fiinca-i toata numai energie. Dar energia asta e ca o otrva care te arde pe mana, ca asa arde si tainuta asta a lor acolo unde se topeste singura.(Probabil asa apar anumite cercuri arse pe sol)
  Si astia dinauntrul balonului  lor sclipitor arata tot a om; dar ei nu umbla niciodata singuri; sunt cate doi-trei si numi uneori mai multi.
  La intrebarea daca acestia sunt sufletele celor decedati, ea raspunde astfel.
-Poate sa fi fost o data pe pamant, dar acum sunt inaltati si stau sus, sus de tot, ca ei au devenit energii! Ei au mai multa cunostiinta decat noi, pamanteni de jos.
  Sus, sus de tot, este un strat alb, care-i deasupra celorlalte straturi colorate. Ei, de pe albul ala coboara prin toate celelalte straturi de culori. De sus, de unde pleaca, ei au forma rotunda ca o capsuna mare dar de culoare alba , un alb-auriu. S-apoi, din forma aceea rotunda a fiecaruia care pleaca de sus i-si fac forma de om cu maini, cu cap, cu ochi. Cand trec prin straturi, isi iau fiecare un fel de invelis asa ca, atunci cind ajung jos, is ca niste oameni mici sau ca niste papusi mari. Ei coborind in jos tot aduna din firutele acelea mici care sunt in aer. Pana coboara ei prin toate straturile de culori forma lor este gata facuta. Daca de sus s-o format unul, dupa el se mai formeaza inca doi sau trei lafel ca el. De obicei sunt cate trei. Si aici, sub nori, aduna din firutele acelea mici de culori
si isi fac o carcasa, se inchid in ia si pleaca impreuna.
  Dar sa stiti, ca asa cum noi pazim o floare sa o rupa cineva, la fel au ei grija de noi. Noi, cei de jos, daca vedem obiectul ala pe cer ca straluceste, nu omuletii lumineaza, ci balonul care si l-or facut din firutele mici colorate. Dar anume il fac stralucitor, ca sa nu putem privi la ei inauntru.
-Atunci cand ei isi lasa hainuta asta rotunda sa cada si sa se topeasca undeva-pe pamant sau in aer-, si ei isi descompun forma lor de om facuta din firutele pe care le-o adunat, inapoi se duc numai cu forma aia de glob alb, fara a mai lua alte culori cu ei. Ei sun numai energie, si pot trai acolo sus fara mancare, fara haine, fara sa ravneasca la putere si la placeri ca noi, astia de jos. Ei ne sunt superiori la stiinta dar si la bunatate, ei pot sa faca orce si pot merge oriunde....In primul rand, la ei totul este energie. La noi, trupul- carcasa- este totul, dar la ei trupul-carcasa- il compun si il descompun si ramane doar botul de energie care merge si traieste acolo sus....

  Daca asa ar sta lucrurile, atunci este imposibil sa posede cineva OZN-uri si ocupanti lor in stare materiala, pentru ca acestea s-ar dematerializa la scurt timp dupa capturare. Dar cred ca adevarul este undeva la misloc. Tinind cont ca aceste inteligente pot fi in contact cu alte inteligente  din spatiu mult mai materiale si probabil desfasurind activitati comune pe acest Pamant. 


Cum se explica din punct de vedere stiintific aceasta teorie.
Sa presupunem ca aceste OZN-uri vin dintr-un alt sistem solar, de pe alta planeta .
Asta ar  insemna ca dispun de un tip de energie care le permite sa se deplaseze pe distante imense intr-un timp foarte scurt (probabil cu o viteza ce atinge viteza luminii).
In acest caz totul porneste de la celebra ecuatie a lui Enstein E=m*c patrat (unde dupa cum stim E=energie , m=masa, c=viteza)
Insa potrivit acestei ecuatii un obiect cu masa (in cazul nostru o naveta spatiala) ar avea nevoie de o cantitate de energie dubla fata de viteza cu care vrea sa se deplaseze (energia necesara ar fi egala deci cu masa navei spatiale inmultita cu viteza luminii-300.000km/s- la patrat).
Problema care o ridica aceasta ecuatie e ca , pe masura ce nava va incerca sa atinga viteza luminii , masa ei ar creste asa de mult incat ar fi nevoie de o cantitate de energie infinita pentru a atinge viteza luminii.
De aceea unii cercetatori cred ca aceste nave extraterestre nu au o forma solida , fizica , ci sunt un fel de energie pura , o materie care vibreaza intr-o frecventa foarte inalta si care poate fi detectata   in spectrul vizibil (cel pe care il percepe ochiul uman) , dar mai ales in spectrul ultraviolet , raze x , gama (invizibile omului , dar vizibile aparaturii moderne).
Ipoteza de mai sus exclude desigur teoria ,,gaurilor de vierme'' si pe  cea potrivit careia aceste OZN-uri vin dintr-o alta dimensiune (fiinta umana este limitata la 3 dimensiuni : materie , spatiu si timp).

Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

horia2008

Citat din: Urban din  02 Decembrie 2007, 12:09:28
                                      OZN-URILE, PRIETEN, PERICOL SAU PLASMUIRE?


Fenomenul are toate trasaturile tipice demonologiei, si de aceea a-l infatisa ca o entuziasmanta intalnire cu extrem de avansate forme (binevoitoare ?!) de civilizatie extraterestra face un mare deserviciu societatii umane. Daca OZN-urile sunt manifestari demonice, a nu le identifica ca atare, poate avea consecinte nefaste pentru intreaga civilizatie. Daca acestea sunt precursoarele viitoarei dar apropiatei dominatii mondiale a Antihristului, cei implicati in cercetarea fenomenului sau cei doar interesati de concluziile lor, nu pot ignora teoria spiritista, cea mai logica explicatie, din cauza unor conceptii materialiste despre lume, a necredintei sau datorita captivantei ideii de autentic contact cu avansate forme de viata extraterestra. Responsabilitatea pentru dezinformarea publicului le-ar reveni atunci in intregime lor si ar fi pacat ca din cauza prejudecatilor sa ramanem in obscurantism.

Sursa http://www.rcrwebsite.com/ufo1.htm

obscurantist si habotnic

Cautatorul


Serban M

#55
conceptul de ''demonizare'' a fenomenului ozn este de nivelul snobismului grotesc tipic mentalitatii homo-erectus/sapiens;de unde si vorba ''suntem salbatici pe langa ei'' ,complet corect; atata timp cat ratiunea te duce pe meleagul de a intelege ca evolutia duce/rezulta implicit la pacifism/unificare/necucerire/salvare/progress si nu haos/dominare/lacomie/grotesc ,e ok.

horia2008

Citat din: Cautatorul din  25 August 2008, 18:43:25
Ignorant si superficial.
Excelenta completare! bravo, intradevar, obscurantisti, habotnici, ignoranti si superficiali; sectanti periculosi prin intoleranta la alte opinii

Fr0styan

DADADA EXCELENTA COMPLETARE..e fain sa pui etichete  :aliendance:

horia2008

Citat din: Fr0styan din  26 August 2008, 13:14:38
DADADA EXCELENTA COMPLETARE..e fain sa pui etichete

fain sa pui etichete??  hmm...  iti doresc etichetare placuta

Cautatorul

#59
Citat din: horia2008 din  26 August 2008, 11:58:28
Excelenta completare! bravo, intradevar, obscurantisti, habotnici, ignoranti si superficiali; sectanti periculosi prin intoleranta la alte opinii

Ma refeream la tine (horia2008) cand am spus ignorant si superficial.
Sper ca moderatorul sa stearga toate aceste mesaje incepand de la "obscuratisti, habotnici" ca sunt offtopic.
Dar nu m-am putut abtine sa nu dau o replica la asemenea oameni care cred ca tot ce zboara se mananca sau e OZN...

Daca sunt demoni sau extraterestrii nu inseamna ca sunt si pasnici sau ne vor binele.

Europenii erau mai avansati ca indienii americani? Erau.
Dar cand au colonizat America, europenii i-au exterminat pe acestia.

Asa ca sa fim cu bagare de seama... si mai lasati jignirile...