Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Dincolo de credinþa oarbã

Creat de OzN_HunteR, 08 Decembrie 2007, 21:47:43

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

lylyt_ice

  Cum adica, "o directie cu totul opusa"? Care-i directia la care te referi?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

adrianh

Citat din: OzN_HunteR din  10 Decembrie 2007, 22:58:06
Totuºi, discuþia este cumva generatã de cei care cred cã Dumnezeu existã în dorinþa de a demonstra cã El existã cu adevãrat. În ceea ce mã priveºte, cred cã discuþia ar trebui sã aibã o direcþie cu totul opusã.
Tu probabil vrei sa pui ca noi cei 90% din populatia lumii de azi credem in ceva ce nu exista?
eu zic ca Biblia e singura dovada a faptelor lui D-zeu!Dar tu ce argumente aduci cand spui ca D-zeu nu exista?Scuza-ma daca am inteles eu gresit ceea ce ai vrut sa spui
Viata e o piesa de teatru,ce trebuie jucata la maxim!Asa ca nu ezitati sa profitati de ea!

ariel

Citat din: OzN_HunteR din  10 Decembrie 2007, 22:58:06
Existã Dumnezeu? ... Totuºi, discuþia este cumva generatã de cei care cred cã Dumnezeu existã în dorinþa de a demonstra cã El existã cu adevãrat. În ceea ce mã priveºte, cred cã discuþia ar trebui sã aibã o direcþie cu totul opusã.
la aceasta intrebare fiecare om isi raspunde personal, in functie de ceea ce simte, de ceea ce crede, de experientele personale traite
ce fel de argumente crezi ca ti-ar putea aduce cineva incat sa te faca sa crezi ca exista D-zeu sau sa te faca sa crezi ca nu exista
discutiile cred ca sunt create de cei ce vor sa fie convinsi de cei din jur cu argumente solide ca
D-zeu exista
pe aceasta tema am putea scrie romane cu argumente pro sau contra asa ca............

  care-i directia opusa ? cred ca trebuie sa fii un pic mai explicit
"Sa avem seninatatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat,curajul de a schimba ceea ce poate fi schimbat si mai ales intelepciunea pentru a face deosebirea intre cele doua posibilitati" (Marc Aurelius)

OzN_HunteR

#18
Cu totul opusa. Referirea mea la acest argument se refera in spre bine. Opus in sensu " A fi sau a nu fi " Sau mai bine zis " A exista sau a nu exista " Dumnezeu. Parerea mea e ca suntem toti orbi in cea cel priveste pe  " Dumnezeu " De unde pana unde acest nume " Dumnezeu " ? De unde putem sti sigur ca exista acel " Dumnezeu " Eu cred in el, Cred ca exista si ca si-a dat viata pentru noi, Dar repet " De unde stim cu siguranta ca el exista si ca noi nu suntem manipulati de alte persoane care ne fac sa credem ca exista" . Lumea nu are limite. Ori cand se descopera ceva nou. De unde stim ca Dumnezeu nu e un om care incearca sa faca o lume intreaga sa creada in el, Un om intradevar cu puteri nelimitate.

Exista oare Dumnezeu ?
A nation which has forgotten the quality of courage which in the past has been brought to public life is not as likely to insist upon or regard that quality in its chosen leaders today - and in fact we have forgotten.

John.F.Kennedy

jean

Adevarul este dincolo de noi

lylyt_ice

 Hai sa lasam oamenii de-o parte si sa luam ca exemplu animalele ... de unde stiu ele ce au de facut, cum sa-si construiasca locuinta, cum sa-si creasca puii.......? La fel se comporta membrii aceleeasi specii, egal unde se afla chiar si in Zoo. Tot ceea ce exista este programat de undeva. dar ? ceea ce numim noi exisenta materiala, este intradevar reala sau totul este un program virtual creeat de ceva sau cineva cu un anumit scop...(CARE?) Sau totul este numai un vis al cuiva, care in curind se va trezii si v-a pastra in memorie numai visele frumoase iar pe cele urate si rele, l-e va sterge din memorie?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

romulus

Citatde unde stiu ele ce au de facut, cum sa-si construiasca locuinta, cum sa-si creasca puii.......?
----Nu e greu de dedus, dar n-am incotro si pentru exemplificare iti dau un exemplu tot de la oameni: lasa pe o insula pustie, un timp nedefinit/nelimitat, un baiat si o fata care n-au facut niciodata sex/dragoste! Pesupunand ca ar avea la dispozitie din natura hrana si apa. Garantez 100% ca vor sti cum sa procreeze chiar daca nimeni nu i-a invatat ! Cam asa devine cazu' si cu animalele......
----Daca ele (animalele) au ori nu constiinta existentei lor sau daca simt/stiu despre exisatnta lui Dumnezeu, asta numai Dumnezeu stie...!? O vaga banuiala amea este ca anumalele au un shortcut in relatia cu divinitatea ! Asta numai  daca nu cumva au in codul genetic introdusa si  informatia ca au fost "create dupa chipul si asemanarea......." cuiva anume !!! Parerea mea.
----Howgh!
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Dreadg

Eu sunt de parere ca omul l-a creat pe dumnezeu. Iisus a existat ,nu ca o fiinta divina , ci doar un om care era mai inteligent decat ceilalti oameni. Religiile (toate) mi se par prostii fara sens, denatureaza scopul vietii...
"Atheism is an attitude, a frame of mind that looks at the world objectively, fearlessly, always trying to understand all things as a part of nature." Carl Sagan