Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Procedeul de construire al farfuriilor zburatoare

Creat de Urban, 30 Noiembrie 2007, 20:45:04

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ganditorul

Nu am reusit sa descarc si sa vad imaginea dar parca am vazut-o in alta parte.
daca nu ma inseala memoria fig dvs reprezinta o spirala toroidala impartita in doua parti egale. Nu vad propulsia inertiala...
Luata/privita dintr-un singur unghi acest dispozitiv pare a creea planuri electromagnetice care, asa cum spuneti dvs, ar trebui sa ajunga perpendiculare. Corect.
Numai ca e vb de o spirala continua si daca o provim dintr-o infinitate de unghiuri o sa vedem o infinitate de planuri care se succed de-a lungul spiralei (care din pacate e continua si nu realizeaza doar 3-4 planuri de camp de forta).
Rezultanta ar fi ...propulsia inertiala spuneti. Cine pe cine propulseaza si unde este inertia care ar trebui sa anuleze gravitatia si ...o buna parte din frecare ?

oprea_marius

Citat din: @Lex din  16 Noiembrie 2011, 18:25:25
in legatura cu ce?? aa te referi la ozn uri : poi daca stiam cu siguranta cum se construieste unul, cred ca nici acum nu ma intorceam dupa venus din ''mica'' mea plimbare.  :evil: :evil: :-)   poi nimeni dintre noi nu stie  decat bajetii care 'opereaza' prin area 51 sau pe unde se mai ''intampla'' proiectele negre   :roll:   cu siguranta te referi la punere in practica , la fel, chiar daca am avea planurile sa construim un ozn , de unde materiale???? bani??  ca nu e ca si cum dai cateva zeci de mii de iepuroi ca pe o masina si gata, ala e avem un ozn functionabil , hai sa ne dam la liniute cu el   :-)

Bun... OZN-uri, Area 51, eu ceream pareri cu privie la propulsorul propus de mine care poate fi un inceput mai pamantean legat de obiecte zburatoare. Pareri care imi pot confirma sau infirma daca e corect cum am pus problema.

oprea_marius

Citat din: Ganditorul din  16 Noiembrie 2011, 18:51:31
Nu am reusit sa descarc si sa vad imaginea dar parca am vazut-o in alta parte.
daca nu ma inseala memoria fig dvs reprezinta o spirala toroidala impartita in doua parti egale. Nu vad propulsia inertiala...
Luata/privita dintr-un singur unghi acest dispozitiv pare a creea planuri electromagnetice care, asa cum spuneti dvs, ar trebui sa ajunga perpendiculare. Corect.
Numai ca e vb de o spirala continua si daca o provim dintr-o infinitate de unghiuri o sa vedem o infinitate de planuri care se succed de-a lungul spiralei (care din pacate e continua si nu realizeaza doar 3-4 planuri de camp de forta).
Rezultanta ar fi ...propulsia inertiala spuneti. Cine pe cine propulseaza si unde este inertia care ar trebui sa anuleze gravitatia si ...o buna parte din frecare ?

Am facut upload la un document cu o scurta descriere care contine si cateva imagini din mai multe perspective. Problema este ca l-am upload-at ca *.doc iar el se download-eaza ca index.php. Ca sa-i vedeti continutul trebuie redenumit dupa download in *.doc

Ganditorul

Interesant documentul dar eu as incerca o spirala deschisa de tip Schauberger.
Nu inteleg insa cum propulsati "lichidul magnetic" in interiorul traseului si ce sperati sa obtineti cu asta. Cu CC nu cred ca ar merge... poate cu tren de unde si aici apare primul inconvenient - oriunde ati pune "alimentarea" ...tot un scurt circuit va fi. Dar...practica omoara teoria. probabil in practica s-ar creea acel dezechilibru de care vb si poate ca sistemul ar merge cumva . Pana la urma - daca am inteles bine - doriti ca bula  interna de mercur sa urmeze traseul alimentarii electrice. Bun, si cu asta ce obtinem ?
Totusi schema si explicatiile sunt incomplete si propunerea dvs pare mai mult un test... o prb de logica.

PS - Iata si o prima utilizare a mercurului de la fabrica abandonata de la Turda. Mmergem sa luam o galeata de mercur - ca pe localnici ii intereseaza doar ...fierul vechi .

oprea_marius

"Lichidul magnetic" se poate accelera folosind magnetohidrodinamica http://ro.wikipedia.org/wiki/Magnetohidrodinamic%C4%83 si intr-adevar se produce un scurt din care rezulta un camp magnetic care se intersecteza cu un alt camp (produs de electromagneti care nu sunt reprezentati in desen). Intersectarea campurilor magnetice genereaza miscarea fluidului. Iar in functie de tipul fluidului se pot elimina frecarile "levitand" fluidul in interiorul tubului tot prin campuri magnetice.
Am ales magnetohidrodinamica pentru a elimina componentele in miscare iar avantajul major este ca fluidul se poate accelera la viteze foarte mari spre deosebire de limitarile unui ansamblu mecanic.
In practica un astfel de propulsor este un consumator foarte mare de energie electrica dar facem abstractie de asta. Si practica in acest caz n-ar omori teoria pentru ca principiul se aplica deja in propulsorul NASA numit VASIMR sau in reactoarele de fuziune TOKAMAK. Puteti considera acest propulsor ca fiind un TOKAMAK cu o forma mai speciala si un scop diferit.

Va asigur ca propunerea mea nu este un exercitiu de logica, doar ca il gandesc de multi ani si nu am destule cunostinte de fizica "sa vad" daca spiralele reusesc sa devieze inertia pentru producerea dezechilibrului inertial.

Chiar am vazut reportajul despre fabrica de mercur si ma gandeam sa trag o fuga pana acolo  :lol:

andrei

    Salut!
Uita-te la astea!Sunt OZN-urile naziste,dar sunt si niste schite pe acolo.Nu ma pricep la chestii tehnice.Tot ce pot sa fac este sa le postez si cine se pricepe sa vada daca ii sunt de folos.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Nicipreaprea

La subiectul asta, cred ca @xanadron poate contribui cu multe informatii interesante legate de cercetarile germanilor din perioada ww2 (nazi bell, vimana...)
Sau se poate consulta arhiva, subiectul a mai fost discutat, si e chiar interesant dpmdv.


Mercury Magnetic Vortex
________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

Ganditorul

Domnule Oprea, faptul ca discut cu dvs ma relaxeaza. Dar asta nu inseamna ca nu apar si semne de intrebare
1. Nu stiti fizica, cum spuneti, dar atunci cum propuneti solutii de "propulsie inertiala" fara sa cunoasteti fenomenul si implicatiile sale (generare si  intersectie de campuri e-magnetice, unghiurile sub care aceste campuri interfereaza etc )
2. Schema este incompleta (exista magneti care nu se vad si a caror efect nu poate fi estimat) ...dar totusi doriti "comentarii si solutii"
3. Mi-am permis sa bag si eu in ecuatie o mica "gluma" si se pare ca a tinut. Afirmati ca intr-adevar urmariti sa obtineti un "scurtcircuit" care sa influienteze circulatia lichidului magnetic etc etc. Cusca lui Faraday ne spune ca circulatia curentului electric se produce la suprafata exterioara a unui conductor. Deci punerea sub tensiune a unui circuit din de tuburi din material conductor in care se afla mercur nu va produce decat ... arderea sigurantei din tabloul electric. Curentul nu va ajunge la "fluidul magnetic" ecranat. Gresesc ??
4. Ce doriti de fapt cu aceasta postare care mimeaza seriozitatea dar care are mari lipsurri in exprimarea dorintei dvs de a face un experiment inedit ? Nu mi se pare normal sa ne dam cu parerea despre o schema incompleta ...care are "magneti care nu se vad in schema", care nu are alte puncte de referinta ci doar o tubulatura mai apropiata de reteaua de freon a unui frigider decat de un "generator de propulsie inertiala".

oprea_marius

Stimate domnule ganditor, probabil la dumneavoastra sar sigurantele si din cate imi dau seama din "glumele" dumneavoastra nu cred ca intelegeti termenul de magnetohidrodinamica si cum se produce fenomenul, (MHD in Water) dar acum daca nu stim, trecem la ironii si vedem lipsuri, in acest caz frigidere.

Acum daca am enuntat ca acceleram fluidul folosind MHD pentru unii ar fi logic ca asta implica mult mai mult decat o conducta cu mercur la interior, pentru ca nu asta era scopul... Scopul era sa stiu daca gresesc cand afirm ca acele spirale toroidale produc o deviere inertiala. Devierea inertiala este un fenomen enuntat de Einstein.

Cam ce detalii va mai trebuiesc?

Ganditorul

#54
Pentru a primi un raspuns cat de cat pe asteptarile dvs ar trebui sa dati destule elemente, ca sa nu para o gluma ci un exercitu de creatie.
Dvs daca ati fi in locul oricaruia dintre noi si cineva v-ar da date atat de sumare ce ati raspunde ?
Cum v-am spus si mai devreme spirala dvs toroidala poate fi un ghidaj inert electric pt fluidul magnetic - dar atunci nu mai e dispozitiv toroidal ci o serpentina pe care se ansambleaza alte circuite e-mag, sau poate fi o spirala toroidala facuta din material conductor dar atunci efectul asupra lichidului magnetic din interior e zero (cf. Faraday)
Demonstrati contrariul si reluam discutia.

Ce aratati dvs in exemplul video e cu totul alta aplicatie - si o sa va rog sa-mi aratati unde este bucla inchisa a materialului conductor ? cum se vede e vb de o propulsie data de un camp electrostatic ...cu plus si minus.

fiulploii

Citat din: aress1818 din  17 Aprilie 2011, 15:33:02
Ideea este foarte simpla si a mai fost discutata pe forum.

Orice obiect are o semnatura vibrationala, o ecuatie vibrationala. Un obiect nu exista in spatiu, spatiul
este o proprietate intrinseca a obiectului. Daca iei o moneda si o tii intr-o mana are o anumita
ecuatie vibrationala, daca o muti in alta mana este pur si simplu o alta moneda. De ce? Pt. ca si-a modificat o proprietate
spatiul si implicit semnatura vibrationala a energiei sau a matrice.
....
Saritura dintr-un punct in altul este instantanee, nu se consuma timp, nu exista forte centrifuge cand se deplaseaza, nici nu se deplaseaza
in sensul fizic prin toate punctele intermediare de la punctul A la punctul B.

Ei au reusit sa creeaze un camp de neutralizare in jurul navei, anuleaza tiparul vibrational al realitatii unde exista nava, manipuleaza si introduc in ecuatia
vibrationala a navei coordonatele spatiu/timp ale punctului unde doresc sa ajunga.

Este un principiu similar teleportarii, numai ca este autoteleportare dar si in timp atentie!
..
Poti da , te rog ceva informatii  mai ...matematico-fizice  ? Eventual ceva surse .

Stie cineva ceva amanunte despre zborul realizat teoretic cu ajutorul a doua discuri ce se rotesc in sensuri contrare ?

Aducand aminte faptul ca au fost observate OZN-uri venind din spatiu si plonjand in apele Atlanticului sau decoland din ape , cred ca un proiect care sa zica ca realizeaza un prototip OZN e cam departe de realizare .
Parerea mea..

Nicipreaprea

Da, interesanta postarea lui @ares1818.  :rainbow:

Dar pt ca spatiul sa nu existe, trebuie accelerat la viteza luminii ... altfel fiecare punct din spatiu are propriul timp, propria vibratie, si, propria memorie/istorie ... daca teleportarea functioneaza dupa cum a descris ares18, atunci risti sa renunti la memoria proprie si sa te incarci cu una noua, un trecut/prezent/viitor toate noi si acela va deveni normalul pt cel teleportat. Eventual va sta si va cugeta cum a ajuns el acolo.  :? :-o
________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

Xanadron

#57
Silentiosul "triunghi zburator" cu latura de 180 m TR-3B  :ufo: (retro-engineered de americani) pare sa aiba intr-adevar un sistem de propulsie bazat pe vortexuri magnetice produse cu ajutorul unui amestec de mercur si bariu adus in stare de plasma - explicatie prescurtata, evident, fiindca date amanuntite poate gasi oricine pe net, tastind de pilda "Edgar Fouche TR-3B".

...Cuvintzelul Vimana va mai spune oare ceva? 8-) 
Ori misteriosul lichid "greu" similar numit XERUM , folosit de fizicienii nazisti in al lor "SS Bell" ?! :roll: "Clopotzelul" dezvoltat postbelic de americani (v. cazul Kecksburg-1965) ce fusese conceput de savantul german premiat Nobel Dr. Walther Gerlach (specialist in domeniul studiului gravitatiei, spinului magnetic, rezonantzei etc) - o masinarie ce pare sa fi fost capabila a distorsiona continuumul spatiu/timp, cu ajutorul unor curentzi enormi provocind turbioane ale aliajului de mercur Xerum 525 - si avind se pare implicit aplicabilitate multipla (de la "Stargate" la "Time Machine"). Cercetatorul polonez Igor Witkowski a studiat cu minutiozitate documente, dar si ruinele instalatiilor naziste de la granitza polono-germana dedicate "clopotzelului", ce includeau si o termocentrala electrica de mare putere necesara alimentarii cu electricitate a masinariei. Gasiti interesantul interviu cu el pe situl Project Camelot.

P.S.1 Nu va sfatuiesc totusi sa mergeti cu galetile :-D dupa mercur la Turda - din '94, UE ne-a diktat (fara prea multe explicatii 8-)) ca mercuru-i "tabu" si de-aici numeroasele "stiri de la ora 5" cu vinzatorii de metal lichid bagati la racoare pentru ani lungi.
In orice caz, "disecind" ceva mai atent tehnologiile de propulsie ale aparatelor de zbor ale presupusei Flote Stelare US Navy, am ajunge inevitabil si la MERCUR - metal supus abrupt si fara prea multe explicatii unui "embargo" drastic.
...De ce oare?  Teoriile oficiale "terorizante" pomenesc vag de capse pirotehnice, fulminat de Hg ori ipoteza utilizarii Hg sub o anume forma coloidala in oaresce "dirty bombs". :star:

Eu continui sa cred insa ca descurajarea din fasha a celor cu idei de cautare a surselor de "Free Energy" (cum e in definitiv si cazul colegului nostru forumist, - ale carui idei nu-s in masura sa le evaluez eu) e motivul real al embargoului Hg.

P.S.2  Exista un topic interesant pe Forumul Electronistilor - unicul de fapt de pe la noi, pe tema asta oficial ocultata a mercurului. 
http://www.elforum.ro/viewtopic.php?f=14&t=40956&sid=11b231d51d8aeb50d62e50097384c5bf

In orice caz, si subiectul misteriosului "mercur rosu" ar merita un topic separat.

P.S.3  Un alt link interesant (doar pentru cei care stiu lb. germana din pacate) - in care genialul (dupa mine)  Joseph Farrell sintetizeaza cumva ideile lui... deloc fanteziste apropo de "Die Glocke-The Bell", bazate nu pe simple presupuneri/speculatii, ci pe o documentare solida:

http://www.nexus-magazin.de/artikel/lesen/interview-die-geheimnisse-der-glocke/2


Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

#58
Revenire (cu scuze pt. dubla postare) pe tema mercurului rosu: acum exact un an, mi-am adus aminte ca scriam p-un alt forum similar RUFOn:

Looking for some information on the net about the controversial "red mercury" stuff, I found just one ...somehow plausible data:

http://nitro.t2i.info/search/pret   (n.b. - interesantele informatii sint si-n lb.romana 8-))

And finally, just for the fun of it,  look what can be done with mercury thiocyanate:

http://www.toxicjunction.com/get.asp?i=V4735

Cred c-ar fi util un topic botezat poate "Istorie: tehnologia propulsiei cu vortex plasmatic pe baza de mercur" :ufo: - pe care chiar o sa-l pritocesc, imediat cum imi fac timp.

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Un site extrem de interesant apartinind unui "practician" al propulsiilor neconventionale - J. L. Naudin - , chiar daca meticulosul inventator s-a limitat deocamdata la construirea unor aeromodele RC (radiocomandate), inclusiv o versiune foarte reusita (fiindca perfect controlabila) a unei aerodine bazate pe efectul Coanda.


Fie si doar analiza pertinenta (a lui, dar si a altor cercetatori) a "efectului electrogravific" BB - Bielefeld-Brown utilizat mai mult ca sigur si pt. propulsia eficienta a clar submotorizatului (aparent doar ;)) stealh-bomber B-2 merita aruncarea unei priviri.

Cred oricum ca baietii de la A.R.C.A. ar fi trebuit sa se documenteze si pe zona asta, inainte de-a "spala fonduri" cu proiecte efectiv irealizabile de supersonice cu structura dubioasa si motor cu apa oxigenata, fabricate ambele din material plastic. :|

http://jnaudin.free.fr/html/advprop.htm
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/