Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Procedeul de construire al farfuriilor zburatoare

Creat de Urban, 30 Noiembrie 2007, 20:45:04

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

arckadii

Pure aberatii speculatii din punctul meu de vedere. Venim cu asa teorii fanteziste si toata lumea se exalteaza si zice "vai cat de usor era" si cand colo majoritatea "explicatiilor" nu au nici macar un punct de sprijin bazat pe fizica, sau macar pe logica bunului simt.
Ne exaltam la "zgomote diferite" de exemplu cand de fapt, daca intr-adevar ai vrea sa construiesti o nava zburatoare nu ar trebui ca scopul tau sa fie reproducerea zgomotului (presupus auzit) al unei nave ciudate ci spre exemplu, atenuarea acestuia...

Asta in primul rand. In al doilea rand, la ce ar folosi o nava care sa aiba un sistem de propulsie diferit (ca teoriile astea fanteziste gen space-bending sigur nu le realizeaza nimeni)? Pierdere de timp, de bani, de nervi...si un rezultat total nesatisfacator.
Parerea mea este ca daca tot vrei sa faci ceva, ar trebui sa te axezi pe cu totul alte lucruri, nu pe realizarea unui aparat de zbor cu forma de farfurie de supa...a facut-o Coanda pana la urma...n-a fost cine stie ce chestie (aerodina lenticulara).

Ark

assiris


assiris

"Ne exaltam la "zgomote diferite" de exemplu cand de fapt, daca intr-adevar ai vrea sa construiesti o nava zburatoare nu ar trebui ca scopul tau sa fie reproducerea zgomotului (presupus auzit) al unei nave ciudate ci spre exemplu, atenuarea acestuia..."
Nu m-am referit la reproducerea zgomotelor ci doar ca tehnologia noastra se diferentiaza și prin acest lucru de a lor.

arckadii

Tehnologia cui pana la urma, ca in afara de niste rapoarte care nu spun mare lucru (eliberate de abia acum de FBI) nu avem nici macar o singura dovada clara ca ar exista alte civilizatii in afara de noi:)?

Ark

@Lex

assiris tehnologiile astea de care e.t dispun de mult EXISTA deja pe Terra de zeci de nai. dar ''prostimea'' nu are voie sa stie ca de daca moare industria petrolului in primul rand , elita ramane cu ochii in soare si astfel o mare parte a controlului asupra ''turmei'' se pierde. asa este lasat sa credem ca nu exisat altceva in afara de propulsia cu comb. fosili. ehe, e o distractie fara sfarsit sa vb. pe subiectul asta si multi stiu asta   :-)

assiris

Ba eu nu cred ca exista la paminteni astfel de tehnologii caci: 1 le-ar da peste vuvuzelã arabilor cu tot petrolul lor și 2 nu ar mai cãdea avioanele ca mustele daca aceste farfurii ar fi reale si ar apartine pamintenilor. Sã nu mai spunem cã nu ar mai fi atâta scremere la trimiterea unui blid cu mâncare celor de pe stația orbitalã

Rayden

@Ark,
sa fim seriosi, nu tre sa asteptam un document rasuflat de FBI sau NoSuchAgency ori NeverAStraightAnswer ca sa fim siguri ca nu suntem singuri in univers.
eu nu cred ca suntem singuri in univers, eu sunt ferm convins ca nu suntem singuri  :mrgreen:

@Lex,
nu cred ca avem aceleasi tehnologii ca ET sau cele tz specii de ET ce ne viziteaza..dpdv al complexitatii sau avansului tehnologic, cert e ca avem tehnologia sa il ducem pe ET acasa, oriunde ar fi acasa pentru el..

@assiris,
e doar de ochii lumii programul asta spatial de tot rasul, asa cum spuneam mai sus, parerea mea e ca exista un program spatial cu tehnologie destul de avansata care se desfasoara in paralel..motivele fiind lesne de inteles..bani, bani si iarasi bani, plus..ca, inca nu e vremea sa ne dea si noua energie moka..

dar..astea sunt, evident, parerile mele.

@Lex

poi asta e si scopul assiris. chiar crezi ca ei ar spune pe fata arabilor  ''bey noi nu mai avem nevoie de petrol de la voi ca uite asa noi ca smekeri ce 'iestem' avem niste tehnologii dezvoltate pe baza unor ozn uri recuperate de la e.t si care 'merge' ele cu energie din nimic sau energia cu enrgia punctului zero , sau prin inversare magnetica sau cum vreti voi deci taiati oricum conducta cu petrol ca noi 'iestem'' the best. da , tot spectacolul asta este doar pentru a tine lucrurile astea ascunse. it's all about the money  :-)

oprea_marius

Dragi forumisti,

Va propun spre analiza propria metoda de constructie a unui sistem de propulsie pentru o aeronava sau submarin. Domeniul din care face parte solutia tehnica este unul controversat (propulsie inertiala), iar pana in prezent dupa cum bine stiti, inca nu s-a reusit realizarea niciunui sistem functional dar nici nu s-a demonstrat imposibilitatea realizarii unui astfel de sistem.

Eu cred ca am reusit sa realizez un dezechilibru intr-un sistem inertial, dar s-ar putea sa gandesc eronat. In imaginile din atasament o sa vedeti 4 spirale curbate la 270 de grade. Motivul acelor spirale este devierea fortelor care se opun inaintarii. Intr-un sistem inertial toate fortele se anuleaza reciproc conform celui de-al III-lea principiu al dinamicii, astfel prin spirale incerc sa despart fortele in 2 planuri perpediculare sa separ actiunea de reactiune prin devierea lor in spirale.

Nu am cunostinte avansate de fizica si nici nu ma pricep la desen tehnic dar sper ca am reusit sa reprezint grafic solutia. Reprezentarea este una generica.

Atasat gasiti un document care contine imaginile si alte detalii. Am pus proiectul in discutie si pe alt forum: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=402858&st=252&gopid=10665500&#entry10665500

oprea_marius

Pentru adminii forumului... Mi s-a redenumit atasamentul in index.php si trebuie redenumit dupa download in *.doc. Am incercat sa ridic si o arhiva rar, dar nu stie...

Arhanghelul

Citat din: oprea_marius din  12 Noiembrie 2011, 11:43:52
Pentru adminii forumului... Mi s-a redenumit atasamentul in index.php si trebuie redenumit dupa download in *.doc. Am incercat sa ridic si o arhiva rar, dar nu stie...

Am facut o conversie a fisierului cu extensia "dwg" ... specifica CAD ...

http://gallery.proficad.eu/tools/SrvImg.ashx?p=2011-11-12_10-02-59_9327%2fReprezentare_3D.Full.png
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

oprea_marius

#41
Nici un fizician? Nimeni? O parere? In afara de citate religioase...

@Lex

#42
in legatura cu ce?? aa te referi la ozn uri : poi daca stiam cu siguranta cum se construieste unul, cred ca nici acum nu ma intorceam dupa venus din ''mica'' mea plimbare.  :evil: :evil: :-)   poi nimeni dintre noi nu stie  decat bajetii care 'opereaza' prin area 51 sau pe unde se mai ''intampla'' proiectele negre   :roll:   cu siguranta te referi la punere in practica , la fel, chiar daca am avea planurile sa construim un ozn , de unde materiale???? bani??  ca nu e ca si cum dai cateva zeci de mii de iepuroi ca pe o masina si gata, ala e avem un ozn functionabil , hai sa ne dam la liniute cu el   :-)

Nicipreaprea

O intrebare de nespecialist:
Cu ajutorul aripioarelor alea spiralate se urmareste invingerea inertiei ?  :? :-o
________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

oprea_marius

Nu sunt aripioare, sunt spirale curbate care au rolul de a devia o parte din fortele inertiale spre alte axe. Cu acele spirale vreau sa "despart" actiunea si reactiunea in 2 planuri perpendiculare care nu se mai anuleaza reciproc.