Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Tehnologie de 1 miliard de ani avans

Creat de Urban, 30 Noiembrie 2007, 12:20:17

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Credeti ca daca o civilizatie "superioara" ar avea fata de noi un avans de 1 miliard de ani sa zicem, ar mai folosi "ei", tehnologie "in sensul pe care il stim noi acum"...?

Da
12 (14.5%)
Nu
71 (85.5%)

Numărul total de membrii care au votat: 61

geutzu

nuceii nu ai sa gasesti in natura ... uite ... ultimul element descoperit de rusi a fost realizat prin accelerarea nucleilor de calciu in nu-s ce alt material ... deci se poate doar nucleu , asta nu-i problema ... dar nu ne putem da cu parerea atat timp cat nu cunoastem universul in care nu suntem nici macar un fir de nisip pe o plaja, mai ales la o chestie atat de tehnica.

mie in schimb nu-mi place ideea de autodistrugere punctata de lylyt_ice ... poate la un anumit nivel ajungem si noi sa merem intr-un alt plan existential .... trebuie sa avem o minte deschisa ... cum universul asta e prea mare ca sa credem noi ca suntem singura adunatura de atomi care gandeste eu zic ca exista civilizatii mult mai vechi si avansate ca noi; cu siguranta si spiritual, nu numai tehnologic.




"The difference between the impossible and the possible is merely a measure of man's determination." - Cap. James Thain

alinutzu

Citat din: Dreamy din  30 Noiembrie 2007, 19:09:17

"Este posibil sa fie adevarat ca in anul 1986 imediat dupa producerea catastrofei de la Cernobal a fost observata deasupra reactorului explodat o sfera mare luminoasa care se zice ca ar fi absorbit o mare parte din cantitatea de radiati emanate, acestea in alt caz putand decima mare parte din populatia Europei?"

Raspunsul generalului m-a lasat cu gura cascata, nu numai ca a fost unul foarte promt, dar a sunat de genul:

"De ce v-ar mira lucrul acesta, atata timp cat se pare ca impartim aceasta planeta cu cel putin o alta civilizatie"...daca citatele nu sunt tocmai exacte imi cer scuze...insa esenta este cea care conteaza...
Posibil ca acea sfera sa fie chiar ce zice geutzu despre civilizatia din Stargate :

Citat din: geutzu din  24 Iunie 2008, 18:39:32
- cat despre 1 miliard de ani in viitor ... nu cred ca o civilizatie de 1 miliard de ani vechime are nevoie de tehnologie ( vezi Stargate SG1 - Ascension - primii care au inteles ca o civilizatie foarte veche nu neaparat se bazeaza pe tehnologie)

orice ar fi fost, daca a fost, poate fi considerata o teorie si asta ...

Acum, revenind la civilizatia cu care se presupune sa traim pe aceasi planeta,  ...
Nu trebuie neaparat sa fie altfel, pot fi tot niste oameni mult mai avansati, care au avansat separat fata de noi si cand au ajuns la un anumit nivel mai avansat fata de restul lumii s-au izolat/ascuns ...
Sunt atatea locuri necunoscute pe pamantul asta ...
S-au putut ascunde in munti(podisul tibetului), s-au putut ascunde in mari(exemplul atlantidei), sau ar putea fi printre noi, protejandu-ne ...

Nostradamus zicea ca in viitorul nu foarte departat, vor fi descoperiti extraterestrii, cei ce ne-au vegheat dintotdeauna, vor veni in sfarsit sa ne ofere sansa de a ne alatura marelui ordin galactic(sau cam asa ceva, un fel de U.E pentru noi  :lol:, nu mai retin exact cum zicea) ... Daca cititi venirea antichristului de Nostradamus si al III-lea razboi mondial, puteti vedea citatul exact...
can't stop the signal ...

StarDust

Citat din: geutzu din  24 Iunie 2008, 23:18:24
nuceii nu ai sa gasesti in natura ... uite ... ultimul element descoperit de rusi a fost realizat prin accelerarea nucleilor de calciu in nu-s ce alt material ...
Mai concret? un link ceva? eu inca nu am auzit de un "material" format doar din "nuclei". Tot ceea ce contine tabelul lui Mendeleev, e format din atomi,deci, nucleu+invelis de electroni. Nucleul. fara invelisul de electroni din jurul lui e doar o "adunatura" de protoni si neutroni deci nu mai e un atom, si nu poate forma nici un "material", si s-ar dezintegra instantaneu.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Leonard

#18
Dreamy.Am citit si eu undeva despre ozneuri cum ca un ozn ar fi micsorat radiatile de la Cernobal.Daca un ozn near fi salvat e  bine de stiu ca traim cu ei sau vor sa ne invadeze.Sau pur si simplu ne tot viziteaza si vor sa vada cum evoluam si ce facem.
Cei care stiu tac.

StarDust

Singurul lucru care cred ca e real in povestea cu acea sfera, e doar afirmatia acelui general, care nu stiu in ce calitate si-ar fi dat cu parerea. Povestea cu "sfera" cred ca e doar o poveste. Parerea mea.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Kymosabe

Citat din: Leonard din  25 Iunie 2008, 00:51:18
Dreamy.Am citit si eu undeva despre ozneuri cum ca un ozn ar fi micsorat radiatile de la Cernobal.

Asta îmi aduce aminte de o întâmplare în care , în urma unui accident , þiganii adunau cu gãleata motorina care se scursese dintr-o cisternã care tocmai se rãsturnase .  :lol:
Probabil acel OZN era în trecere ºi a profitat fãcându-ºi rezerve de energie gratis,  pentru mulþi ani-luminã . :lol:
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

daniel

Citat din: Urban din  30 Noiembrie 2007, 12:20:17
Credeti ca daca o civilizatie "superioara" ar avea fata de noi un avans de 1 miliard de ani sa zicem, ar mai folosi "ei", tehnologie "in sensul pe care il stim noi acum"...?
Daca nu, in ce mod s-ar manifesta, in ce mod ar calatori pe distante inimaginabile si cu ce anume sau cum ?
nu 1 ci 7 miliarde

calatoria pe distante mari se face prin portaluri

ca " vehicule " se folosesc : planete/planetoizi formatati pe interior ca o nava/biosistem

luna noastra e un astfel de vehicul , parcat in orbita eoni in urma

klingonianul mascat

Cred ca o asemenea cilizatie nu poate exista in realitate. Orice inceput are si un sfarsit. Sa luam cazul Terrei, de exemplu. Ce fel de civilizatii existau acum 1 miliard de ani? Nu avem de unde sa stim. E drept, poate unele planete au o vechime mai mare decat Terra, care are aproximativ 4,5-5 miliarde de ani, si ar putea sa sustina viata de mult mai mult timp decat o face planeta noastra. Insa, nu cred ca o civilizatie poate dainui atat de mult in timp. Singura posibilitate, poate un caz de exceptie ca sa zic asa, ar fi cazul in care civilizatia respectiva nu ar avea de a face cu bariere de limba, de rasa sau cultura. Pe Pamant exista aceste bariere si, nu sunt rasist credeti-ma, dar nu cred ca ar putea exista asa ceva. Asta ca sa lamuresc aspectul legat de posibilitatea existentei acestor civilizatii. Cat priveste tehnologia, istoria noastra a omenirii a aratat ca tehnologiile s-au dezvoltat in principal in scopuri militare iar noi oamenii avem o inclinatie accentuata inspre propria distrugere. Asadar, nu cred ca tehnologia ar putea sa evolueze pe vreo planeta timp de 1 miliard de ani pentru ca este o perioada foarte indelungata de timp. Daca civilizatia respectiva nu se va autodistruge atunci cred ca sunt sanse mari ca planeta sa fie distrusa pe cale naturala de impactul cu asteroizi/comete ori pur si simplu va muri de la sine epuizandu-si resursele energetice.
A, da, si ca incheiere sa nu uitam un lucru: Oamenii au fost creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu!!!!!!
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

geutzu

 - in mare parte ai dreptate, dar mai ia o chestie in calcul: orice vietate bazata pe ADN are o mare problema (cand te referi la timp in zeci de mii de ani): ADN-ul se deterioreaza; spre exemplu cromozomul Y de la om e cam unicat .. asa s-a putut aproxima cu o oarecare precizie cand a aparut omul modern; stii ca si noi acum ~70mii de ani eram cateva mii de exemplare, poate chiar mai putin, am evoluat pana aici si acum ne dam seama ca nu mai avem mult, fie ca e vorba de numarul mare de exemplare carora nu le putem asigura resursele (locuind pe o singura planeta) fie ca ne gandim la problemele genetice de care suferim prin felul in care suntem constriti (ca sa zic asa); unde mai pui si faptul ca orice civilizatie, indiferent de cat de afectata este nu-si va schimba niciodata genomul in timp util datorita preconceptiilor; ramane deci un gand .. cum putem trece de astea toate si sa ajungem la 50 mii ani ca istorie ? greu .. greu de crezut. dar poate altii au reusit mai bine ca noi nu ? si atunci ei cu siguranta merita sa mai ramana in acest univers ... la urma urmei cel mai bun invinge si persista.
"The difference between the impossible and the possible is merely a measure of man's determination." - Cap. James Thain

maiami

cred ca tehnologia lor s-ar manifesta prin energii si s-ar deplasa cu viteza gandului daca ar avea 1 miliard de ani avans fata de noi :ufo:
dar crde ca nu exista in univers civilizatii de un miliard de ani
nici macar de un milion :ufo:
VOICA MARIAN tel. 0746075513
va invit la cunoasterea prin stiinta

ReBorn

... in primul s-ar putea sa nu existe civilizatii care sa fi atins 1 miliard de ani, din mai multe motive, sa luam exemplul Terrei, unde au avut 5 mari extinctii ale speciilor, plus altele mai mici si mai numeroase, in care au disparut aprox. 90% din speciile cunoscute; specia noastra are in jur de 70-80 de mii de ani vechime si daca nu intervine ceva se indreapta spre autodistrugere, deci n-o sa atinga probabil 1 miliard vechime; o civilizatie cu cat evolueza mai mult material, involueaza spiritual, iar evolutia materiala e limitata. Dar se presupune ca universul are in jur de 15 miliarde vechime, deci ar fi ceva sanse ca o civilizatie sa fi atins aceasta bariera, depinde de conditiile unde s-a dezvoltat ...
... referitor la civilizatiie alaturi de care e posibl sa locuim, as aduce in discutie un factor, RH, care ne imparte in 2 specii diferite : cei cu Rh negativ, majoritatea si cei cu Rh pozitiv, circ. 15% ...
Romania e cel mai frumos lucru care li s-a putut intampla romanilor !
Man should be wath he was born to be .. free and independent ! - Jhon Fritzgerald Kennedy

Valentin

#26
Civilizatii vechi de un miliard de ani (poate si mai mult) este foarte posibil sa existe !
Intr-un univers infinit si multidimensional,nu concep ca cel putin cateva civilizatii sa nu fi avut o dezvoltare liniara si continua.
Indiferent de factorii care sau discutat la acest topic (terminarea resurselor,comete,meteoriti,stingerea soarelui lor,e.t.c.) o gestionare rationala a resurselor planetei mama care poate sa fie de o dimensiune mult mai mare ca planeta noastra sau dupa o perioada lunga de timp cand soarele lor ar fi ajuns in colaps, estimari anticipate creiau posibilitati de transfer a intregii civilizatii pe o planeta care sa le asigure aceleasi conditii din alt sistem solar mai tanar.
Aceste civilizatii pot sa arate ca noi,asemanator sau total diferit,poate sa aiba aceasi structura moleculara,apropiata sau complect diferita,dezvoltarea lor e posibil sa fie intr-un ritm lent,rapid sau in salturi.
Ne intrebam astazi ce se intampla cu civilizatia noastra sau cu alte civilizatii care au existant pe pamant.
De ce si unde au disparut? Disparem si noi?
In istoria planetei noastre se pastreaza nenumarate dovezi, de la megalitii de la noi din Romania pana la piramide si constructiile uriase din insula pastelui.
Nenumarate pesteri din intreaga lume sunt acoperite cu picturi rupestre care ne arata clar,alte chipuri si obiecte de zbor (sau se jucau precum astazi genul grafiti?),fapt ce arata ca pamantul a fost vizitat din cele mai vechi timpuri de reprezentantii altei/altor civilizatii,mult mai superioara noua din punct de vedere tehnologic.
Cei care au pictat prima data au vazut si apoi au pictat sau trebuie sa-i suspectam de clarviziune sau imaginatie f.bogata?
De ce au venit,ce cautau si de ce au plecat? Raspunsuri sunt multiple.
Cert este ca au venit de pe alt corp ceresc mai aproape sau mai indepartat, din galaxia noastra sau alte galaxii, stapanesc bine calatoriile interplanetare si au venit sau plecat dintr-un motiv numai de ei stiut.
Ciclu creatie - distrugere poate sa aiba cateva cauze:
1.Suntem o creatie a altei civilizatii specialista in genetica si calatorii interplanetare in  spatiu/hiperspatiu,planeta pamant intruneste toate conditiile unei "pepinere" insamanteaza - ne traseaza o linie de dezvoltare - pleca - se intorc - recolteaza materialul genetic cel mai reusit si/sau tehnologic (cum furam noi mierea de la albine) - insamanteaza din nou acelasi tip sau alt tip de rasa - pleaca.
2.Intr-un trecut indepartat a existat o supercivilizatie galactica din care am facut parte, care la un moment dat a fost distrusa din caua unui razboi galactic/intergalactic care a cuprins intraga noastra galaxie,stelele grupate in constelatia pleiadelor si orion avand alte posibilitati sau tehnologie ramasa si-au refacut mai rapid pe ruinile vechii supercivilizatii galactice,civilizatia grupata in acele constelatii,dar sistemul nostru solar aflanduse pe un brat al spiralei spre marginea galaxiei,nu a prezentat acelasi interes de refacere sau am fost atacati de rebelii ramasi si in repetate randuri chiar in momentele noastre de renastere.
3.Noi suntem acei rebelii, exilati pe planeta pamant si nu suntem lasati sa ne dezvoltam pentru a deveni din nou periculosi pentru imperiu galactic.
4.Omenirea evoluand,afla un adevar dur "suntem spirite evoluate,arestate in corpuri materiale pe planeta albastra" fapt ce nu ne convine la aflarea adevarului si ne determina sa ajungem la autodistrugere ca parte materiala,pentru a ne elibera spiritul din inchisoare.
Toate civilizatiile anterioare, disparute (partial) au esuat in incercarile de autodistrugere si noi urmasii lor o luam de la 0 uitand cine sunt pana ajung sa afle din nou acelasi adevar dur.
5.Pamantenii au fost invinsi si tinuti sub control de o alta civilizatie lipsita de sentimente.
O sa spune-ti ca o civilizatie superioara nu va distruge alta civilizatie inferioara, incorect.
In functie de interese (puncte strategice,resurse) astazi o armata pamanteana cu usurinta va distruge un trib din Africa sau din Afganistan !





Urban

#27
Citat din: klingonianul mascat din  04 Octombrie 2008, 16:40:38
...Pe Pamant exista aceste bariere si, nu sunt rasist credeti-ma, dar nu cred ca ar putea exista asa ceva. Asta ca sa lamuresc aspectul legat de posibilitatea existentei acestor civilizatii. Cat priveste tehnologia, istoria noastra a omenirii a aratat ca tehnologiile s-au dezvoltat in principal in scopuri militare iar noi oamenii avem o inclinatie accentuata inspre propria distrugere. Asadar, nu cred ca tehnologia ar putea sa evolueze pe vreo planeta timp de 1 miliard de ani pentru ca este o perioada foarte indelungata de timp. Daca civilizatia respectiva nu se va autodistruge atunci cred ca sunt sanse mari ca planeta sa fie distrusa pe cale naturala de impactul cu asteroizi/comete ori pur si simplu va muri de la sine epuizandu-si resursele energetice.

Limba principala de circulatie internationala in momentul asta este engleza...si e foarte probabil ca in urmatorii 100 de ani sa fie singura limba vorbita pe glob...un singur Guvern, o singura limba, o singura religie etc, etc....ti se pare cunoscut?
Ori istoria omului nu are nici macar un milion de ani.....
E drept ca omul are o inclinatie spre distrugere, dar o civilizatie care ar avea aproape un miliard de ani vechime fi sigur ca nu si-ar pune bazele pe tehnologie, asa cum o cunoastem noi azi....mai probabil  ar fi ca ei sa acorde mai multa atentie capacitatilor individuale si apoi colective de evolutie mult mai sofisticate si complexe decat orice tehnologie inventata vreodata de catre om....
Iar la ultimul paragraf as zice ca o asemenea civilizatie, dupa cateva sute de milioane de ani cu siguranta va fi capabila sa genereze mental un camp de protectie in jurul planetei in asa fel incat orice intruziune din Cosmos sa o apere....

Citat din: geutzu din  07 Octombrie 2008, 17:16:20
.....orice vietate bazata pe ADN are o mare problema (cand te referi la timp in zeci de mii de ani): ADN-ul se deterioreaza; spre exemplu cromozomul Y de la om e cam unicat .. asa s-a putut aproxima cu o oarecare precizie cand a aparut omul modern; stii ca si noi acum ~70mii de ani eram cateva mii de exemplare, poate chiar mai putin, am evoluat pana aici si acum ne dam seama ca nu mai avem mult, fie ca e vorba de numarul mare de exemplare carora nu le putem asigura resursele (locuind pe o singura planeta) fie ca ne gandim la problemele genetice de care suferim prin felul in care suntem constriti (ca sa zic asa); unde mai pui si faptul ca orice civilizatie, indiferent de cat de afectata este nu-si va schimba niciodata genomul in timp util datorita preconceptiilor; ramane deci un gand .. cum putem trece de astea toate si sa ajungem la 50 mii ani ca istorie ? greu .. greu de crezut. dar poate altii au reusit mai bine ca noi nu ? si atunci ei cu siguranta merita sa mai ramana in acest univers ... la urma urmei cel mai bun invinge si persista.

In primul rand nu ADN-ul este de vina....ba din contra, un element exterior ADN-ului este de vina pentru deteriorarea si imbatranirea omului...este vorba despre oxigen, acesta este paradoxal principalul dusman al omului (in timp ce il tine in viata il si omoara, ce ironic)...sangele imbatraneste cu fiecare respiratie si astfel si corpul....e ca si cum corpurile noastre nu au fost proiectate la un asemenea mediu, ci adaptate...de altfel exista tone de material vis-a-vis de genetica in care se explica de ce ADN-ul nostru nu este complet....de ce nu este activat tot si asa mai departe...tu te intrebi:...cum putem trece de astea toate si sa ajungem la 50 mii ani ca istorie ? .....dar cine spune ca trebuie sa ajungem noi, oamenii, la 50000 de ani de civilizatie...
Subiectul era despre o alta civilizatie si nicidecum nu facea referire la specia umana...si nu cred ca este neaparat necesar ca o civilizatie mai veche de un miliard de ani sa fie alcatuita genetic asemenea noua...
De acord cu tine...."cel mai bun invinge si persista"....

Citat din: maiami din  12 Decembrie 2008, 08:24:04
...cred ca tehnologia lor s-ar manifesta prin energii si s-ar deplasa cu viteza gandului daca ar avea 1 miliard de ani avans fata de noi...

...nu cred ca esti departe de adevar....

Citat din: ReBorn din  31 Decembrie 2008, 23:56:50
... in primul s-ar putea sa nu existe civilizatii care sa fi atins 1 miliard de ani, din mai multe motive, sa luam exemplul Terrei, unde au avut 5 mari extinctii ale speciilor, plus altele mai mici si mai numeroase, in care au disparut aprox. 90% din speciile cunoscute; specia noastra are in jur de 70-80 de mii de ani vechime si daca nu intervine ceva se indreapta spre autodistrugere, deci n-o sa atinga probabil 1 miliard vechime; o civilizatie cu cat evolueza mai mult material, involueaza spiritual, iar evolutia materiala e limitata. Dar se presupune ca universul are in jur de 15 miliarde vechime, deci ar fi ceva sanse ca o civilizatie sa fi atins aceasta bariera, depinde de conditiile unde s-a dezvoltat ...

O civilizatie cu o vechime de un miliard de ani e aceea in care specia respectiva evolueaza inaintea tehnologiei...pare aproape imposibil dar Universul e destul de mare, si in fond si la urma urmei pot exista mai multe Universuri nu doar unul...asa si cu respectiva civilizatie...imagineaza-ti ca nu face parte din Universul asta...


iniventor

imi justific votul acestui topic:

O civilizatie oricat de avansata ar fi legile fizice descoperite in urma ,pot fi aplicate si peste 1 miliard de ani ( fizica face parte foarte bine din civilizatie ca si matematica)

  va doresc o zi minunata

fiulploii

In opinia mea desigur, iata o idee buna de cercetat chiar si de acasa , pe internet , idee vehiculata de Strainu Emil :

- amplasamentul statuilor din Insula Pastelui ar fi o retea de antene pentru comunicari galactice sau chiar spatio-temporale , luind in considerare compozitia statuilor care e diferita de cea a ''palariilor'' existente pe unele din ele , etc. etc.