Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Intâlnire de gradul III, Bâlea Lac, 23-25 septembrie 1978 (Cãlin N. Turcu)

Creat de Urban, 28 Noiembrie 2007, 16:48:26

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Urban

Poate scrisorile (care sunt reale si adaugate in cartea lui Calin Turcu pe care am cumparat-o chiar de pe forumul Rufon - carte care dealtfel are si autograful regretatului Calin Turcu impreuna cu o scurta dedicatie), au fost scrise de catre Radu Ion sub amenintarea tacita a anumitor "autoritati".....deci nu sunt falsuri....
Si finalul intregii afaceri, "cosmarul" lui Calin Turcu poate fi interpretat in multe feluri...intr-un anume fel impaca "si capra si varza"....
Este greu de digerat ca un asemenea caz de notorietate nationala ca cel de la Balea Lac a fost doar o farsa ordinara intre niste racani....
Analitic vorbind, multe chestiuni nu concorda cu scrisorile lui Radu Ion, amintind numai "coronita de lumini"...

Citat din: Kymosabe din  29 Noiembrie 2007, 00:49:29
Dupa cate am reusit sa te,,citesc'' , te cred in stare .
Daca e asa nu-mi ramane decat sa te felicit. Ai facut-o intr-un stil mare.
Asa ne trebuie daca ne numim pasionati de fenomenul UFO , dar nu avem in biblioteca aceasta carte.
Promit ca maine o cumpar .

Din pacate a fost doar o gluma...scrisorile sunt reale...

StarDust

Lylyt a pus bine problema, asa cred si eu. Daca au facut o farsa au riscat mult, mai ales ca stiau ca unul afirmase ca "baga cutitul" in creatura.Cine stie... cu vin cald la bord, soldatii se puteau mobiliza si era vai si amar de "monstru". Si apoi, daca tot era o farsa,cand s-a ingrosat gluma si soldatii vroiau sa plece... Mi se parea normal sa le explice ca e o gluma, sa se amuze pe seama lor apoi sa mai guste "una mica" impreuna in "cinstea" monstrului!  :-D (asa zis intentia declarata era sa-i faca sa nu mai mearga la cabana, nicidecum sa paraseasca postul de lucru, asta fiind chiar o abatere in armata).
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Kymosabe

Iata cum  s-au intamplat lucrurile din punctul meu de vedere in acest caz.

Dupa cum povesteste Radu Ion, aceasta farsa nu a fost premeditata .Ideea probabil i-a venit dupa ce unul dintre soldati , mai precis Dorr Ioan le-a spus celorlalti ca a vazut ,,o umbra de vreo 2 m in dreptul ferestrei''. Insa ,,umbra'' pe care o vazuse  era Radu Ion care intentiona sa faca un control in dormitoare .
Acest lucru se intampla sambata seara in jurul in jurul orelor 24.00 .

Aici fac o mica paranteza .
E adevarat ca fruntasul Turcitu Dumitru a afirmat ca daca se intalneste cu aceasta ,,umbra'' baga cutitul in ea . Insa uitati faptul ca printre ei se afla unul dintre autorii inscenarii , Radu Ion , care era sergent ,si putea interveni oricand . In plus din momentul in care Radu Ion s-a hotarat sa-i sperie pe soldati el a avut controlul  asupra intregii situatiei . Iar in momentul in care ,,creatura'' si-a facut aparitia  , aceasta a pastrat mereu distanta fata de ,,victimele'' sale . Singurul care putea sa se apropie de ea era desigur doar Radu Ion.

Revenind la  povestea de mai sus , Radu Ion a profitat de aceasta intamplare si s-a hotarat sa-i sperie pe soldati deoarece acestia obisnuiau sa plece noaptea sa bea la cabana turistilor .
Pentru aceasta avea nevoie de un complice (desigur nu unul dintre  soldati), caporalul Nica.

Scenariul farsei era unul destul de simplu : caporalul Nica urma sa se deghizeze intr-o creatura , iar in momentul in care Radul Ion incerca sa o loveasca , aceasta il rapunea dintr-o singura suflare .
Nu mai stiu unde am mai vazut aceasta scena (probabil in filmele cu Piedone sau in desenele animate  :lol:) .

Iata cum a debutat acest episod :  ,,In seara zilei urmatoare, duminica, 24 septembrie 1978, in jurul orei 21.45, acelasi Dorr Ioan, impreuna cu colegul lui, soldatul Vulpe, ies din dormitorul lor pentru a verifica daca in capcana pusa in apropierea usii s-a prins vreo....vulpe .
In momentul cand se aflau in fata usii, venind dinspre dormitorul gradatilor, apare sergentul Radu Ion, care dorea sa verifice daca intregul efectiv al soldatilor se afla la acea ora in cabana....Deodata el a exclamat:..."Ia uitati-va ce vine in jos !!!"...cei trei au vazut ca pe ridicatura de pamant din fata scarilor ce urca spre etajul cabanei, in directia statiei de telecabina, chiar langa cisterna de motorina, se afla o silueta intunecata cu o inaltime de circa 2,5 metri''


Cel care le atrage atentia soldatilor cu privire la aparitia ,,creaturii'' este desigur Radu Ion .
Vestea ca o ,,aratare'' da tarcoale cabanei se raspandeste repede printre soldati . Intre timp se descopera ca cineva  deschisese obloanele desi acestea fusesera legate cu sarma , iar creatura este zarita si de alti soldati  (Turcitu Dumitru , Katona Andrei si Thut Gerhard).
Prima parte a planului a fost executata cu succes .

Urmeza partea a doua , punctul culminant : confruntarea dintre Radu Ion (liderul grupului) si creatura.
Radu Ion ia o bata de baseball si le cere soldatilor Sibu Dumitru si Stan Gheorghe sa-l urmeze .
Pentru ca farsa sa aiba efect era nevoie de martori oculari.

,,Sibu Dumitru si Stan Gheorghe l-au urmat la circa 3-4 metri distanta...Ei l-au vazut pe sergentul Radu Ion ajungand la circa 1-1,5 metri de "umbra" si cum ridica batul pentru a o lovi....
Au avut impresia ca in acel moment sergentul tinea capul aplecat spre pamant...au auzit deodata un "suflu ca de tigru" venind dinspre "umbra" si imediat sergentul a cazut pe spate cu bratele desfacute in lateral si cu capul spre vale....a cazut de parca fusese traznit, ca un mort.''


Sergentul cade pe spate , ,,creatura'' se apleaca asemenea unui animal de prada asupra lui si il ,,examineaza'' dupa care se intoarce si fuge.
Desigur ca acea ,,creatura  '' nu putea sa se intoarca si sa fuga normal, ca un om , deoarece ar fi parut suspect . Trebuia sa imite un animal pentru a fi cat mai convingator .
Atunci cand vrei sa imiti un animal  cel mai usor de copiat sunt gesturile unei maimute , mai precis ale unei gorile (probabil datorita asemanarii dintre cele doua specii).

Despre modul in care se deplasa ,,creatura'' Katona Andrei afirma:..."Nu semana nici a om, nici a animal...Am vazut umbra disparand, ca un om cand fuge prin apa, aplecandu-se mult intr-o parte si in alta, dar nu ca un urs sau alt animal, ca am vazut ursi destui...Parca plutea, cand pe un picior cand pe altul...."

Imi parea rau ca nu am acum niciun filmulet cu o persoana care alearga incercand sa imite o gorila ( sau mai bine zis pe King Kong  :lol:) .
Mai mult , Dorr Ion spune ca a distins niste ,,maini care atarnau pe langa corp , ca doua mari semicercuri sau paranteze'' . Potrivire perfecta de caracter  :lol: .

Tot Dorr Ioan spune ca :  ,,silueta isi misca "picioarele", fara insa a le putea distinge clar, miscarea aceasta fiind lenta, greoaie....
Corpul ,,actorului de ocazie''  era acoperit cu o patura neagra , asa cum a declarat ulterior Radu Ion , din aceasta cauza matorii nu au putu sa-i vada picioarele''. 

Desigur ca intreaga scena este deformata atat de intuneric cat si de spaima care ii incremenise pe cei doi soldati. Creierul in astfel de situatii da rateuri , iar realitatea perceputa  este distorsionata.

Ingroziti cei doi soldatii fug sa-si alerteze colegii . Se intorc si il iau pe Radu Ion cazut jos , dupa care se baricadeaza in cabana .
Urmeaza episodul cu : SERGEND..SERGEND ..(probabil era sergent , sergent da-mi banii pe care mi-ai promis ca sa iti fiu complice :lol:).

Sfarsitul farsei . Sergentul a reusit ceea ce si-a propus : sa-si sperie soldatii ca acestia sa nu mai paraseasca baraca (cabana) in toiul noptii fara permisiunea lui .

A doua zi soldatii ingroziti se hotarasc sa paraseasca acea cabana . Singurii care raman sunt sergentul desigur si caporalul Vintan.
Unii spun ca sergentul ar fi trebuit sa intervina si sa recunosca faptul ca totul a fost o farsa . De ce? Scopul lui era ca soldatii sa creada ca exista o creatura care bantuie noaptea prin zona .
El stia ca soldatii erau obligati sa se intoarca inapoi .

Apoi totul a luat o turnura neasteptata . Cazul a ajuns la urechile superiorilor care au trimis o comisie de ancheta . Speriat de ce i s-ar putea intampla daca s-ar afla ca totul a fost o gluma,  Radu Ion confirma povestea celorlalti soldati si astfel s-a nascut un mit : monstrul de la Balea-Lac.


Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

lylyt_ice

 Mda...! totul este posibil...si cum ramane cu acea coronita de lumini(?) si cu zapada care a ramas intacta si nu prezenta nici un fel de urme, nici pe locul incidentului, dar nici in directia in care a fugit monstrul?!?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Kymosabe

Citat din: lylyt_ice din  30 Noiembrie 2007, 21:45:10
Mda...! totul este posibil...si cum ramane cu acea coronita de lumini(?) si cu zapada care a ramas intacta si nu prezenta nici un fel de urme, nici pe locul incidentului, dar nici in directia in care a fugit monstrul?!?

Coronita de lumini este singurul aspect al intamplarii pentru care nu am o explicatie sigura.
Ar fi una dar e cam trasa de par : halucinatie colectiva indusa de nivelul ridicat de adrenalina . :wink:
Pe romaneste soldatii au inceput sa vada stele verzi de frica  :lol:.

Inexistenta urmelor de la locul ,,confruntarii' nu mi se pare relevanta . Soldatii  le-au cautat a doua zi. Probabil in timpul noptii a batut vantul sau a nins .


Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

alx

Citat din: Kymosabe din  30 Noiembrie 2007, 21:21:08
Sfarsitul farsei . Sergentul a reusit ceea ce si-a propus : sa-si sperie soldatii ca acestia sa nu mai paraseasca baraca (cabana) in toiul noptii fara permisiunea lui .

A doua zi soldatii ingroziti se hotarasc sa paraseasca acea cabana . Singurii care raman sunt sergentul desigur si caporalul Vintan.
Unii spun ca sergentul ar fi trebuit sa intervina si sa recunosca faptul ca totul a fost o farsa . De ce? Scopul lui era ca soldatii sa creada ca exista o creatura care bantuie noaptea prin zona .
El stia ca soldatii erau obligati sa se intoarca inapoi .

Apoi totul a luat o turnura neasteptata . Cazul a ajuns la urechile superiorilor care au trimis o comisie de ancheta . Speriat de ce i s-ar putea intampla daca s-ar afla ca totul a fost o gluma,  Radu Ion confirma povestea celorlalti soldati si astfel s-a nascut un mit : monstrul de la Balea-Lac.


toate bune si frumoase...dar cum explici urmatoarele pasaje, marcate de mine cu culoare rosie in citatele de mai jos?

Ei (Katona Andrei si Thut Gerhard) i-au vazut pe Sibu Dumitru si Stan Gheorghe alergand spre cabana si strigand inspaimantati:..."Sariti, a murit sergentul !!!"...Strigatele acestea au fost auzite si de catre Dorr Ioan care se afla in interiorul cabanei...
Ajunsi langa cabana si dandu-si seama ca "umbra" a disparut, Stan Gheorghe si Sibu Dumitru s-au reintors pe colina, l-au apucat pe sergent de brate si au inceput sa-l tarasca spre dormitorul lor...de la jumatatea distantei le-au venit in ajutor Katona Andrei si Thut Gerhard...Astfel, toti patru au reusit sa-l duca pe sergent in dormitor si l-au asezat pe un scaun...Desi acesta avea picioarele tepene, de la brau in sus era moale, sira spinarii se arcuia cu usurinta, umerii si capul erau cazuti inainte...avea ochii deschisi si privirea fixa...Au incercat cu totii sa-l readuca la viata...In tot acest timp, sergentul nu a dat drumul batului din mana, degetele fiindu-i atat de inclestate, incat nu i le-au putut desface...Desi era numai in chilot si bluza, nu avea nici o rana vizibila, dar celorlalti militari li s-a parut ca pielea picioarelor, a mainilor si a fetei (deci a suprafetelor expuse), era mai rosie la culoare...Dar aceasta ar fi putut fi efectul firesc al temperaturii destul de scazute pentru acea altitudine (peste 2000 de metri) si acel anotimp (sfarsit de septembrie)...Oricum, in urma acestei "aventuri", se pare ca sergentul nu a avut de suferit nici un fel de trauma fizica sau psihica cu efect imediat....
Eforturile de reanimare au durat aproximativ 10 minute...la vreo patru minute dupa ce sergentul a fost adus in cabana si asezat pe scaun, Turcitu Dumitru s-a dus din nou la usa, a intredeschis-o putin si a privit afara, inspre colina pe care se afla cisterna de motorina, acolo unde se derulasera inspaimantatoarele intamplari ale acelei seri....
El a observat chiar langa locul unde fusese vazuta "umbra", la nivelul solului, o "coronita de lumini" cu un diametru de circa o jumatate de metru (pozitia 5)...
Desi erau mai multe luminite, Turcitu Dumitru a putut observa ca patru dintre ele pareau a fi mai mari, cam de marimea unui ou de gaina si dadeau impresia ca "dansau in cerc", sau ca "sareau dintr-o parte in alta"...Aceasta "coronita de lumini" a fost vazuta si de alti patru militari aflati in camera:...Stan Gheorghe, Sibu Dumitru, Thut Gerhard si Katona Andrei...Ei nu au observat insa cum a disparut "coronita":...pur si simplu "a disparut"...[/color]


Dupa ce s-a mai scurs un interval de timp, apreciat intre o ora si o ora si jumatate, militarii baricadati in dormitor au auzit "clar" cum "cineva" le zgaraie obloanele pe din afara.(Obloanele cu pricina fusesera din nou inchise)Zgaraieturile acelea s-au auzit in repetate randuri...atat Sibu Dumitru, cat si Dorr Ioan declara ca au auzit o voce groasa si joasa care, in doua randuri, a pronuntat parca cuvintele :..."..SERGEND....SERGEND.."...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Kymosabe

Desi acesta avea picioarele tepene, de la brau in sus era moale, sira spinarii se arcuia cu usurinta, umerii si capul erau cazuti inainte...avea ochii deschisi si privirea fixa...Au incercat cu totii sa-l readuca la viata...In tot acest timp, sergentul nu a dat drumul batului din mana, degetele fiindu-i atat de inclestate, incat nu i le-au putut desface...Desi era numai in chilot si bluza, nu avea nici o rana vizibila, dar celorlalti militari li s-a parut ca pielea picioarelor, a mainilor si a fetei (deci a suprafetelor expuse), era mai rosie la culoare...Dar aceasta ar fi putut fi efectul firesc al temperaturii destul de scazute pentru acea altitudine (peste 2000 de metri) si acel anotimp (sfarsit de septembrie)...Oricum, in urma acestei "aventuri", se pare ca sergentul nu a avut de suferit nici un fel de trauma fizica sau psihica cu efect imediat....

Ce ti se pare suspect aici . Sergentul isi juca rolul de victima a unei creaturi supranaturale .
Creatura il incremenise cu o  forta invizibila  .


El a observat chiar langa locul unde fusese vazuta "umbra", la nivelul solului, o "coronita de lumini" cu un diametru de circa o jumatate de metru (pozitia 5)...
Desi erau mai multe luminite, Turcitu Dumitru a putut observa ca patru dintre ele pareau a fi mai mari, cam de marimea unui ou de gaina si dadeau impresia ca "dansau in cerc", sau ca "sareau dintr-o parte in alta"...Aceasta "coronita de lumini" a fost vazuta si de alti patru militari aflati in camera:...Stan Gheorghe, Sibu Dumitru, Thut Gerhard si Katona Andrei...Ei nu au observat insa cum a disparut "coronita":...pur si simplu "a disparut"...[/color]



Am oferit o posibila explicatie .


militarii baricadati in dormitor au auzit "clar" cum "cineva" le zgaraie obloanele pe din afara.(Obloanele cu pricina fusesera din nou inchise)Zgaraieturile acelea s-au auzit in repetate randuri...atat Sibu Dumitru, cat si Dorr Ioan declara ca au auzit o voce groasa si joasa care, in doua randuri, a pronuntat parca cuvintele :..."..SERGEND....SERGEND.."...

Pai caporalul Nica ce facea afara , fuma tigari?
A continuat sa joace rolul de creatura a noptii. Probabil a inceput sa-i placa si se amuza vazand cat de fricos e soldatul roman . 

Cat despre urma de pe oblon probabil a jucat x si o . De fapt putea sa faca ce vrea Nica deoarece nu avea nimeni curaj sa iasa afara .

Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

lylyt_ice

  Nu stiu daca cineva rezista sa tina ochii deschisi 10min. iar Nica nu era bolund sa zgarie obloanele proaspat vopsite.....
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Kymosabe

Citat din: lylyt_ice din  30 Noiembrie 2007, 22:36:01
  Nu stiu daca cineva rezista sa tina ochii deschisi 10min. iar Nica nu era bolund sa zgarie obloanele proaspat vopsite.....

Pai in astfel de situatii incordate , cateva clipe pot parea minute . Perioada in care soldatii au incercat sa-l ,,resusciteze,, probabil a durat pentru ei o vesnicie. Gandeste-te ca ei credeau ca sergentul a murit . Probabil alea 10 minute au fost  cateva minute .
Mai bine zici 10 minute decat 6 sau 7. :wink:

De ce sa nu le zgaraie ? Pai trebuia sa lase o proba , o urma ca si cum creatura ar fi incercat sa intre peste ei in cabana ca sa-i eutanasieze  :lol: .


Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

lylyt_ice

 Da....si inca ceva ! de existenta acestui caporal NICA, nu a pomenit nici unul dintr-e soldati...S-ar putea sa fie un personaj care de fapt nici nu exista si a fost pur si simplu inventat de autorul scrisorilor, pentru a da cazului o tenta de gluma inscenata ...
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Kymosabe

Citat din: lylyt_ice din  30 Noiembrie 2007, 22:44:33
Da....si inca ceva ! de existenta acestui caporal NICA, nu a pomenit nici unul dintr-e soldati...S-ar putea sa fie un personaj care de fapt nici nu exista si a fost pur si simplu inventat de autorul scrisorilor, pentru a da cazului o tenta de gluma inscenata ...

Probabil caporalul Nica nu facea parte din  grupul de militari cazati acolo .Probabil obisnuia sa treaca ziua pe acolo.
Nu am facut armata dar nu cred ca pentru 12 soldati e nevoie de 2 caporali . Exista un caporal : Vintan Ioan
Asa se explica faptul ca nimeni nu a pomenit nimic despre el .
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

alx

Citat din: Kymosabe din  30 Noiembrie 2007, 22:26:20

El a observat chiar langa locul unde fusese vazuta "umbra", la nivelul solului, o "coronita de lumini" cu un diametru de circa o jumatate de metru (pozitia 5)...
Desi erau mai multe luminite, Turcitu Dumitru a putut observa ca patru dintre ele pareau a fi mai mari, cam de marimea unui ou de gaina si dadeau impresia ca "dansau in cerc", sau ca "sareau dintr-o parte in alta"...Aceasta "coronita de lumini" a fost vazuta si de alti patru militari aflati in camera:...Stan Gheorghe, Sibu Dumitru, Thut Gerhard si Katona Andrei...Ei nu au observat insa cum a disparut "coronita":...pur si simplu "a disparut"...[/color]



Am oferit o posibila explicatie .


[

aia e o supozitie...nu o explicatie!   si de unde pana unde au vazut acea coronita...de ce nu au vazut portile infernului...sau altceva ce putea fi mai usor asemanat cu ceea ce religia ne spune ca ar fi necuratul?

Citat din: Kymosabe din  30 Noiembrie 2007, 22:26:20
militarii baricadati in dormitor au auzit "clar" cum "cineva" le zgaraie obloanele pe din afara.(Obloanele cu pricina fusesera din nou inchise)Zgaraieturile acelea s-au auzit in repetate randuri...atat Sibu Dumitru, cat si Dorr Ioan declara ca au auzit o voce groasa si joasa care, in doua randuri, a pronuntat parca cuvintele :..."..SERGEND....SERGEND.."...

Pai caporalul Nica ce facea afara , fuma tigari?
A continuat sa joace rolul de creatura a noptii. Probabil a inceput sa-i placa si se amuza vazand cat de fricos e soldatul roman . 

Cat despre urma de pe oblon probabil a jucat x si o . De fapt putea sa faca ce vrea Nica deoarece nu avea nimeni curaj sa iasa afara .


stii ceva?  mie acest caporal Nica APARUT DE NICAIERI MI SE PARE CAM CIUDAT!  de ce nu il mentioneaza nici un soldat?
de ce nu se mentioneaza NICAIERI ca o persoana din efectiv nu era in dormitor?   si daca nu era acolo...de ce nu s-a intrebat nimeni unde se afla ?
   

Citat din: Urban din  28 Noiembrie 2007, 17:00:57
Au facut cu totii o noapte alba...
Nedorind sa mai petreaca acolo inca o noapte de groaza, zece din cei doisprezece oameni au plecat inca din acea dimineata de luni, 25 septembrie 1978, spre "Glajerie", langa cabana Balea-Cascada (altitudine 1234 metri)...Singuri sergentul Radu Ion si caporalul Vintan aveau sa ramana la cabana lor de langa Lacul Balea.
Ceilalti au plecat la vale pe o scurtatura, taind serpentinele drumului national Transfagarasan....Era din nou o ceata foarte densa, dar cunosteau bine traseul....Pe parcurs, la un moment dat, de pe panta abrupta a muntelui aflata in stanga lor, au inceput "sa curga" la vale pietre si bolovani...Katona Andrei declara ca un bolovan de circa 40-50 kg a cazut chiar in fata lui...si a auzit din nou, foarte clar, acel "suflu ca de tigru"...
De vazut insa, nu au vazut nimic din cauza cetii, dar sustineau cu totii ca "acel ceva" arunca dupa ei cu pietre.
Ajunsi la "Glajarie", cei zece oameni au fost intampinati de locotenentul-major Gutu, care confirma faptul ca acestia erau atat de inspaimantati, incat refuzau cu inversunare sa urce inapoi la Lac...In noaptea aceea au dormit cu totii la "Glajerie", iar in ziua urmatoare nu s-au urnit decat dupa ce locotenentul-major Gutu le-a promis ca ii va insoti.
plus ca nu e mentionat nicaieri caporalul Nica...din nou!   oare de ce?
  nu stiau soldatii ca mai e un caporal cu ei acolo?
 si cina arunca dupa ei cu bolovani IN TIMPUL ZILEI?  
adica in armata un caporal face ce vrea...si un locotenet major nici nu se oboseste sa afle unde ii este un om?
fii serios...eu cred ca acest caporal Nica NU EXISTA IN REALITATE!   El este o inventie care ajuta la manipularea adevarului despre ce s-a intamplat la balea-lac...si se pare ca functioneaza foarte bine acest siretlic...din moment ce unii isi pun ochelarii de cal pe cap si iau de bune toate aceste inventii!
 fara suparare...dar prea a aparut acest caporal la momentul oportun...dupa mult prea multi ani!

ai dat un raspuns,in timp ce il scria pe al meu...dar nu ma multumeste.  cum adica un caporal se p+limba cum vrea el?
ai facut armata?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Urban

Totusi e ciudat ca dupa '89, chiar nimeni nu a pus pe tapet cazul in televiziune sau in presa, tinand cont de libertatea capatata....
Si mai greu imi vine sa cred ca daca intradevar cineva s-a ocupat de cazul Balea si l-a analizat la fel cum il analizam noi acum, ajungand probabil la aceleasi concluzii, a lasat ca in continuare cazul sa apara ca unul de notorietate nationala si unul dintre primele 3 cazuri importante ale fenomenului OZN....la noi in tara.

La o examinare atenta cazul e ca un castel de carti, adica se naruie imediat...insa pe de alta parte, cine garanteaza ca acele doua scrisori "au fost reale".... sau ca ele au fost trimise de adevaratul Radu Ion?
E just ca Turcu afirma ca le-a primit si le-a si publicat, dar chiar si el cred ca si-a pus intrebarea daca acele mesaje chiar erau reale....

Si totusi finalul povestii lui Turcu, cu "cosmarul", lasa loc de interpretare fiecaruia....adica, eu v-am prezentat cazul, analizele, si finalul...acum ganditi voi daca e sau nu real....


PS....Caporalul Nica asta, mi se pare un fel de "ninja"....chiar sa nu apara in nici o investigatie..

Kymosabe

Citat din: alx din  30 Noiembrie 2007, 22:58:27
aia e o supozitie...nu o explicatie!   si de unde pana unde au vazut acea coronita...de ce nu au vazut portile infernului...sau altceva ce putea fi mai usor asemanat cu ceea ce religia ne spune ca ar fi necuratul?
stii ceva?  mie acest caporal Nica APARUT DE NICAIERI MI SE PARE CAM CIUDAT!  de ce nu il mentioneaza nici un soldat?
de ce nu se mentioneaza NICAIERI ca o persoana din efectiv nu era in dormitor?   si daca nu era acolo...de ce nu s-a intrebat nimeni unde se afla ?
   
 
plus ca nu e mentionat nicaieri caporalul Nica...din nou!   oare de ce?
   nu stiau soldatii ca mai e un caporal cu ei acolo?
  si cina arunca dupa ei cu bolovani IN TIMPUL ZILEI?   
adica in armata un caporal face ce vrea...si un locotenet major nici nu se oboseste sa afle unde ii este un om?
fii serios...eu cred ca acest caporal Nica NU EXISTA IN REALITATE!   El este o inventie care ajuta la manipularea adevarului despre ce s-a intamplat la balea-lac...si se pare ca functioneaza foarte bine acest siretlic...din moment ce unii isi pun ochelarii de cal pe cap si iau de bune toate aceste inventii!
  fara suparare...dar prea a aparut acest caporal la momentul oportun...dupa mult prea multi ani!

ai dat un raspuns,in timp ce il scria pe al meu...dar nu ma multumeste.  cum adica un caporal se p+limba cum vrea el?
ai facut armata?

Faza cu bolovanii poate avea sau nu legatura cu acest caz .
Exista insa si aici doua posibile explicatii ;
- putea sa ii arunce sergentul , care nu era atunci cu ei
- gravitatia sa-i fi tras in jos  :wink: (bolovanii s-au rostogolit la vale nu au picat din cer); la cat erau de speriati soldatii probabil orice li s-ar fi intamplat ar fi dat vina tot pe gorila cu coarne.

La prima  parte am raspuns .

Nu am facut armata. Dar soldatii nu se aflau intr-o cazarma militara , acolo beneficiau de un program lejer , dovada e faptul ca plecau noaptea la bautura si femei .
Iar caporalul respectiv putea sa vina la cabana lor in misiune : de exemplu sa le aduca la soldati reviste cu femei goale . OK?
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

lylyt_ice

 Asaaaa...siiiiii ! de ce armata dupa ce a studiat cazul nu a trimes alta grupa de soldati acolo pentru a continua lucrarile...ba mai mult au daramat si baracile respective si gata au dat bir cu fugitii n-au mai facut nici hotel nici nimic...chiar asa, armata se teme de satan ?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?