Sectiune pentru limba româna > Evenimente OZN în România

Intâlnire de gradul III, Bâlea Lac, 23-25 septembrie 1978 (Cãlin N. Turcu)

<< < (2/29) > >>

Shadowman:

--- Quote from: Urban on  28 November 2007, 17:00:57 ---
A plecat dupa el si la Craiova, dar…nu a reusit sa dea de urma lui nici aici….
Ma abtin in a face vreun comentariu asupra acestui aspect.
Atat doar ca nimeni nu a reusit “inca”…sa-l gaseasca si sa stea de vorba cu fostul sergent Radu Ion, cu cetateanul Radu Ion, care a fost principalul “erou” al evenimentelor desfasurate in septembrie 1978.
Singurul element demn de luat in seama dupa atatia ani este ca Radu Ion locuieste sigur in orasul Craiova si are in jur de 53-54 de ani.
                                                                                                           CALIN TURCUConsider ca neterminat acest caz si invit Rufon sa participe la dezlegarea acestui caz interesant de gradul III....pe cand un drum la Craiova si la Balea-Lac?
Urban

--- End quote ---

Regretatul Calin Turcu s-a intilnit cu sergentul Radu Ion in 21 noiembrie 1987,la Craiova..Citeste "Cazuri  OZN  in Romania -S-a
intimplat ...miine! ",Editura Sincron 1992...Sergentul Radu Ion a murit in Arabia Saudita,dupa declaratiile lui Calin Turcu... Vezi http://old.jurnalul.ro/articol.php?id=13373 , articolul Culmea "La Odaia"....

Urban:
Sursa e "Dosar OZN - Romania, Calin Turcu"

Pt Shadowman
Excelent...inseamna ca e un caz clasat insa totusi ramane unul din cele mai interesante de la noi.
Apropo...ai cartea la care faci referinta?

alx:

--- Quote from: Urban on  28 November 2007, 17:59:03 ---Pt Shadowman
Excelent...inseamna ca e un caz clasat insa totusi ramane unul din cele mai interesante de la noi.

--- End quote ---

pai...nu cred ca e vorba de un caz clasat...mai degraba e vorba de un caz clasic!   de fapt cred ca e printre putinele,daca nu chiar unicul caz din romania de intalnire de aproape,cu atatia martori...iar faptul ca regretatul calin turcu s-a intalnit cu sergentul implicat in acest caz nu face decat sa aduca in fata si mai multe intrebari...una dintre ele ar fi de ce nu exista nici o fotografie cu urmele unghiilor ramase pe acele obloane?  sau daca exista...unde e acea fotografie?

Urban:
Tot din sursa citata de Shadowman

Ufologul roman Calin Turcu crede ca si in Romania exista un organism secret care se ocupa de domeniul care il pasioneaza. “De fapt sunt convins, mai ales ca exista asa ceva in toate tarile. Cerceteaza fenomenul OZN si aduna dovezi. In 1968, cand a fost incidentul din Padurea Baciului in care a fotografiat intamplator un OZN, a fost dat afara din armata, murind la Iasi intr-o mizerie crunta. Fusese chemat la primul secretar de partid al judetului, unde i s-au confiscat filmele. Norocul lui a fost ca trasese niste clisee. A fost luat la intrebari si batut. A fost o intreaga poveste.“ Nici Turcu nu a fost scutit de amenintarile comunistilor. “Cand a avut loc povestea de la Valea Turcului, prin primavara lui ’73, m-am trezit in curte cu doi tipi imbracati bine, la cravata, genul securistului clasic, politicosi, care mi-au “recomandat” sa nu ma mai ocup de acel caz.“ Atunci a fost singura data cand s-a “luat“ cineva de profesor.

Care ar fi organismul care se ocupa cu cercetarea fenomenului OZN in secret ?...SRI...Armata....?
Poate ajungem intr-un final la miezul problemei

Pt Alx
Bune intrebari...

Pt Shadowman
Poate poti sa postezi o sinteza a celor doua ore si jumatate...ce zici?

Shadowman:
Paginile 227-235 din cartea de mai jos...Apare si fotografia sergentului Radu Ion...Sergentul Radu Ion si-a depanat amintirile timp de doua ore si jumatate...A declarat ca n-a fost catalogat ca "secret militar" evenimentul de la  Bilea Lac.. Constat ,cu surprindere, ca putini stiu de aceasta carte...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version